snapshot10

Betrapt! Amnesty International dogmatisch over boerka's: in Iran niet oké, maar in Nederland ineens 'godsdienstvrijheid'

Geen categorieaug 01 2019, 10:00
Amnesty International is betrapt op hypocriet gedrag aangaande de islamitische boerka. Zo is de organisatie zeer kritisch op de Iraanse regering vanwege het vervolgen van vrouwen die geen hoofddoek willen dragen, maar krijgt de Nederlandse regering ook een veeg uit de pan omdat het boerkaverbod een "schending van de godsdienstvrijheid" zou zijn.
Bij Amnesty International werken dus echte 'contrarians', dat zijn mensen die altijd de advocaat van de Duivel spelen en tegendraads zijn. Een soort van Schotten zeg maar. Op zich zijn er natuurlijk wel verschillen tussen het boerkaverbod en de strijd tegen de verplichte hoofddoek in Iran. Maar dogmatisch is het natuurlijk wel: de radicale boerka onder de noemer 'godsdienstvrijheid' laten vallen laat de deur open voor verdere radicale 'godsdienstvrijheden' als vrouwenbesnijdenis.
In Iran is is er dus repressie van vrouwen die hun hoofddoek in de prullenbak willen gooien en in Nederland is er repressie van vrouwen die weigeren hun gezicht te tonen. Dat is het verschil, maar in beide gevallen is Amnesty niet tevreden.
Welke concrete voorstellen de organisatie doet om vrouwen die gedwongen een boerka moeten dragen te helpen is onbekend. We hebben vooralsnog geen plannen gezien van de subsidieclub van George Soros.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten