Sneu links huilt om boerkaverbod terwijl Iran drie vrouwen veroordeelt omdat ze geen hoofddoek willen dragen

Geen categorieaug 01 2019, 14:10
De gekkies van het religieuze bestuur van Iran gaan vandaag een brug te ver en veroordelen drie vrouwen tot 55 jaar gevangenisstraf. Terwijl het boerkaverbod in Nederland van kracht gaat en Amnesty International steen en been klaagt laat het regime het uiterste van vrouwonvriendelijkheid zien, via Iran International.
En terwijl sneu links huilt om de invoering van het boerkaverbod, bedoeld om vrouwen een middel te geven zichzelf te bevrijden van de sluier, veroordeelt Iran drie vreedzame vrouwen vanwege hoofddoekrebellie.
De vrouwen zijn veroordeeld tot een gezamenlijke gevangenisstraf van 55 jaar. Hun misdaad? Het publiceren van foto's zonder een hoofddoek te dragen. Volgens de rechter van het hof, Moghiseh van de Revolutionaire Rechtbank van Teheran, zijn de vrouwen daarmee ook schuldig bevonden aan "samenzwering tegen de nationale veiligheid". Ja u leest het goed, drie vrouwen die hun hoofddoek niet dragen zijn "een gevaar voor de nationale veiligheid". Knet-ter-gek.
Daarmee zijn de moellah's van Iran definitief 'af'. De drie veroordeelde vrouwen, Mozhgan Keshavarz, Yasaman Ariani en hun moeder Monireh Arabshahi gaan de bak in omdat zij graag in vrijheid zelf willen bepalen hoe zij zich kleden. En terwijl in Nederland vrouwen nog steeds moeite hebben zich te ontdoen van de sluier huilt links over het boerkaverbod. Dat overigens alleen geldt voor openbare ruimtes. Thuis mogen de Nederlandse boerkadragers foto's maken en publiceren zonder risico dat zij 'een gevaar voor de veiligheid' worden genoemd. En in het ergste geval krijgen ze een boete. In Iran is wordt je gewoon direct veroordeelt via een strafrechter (!) als je je niet houdt aan de kledingvoorschriften.
Opmerkelijk is verder dat de Iraanse rechtbank de advocaat van Kesharaz, Mohammad Moghimi, uitsloot voor deelname aan het juridische proces waardoor de vrouw zonder fatsoenlijke rechtsbijstand is veroordeeld door de Iraanse staat.
In Iran broeit stiekem een revolutie en de Revolutionaire Rechtbank tracht dit te voorkomen door deze vredelievende vrouwen te brandmerken en tientallen jaren op te sluiten. Echter staan de domino's klaar en vallen de eerste nu al om. Het is nog slechts een kwestie van tijd totdat het Iraanse regime onder druk van haar bevolking een liberale koers moet inslaan. Tenminste, dat hopen we.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten