Baudet & Nanninga aanwezig bij herdenking Nederlands-Indië. Zuurpruim reaguurders gaan los

Baudet & Nanninga aanwezig bij herdenking Nederlands-Indië. Zuurpruim reaguurders gaan los

Gisteren waren zowel Thierry Baudet als Annabel Nanninga aanwezig bij de herdenking van de slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Zowel Baudet als Nanninga hebben familiebanden in Nederlands-Indië.

Vijftien augustus is de datum dat de Japanners capituleerde in Nederlands-Indië. Hiermee kwam er dus pas op deze datum een officieel einde aan de Tweede Wereld voor het Koninkrijk der Nederlanden. De herdenking zelf vond plaats in Den Haag, naast Baudet en Nanninga was uiteraard onze premier Rutte ook aanwezig bij de herdenking.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Zoals het account van Rutte terecht schreef zijn er verschrikkelijke dingen gebeurd in Nederlands-Indië. Voor genoeg mensen met familiebanden in Nederlands-Indië hebben de gebeurtenissen in het land diepe trauma's achtergelaten. De Japanners waren uiterst wreed, hun detentiekampen waren alles behalve mild. De schrijver Jeroen Brouwers schreef er een autobiografische roman over: bezonken rood.

Omdat zowel Baudet als Nanninga familiebanden hebben met het land waren beide politici er aanwezig. In een korte video vertellen beide politici waarom ze er zijn en wat het doel van de herdenking is.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Toch zijn er altijd weer mensen in ons land die het niet konden laten om direct schuimbekkend hun Twitter te openen en klassiek te vervallen in ongefundeerd Baudet-bashing. Diverse mensen konden het niet laten om 'de oorlog erbij te halen'. Onder de Tweet van Baudet staat het zoals gewoonlijk vol van de diverse 'Godwins', vergelijkingen van Baudet met de nazi's en andere praktijken uit de Tweede Wereldoorlog.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Zoals gewoonlijk wordt er niet ingegaan op de boodschap van Baudet maar spelen ze vol op de man. Zelfs bij een herdenking omtrent de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog zijn er niet helder denkende mensen die hun verzetsstatus als Gutmensch moeten aantonen door het 'fascistische gevaar' te duiden in een nietszeggende Tweet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties