Massale bestorming van Spaanse grens door migranten: 155 migranten hebben Spaanse enclave Ceuta bereikt

Geen categorieaug 30 2019, 21:00
De Spaanse enclave Ceuta merkt niets van de afgenomen stroom van vluchtelingen. Maar liefst 155 migranten hebben de enclave, na een enorme bestorming van een zes meter hoog hek, bereikt. Een vooralsnog onbekend aantal migranten is overgedragen aan de Marokkaanse politie. Dat meldt de NOS.
Volgens de Spaanse autoriteiten zijn zeker zes agenten gewond geraakt. De bestorming van de grens bracht namelijk behoorlijk wat geweld met zich mee. Zo werden de agenten met stenen bekogeld en kregen ze klappen van de migranten.
Over het exacte aantal migranten dat meedeed aan de bestorming is nog niets bekend. Vorig jaar deden ze ook een poging, toen bereikten 118 migranten Spaans grondgebied.
Maar goed, dat is natuurlijk niets om je zorgen over te maken. Spanje vergrijst en migranten hoeven alleen maar te integreren (en niet meer met stenen te gooien) om een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de Spaanse maatschappij. Ze wilden zó graag snel aan hun nieuwe toekomst beginnen dat Spaanse agenten ze gewoon in de weg liepen.
Gelukkig zijn alle migranten die niet opgepakt (en teruggestuurd) zijn nu opgenomen in een aanmeldcentrum voor asielzoekers. Daar kunnen ze lekker bijkomen van de bestorming en rustig wachten op goedkeuring van Spanje of een ander EU-land die ze graag opneemt in de maatschappij. Ik hoorde dat Amsterdam nog wel behoefte heeft aan West-Afrikaanse chirurgen. Dolletjes!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten