Sneu links huilt om boerkaverbod terwijl Iran drie vrouwen veroordeelt omdat ze geen hoofddoek willen dragen

De drie veroordeelde vrouwen. Bron: Iranintl.com
Foto: De drie veroordeelde vrouwen. Bron: Iranintl.com

De gekkies van het religieuze bestuur van Iran gaan vandaag een brug te ver en veroordelen drie vrouwen tot 55 jaar gevangenisstraf. Terwijl het boerkaverbod in Nederland van kracht gaat en Amnesty International steen en been klaagt laat het regime het uiterste van vrouwonvriendelijkheid zien, via Iran International.

En terwijl sneu links huilt om de invoering van het boerkaverbod, bedoeld om vrouwen een middel te geven zichzelf te bevrijden van de sluier, veroordeelt Iran drie vreedzame vrouwen vanwege hoofddoekrebellie.

De vrouwen zijn veroordeeld tot een gezamenlijke gevangenisstraf van 55 jaar. Hun misdaad? Het publiceren van foto’s zonder een hoofddoek te dragen. Volgens de rechter van het hof, Moghiseh van de Revolutionaire Rechtbank van Teheran, zijn de vrouwen daarmee ook schuldig bevonden aan “samenzwering tegen de nationale veiligheid”. Ja u leest het goed, drie vrouwen die hun hoofddoek niet dragen zijn “een gevaar voor de nationale veiligheid”. Knet-ter-gek.

Daarmee zijn de moellah’s van Iran definitief ‘af’. De drie veroordeelde vrouwen, Mozhgan Keshavarz, Yasaman Ariani en hun moeder Monireh Arabshahi gaan de bak in omdat zij graag in vrijheid zelf willen bepalen hoe zij zich kleden. En terwijl in Nederland vrouwen nog steeds moeite hebben zich te ontdoen van de sluier huilt links over het boerkaverbod. Dat overigens alleen geldt voor openbare ruimtes. Thuis mogen de Nederlandse boerkadragers foto’s maken en publiceren zonder risico dat zij ‘een gevaar voor de veiligheid’ worden genoemd. En in het ergste geval krijgen ze een boete. In Iran is wordt je gewoon direct veroordeelt via een strafrechter (!) als je je niet houdt aan de kledingvoorschriften. 

Opmerkelijk is verder dat de Iraanse rechtbank de advocaat van Kesharaz, Mohammad Moghimi, uitsloot voor deelname aan het juridische proces waardoor de vrouw zonder fatsoenlijke rechtsbijstand is veroordeeld door de Iraanse staat.

In Iran broeit stiekem een revolutie en de Revolutionaire Rechtbank tracht dit te voorkomen door deze vredelievende vrouwen te brandmerken en tientallen jaren op te sluiten. Echter staan de domino’s klaar en vallen de eerste nu al om. Het is nog slechts een kwestie van tijd totdat het Iraanse regime onder druk van haar bevolking een liberale koers moet inslaan. Tenminste, dat hopen we.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

35 reacties

 1.   

  Misschien kan de nobele Wilders daar ook een lans breken voor de moslima’s.

  Hier is het hem ook na 15 jaar gelukt.

  1.   

   En? Verder niets? Als je niets zinnigs te zeggen stop dan met je stomme commentaar en val voor mijn part uit een appelboom.

   1.   

    Wilders heeft vandaag toch een historische overwinning behaald voor de moslima’s in Nederland.

    Waarom zou hij het daar ook niet kunnen proberen.
    Of is hij alleen maar begaan met de moslima’s in ons land.

    1.   

     Eerst je eigen huis schoonpoetsen en dan pas bij de overburen opruimen.
     De eerste stap is gezet maar als je het gemekker erom heen ziet is het nu ook een kwestie van handhaven…

     1.   

      Ben wel benieuwd hoeveel moslima’s Wilders zal bereiken en hoe ze hun dankbaarheid aan hem zullen tonen.

      Hij heeft het per slot van rekening voor hen gedaan en niet voor zijn kiezers die hem de tweede partij van Nederland hebben gemaakt.

    2.   

     Door dit stomme antwoord (antwoord?) ben je in mijn ogen nog te stom om voor de duvel te dansen

     1.   

      @zozo
      deze monty is zo stom, daar zijn geen woorden voor. overigens vraag ik mij af, of hij zijn huishouden goed op orde heeft. dat zal wel, want hij is nu het huishouden van de overburen aan het regelen en daarom wilt hij dat Geert de boel in Iran op orde brengt.

     2.   

      Daarom zal die stakker ook nooit generaal Monty worden, misschien is latrinegraver wel meer zijn ding, tis toch al een nietszeggende drol….

 2.   

  links heeft net zo hard meegestemd immers 76 stemmen minimaal noodzakelijk

  Wederom hypocriet links met hun incompetente gedrag en vervolgens krokodillen tranen.

  Wel leuk voor al die linkse mafklappers die hier rondhangen

 3.   

  Cursus creatief met feiten om links maar even zwart te maken. Ik neem aan dat Teunis eigenlijk ook zelf wel inziet dat de samenhang in de argumentatie van dit stukje compleet weg is? Het boerkaverbod gaat toch over Nederland? Iran is toch een heel ander land? En ondrukking van vrouwen (zoals in Iran) is in Nederland verboden, met of zonder boerkaverbod.

  Misschien weet je dit allemaal best, maar moet je je “anti-links” quotum voor vandaag nog halen, en anders zou ik me ernstig zorgen maken over de kwaliteit van je studie communicatie en informatiewetenschappen. Maar goed, je doet je scriptie over framing, dus waarschijnlijk is mijn eerst vermoeden correct :)

  1.   

   @michael is nog te dom om te poepen…
   Een burka is een burka Waar je ook bent op deze aardkloot.
   Een hoofddoek heeft en vooral de burka een symbool van onderdrukking van de draagster en een signaal naar de rest van de niet islamitische wereld, namelijk dit is ons islamitisch bezit en kinderfabriekje en blijf er af of anders….
   Helaas voor een islamitische vrouw als ze geboren word is ze eerst eigendom van pappa en broer(‘s) totdat er een man voor haar gekozen word door vader.
   @michael of dat in Nederland is of In Iran dat maakt geen zak uit.
   Waarom kiezen onze westerse vrouwen dan niet voor een hoofddoek?
   Die weten heel goed waar die voor staat., behalve een stelletje stoned linkse dwaasjes zoals teunis bedoelt.
   Dus nogmaals te dom om te poepen.

   1.   

    Je lult maar wat zonder op mijn punt in te gaan, volgens mij snap je het niet helemaal

    1.   

     @michael ik ben op uw punt ingegaan en verder en heb u even de oren gewassen.
     Dat u niet begrijpelijk kunt lezen en schrijven is niet mijn probleem.

  2.   

   Ohhhhh, nu telt het allemaal niet. Je bent een grote wegkijkert met je bekrompen zicht. En dan de onderbouwing van je snertverhaaltje klopt gewoon niet. Alles maar d oen om tegendraads te zijn. In Nederland is het burka verbod vreselijk, maar wat in andere landen aan de hand is interesseerd je niet. Dan moeten we ook geen geld meer sturen naar palestina en zo. Dat ze maar elf hun plan trekken, dat is wat je nu in feite zegt

   1.   

    Ik denk niet dat je het helemaal hebt gesnapt, maar goed. Ik heb niet gezegd dat Iran me niet interesseert. Het is vreselijk dat vrouwen bestraft worden omdat ze ervoor kiezen om geen hoofddoek te dragen. Absoluut verwerpelijk.

    Maar wat is nou de link met het Nederlandse boerka verbod? De argumentatie van Teunis slaat toch helemaal nergens op? Je mag dus niet tegen het boerkaverbod zijn zolang daar niet ook bij vermeld dat je óók tegen allerhande andere mogelijke onderdrukkingen etc in andere landen bent? Een soort enorme disclaimer bij je argument?

    1.   

     Een boerka is een boerka boertje. Of het nu hier is of elders in de wereld. Hier wel toelaten en daar niet?

