Krankjorum! Dakconstructie van AZ-stadion was 'spaghetticonstructie' om kosten te besparen

Geen categorieaug 11 2019, 14:08
Kan het nog gekker?! Vandaag komt het nieuws naar buiten dat de slappe dakconstructie van het AZ-stadion te maken heeft met geld. Weer dat stinkende geld! Maar blijkbaar vond de gemeente het niet nodig om het kritische rapport van Ynso Suurenbroek er nog eens bij te pakken, nadat in 2011 een dak van De Grolsch Veste (FC Twente) was ingestort. Laks!
Het AD schrijft dat het rapport van bouw- en brandexpert Ynso Suurenbroek in 2006 ooit is verdwenen in een lade. De gemeente was natuurlijk weer te arrogant en wees naar andere rapporten die het tegendeel van zijn rapport zouden 'bewijzen'. En het bleef niet alleen bij de gemeente:

"De harde kern van AZ zou me weleens op komen zoeken. Ik was die Amsterdammer die alles probeerde tegen te houden. Toen ze erachter kwamen dat ik in Twente woonde vonden ze dat te ver weg.’’

De conclusie van Suurenbroek is dan ook vernietigend. Zo noemde hij de constructie 'een spaghetticonstructie' en zit hij al 'dertien jaar te wachten' tot de instorting van het stadion zou plaatsvinden.

"De constructie voldeed niet aan de eisen van het bouwbesluit en niet aan de eisen van de brandveiligheid. Heel die constructie had sterker uitgevoerd moeten worden."

Ook legt Suurenbroek uit dat de slappe constructie te maken heeft om geld te besparen.

"Wat doe je als het niks mag kosten en je niet verdienen kunt met minder uren werk? Dan zoek je het in het materiaal. Dunner, lichter, goedkoper, minder kwaliteit. Er gingen zelfs geruchten over partijen afgekeurd staal."

Deze hele gang van zaken is een grote aanfluiting. De verantwoordelijken hebben echt al het geluk van de wereld dat er geen gewonden zijn gevallen of erger. Wat nou als die tribune vol had gezeten met supporters. Het was een absolute ramp geworden. En dat alles om kosten te besparen, walgelijk!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten