Lol! Gerard Joling zat vast in Thaise cel

Geen categorieaug 16 2019, 8:00
Voor Joling is het een ervaring dat hij niet snel zal vergeten. Hij komt tegenwoordig bijna overal in de wereld, Joling staat erom bekend vrij extravagant te zijn maar de reden dat hij voor een paar uur vastzat in een cel in Thailand is uiterst vermakelijk. De boosdoener: een e-sigaret.

We liepen er dus met een paar man over straat, toen mijn geluidsman GERWIN ineens werd aangesproken door twee politieagenten. We hadden eerst totaal niet door wat er aan de hand was, maar het bleek om zijn e-sigaret te gaan! Die zijn in Thailand namelijk verboden. Hij moest mee naar het bureau en we begrepen er helemaal niets van. Nou is Thailand hartstikke leuk, maar het is ook een land waar je beter niet in de problemen kunt komen met wie of wat dan ook. Het leek ons dus beter om maar met hem mee te gaan, en dus liepen we met ons hele groepje achter onze vriend en die twee agenten aan, het bureau in

Het verhaal is te bizar voor woorden. Waar men op het eerste gezicht had verwacht dat het mogelijk zou gaan om iets ernstig blijkt een e-sigaret te zijn. Thailand staat bekend om het hard straffen van mensen. Joling werd dan ook niet 'mild' behandeld. Ze behandelde de zanger alsof hij een ware drugscrimineel zou zijn.
Joling werd schijnbaar direct een cel ingestopt en diverse agenten bedreigde Joling dat hij wel tot vijf (!) jaar cel kon krijgen als hij niet direct 900 euro zou betalen.

Die politie daar is zo corrupt, ze kunnen het je behoorlijk lastig maken en dus heb ik iemand mijn creditcard maar gegeven om even voor 900 euro aan Thaise bahtjes te gaan halen, waarna het allemaal klaar zou moeten zijn. Toen het geld er was, waren ze inderdaad tevreden en kregen we nog een hele uitleg. Het had te maken met het ontduiken van accijnzen, weet ik veel. Maar het lijkt me wel goed om mensen die naar Thailand gaan, te waarschuwen dat een e-sigaret je behoorlijk in de problemen kan brengen. De schrik zat er bij ons tenminste behoorlijk in. Ik heb er een toptijd gehad en die heb ik wel vaker in dat land. Maar, aan de andere kant, ze zetten je zó vast en dan moet je maar weer zien hoe je eruit komt. Dat zootje is zo corrupt als de tering!

Al met al een bizarre ervaring voor Gerard Joling. Hij komt al veel langer in Thailand en dit is de eerste keer dat hij in aanraking komt met de autoriteiten en dan meteen dit! Inmiddels is Joling alweer helemaal bijgekomen van de schrikervaring. Ondanks het zeer vervelende incident blijft Joling graag naar Thailand komen en heeft hij zich enorm vermaakt. Gelukkig maar want het had ook anders kunnen aflopen. Gelukkig is Joling niet helemaal afgezet voor een bizar bedrag geld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten