Nanninga tegen minister Grapperhaus: 'Wij in Amsterdam zien 500 extra agenten graag tegemoet!'

Geen categorieaug 29 2019, 12:00
De minister liet onlangs weten dat de drugscriminaliteit compleet uit de hand loopt in de hoofdstad. Nou, zegt Annabel Nanninga, laat die extra agenten maar komen.
Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus liet gisteren weten dat Amsterdam een enorm prolbeem heeft. De drugscriminaliteit neemt daar nu zulke ernstige vormen aan dat Nederland daadwerkelijk een "narcostaat" dreigt te worden. "Dan zou hier een minister met een zonnebril staan en niet meer iemand die gewoon democratisch verantwoording aflegt," aldus Grapperhaus als geciteerd door De Telegraaf.
"Ik heb al 100 miljoen ter beschikking gesteld voor de bestrijding van ondermijning," aldus Grapperhaus. Ondermijning? Dat is wanneer de boven- en onderwereld vermengd met elkaar raken. Grapperhaus:

"Dat is leuk om met een biertje en een bak popcorn naar te kijken in de Godfather, maar niet in je eigen stad."

"Ik heb met staatssecretaris Snel (Financiën) een aanpak ontwikkeld om crimineel geld af te pakken, er is al extra in de politie geïnvesteerd en er moeten investeringen komen in de nabije toekomst. We kunnen echt wat korte klappen maken," gaat hij verder.
Forum voor Democratie-gemeenteraadslid (en senator) Annabel Nanninga vindt ook dat de situatie uit de hand loopt, en is maar wat graag bereid om extra agenten te verwelkomen in haar stad:
https://twitter.com/ANanninga/status/1166738068625383424
"Wij hier in ondermijnd Amsterdam zien de 500 agenten waar onze politie al zo lang om vraagt, graag tegemoet," schrijft ze op Twitter. "Rutger Groot Wassink heef panden om tot woningen om te bouwen," voegt ze daar enigszins ironisch aan toe, "als Ankie Broekers-Knol de illegalen voor wie ze bestemd zijn eindelijk uitzet. Hartelijke groet."
Het is enigszins grappig dat ze zo reageert, maar eigenlijk -- in de kern -- is het natuurlijk eerst en vooral dieptriest. Het klopt immers dat de autoriteiten er al jaren een puinhoop van maken in Amsterdam, en dat die stad daardoor langzaam maar zeker in een paradijs voor criminelen verandert. Of, nou ja, eigenlijk niet langzaam en zeker, maar snel en zeker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten