Betrapt! Amnesty International dogmatisch over boerka’s: in Iran niet oké, maar in Nederland ineens ‘godsdienstvrijheid’

Amnesty International is betrapt op hypocriet gedrag aangaande de islamitische boerka. Zo is de organisatie zeer kritisch op de Iraanse regering vanwege het vervolgen van vrouwen die geen hoofddoek willen dragen, maar krijgt de Nederlandse regering ook een veeg uit de pan omdat het boerkaverbod een “schending van de godsdienstvrijheid” zou zijn. 

Bij Amnesty International werken dus echte ‘contrarians’, dat zijn mensen die altijd de advocaat van de Duivel spelen en tegendraads zijn. Een soort van Schotten zeg maar. Op zich zijn er natuurlijk wel verschillen tussen het boerkaverbod en de strijd tegen de verplichte hoofddoek in Iran. Maar dogmatisch is het natuurlijk wel: de radicale boerka onder de noemer ‘godsdienstvrijheid’ laten vallen laat de deur open voor verdere radicale ‘godsdienstvrijheden’ als vrouwenbesnijdenis.

In Iran is is er dus repressie van vrouwen die hun hoofddoek in de prullenbak willen gooien en in Nederland is er repressie van vrouwen die weigeren hun gezicht te tonen. Dat is het verschil, maar in beide gevallen is Amnesty niet tevreden.

Welke concrete voorstellen de organisatie doet om vrouwen die gedwongen een boerka moeten dragen te helpen is onbekend. We hebben vooralsnog geen plannen gezien van de subsidieclub van George Soros.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jumping

  Deze clubs zoals A.I zijn Links en Links voert een oorlog met anders denkende.

 2. AS210854

  Het moet maar eens afgelopen zijn met die subsidie slurpende clubjes die van gekkigheid niet meer weten waar ze mee bezig zijn,om maar subsidies binnen te halen voor hun eigen inkomen.

 3. plakband

  Amnesty International is radicaal en flink in Westerse landen en voorzichtig bij het laffe af in landen waar het erop aankomt.

 4. tonna

  We kunnen nog lang reaguren over het verbod op gezichtsbedekking,de wet is ons land aangenomen,en gaat niet meer afgeschaft worden!
  De focus dient nu te liggen op handhaving,anders is de wet niets meer dan een kwalificatie van onvermogen voor de overheid!
  Meer is er niet over te zeggen!

 5. Gosselaar333

  Blijf me verbazen dat mensen deze middeleeuwse onzin verdedigen.

  1. van Urk

   @Gosselaar333, Het is inderdaad meten met twee maten. Ze verafschuwen salafisme of andere orthodoxe extremistische overtuigingen in Iran of Arabie maar juichen dat in ons land ten harte toe onder het dekmantel van vrijheid van Godsdienst.

   1. dario

    Misschien is het dan toch beter dat 1 van die vuilniszakken zich publiekelijk opblaast wie weet helpt dat om dat kopvot te verbieden .

    1. Agios

     Zonde van die mini voor de deur…

 6. logisch denken

  politiek correcten nemen anderen graag de maat al betekent dat in 99% van de gevallen meten met twee maten. Links politiek correcten noemen dat in sommige gevallen discrminatie maar zodra het de gewone burger betreft blijken ze horende doof en ziende blind.

  Allochtonen genieten immers de voorkeur

 7. Rosasolis

  Enkele weken geleden was er een uitgebreide artikel in Trouw over de huidige levensomstandigheden in Iran. Dit land is zeker steeds meer aan het veranderen. Het gaat niet snel, maar toch komt verandering. Steeds meer vrouwen durven buiten te komen in gewone westerse kleding, en ook zonder hoofddoek. Steeds meer politie agenten, (alleen mannen), gaan deze moedige westers gekleed vrouwen niet meer arresteren. Zij hebben allemaal meegemaakt dat al de vrouwen in hun leven ernstig ziek zijn geworden, omdat zij gedwongen zijn door de ayatollah’s door het leven te gaan in meterslange zware wollen Nikabs en Chadors…terwijl de temperaturen stijgen tot 50 graden. Vele arme mensen hebben geen luxe airco. Deze ziekenhuizen zijn vol met ernstig zieke vrouwen met allerlei klachten. Terwijl de ayatollah’s op de oorlogspad lijkt te zijn, lijdt de bewolking van Iran. Steeds meer vrouwen komen in opstand tegen de onmenselijk kliek ayatollah’s. Binnenkort zal er een nieuwe, heel ander soort revolutie in Iran losbarsten! De tweede bevolkingsgroep in Iran zijn de Zoroasters, van het oude Perzie. Zij hebben nog steeds hun eigen veel ouder geloof; en ook zijn er nog steeds joden en christenen in Perzie (niet Iran!).
  Merkwaardig is het dat terwijl de bevolking van Iran bereid is om eindelijk een eind aan de “islam revolutie” te maken en ervoor voor vrijheid en een gezond leven op te komen, de salafistische moslims in Nederland willen de klok terug draaien tot het primitieve leven van vele eeuwen terug! Het zal hun niet lukken om Nederland tot moslim land te veranderen. Met de Nikab verbod wet zullen er meer binnenkort volgen.

 8. Chris Schoneveld

  Openbare instellingen gaan dus niet zelf optreden en ook niet de politie inschakelen. Ik stel voor om de proef op de som te nemen en de volgende actie te ensceneren. Een vrouw en een man gaan gelijktijdig een bank binnen. De vrouw in een boerka en de man met een bivakmuts. Eens kijken wat het personeel gaat doen. Ik wil wedden dat de politie wel wordt ingeschakeld.

  1. Lao Tse

   Ik denk dat ze de man met de bivakmuts wel zullen wantrouwen. Er is namelijk geen zinnige reden om met een bivakmuts een bank te betreden.

   1. Chris Schoneveld

    Een zinnige reden zou kunnen zijn dat je niet herkend wil worden om wat voor legale reden dan ook. Of omdat je de moslimvrouwen niet met jouw onweerstaanbare uiterlijk in verleiding wil brengen.

    1. Lao Tse

     In een bank is een pinpas voldoende: de bankmedewerker hoeft je niet te herkennen.

     1. logisch denken

      dus jij hoeft je niet te legitimeren bij een bankmedewerker ? Dan is je kop waarschijnlijk niet om aan te zien want een bankmedewerker die een transactie voor je verricht zal ALTIJD om je legitimatie vragen tarrel.

      Je valt dus weer door de mand met je gedrag hufter en je leugens zijn door een kind van 3 te ontmaskeren. Wat ben je een giga sukkel.

      nepnieuws van onze huistarrel , maakt verder niets uit morgen weet ie niet meer dat hij het gezegd heeft de hufter

 9. Rud56

  Amnesty is verwoorden tot een achterbakse organisatie!
  Hopelijk haken vele, zéér vele donateurs af!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.