Audio! Geert Wilders boekt eerste politieke overwinning met het boerkaverbod: "dit is geen islamitisch land"

Geen categorieaug 01 2019, 9:00
En wat is Nederland toch een bijzonder land waar ziekenhuizen, OV-bedrijven en andere semi-overheidsorganisaties politieagentje moeten spelen omdat politiek en bestuur de handhaving van het boerkaverbod frustreert, zoals de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Voor Geert Wilders geldt dit niet, hij is enthousiast en noemt het nu al een "historische dag".
In de Tweede Kamer is het meestal een verbaal spektakel met Geert Wilders, maar vandaag houdt hij zijn hoofd koel op de radio van NPO1. In alle rust legt hij zijn eerste politieke succes uit: het was op basis van een PVV-motie dat de wet 'verbod gezichtsbedekkende kleding' werd ontwikkeld. Ook wel bekend als het 'boerkaverbod'.
Volgens Wilders is het boerkaverbod een middel om vrouwen te helpen te integreren in de Nederlandse samenleving. "Als je een baan zoekt dan lukt dat niet met een boerka" zo laat de PVV'er weten. "Het hoort niet bij Nederland, het is een risico. het is ons land en boerka's horen daar niet bij" voegt hij er nog snel aan toe. Veel boerkadraagsters zijn er in Nederland niet, maar het is de verachting van de PVV'er dat het verbod hen zal helpen voor hun rechten op te komen.
Een aantal ziekenhuizen heeft ondertussen laten weten dat ze het verbod niet gaan handhaven. Syp Wynia sprak hierover als 'ondermijning van de rechtstaat'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten