Massale bestorming van Spaanse grens door migranten: 155 migranten hebben Spaanse enclave Ceuta bereikt

De Spaanse enclave Ceuta merkt niets van de afgenomen stroom van vluchtelingen. Maar liefst 155 migranten hebben de enclave, na een enorme bestorming van een zes meter hoog hek, bereikt. Een vooralsnog onbekend aantal migranten is overgedragen aan de Marokkaanse politie. Dat meldt de NOS.

Volgens de Spaanse autoriteiten zijn zeker zes agenten gewond geraakt. De bestorming van de grens bracht namelijk behoorlijk wat geweld met zich mee. Zo werden de agenten met stenen bekogeld en kregen ze klappen van de migranten.

Over het exacte aantal migranten dat meedeed aan de bestorming is nog niets bekend. Vorig jaar deden ze ook een poging, toen bereikten 118 migranten Spaans grondgebied.

Maar goed, dat is natuurlijk niets om je zorgen over te maken. Spanje vergrijst en migranten hoeven alleen maar te integreren (en niet meer met stenen te gooien) om een mooie bijdrage te kunnen leveren aan de Spaanse maatschappij. Ze wilden zó graag snel aan hun nieuwe toekomst beginnen dat Spaanse agenten ze gewoon in de weg liepen.

Gelukkig zijn alle migranten die niet opgepakt (en teruggestuurd) zijn nu opgenomen in een aanmeldcentrum voor asielzoekers. Daar kunnen ze lekker bijkomen van de bestorming en rustig wachten op goedkeuring van Spanje of een ander EU-land die ze graag opneemt in de maatschappij. Ik hoorde dat Amsterdam nog wel behoefte heeft aan West-Afrikaanse chirurgen. Dolletjes!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. meneer cactus

  Schieten met scherp. Genoeg is genoeg.

  1. Mezzadra

   Trieste aap.

   1. Siemien

    aldus mezzndre die se* met kinderen aandoenlijk vindt

   2. meneer cactus

    een heel hek vol ja

    1. Confucius

     Ja ja meneer cactus, een heel hek apen neerschieten.
     Ik zag ze net op tv en daar word je niet vrolijk van.

   3. ZiggyStardust

    Heb net een nagelknippertje besteld op aliexpress voor 0,34 euro, inclusief verzendkosten. Is toch te gek voor woorden.?!

 2. Sprookjesfiguur

  Als een land wordt aangevallen, is het toegestaan geweld te gebruiken.

  1. Sprookjesfiguur

   Sterker nog, in theorie is dit volksverraad. Een overheid dient de burger te beschermen tegen geweld, met het accepteren van deze buitensporig gewelddadige actie om asiel te verkrijgen, vervult de overheid haar taak niet. Maar goed, niets nieuws onder de zon. Tegenwoordig blijkbaar heel normaal.

 3. Mars020

  Hebben ze in Spanje geen mitrailleurs en handgranaten?. Ze kunnen die apen toch gemakkelijk van dat hek afknallen?.

  1. Heinz

   Het zijn ware athleten. Doorzetters, daar heeft Europa behoefte aan. Door roeien en ruiten gaan.

   1. Siemien

    Vergeleken met Adolf Heinz zijn het inderdaad atleten, maar als iemand mijn huis binnen dringt met geweld slaan we diegene dezelfde weg weer naar buiten en de straat uit..

   2. Sprookjesfiguur

    “Het zijn ware athleten. Doorzetters”

    Maar blijkbaar niet zo succesvol in Afrika. Daar hebben we echt geen behoefte aan. Dus terug roeien, en maak er wat van. Succes.

   3. meneer cactus

    tja voor sommige kan de islamitische invasie niet snel genoeg gaan. Wanneer komt Brussel op voor zijn atheistische en alle andere niet islamitische groepen ?

    hopelijk komen ze bij heinz een keer door zijn ruiten binnen kan ie persoonlijk kennis maken met ze.

    1. Bolkestein

     Bij zijn hoekhuisje?

 4. Mars020

  Bovenstaande foto is net de Apenheul.

 5. Bolkestein

  Je moet zo’n hek natuurlijk ook wel onder stroom zetten. Anders laten ze niet zomaar los. En illegale vijandige grensoverschrijding moet met gericht schieten met scherp beantwoord worden. Ja, de hel zal losbarsten. En links zal het op een janken gaan zetten. Maar daarna laten ze het voortaan wel uit hun hoofd. En dat is wat telt.

  1. Mezzadra

   Je bent een debiele barbaar, Bolkestein, maar je zult er wel trots op zijn.

   1. meneer cactus

    de ware barbaren hangen daar aan een hek hufter. islamitisch ongedierte op weg om het verdoemde westen te onderwerpen. Zo snel mogelijk terug naar noord afrika met dat ongedierte op jacht naar gratis geld

    1. Mezzadra

     De nazi’s noemden Joden ook ongedierte.

     Cactus is geen haar beter.

