‘Volt Europa’ kreeg duizenden euro’s subsidie van George Soros’ Open Society Foundation

Het toneelstukje dat de partij Volt Europa opvoert voor de Europese Parlementsverkiezingen krijgt een steeds diepere betekenis nu blijkt dat de Open Society Foundation. Deze organisatie is onder meer bekend van het financieren van demonstraties. De partij van Reinier van Lanschot kreeg ruim €20.000,- van de organisatie van George Soros, u weet wel: de man van de attitudeprogramma’s

De Open Society Foundation helpt Volt dus in de strijd om zeteltjes. Dankzij de €20.000 van Soros’ organisatie, volgens het Financieel Dagblad, hoeft men zich bij Volt Europa geen zorgen om te maken om de zogenaamde ‘waarborgsom’. Het is veelzeggend dat Van Lanschot en zijn partij deze subsidie binnenhaalt. Het onderstreept maar weer eens de realiteit van de democratie waarin wij leven.

Alvorens je jezelf kandidaat kunt stellen voor bijvoorbeeld de Tweede Kamerverkiezingen moet u een kleine € 11.250,-. inleggen. Heeft u dat geld niet op uw spaarrekening staan dan moet u op zoek naar een financier die het bedrag voorschiet. Dit bedrag is de zogenaamde ‘waarborgsom’ benodigd om uw democratisch recht te mogen uitoefenen. En dan moet u nog beginnen met bouwen. Met het samenstellen van een lijst, communicatiekanalen opzetten. En dat alles kost tienduizenden euro’s. Geen enkel gemiddeld mens kan dat zomaar even opzetten.

Daarna bent u overgeleverd aan de communicatiemacht van de media en wat politieke tegenstanders over u vertellen. Of er wordt gelasterd maakt niet uit, het agenda-setting effect van de massamedia garandeert dat uw partij wordt gemaakt of gebroken door de massamedia. Maar ondertussen zien we de Nederlandse lijsttrekker Reinier van Lanschot zichzelf opwerpen als ‘de nieuwe hoop voor een jonge generatie Europeanen’. Al komt het op deze manier wel wat gekunsteld over.

Standpunten van de partij zijn ‘meer democratie’, al zal de partij wel niets doen aan de hoge ‘waarborgsom’ om mee te mogen doen aan de democratische verkiezingen. Ook poneert de partij valse tegenstellingen tussen mensen en bedrijven. Zo stelt de partij:

“Registreer alle lobbyactiviteiten in een openbaar register.”

Maar blijft de precieze definiëring van een lobbyactiviteit handig achterwege. Lekker nutteloos. Zou het versturen van e-mail gelden als lobbyactiviteit? En wie gaat dat dan registreren? Verder staat de partij voor “gelijke kansen van iedereen”.

Nou, als er iets wel niet te meten is of te realiseren dan is het wel “gelijke kansen”. Wat een mafketels.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Alleen de naam Van Lanschot zou al een belletje moeten doen rinkelen bij mensen met meer dan 1 werkende hersencel.

  1. santiago

   Nou joop, dan weet je inmiddels ook wel hoe het fvd aan zijn steun komt.

   1. Joop Klepzeikert

    @santiago: Het gaat hier niet over het FvD, die hebben er niets mee te maken en jouw volslagen debiele opmerking slaat werkelijk nergens op. Zielig figuur.

  2. Catalaanse kok

   Van Lanschot klinkt inderdaad erg rechts.
   Kan mij voorstellen dat u als accountant en financieel adviseur er een onaangenaam gevoel bij krijgt.

   1. Joop Klepzeikert

    @Catalaanse kwezel: Ga je bij je GGZ begeleider melden. Je gaat met de dag imbecieler doen.

 2. Catalaanse kok

  De een houdt een crowdfunding voor de Europese verkiezingen en streeft aar 1 miljoen.
  Volt doet het voor minder.
  Goede zaak.

  1. DeBruijn

   *naar

 3. Zouaaf

  Zou de club van Thierry geen subsidie hebben gehad ? Onzin om over subsidie te beginnen na het recente optreden van de heer Otten. Kijk liever naar het partijprogramma. Daar heb je meer aan. Duidelijke frisse taal van deze nieuwkomers.
  Er is geen woord Frans bij.

  .

  1. santiago

   Wel veel Latijn.

 4. Rien Noppen

  20.000 euri.

  Het moet niet gekker worden!

  1. Henk-Jansen

   Vooral als je kijkt naar de (buitenlandse) financiers die de pvv al jaren in leven houden.

   1. santiago

    Goeie zaak als het om de PVV gaat.

   2. toetssteen

    HJ
    Komt u eens met bewijs en niet dat geëmmer over de Joodse lobby/Rusland en vul maar in. Bewijs HJ, zonder dat heeft u geen argument.

  2. DeBruijn

   ▪ Rien Noppen

   Heb je het al gehoord? Jouw helden, de dierenactivisten hebben brandgesticht in de stal, auto’s vernield en ook iets met afzuiginstallatie in de stal gedaan, waardoor de lucht niet ververst werd. Daardoor kwamen de varkens en zijzelf in gevaar.

   En dan zeg ie dat ik trol?

   Jouw helden zijn criminelen.

   Zegt toxh wel iets lijkt mij.

   1. Rien Noppen

    Als de demonstranten iets hebben gedaan dat strafbaar is dan moeten ze ervoor worden vervolgd, DeBruijn, dat gaf ik al eerder aan.

    Ik denk echter dat deze verhalen worden opgeklopt door de vleeslobby, die net zo sterk is al de tabakslobby indertijd. De hysterische reacties vandaag in de Tweede Kamer bevestigen dat deze demonstranten een gevoelige zenuw wisten te raken. Er is geen dode en zelfs geen gewonde gevallen maar DeBruijn weet zeker dat we hier met criminelen te maken hebben.

    Vleeseters hebben een slecht geweten en weten zich gesteund door een enorme industriële lobby. Toen decennia geleden verstandige mensen het waagden vraagtekens te zetten bij het roken van sigaretten was er vergelijkbare weerstand en ook toen bleek het CDA een steunpilaar van de tabakslobby. Vandaag waren het ook CDA-Kamerleden die het agressieve achterhoedegevecht aanvingen.

    Het aanvallen van de bio-industrie en het plaatsen van vraagtekens bij de krankzinnige vleesconsumptie raakt aan een diep taboe. Vlees staat voor hetzelfde als waar de auto voor staat: voor veel mensen staat het symbool voor welvaart en een menswaardig bestaan. Als je dat de mensen af wilt nemen is de beer los.

    De Telegraaf kan een nieuwe hetze beginnen. De uitkomst staat echter net zo vast als het verdwijnen van Zwarte Piet.

    1. toetssteen

     @R
     Ga naar de Jeaup! U waanzin past daar als een handschoen.
     De mens is een omnivoor!!!

     1. Rien Noppen

      Dat de mens biologisch gesproken een omnivoor is zal ik niet ontkennen. We hebben knobbelkiezen en daarmee in staat zowel dierlijk als plantaardig voedsel te verteren.

      In de Westerse wereld is het vleesgebruik echter volledig uit de bocht gevlogen met veel gezondheidsproblemen tot gevolg. Overmatig (rood)vleesgebruik verhoogt in sterke mate de kans op kanker maar ook (typische welvaarts)ziekten als diabetes en reuma kunnen in belangrijke mate aan (overmatige) vleesconsumptie worden toegeschreven.

      Onderzoek wijst uit dat het eten van vlees niet per definitie ongezond is maar de problemen treden subiet op als mensen meer dan 20-30 gram per dag eten.

      Los van de ernstige gezondheidsrisico’s is het eten van vlees ook extreem milieubelastend en leidt, zoals bekend tot onvoorstelbaar en grootschalig dierenleed.

      Een verstandig en moreel mens eet niet of zeer weinig vlees. Als je die eeuwenoude wijsheid aan je laars lapt moet je niet piepen over gezondheidsschade en global warming, je bent daar dan rechtstreeks schuldig aan.

     2. toetssteen

      @R
      Onzin!!! Het gaat om onze inwendige sappen zoals uit de alvleesklier bijvoorbeeld.
      De mens kan bepaalde stoffen slechts omzetten door dierlijke producten omdat de koe die uit plantaardige stoffen heeft opgenomen. Ow ja, supplementen innemen en een spuitje gaan halen (hoezo natuurlijk) kan ook. Het zijn niet allen onze knobbelkiezen, maar ook de hoektanden en de kauwbewegingen van onze kaak.

     3. Rien Noppen

      “Het zijn niet allen onze knobbelkiezen, maar ook de hoektanden en de kauwbewegingen van onze kaak.”

      Zeker en ook ons maagdarm-stelsel maakt vertering van vlees mogelijk.

      Daar gaat het echter niet over, het gaat over teveel vlees eten. De gezondheidsklachten als gevolg daarvan liegen niet, om nogh maar te zwijgen over de gevolgen voor het milieu en het gruwelijke dierenleed.

      Mensen die overmatige vleesconsumptie verdedigen zijn oliedom en moreel de weg kwijt.

  3. Cesare

   Och ereme, krijgt jouw politiek correcte clubje niets? Wat zielig. Helemaal geen vriendjes?

 5. plakband

  Een nieuwe partij oprichten. Doe als DENK. Gewoon zetelroof bij een sukkelpartij. Bv de PvdA.
  #stemzeweg.
  Stem PVV of FVD

 6. Ruiter

  Volt? Hoeveel dan? 220 is normaal.
  Maar ik tel er maar 1.

 7. Vrijedenkert

  Helaas pindakaas, Volt en daarna DENK scoren bij mij het allerlaagste in alle online stem en kieshulpen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.