Lidl doet goedkoop: 25 cent voor een biefstuk

Geen categorieaug 29 2019, 11:00
De Lidl komt met een nieuwe strategie...
Bij de Lidl komen ze vandaag met iets nieuws. Vanaf nu ligt er in een aantal winkels een assortiment "heel goedkoop voedsel," aldus het Algemeen Dagblad. En met "heel goedkoop" bedoelt de krant werkelijk heel goedkoop. Alles kost namelijk maar 25 cent.

De discounter begint vandaag in twintig winkels in het Gooi en rond Amersfoort met een proef waarbij voedsel voor 25 cent wordt verkocht. De pilot ‘Verspil mij niet, ik ben nog goed’ geldt voor groente en fruit, vlees, brood en gekoelde producten. Lidl wil er met dit initiatief voor zorgen dat voedselverspilling in de winkel verleden tijd wordt.

Natuurlijk denk je dan: wat een fantastisch initiatief! Mensen zonder geld kunnen zo nog snel iets te eten halen, en in sommige gevallen zelfs echt luxe producten. Want ja, het gaat om dingen als yoghurt, maar ook om iets als een biefstuk. Het maakt niet uit wat: alles dat alleen nog die dag houdbaar is wordt voor 25 cent verkocht.
Een mooi idee dus, en het beste is nog wel dat het een win-win situatie is. Een woordvoerder legt uit:

"We zijn altijd aan het kijken waar we meer kunnen verdienen, dat hoort bij ondernemen. We gaan net als onze concurrenten onze producten tot de laatste dag verkopen. Tot nu toe hielden we de dag ervoor aan. Maar we wilden wel iets anders doen dan andere supermarkten."

Nou, dat lukt zo wel ja.
Misschien is het een beetje gek dat ik hierover schrijf voor een website als DDS, maar ik vind dit écht fantastisch. Er zijn steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. Zo'n initiatief kan die mensen gewoon in staat stellen om met enige regelmaat vlees te eten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten