Lidl doet goedkoop: 25 cent voor een biefstuk

De Lidl komt met een nieuwe strategie…

Bij de Lidl komen ze vandaag met iets nieuws. Vanaf nu ligt er in een aantal winkels een assortiment “heel goedkoop voedsel,” aldus het Algemeen Dagblad. En met “heel goedkoop” bedoelt de krant werkelijk heel goedkoop. Alles kost namelijk maar 25 cent.

Wat? Ja, 25 cent!

De discounter begint vandaag in twintig winkels in het Gooi en rond Amersfoort met een proef waarbij voedsel voor 25 cent wordt verkocht. De pilot ‘Verspil mij niet, ik ben nog goed’ geldt voor groente en fruit, vlees, brood en gekoelde producten. Lidl wil er met dit initiatief voor zorgen dat voedselverspilling in de winkel verleden tijd wordt.

Natuurlijk denk je dan: wat een fantastisch initiatief! Mensen zonder geld kunnen zo nog snel iets te eten halen, en in sommige gevallen zelfs echt luxe producten. Want ja, het gaat om dingen als yoghurt, maar ook om iets als een biefstuk. Het maakt niet uit wat: alles dat alleen nog die dag houdbaar is wordt voor 25 cent verkocht.

Een mooi idee dus, en het beste is nog wel dat het een win-win situatie is. Een woordvoerder legt uit:

“We zijn altijd aan het kijken waar we meer kunnen verdienen, dat hoort bij ondernemen. We gaan net als onze concurrenten onze producten tot de laatste dag verkopen. Tot nu toe hielden we de dag ervoor aan. Maar we wilden wel iets anders doen dan andere supermarkten.”

Nou, dat lukt zo wel ja.

Misschien is het een beetje gek dat ik hierover schrijf voor een website als DDS, maar ik vind dit écht fantastisch. Er zijn steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. Zo’n initiatief kan die mensen gewoon in staat stellen om met enige regelmaat vlees te eten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Siemien

  Lekker man, biefstuk moet kiloknaller worden

 2. Piet51

  Niet zo heel bijzonder van Lidl, hoogstens de prijs. AH verkoopt al jaren een paar dagen voor de uiterste verkoopdatum (tot 1 à 2 dagen eerder, afhankelijk van de omzetsnelheid) voedsel met 35% korting, ook vis, vlees, groenten, zuivel, eieren)

 3. santiago

  Ik heb ze nog goedkoper hoor, al jaren. Gewoon een biefstukkie of wat anders in de binnenzak als niemand kijkt. Kan ik iedereen aanbevelen.

 4. Piet51

  Grapje, zeker? Maar voor mij toch wel een heel herkenbare opmerking, want dat heb ik altijd al bij rechts Nederland vermoed: proletarische kopers. Ook een grapje! 😉

  1. Piet51

   Reactie op Santiago

   1. santiago

    Je moet wat he. En wat zegt nu af en toe een biefstukje. Als je kijkt wat er door onze (top) ambtenaren gejat wordt is het in mijn geval peanuts en ik voel me er goed bij. Zelfs Simonis heeft al eens gezegd:”Als je honger hebt , steel je gewoon een brood.” Mag volgens mij ook best wel eens een biefstukje zijn.

    1. Piet51

     @Santiago
     Ik leef met je mee en hou m’n mond. Ik stoor me niet aan een diefstalletje op z’n tijd. Maar dan gaan we ook niet zeuren over anderen die soms iets tot zich nemen, waar ze misschien geen recht op hebben, toch?

     1. santiago

      Piet. Jij hebt het door. Leven en laten leven.

 5. Rosasolis

  Sommige winkels willen letterlijk ALLES doen om zoveel meer klanten te lokken.
  Natuurlijk kan een winkel sommige groente met een iets vreemde groei voor een wat lager prijs aanbieden, bijv. kromme komkommers, of wortelen. Maar ik ken twee Lidl
  winkels die ook helemaal niets aan airco in de winkels doen, (behalve de vriezers en
  koeling voor vers producten…die vaak net meer vers import producten zijn). Vroeger gingen wij heel af te toe naar de Lidl alleen voor wat fruit of groente. Maar gedurende de laatste tijd nooit en nimmer meer. Ik ben astma patient, en ging bijna flauw vallen omdat er in de winkel helemaal geen lucht was, en dat er lucht blauw was van de brood bak afdeling. Heel langzaam kwam ik bij de kassa, er waren alleen 2 in gebruik,
  met twee enorme lange rijen. Ik moest zeker 15 minuten in dit lange rij staan voordat ik eindelijk aan de buurt bij de cassiere zou komen. Mijn man vroeg een aantal boodschappers voor ons in die lange rij, die alleen maar enkele kleine boodschappen hadden, als wij van plaats mogen ruilen…alleen Een oude dame kwam met ons te hulp…
  Merkwaardig was het toen wij eindelijk bij de cassiere aankwam, zag ik een respirator
  apparaat vlak achter de kassa! Waarschijnlijk hard nodig bij de Lidl! Mijn bescheiden
  advies aan boodschappers met hart- of ademhaling problemen: er zijn meerdere winkels die aan hun klanten denken, en proberen de winkels zo aantrekkelijk en prettig
  mogelijk te maken voor iedereen. Ik heb al jaren geleden onze bekende trouwe Noord-Hollandse supermarkt gevonden. En al die jaren heb ik gezien hoe zij altijd voor VERSE gezonde producten voor reclame prijzen omkwamen. En nu nog steeds, meer
  dan ooit van tevoren. Kortom: mijn geliefde oude Noord-Hollandse winkel wordt steeds
  beter, met steeds meer bio producten: deze week in de reclame: bio runder tartaartjes. Dit Nederlandse winkel die voor gezondheid en welzijn opkomt, zal nooit en nimmer afgeprijsd, goedkope import vlees producten aan hun klanten verkopen. Als je echt op de uitgaven van je wekelijkse boodschappen moet gaan letten, dan let op de reclame folders die verse, en eigen merken producten of bekende producten aanbiedingen. Bij onze zeer bekende Noord-Hollandse supermarkt krijg je nooit afgeprijsde buitenlandse vlees producten. Mijn man gaat nu 2 keer per week naar onze lieve, bekende grote
  Noord-Nederlandse supermarkt die altijd ALLES VERS heeft te bieden, met verder nog veel in de wekelijkse en weekeinde aanbiedingen. Maar die nooit en nimmer verlopen goedkope vleesproducten zou verkopen voor 25 cent…omdat niemand dit spul wil kopen. Hopelijk zijn onze Nederlandse burgers veel wijzer geworden, dan de rotzooi van de Lidl te gaan eten. Ik weet al lang wat armoede is. Er zijn veel gerechten die je kan koken voor een maaltijd voor 2 dagen. Met verse groente in de reclame met
  wat gezonde verse runder vlees, kip, of vis : van eigen bodem. Maar ook met een aantal andere EU landen, w.o. Ierland. Maar NOOIT EN NIMMER, de walgelijke verkoop van afgeschreven vlees produkten van de Lidl. Wie wil dit rotzooi eten?!!!

  1. santiago

   Rosasolis. Ik weet niet uit welk land jij komt en wat jij gewend bent, maar ik ben best tevreden over de LIDL hoor. Prima biefstukjes.

  2. Piet51

   @Rosasolis
   Je draaft wel een beetje door over Lidl, want ik denk dat hun intenties heel goed zijn. Een paar opmerkingen:
   * Die producten van 0,25 cent mogen nog tegen de volle prijs verkocht worden. Maar ze bieden ze aan voor € 0,25 om te voorkomen dat ze misschien weggegooid moeten worden als ze ’s avonds niet verkocht zijn. Ze kunnen zeker nog een paar dagen gegeten worden. Goed toch om afval te voorkomen?
   * Lidl is niet uniek met afprijzen, want Albert Heijn doet dit al jaren met kortingen van 35% op bijna verlopen producten.
   * Lidl heeft in Nederland CO2-neutrale vestigingen, en toch goed airconditioned.
   * Lidl verkoopt in Nederland veel en steeds meer bio-producten

   1. Rosasolis

    @Piet 51. Ook heeft de Vomar afgeprijsde vers producten…maar niet ouder dat 2 dagen ouder dan de datum op et verpakking. Af en toe heeft mijn man trek in verse haring, die vaak duur is voor een pakje van 2 met uien. Dus is hij blij als hij een afgeprijsde pakje vind. En de Airco werkt altijd prima in
    de Vomar, die een zeer bekende NEDERLANDSE winkel is, die Nederlandse
    bio-producten verkoopt. Een ook vele producten die in ons land worden gemaakt. Zowel Aldi als Lidl zijn buitenlandse firma’s. Onze voorkeur gaat naar kwaliteit artikelen, dan aan veel goedkoop buitenlandse producten van
    niet altijd de goede kwaliteit. De Vomar heeft vele huismerken van uitstekende kwaliteit.

 6. Jack Flash

  Lange rijen bij de ingang,Mensen ruzieën om het laatste stukje vlees,handelaren die alles in een keer kopen,een kwartier na openingstijd al lege schappen,opstoppingen,files met overbeladen auto’s en aanhangwagens etc.Mooi oorlogstafereel.Kunnen we alvast oefenen.

 7. C.A.Barstow

  Zolang het vlees vanwege de maden niet wegloopt is het geen probleem,
  maar het zegt wel iets over hoe diep ons land in de shit is weggezonken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.