  3.   

   Waarschijnlijk ben je te dom om het te zien.

  4.   

   je vermoeden is niet geheel correct , links heeft keihard meegestemd , plotseling heeft links geheugenverlies en is selectief verontwaardigd.

   links basht ze zichzelf , kennelijk een sm clubje

 4.   

  Wilders gaat gewoon, de Nederlandse samenleving weer leefbaar maken, voor anders denkenden, dan het Linkse Demoniserende Rutte kartel.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 5.   

  Ik heb zomaar het vermoeden dat de VN niets van dit barbaarse vonnis gaat zeggen. Ze hebben het te druk met resoluties tegen Israël.

 6.   

  Mmhh, wacht even. Iran, is dat niet een van de landen welke lid zijn van ECOSOC die voorgestemd hebben voor de resolutie waarin Israël werd veroordeeld?…Die resolutie ging toch over schending van vrouwenrechten?
  Oh dat Iran……

 7.   

  Meisjes worden niet met een boerka aan of een hoofddoek op geboren. Het heeft dus geen functie. Er is dus geen enkel argument voor het dragen van deze kwellingen.

  1.   

   Jongens en meisjes worden allemaal naakt geboren. Niets op het hoofd, niets aan het lijf.
   Nu kunt u zelf wel een waslijst maken van overbodige religieuze kledij zonder enige nuttige functie, als u wilt vasthouden aan die redenering.

   1.   

    @Mar
    Ehhhh, ik vind een broek aan op de fiets toch wel prettig. Shirtje tegen het verbranden idem. ‘s Winters een trui oid en graag ook schoeisel.
    Kleding moet praktisch zijn, zo simpel. Een hoofddoek kende vroeger een nut; buiten, om de permanent/watergolf te behoeden tegen weersinvloeden.

 8.   

  Ik zou me niet verbazen als deze duidelijke westerse vrouwen uit de oude perzisch zoroaster of joods/christelijk gemeenschap kwamen, die onder de meest intelligente vrij denkenden burgers van de oude rijk van perzie waren. Hoe kunnen de domme achterlijke Ayatollah’s denken dat hun rijk alweer in staat zou zijn om nog steeds de hele bevolking te onderdrukken? Om alleen hun macht vast te houden. Mooi foto van 3 gewone dames uit Iran die nu gevangen worden gehouden, omdat zij vrije westers denkers zijn, en dat mag niet van de Ayatollahs. Vrouwen mogen geen onderwijs krijgen, omdat het niet voor de islam van belang is. Van het beleid van de Ayatollah’s is er alleen een taak voor vrouwen: vroeg uitgehuwelijkt te woorden en daarna ieder jaar een kind krijgen, totdat de menopause eindelijk aan dit ellende een einde maakt.
  Kan de Rode Kruis niet meer zorgen dat die vrouwen vrijwillig worden gesteriliseerd.
  Of dat beter de mannen gesterilliseerd worden of gratis condooms krijgen. Van mijn heel lieve oude Schotse lerares muziek contrapunt en harmonie bekende docent ligt de toekomst alleen aan samende werkende mensen die elkaar willen steunen, maar de islam geloof wil niet samenwerken, allen het overnemen.

  1.   

   Beste Rosasolis,
   Mag ik je ontwetenheid aandoenlijk vinden.
   Iran heeft de meeste universitair opgeleide vrouwen ter wereld en niet van die flut opleidingkjes.

   1.   

