Lol! Gerard Joling zat vast in Thaise cel

Voor Joling is het een ervaring dat hij niet snel zal vergeten. Hij komt tegenwoordig bijna overal in de wereld, Joling staat erom bekend vrij extravagant te zijn maar de reden dat hij voor een paar uur vastzat in een cel in Thailand is uiterst vermakelijk. De boosdoener: een e-sigaret.

We liepen er dus met een paar man over straat, toen mijn geluidsman GERWIN ineens werd aangesproken door twee politieagenten. We hadden eerst totaal niet door wat er aan de hand was, maar het bleek om zijn e-sigaret te gaan! Die zijn in Thailand namelijk verboden. Hij moest mee naar het bureau en we begrepen er helemaal niets van. Nou is Thailand hartstikke leuk, maar het is ook een land waar je beter niet in de problemen kunt komen met wie of wat dan ook. Het leek ons dus beter om maar met hem mee te gaan, en dus liepen we met ons hele groepje achter onze vriend en die twee agenten aan, het bureau in

Het verhaal is te bizar voor woorden. Waar men op het eerste gezicht had verwacht dat het mogelijk zou gaan om iets ernstig blijkt een e-sigaret te zijn. Thailand staat bekend om het hard straffen van mensen. Joling werd dan ook niet ‘mild’ behandeld. Ze behandelde de zanger alsof hij een ware drugscrimineel zou zijn.

Joling werd schijnbaar direct een cel ingestopt en diverse agenten bedreigde Joling dat hij wel tot vijf (!) jaar cel kon krijgen als hij niet direct 900 euro zou betalen.

Die politie daar is zo corrupt, ze kunnen het je behoorlijk lastig maken en dus heb ik iemand mijn creditcard maar gegeven om even voor 900 euro aan Thaise bahtjes te gaan halen, waarna het allemaal klaar zou moeten zijn. Toen het geld er was, waren ze inderdaad tevreden en kregen we nog een hele uitleg. Het had te maken met het ontduiken van accijnzen, weet ik veel. Maar het lijkt me wel goed om mensen die naar Thailand gaan, te waarschuwen dat een e-sigaret je behoorlijk in de problemen kan brengen. De schrik zat er bij ons tenminste behoorlijk in. Ik heb er een toptijd gehad en die heb ik wel vaker in dat land. Maar, aan de andere kant, ze zetten je zó vast en dan moet je maar weer zien hoe je eruit komt. Dat zootje is zo corrupt als de tering!

Al met al een bizarre ervaring voor Gerard Joling. Hij komt al veel langer in Thailand en dit is de eerste keer dat hij in aanraking komt met de autoriteiten en dan meteen dit! Inmiddels is Joling alweer helemaal bijgekomen van de schrikervaring. Ondanks het zeer vervelende incident blijft Joling graag naar Thailand komen en heeft hij zich enorm vermaakt. Gelukkig maar want het had ook anders kunnen aflopen. Gelukkig is Joling niet helemaal afgezet voor een bizar bedrag geld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Jumping

  In dit keiverotte Nederland wordt toch ook al met twee maten gemeten.

  En bezitten sommige personen invloed op de rechtsgang, die niets met het handhaven of rechtspreken te maken hebben.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  1. DidiMadloba

   Dit bericht gaat over Thailand, vriend.

 2. Jumping

  Er is vanuit Links Nederland, een run ontstaan op oude melkbussen.
  Die gaan zij als DOOFPOT gebruiken.

 3. EU kok

  Wat een verhaal van een wereldschokkende gebeurtenis.
  Ik heb het hele verhaal aandachtig gelezen, kan alleen geen bronvermelding vinden.
  Nu weet ik dat DDS correspondenten over de hele wereld heeft en de Nederlandse jetset kind aan huis is bij de redactie, maar toch.
  Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat voor deze duizelingwekkende geschiedenis de collega`s van prive, weekend, story of party geraadpleegd zijn.

  1. Isengrijn

   Dit zal de nieuwe trend worden denk ik. Laatst was er ook al een leuk verhaaltje uit de Story.
   Er was zelfs iemand in de commentarensectie die de Story als bron gebruikte. De gebruikersnaam is me even ontschoten.

 4. joey

  Thailand is inderdaad een prachtig land,vooral voor de perverts,de jongetjes en meisjes zijn spotgoedkoop!
  Ik ken velen die er jaarlijks heen gaan om de “cultuur” te genieten!

  1. DidiMadloba

   Dat is jouw gedachtenwereld. Ik ben vaak in Thailand geweest en heb me nooit aan zoiets bezondigd.

   Al was het maar omdat schijnbaar beeldige Thaise meisjes als ze zich uitkleden vaak toch een klein slangetje (aka piemel) tussen hun beentjes hebben hangen.

 5. m.van.rosmalen

  Ochgosh uiteindelijk heeft deze holtor dus niks aan z’n geliefde uiltje v Minerva gehad.
  Volgende x even Sjerrie bellen.

 6. DidiMadloba

  De werkelijkheid is een beetje anders: de eigenwijze, naar moralisme neigende Joling verdomde het om de agenten om te kopen – voor een ongetwijfeld lager bedrag.

  Toen ik voor het eerst een agent omkocht ging me dat ook niet makkelijk af. Dat was on Kazachstan, aan de grens tussen Europa en Azië. Toen ik het bordje “Azië” wilde fotograferen negeerde ik een zebrapad. Ik moest instappen, maar ze gingen niet naar het bureau doch naar de rand van de stad. Ik aarzelde: als ik ze geld gaf kon dat ook als een verboden poging tot omkoping worden gezien, en dan was ik nog verder van huis. Maar nadat ik 5000 tenge had betaald (ca. € 12) brachten ze me keurig terug naar mijn hotel, nota bene in een ander werelddeel, in Europa.

  1. Lao Tse

   Mij overkwam hetzelfde in Letland, een paar jaar geleden. Ik werd gelazerd voor een vermeende snelheidsovertreding en moest 300 euro pinnen om de corrupte agenten ertoe te bewegen mijn rijbewijs en paspoort terug te geven.

   1. Isengrijn

    Gelaserd.

    ‘Kon ’t nie late!
    🙂

    1. DidiMadloba

     De officiële spelling is alleen verplicht voor ambtenaren en in het onderwijs.

     De PVV wil spelfouten strafbaar stellen, maar dat is alleen om Marokkanen te treiteren.

     1. Isengrijn

      DidiMadloba:

      “…De PVV wil spelfouten strafbaar stellen, maar dat is alleen om Marokkanen te treiteren…”

      Snap ik.
      Maar de aanhang van de PVV zelf krijgen een vrijbrief, neem ik aan?
      Het zijn namelijk ook niet de meest heldere lichten.

   2. DidiMadloba

    Dan ben ik er nog genadig van af gekomen, met die € 12 boete. Maar ik had dan ook echt iets misdaan: oversteken niet op het zebrapad.

    Wat in Nederland sinds 1994 niet meer verplicht is. Dat was de tijd van deregulering. Geen overbodige regeltjes meer! Populisten denken daar anders over: die leggen graag zout op elke slak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.