Wat media niet vertellen over George Soros en Steve Bannon

De huidige mediaberichtgeving over George Soros ontaardt in een gevalletje uit z’n verband trekken en hyperbolen. Wat bedoel ik daarmee? Nou, de media zeggen heel veel over George Soros, maar daar waar het werkelijk om draait krijgt geen aandacht. En dat is jammer, want de casus bood een uitmuntende kans om eens te spreken over de constructie van het maatschappelijk debat en de invloed van personen en organisaties zoals de Open Society Foundation, maar ook Steve Bannon. 

Het Soros-debat werd direct in de kiem gesmoord omdat de NOS de religieuze achtergrond van de beste man dermate relevant vond dat zelfs onbesneden mannen zich eraan stoorden. Typisch. Ook de NRC ging de mist in door in te gaan op de standpunten van Soros, waarbij die standpunten zogenaamd een verklaring zouden zijn voor de heftige kritiek. Nogal wiedes dat iemand kritiek krijgt vanwege standpunten, maar ook dat treft niet de kern van de casus George Soros. Het frame van de traditionele media was dan ook beperkt en leek vooral een poging om criticasters van Soros weg te zetten als ultrarechtse gekken. Maar wat kan er dan wel worden gezegd?

De kern in deze is niet de achtergrond of de standpunten van Soros. Ook niet zijn vette portemonnee. De kern is dat er een persoon rondloopt die de Europese bevolking blootstelt aan attitudeprogramma’s met twijfelachtige uitwerkingen. De watte? Nou, dat zijn strategische communicatiecampagnes (vaak van meerdere jaren) bedoeld om de houding van grote groepen mensen tegenover een specifiek sociaal gebeuren te beïnvloeden. De instrumenten hiervoor zijn talrijk en het is een beproefd middel. Uiteindelijke doel is vaak gedragsverandering. bijvoorbeeld het stimuleren te stoppen met roken of in het geval van Soros: bijdragen aan D66/GroenLinks denkbeelden onder de bevolking.

Maar niet alleen Soros bedient zich van dit instrumentarium om politieke invloed te kopen. Ook de Amerikaanse Steve Bannon weet hoe je dergelijke campagnes organiseert. Dit is dus niet een issue van links versus rechts, maar een iets tussen mensen met de middelen dergelijke campagnes te organiseren en mensen die dergelijke middelen niet hebben. De gewone man dus. Die gewone man moet ondertussen zijn leven wagen om een simpel sinterklaasfeest te verdedigen tegen een hetze aangevoerd door o.a. de Open Society Foundation. Want Soros heeft wel degelijk invloed op het ontstaan van dergelijke ‘discussies over Zwarte Piet’. Nou ja discussie?

Bewustwording bij de burgerbevolking van het feit dat hún maatschappelijk debat op dergelijke manieren wordt gekaapt zou een stap in de goede richting zijn. Het sociaal constructivisme of ‘social engineering’ bestaat overduidelijk.

Daarom ben ik vooralsnog ambivalent tegenover de nepnieuws-campagne, die het kabinet ten tijde van de verkiezingen wil organiseren. Een uitgelezen kans. Wederom(!), om de burger iets te vertellen over waarheidsvinding en de invloed van lieden als Soros en Bannon.

Maar of het zover mag komen onder auspiciën van D66-minister Kasja Ollongren moet nog blijken, want zij profiteren natuurlijk van rijke filantropen (lees opiniemakers), die globalistische D66-riedeltje de ether insturen.

In plaats daarvan sprak de media dus met een gespleten tong. Waarom eigenlijk? Goede vraag, wellicht omdat zij weten dat zij deel uitmaken van dergelijke attitudeprogramma’s door klakkeloos persberichten te knippen-plakken of door mee te werken aan EU-programma’s, die beogen de publieke opinie te beïnvloeden? Want, als je laakbaar bent houd je natuurlijk liever je mond. Overigens is dit artikel ook bedoeld om uw houding tegenover de traditionele media te beïnvloeden. Is dat gelukt?

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

67 reacties

 1. Groeneveld

  Prima artikel Teunis!

 2. Guus Geluk

  Bannon is inderdaad invloedrijk. Zijn tentakels reiken tot populistenclubs ver buiten de Verenigde Staten. Hij borrelt op rechtse avonden waar het migratiekritische evangelie volop wordt gepredikt. En vergis je niet in de invloed die hij had in het Witte Huis, de Trumpcampagne en Breitbart.

  Soros heeft geen acces tot het Witte Huis, populistenclubs, websites en rechtse borrelavonden, maar wel tot een forse bankrekening waarmee hij invloed uitoefent ver buiten de landsgrenzen van de Verenigde Staten.

  We zullen ons ermee moeten verzoenen dat er zulke mensen bestaan. Daarom is het nodig dat populistisch rechts allereerst stopt met de hetze tegen Soros.

  1. sonar

   En dat weet onze stripfiguur want hij is altijd uitgenodigd om bij die borrelavonden aanwezig te zijn,dan krijg inderdaad borrelpraat van linkse eend Guus Geluk.

  2. Jozias Visser

   Het populistenstokpaard wordt bereden en is weer flink aan het mesten. In de islam berijden ze geiten en als ze klaar zijn wordt de geit bereid.

   1. Troelstra

    Nou, vooruit met de geit dan maar!

    Alweer Freiburg : “Vluchteling” verkracht zowel drie vrouwen als schapen en geiten

    Duitsland – Een massaverkrachter is in het net van de politie van Freiburg gelopen. Tussen mei en juli zou de 28-jarige “vluchteling” drie vrouwen seksueel hebben aangevallen. Bovendien heeft de Eritreeër meerdere schapen en geiten verkracht. Dit is uit een positieve DNA-analyse match gebleken. De man is nu in hechtenis.
    De Criminele Opsporingsdienst maakte vandaag bekend dat de onderzoekers in staat waren geweest om de asielzoeker afgelopen vrijdag te arresteren. Door de “zorgvuldige bewijsvoering” konden hem verschillende criminele handelingen ten laste worden gelegd. Het eerste wat men ontdekte was dat hij op 11 mei een 30-jarig vrouw seksueel had aangevallen. De daar gevonden DNA-sporen kwamen volgens de politie overeen met “reeds aanwezige DNA-sporen”.

    1. Mart

     Om hem tam te houden nu een opblaaspop verstrekken…..of tòch maar castreren?

    2. Blue monday

     Dolle Dries weer terug met off-topic berichten?

     Kan wel waar zijn, maar tis weer gruwelijk in je eigen straatje.

  3. Stanly2000

   Guus,
   Soros heeft wel acces tot het Koninklijk Huis (o.a. Mabel), populistenclubs(o.a. Livestro), websites (o.a. Jalta) en linkse borrelavonden, maar wel tot een forse bankrekening waarmee hij invloed uitoefent ver buiten de landsgrenzen van de Verenigde Staten (o.a. in Europa en Hongarije).
   En waarom zullen ons ermee moeten verzoenen dat er zulke mensen bestaan?

   1. Guus Geluk

    Omdat men hen niet kan aanpakken als zij de wet niet overtreden. Zolang zij morgen niet plotseling doodvallen zijn zij mannen om rekening mee te houden.

    1. Stanly2000

     Guus,
     Klopt het zijn achterbakse mannen die z.g. humanitaire doelen steunen en dan blijken een eigen agenda te hebben. In Hongarije heeft Orbän hem schijnbaar met aanpassen van wetten doelmatig bestreden tot vreugde van het merendeel van de bevolking.

     1. Guus Geluk

      Orban heeft een schandelijke hetze tegen Soros gevoerd die schampt aan opruiïng. Stel je voor dst de VVD anti-Bannon/Wilders-billboards neerzette. Welk een rel zou dat, terecht, ontketenen.

     2. Stanly2000

      Guus, wat was de provocerende/schandalige tekst op de billboards?

     3. Guus Geluk

      “Laat Soros niet het laatst lachen”.

     4. Stanly2000

      Guus,
      Wat een schandalige provocerende tekst hè. Schande vind je ook niet?

     5. Guus Geluk

      Ja, pure demonisering en laster.

     6. Troelstra

      Zijn herverkiezing wijst op grote waardering van het volk zelf. Waardering voor luisteren naar en opkomen voor het volk.

    2. gekkeguus

     Guus is gewoon een persoon:

     Als ergens kritiek op geleverd wordt doe ik lekker het tegen over gestelde. Zo iemand noemen we ook wel tegendraads en zoekt de confrontatie op zonder een oplossing te bieden.

     De stampen tegen alles wat hem niet bevalt want zijn wil is wet. Ik denk dat Guus ook een behoorlijk irritant kut jong was in zijn jongere jaren en gaat op de grond liggen spartelen als hij even zijn zin niet krijgt. Daar heeft de samenleving vandaag de dag dus last van.

     1. Guus Geluk

      Je hebt een provocerende nick gekozen en je poneert een persoonlijke aanval. Hier ga ik niet op regeren, maar relevanter is, dat het tegen de huisregels is.

     2. Blue monday

      Guus geluk, u bent goed bezig.

      Iemand doet toch de moeite om een fake aan te leggen omdat die persoon uw mening te goed vindt om vrijuit te mogen spreken.

     3. Guus Geluk

      Ik denk inderdaad ook dat ik goed bezig ben. Zelfs mijn naam willen ze nu kopiëren. 🙂

    3. Rosasolis

     @ Guus. Van Google heb ik informatie gekregen over een fantastische initiatief van George Soros: het oprichten van een Central Europese Universiteit. Die voor een aantal jaren in Budapest en Wenen was gevestigd. Een universiteit voor leerlingen van arme afkomst. Niet joods, maar gewoon Internationaal Europees. Iedereen was welkom bij dit nieuwe Europese Universiteit, die de Europese Unie helemaal steunde…Het ging goed met het bestuur en leerlingen uit verschillende oost-Europese landen voor een aantal landen…Totdat die vreselijke huidige JALOERSE Hongaarse dictator Orban aan de macht kwam, en de Central Europese Universiteit verbied. Geen meer studie voor de leerlingen uit arme EU landen, en geen werk meer voor de
     hoog-opgeleide leraren…die uit verschillende landen afkomstig waren!
     Als toenmalige universiteit leerlinge, die afgestudeerde Cum Laude, kan ik alleen meevoelen met het verdriet van zowel de — met dwang afgezette docenten en leerlingen van de door G. Soros opgerichte Central European University. Wat jammer voor al die arme Oost-Europese studenten, en van hun hoog-opgeleide leraren, vanuit vele landen. Hongerije was altijd een achterlijke land, en nu onder Orban zal het nog achterlijker gaan worden.

     1. Groeneveld

      “Iedereen was welkom bij dit nieuwe Europese Universiteit, die de Europese Unie helemaal steunde…”

      Dat was nu net het punt Rosa. Eenzijdige propaganda van en voor de EU hebben we al genoeg. En EU-gehersenspoelde studenten ook.

      Dat heeft Orban dus goed ingeschat.

   2. Rosasolis

    @Stanly 2000. ik kan niet geloven dat een man van 90 jaar, interesse heeft in
    ” linkse borrel avonden.”

  4. chrism

   Wilt u eens stoppen beste @ Guus Geluk met uw hetze tegen rechts !

   Beide kanten zijn het de extremen zowel Links als Rechts die alles verzieken en waar extreem Links duidelijk afzet met geweld of oproepen tot en dat tov Extreem rechts dat niet doet !

   Ook u vergaloppeer steeds weer over het issue dus waar het om gaat en waar ga het nu eigenlijk om ?

   Juist dhr. Soros en Bannon 2 uiterste personen die niets ontzien ook u niet !

   1. Blue monday

    Nou wordt ie fraai…

    Je richt je tot Guus, waarvan we niet eens weten wat hij stemt…in ieder geval iets tussen de VVD en PvdA in, is mijn vermoeden.
    Extreem is Guus dus niet en hij verdedigd ook geen extremen.
    Niet links en niet rechts, geen Soros en geen Bannon.

    Nu zijn hier enorm veel kakelkippen die kritiekloos alles slikken en uitdragen wat er op de uiterst rechtse flanken afspeelt en daar richt u zich met uw wijzende vingertje niet toe?

    U doet dan wel redelijk, maar roept feitelijk de enige persoon die het goed doet tot de orde om zijn mond te houden, zodat er weer meer ruimte komt voor uiterst rechtse geluiden.

  5. Adriaan

   Quote: ‘Soros heeft geen acces tot het Witte Huis, populistenclubs, websites en rechtse borrelavonden ..’
   Guus, ik heb zo mijn twijfels inmiddels.

 3. Spaanse kok

  quote van Teunis:Nou ja discussie? Ondermijning eerder.
  .
  Hiermee maakt Teunis een open discussie onwaarschijnlijk.

  1. Top

   Ach gossie! Een slakje gevonden? Zal ik een centje aan je overmaken, zodat je een pak zout kan kopen, om het op het slakje te strooien? Want ik weet, dat je er zelf geen centjes voor heb. En zelfs ‘het zout in je pap heb je nooit zelf verdiend’.

 4. Michael

  Mooi stuk weer. Eens. Wel een beetje weinig over Bannon, voelt alsof hij erbij is betrokken voor de politiek correctheid, maar primair Soros bediscussieerd moet worden.

 5. Ernst Quispel

  De vergelijking van Soros met Bannon slaat nergens op.
  Soros is een weldoener die goede humanitaire doelen steunt, Bannon is een extreem rechtse fascist en racist die de vernietiging van de democratische rechtsstaat nastreeft.