    @Mariposa78. HOE weet u dat “Iran heeft de meeste universitair opgeleide vrouwen ter wereld” ?! Heeft uw een recent merkwaardig artikel met bewijzen van de deze briljante Iranse hoog-geschoolde vrouwen die leven onder het regiem van de oude ayatollah’s? Ik geloof er helemaal niets van. Toen de Ayatollahs Iran de Islam revolutie begon, verklaarde deze oude kl.zakken al vanaf het begin, dat vrouwen hebben alleen Een doel in het leven: zonen baren om te gaan strijden voor de Jihad!
    Inderdaad gingen in die tijd vele duizenden jongens vanaf 12 jaar naar de oorlog met Iraq, met in hun zak een goedkope plastiek “sleutel naar het paradijs”, (made in China). Al deze deze jonge kinderen werden gesneuveld. Maar volgens de Ayatollah’s moeten de vrouwen doorgaan met, onder de meest afschuwelijke omstandigheden…jongens voor de jihad blijven baren! En als zij een dochter krijgen i.p.v. een jongen, dan wordt dit meisje als kindbruidje verkocht als fokster van toekomstige jongens voor de Jihad. Toen de Ayatollahs Iran hadden overgenomen moesten alle vrouwen hun studie en werk opgeven, om alleen te gaan trouwen en jongens voor te jihad te baren. De enige vrouwen die nog wat werk hadden waren vroedvrouwen die voor een goede bevalling moesten zorgen! Meer werk en onderwijs voor vrouwen en vele mannen was er niet, tot deze dag, niet in de Iran van de Ayatollah’s. Universitaire studie over kernwapens is in Iran alleen een mannelijke zak. Geen vrijdenkende vrouw in Perzie zal ooit bij deze
    kl.zakken aansluiten. Daarom gaan ze immigreren naar Europa.

   2.   

    @Mariposa
    Mja, dat is het Perzische deel van het volk. Het Arabische dat het oude Perzië momenteel onderdrukt, het spijt me het te moeten zeggen, is agressief, maar niet erg intelligent.

 9.   

  Bel even Peter R de Vries, dan zal hij zeker even commentaar geven.

 10.   

  Goed stuk. En in Iran klopt het verhaal….erger is dat behalve hun gevangenisstraf ze daar op zeker regelmatig verkracht gaan worden door cipiers en geestelijke haatbaarden….alles met de stilzwijgende moslim en linkse elites, wereldwijd.

 11.   

  En waar is nou de reactie van dat verrotte Amnesty? Oh, die komt niet want dat Iraanse besluit is in instemming met de islam!

 12.   

  En waar blijft Kaag?? Oh, die zwijgt, want islam!!

 13.   

  Zit net op videoland zomer van Art te kijken. Zit Katja Schuurman samen met die gesjeesde advocaat Sidney Smeets en een boerkadame samen te janken wat de moslima’s aangedaan word. Er is ook een vrouwelijke raadslid van Leefbaar Rotterdam bij die door die 3 wordt aangevallen. Afschuwelijk gewoon hoe Katja voor de moslims opkomt want zij weet hoe het hoort word tijd dat zij een boerka aantrekt. Art bleef wel neutraal.

 14.   

  Dit heeft geen flikker met het “boerkaverbod” te maken. Dat berust op traditie, en er is geen enkel bewijs dat vrouwen onvrijwillig een boerka dragen. Er zijn zat moslima’s die niet zo’n ding dragen.

  De kledingwetten van Iran worden langzaamaan versoepeld. In Teheran kun je je al meer veroorloven dan op het platteland, zeker in besloten kring. Verplicht is nu een “halve hoofddoek”, dus niet zo’n strakke hoofddoek als je in Nederland ziet die geen plukje haar laat zien. Veel vrouwen staat zo’n Iraanse hoofddoek heel goed. Ik hoorde alleen klachten dat ze zo warm zijn, in dat klimaat daar.

  Deze vrouwen hebben duidelijk geprovoceerd. Dat heeft een functie, en is te respecteren, maar ze wisten tevoren dat ze last zouden krijgen. Ze stuurden bewust aan op een rel, en ik hoop dat die effect heeft.

  Ook voormannen geldt een kledingvoorschrift in Iran: een lange broek is verplicht. Maar ik hoorde van een Belg die in een kort broekje door het land fietste (allicht) dat hij nooit last had gehad. Vrouwen moeten in Iran hun vrouwelijke vormen verbergen, maar mannen mogen gerust hun stoere schouders laten zien.

  1.   

   55 jaar gevangenisstraf, hoort dus ook bij die traditie voor het niet dragen van een hoofddoek.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!