  1. Top

   Hahahahaha! Blablabla! Als ik Bannon spreek vanavond, zal ik hem jouw zielige en pathetische flauwekul laten lezen. Kunnen we alle twee weer eens goed lachen. Wat dat is het leukste wat er is lachen om een onrendabele.

   1. Ernst Quispel

    Domme jongen toch!

    1. gekkeguus

     Beter dom dan gek!

  2. HW

   Zoveel onzin uit een mond hoor je zelden, Kwispel.

   Trump is bij meerderheid gekozen of je dat nou past of niet doet helemaal niet ter zake. De democratie heeft hier gewoon gesproken, alleen linkse rakkers, die moeilijk om kunnen gaan met nederlagen, hebben het er moeite mee en verklaren rechts tot fascist en zichzelf tot beschermer van de democratie. Jouw woorden zeggen alles.
   De asociaal-nationalist of te wel nazi – Ernst Quispel

   1. Troelstra

    Misschien is dit iets voor stakker Kwispel en alle andere stakkers die de uitslag van de verkiezingen (= democratie) niet kunnen verkroppen:

    Veilige zones op de universiteit waar volwassen mensen beertjes kunnen knuffelen als ze getraumatiseerd zijn door verkiezingsresultaten

    Elite Campuses Offer Students Coloring Books, Puppies to Get Over Trump

    The post-election freak-out on elite campuses is total, and is made all the worse because students on these campuses never meet anyone who disagrees with them.

   2. Ernst Quispel

    Ik sprak niet over Trump, HW.
    Wel onthullend, deze verschrijving.

    1. HW

     Nee, correct, maar dit is zeker verschrijving, maar je had het over Bannon, de man die Trump daar gebracht heeft waar hij democratisch is terechtgekomen. Dit past jou en je linkse aanhang niet en huilehuile jullie er maar op los.
     Ernst Quispel is hier de nazi, de asociale nationalist.

     1. Ernst Quispel

      Kan de redactie even kijken naar deze hysterische laster?

     2. Rosasolis

      @HW. Gelezen eerder vandaag op Google: Steve Bannen is op 3 januari 2018 door Trump ontslagen. Sinds die tijd is hij overgestapt naar een
      Alt-right partij.

   3. Rosasolis

    @ Ernst. So denk ik ook.

   4. Rosasolis

    @HW. Dit artikel ging niet over Trump. Maar over 2 andere bekende mannen in Amerika.
    De redactie van DDS vraagt de leden om te blijven bij de inhoud van redactie artikelen, en niet te gaan afdwalen van de inhoud van het artikel.

   5. Aytas

    Onzin Trump is niet bij meerderheid gekozen.

    1. Groeneveld

     Wel de meerderheid van de kiesmannen. En dat is wat telt in de USA.

     1. Rosasolis

      @Groeneveld. Hoe weet U dat het bij de Central European University dat opgericht werd door G. Soros, dat zij “eenzijdige propaganda” hadden?!
      Universiteit studenten zijn te intelligent om gehersenspoeld te worden.
      Wij leren onze eigen gedachten te vormen. Maar…ik twijfel als u ooit Een
      voet in een hoge school of universiteit heeft gezet…En ook die domme, wrede dictator van Hongarije.

  3. shidaian

   Bent u wat Soros betreft echt zo naïef?

   1. Groeneveld

    Nee shidaian, Quispel is niet naief inzake Soros. Hij weet donders goed dat deze antidemocraat een eigen en grote agenda heeft ten gunste van onbeperkte immigratie en de islam.

    Quispel is een trol. En diens taak is om tegenstrijdige berichten op fora te plaatsen met het doel voorspelbare emotionele reacties (bijvoorbeeld woede, irritatie, verdriet, of scheldpartijen – ook wel flames genoemd) van andere mensen uit te lokken, opzettelijk verkeerde informatie (desinformatie) te geven of zichzelf expres anders voor te doen.

    Quispel is wel een goede trol, dat moet je hem nageven. Hij slaagt er steeds weer in mensen op de kast te jagen.

    1. Ernst Quispel

     Je toeschrijvingen missen grond, Groeneveld.
     Soros bevordert niet de immigratie maar dringt aan op een goede opvang van vluchtelingen als ze in Europa zijn aangekomen. Als je dat onderscheid niet kunt maken begrijp je iets niet.

     De man steunt uitsluitend humanitaire doelen.

     De man is het slachtoffer van leugenachtige laster.

     Op je persoonlijke aanvallen ga ik niet in. Ik wijs wel op het Huisreglement.

     1. Stanly2000

      Groeneveld,
      Groot gelijk!
      Persoonlijke aanvallen zijn alleen toegestaan aan E. Kwispel. Top noemt hij een domme jongen maar als hem iets niet bevalt roept hij om de redactie of wijst hij op het Huisreglement.

    2. Steiner

     Quispel is gewoon een zielig mannetje die de hele dag alhier een beetje de grootste hypocriet loopt uit te hangen.Meneer maakt iedereen die niet in zijn bekrompen straatje past uit voor rotte vis,maar zodra er iemand is die wat over hem zegt begint de huilebalk meteen over het huisreglement en roept de redactie om hulp.

     1. Troelstra

      Heb jij dat ook al door?

     2. Ernst Quispel

      Ik vertrouw er op dat Steiner de volgende keer met een grondige inhoudelijke reactie komt

 6. Two Ravens Black Kettle

  Traditionele Media = Activistische ideologische gestuurde Fake News

  Vandaar dat ik pleit voor de totale ontmanteling van dat Orwelliaans gezwel genaamd de N(ationale)P(ropaganda)O(rganisatie)

  1. Michael

   Ik vraag me wel af via welke objectieve nieuws bron TRBK zijn nieuws binnen krijgt.

   1. Ernst Quispel

    Mogelijk laat hij zich door Breitbart bijpraten.

    1. chrism

     Mogelijk eens de moeite nemen om u ergens beter in te verdiepen ipv weer iets verkondigen .

     1. Blue monday

      De idioterie van TRBK is te ver gezocht.

      Dat deze fantast overal een nieuwe linkse wereldorde denkt te ontwaren maakt hem blijkbaar salonfähig voor de rechtse reaguurders.

      Dat de MSM onder vuur ligt begrijp ik, maar tussen verzinsel en waarheid ligt een hele wereld, waar zijn fantasieën in de verste verten nog niet thuishoren.

      Of heb ik op deze site echt te maken met fanatiekelingen die niet tot rede vatbaar zijn?

      Zal toch niet?

   2. Two Ravens Black Kettle

    Koop boeken.
    Speur juweeltjes af op Youtube.
    Er zijn (nog) urenlange debatten en discussies te vinden

    En geloof nooit de corrupte en moreel bedorven MSM !

    Krijst de dienstdoende MSM propagandist ‘Zwart !’ ga er dan (bijna) blind vanuit dat het bleekwit is en gillen ze in hysterisch koor; ‘Plat !!’ weet je dan verzekerd van het feit dat de aarde toch echt een bolletje is.

    1. Blue monday

     Uw “pareltjes” vind een ander nog te goor om aan te pakken.

     Daar behoor ik ook toe, ik kan uw “pareltjes” niet anders betitelen als onwaar, haatdragend, giswerk.
     Voer voor complotgekkies die de teveel vrije tijd hebben om onder iedere steen een samenzwering zien.

     Ik durf er een fles wijn op te zetten dat u 9/11 ook als een inside-job ziet.

  2. Troelstra

   MSM = MeningsSturende Media. Met berichtgeving heeft dit dus niets meer van doen.

 7. henkie

  De propaganda dat in Nederland Institutionele racisme hoogtij viert wordt zodanig opgevoerd dat Marcel Gelauff er voor kiest het bewijs te leveren.

 8. Rosasolis

  G. Soros heeft niets gemeen met S. Bannon. Bannon, die campagne leider van Trump was, werd een aantal maanden geleden door Trump ontslagen. Hoewel beide mannen niet politiek actief zijn, hebben zij misschien wat invloed op hun partijen: Soros voor de democraten, en Bannon voor Alt-right. Ik denk niet dat Bannon nu veel meer kan betekenen voor de Republican Party.

  1. shidaian

   Steve Bannon is in Europa actief bezig zieltjes te winnen voor zijn anti-Eu beweging. Lijkt allemaal te mooi om waar te zijn…Willen we niet liever zelfstandig een anti-EU beweging op poten zetten ipv onder invloed van een Amerikaan?

 9. shidaian

  Top artikel. Ik las net in de Elsevier een artikel over Soros waar ik zo mijn twijfels over heb. En dan lees ik deze kop en het artikel en dan denk ik ja Teunis…..top.

 10. Aytas

  Het probleem dat rechts met soros heeft is dat hij niet wil herverdelen met hun maar met mensen die het echt slecht hebben. Stelletje profiteurs op rechts.

 11. ActualLiberal

  Steve Bannon Al’s “Alt-Right” wegzetten is sneu.
  Hij is rechts, rechters dan de meeste, maar hij is absoluut geen alt-righter.
  Verder prima artikel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.