     1. Siemien

      Mezzandre neemt een minderheidsstandpunt in en dat doet Mezzersmit gewoon om te zuigen en de islam uit de wind te houden.

     2. meneer cactus

      het ongedierte aan dat hek wil zich niet conformeren aan normaal geldende wetgeving en heeft geen enkele reden zich zo te gedragen. Je vergelijk met joden is derhalve schandelijk want de passieve jood staat in schril contrast tot de agressieve islamiet op jacht naar het gratis westerse geld.

      Je vergelijk joden en islamitische kakkerlakken gaat net zo mank als je vergelijk nazi en mijn persoon tarrel. Je misselijk makende vergelijk zegt veel over je zeer beperkte kennis van de Duitse bezetting. Ongehinderd door enige kennis kan je beter stellen flapdrol.

      Je bewijst wederom een hufter van ongekend formaat te zijn waar elke discussie uitgesloten is.

      voor jouw pieterpeuterige extreem linkse begrijpertje ,

      Hufter is een informele aanduiding voor iemand die zich bij herhaling niet conformeert aan de geldende sociale regels en omgangsvormen en zich daarmee schuldig maakt aan asociaal gedrag.

     3. Mezzadra

      Je noemt deze wanhopige mensen ongedierte, Cactus.

      Je bent een moreel minderwaardig mens. Gelukkig is de oorzaak domheid.

     4. Siemien

      Uiteraard is onze islamimbeciel Mezzandre bezig om ons te vergelijken met Duitsers, maar we weten allemaal wat voor mongool Lao/Tengo/Rientje is natuurlijk..

     5. Deathspank

      @Mezzadra: Jij bent ook aardig wanhopig, @Cactus wacht dat jij ook over een hek klimt, zodat je op eem ordentelijke manier kan worden afgeschoten!

     6. Beukman

      Ik kan het alleen maar eens zijn met @Mezzadra.
      Mensen zijn geen ongedierte. Wat het frame doet, hebben we o.a. in de jaren 30 kunnen zien, toen joden met ratten werden vergeleken, wat de stap naar verdelging bijna logisch maakte.

     7. meneer cactus

      waar zijn ze wanhopig voor dan ? verdrinken ze ? , staat het achter ze in de brand ? of willen ze gewoon gratis geld van het verdoemde westen ?

      jij bent marcel van dam met je domme uitspraken

      gewoon van het hek schieten , genoeg is genoeg en als jij de problemen voortkomend uit die illegale ama’s niet kan en wil erkennen ben je nog veel stommer dan ik dacht hufter

     8. Siemien

      Uiteraard is minderheidsstandpunter Beuksülsaün het eens met mezzandre

     9. Beukman

      @Siempje huilt weer mee met de wolven in de bos, bang als hij is om zelf na te denken.

     10. meneer cactus

      Het frame wat de tarrel en bekman oproepen staat veel dichterbij 6 mei 2002 is hun datum en daar gaan ze gewoon mee door ala van dam.

      Het hypocrite terugverwijzen naar deportering van joden naar vernietingskampen is pure volksverlakkerij daar ik werkelijk geen idee waar de nieuwe vernietingskampen gebouwd worden. Verachtelijk links volk wil de omvolking graag bespoedigen en alle bijkomende problemen wegwuivem

     11. Deathspank

      @Beukman: Als een gek maar lang genoeg doorlult heeft hij vanzelf een keer gelijk… Jij durft werkelijk andere de maat te nemen met Mezzadra in dezelfde zin!

     12. Beukman

      IJzersterk argument van @tarreltje weer: hij weet niet waar de vernietigingskampen gaan worden gebouwd, en daarom is het niet waar dat de verbale ontmenselijking van een groep de eerste stap is in de legitimatie van de vernietiging ervan.

      @Spankie doet zijn bekende duit in het zakje: op de man spelen zonder ook maar één argument te gebruiken. Treurig.

     13. merlot

      “Ik kan het alleen maar eens zijn met @Mezzadra.
      Mensen zijn geen ongedierte. Wat het frame doet, hebben we o.a. in de jaren 30 kunnen zien, toen joden met ratten werden vergeleken, wat de stap naar verdelging bijna logisch maakte.”

      Beukman gooit er een onvervalste godwin tegen aan.

      Ben je het ook met de tarrel eens dat deze mensen “wanhopig” zijn? Het woord wanhopig is met zorg gekozen want het brengt de suggestie met zich mee dan wij ze zouden moeten helpen.

      En zo hou je deze volksverhuizing dus in stand.

      Overigens is de empathie van de tarrel een act. Hij heeft helemaal geen geweten, maar het is zo lekker goedkoop scoren om je voor te doen als een “goed mens”.

     14. Sprookjesfiguur

      Banneling,

      Jij bent toch vriend van Palestina? Hoe noemen de Palestijnen de Joden? Wie collaboreerde met de Nazies? Wie verdedigt ten alle tijden de Islam?

      Mezzadra is geen haar beter. NSBer

     15. Mezzadra

      “Het woord wanhopig is met zorg gekozen want het brengt de suggestie met zich mee dan wij ze zouden moeten helpen.”

      Nee, ik benadruk dat het medemensen in een hopeloze situatie zijn.

      Ik noteer dat merlot geen afstand neemt van de barbaarse bijdragen hier die deze medemensen reduceren tot ‘ongedierte’ dat je moet afschieten.

     16. Beukman

      Niks Godwin, @merlot. Of ga je soms ontkennen dat joden door de Duitsers bewust werden vergeleken met ongedierte als onderdeel van de antisemitische propaganda?

      De zieke @cactus en een paar anderen zijn inmiddels ook volledig uit het oog verloren dat het hier om mensen gaat. Ze vergelijken mensen met ratten, en het lijkt hen een goed idee om die ratten dood te schieten of te elektrokuteren. Ik dacht niet dat het nog verder nodig is om mijn standpunt te verduidelijken.

     17. Deathspank

      @Beukman: Argumenten zijn nogal zinloos heb ik gemerkt! Helaas…

     18. merlot

      “Niks Godwin, @merlot. Of ga je soms ontkennen dat joden door de Duitsers bewust werden vergeleken met ongedierte als onderdeel van de antisemitische propaganda?”

      Dat ontken ik op zich niet en ik heb zelf het woord ongedierte nooit in de mond genomen, maar de vergelijking met de jaren 30 gaat volledig mank. Die vergelijking zou je dus beter niet kunnen trekken.

      Het gaat nu om een migratie-probleem, daar was toen geen enkele sprake van.

      Deze immigratie moet tot staan worden gebracht. Dat is essentiëel voor het het voortbestaan van het Europa zoals we het kennen en zouden moeten willen houden.

      Hoe je verder deze “wanhopige mensen” betitelt mag wat mij betreft ieder voor zich weten. Ik heb in ieder geval geen goed woord over voor deze hekkenklimmers. Ze komen op het gratis geld af, daar twijfel ik geen nanoseconde aan.

     19. Siemien

      Beukstra is natuurlijk kansloos zodra hij gasten als Lao die se* met kindertjes aandoenlijk vindt gaat verdedigen..

    2. Deathspank

     @Beukman: Argumenten zijn nogal zinloos heb ik gemerkt! Helaas…

     1. meneer cactus

      ik ben helemaal klaar met die 2 stemmimgmakertjes. Voorlopig kunnen ze met hun stompzinnige gel*l niet aangeven waar die kakkerlakken wanhopig voor moeten zijn. ten tweede kunnen ze niet aangeven waar de nieuwe vernietigingskampen komen te staan waar ze continu naar verwijzen. Kortom 2 linkse adepten die onwillekeurig de ene na de andere beschuldiging uiten ongehinderd door enige kennis. De moraal van deze mispunten is ver onder nul en ik gooi ze maar weer op ignore want we weten uiteindelijk wie er een ban krijgt met deze onzinnige linkse inhoudsloze lamstralen . Dus hufter en helpertje bekman , de ballen

     2. Deathspank

      @cactus: Ik heb niks tegen moslims, maar wel de manier waarop we ermee omgaan. Ik snap je emotie prima, en het is een gevaarlijke zaak dat de politiek de polarisatie niet begrijpt. Sterker nog, hij wordt alleen maar gevoed. Alles kan maar, Somalische gezinnen krijgen zomaar een huis, illigalen worden niet uitgezet, ISIS strijders worden teruggehaald. In ons land is het waarschijnlijker dat Sylvana mee gaat doen in de regering dan de FvD. De linkse politiek speelt hoog spel. Mijn mening is dat het helemaal uit de klauwen gaat lopen met Europa, en echt grondig fout gaat. Nu is racisme hoofdzakelijk nog een stigma, maar ik maak me hele grote zorgen over waar we met z’n allen naar toe gaan.

   2. Siemien

    Aldus onze islamknuffelaar Mezzandre die graag de tijden terug wil dat de Duitsers Nederland binnenvielen, wat Mezzandre vervelend vindt aan die tijd is dat Nederlanders het land verdedigde..
    Ik heb gelijk dat dit soort gasten gedachtes hebben die parallel gaan met die van de naatsies

    1. Mezzadra

     Je spoort niet, Siemien.

     1. meneer cactus

      wie er niet spoort met zijn buitensporige beschuldigingen is geheel duidelijk tarrel

     2. Siemien

      Jawel ik spoor prima, ik sla jouw om je domoren als je Nederlanders gaat vergelijken met Duitsers, je bent gewoon een islamknuffelaar met nazistische parallellen in je gedachte..

     3. Dik

      Siemien spoort volledig, de aandoenlijke echter, hij gaat vandaag weert zijn digitale scheetjes laten.

   3. Deathspank

    @Mezzadra: Uiteraard is Bolkestein trots Barbaren dragen geen incontinentie slip maar zuipen bier.

 6. Ritter

  Het zijn geen “migranten” ………………maar illegale migranten.

  Migranten volgen de legale weg en teren niet op de belastingbetaler.

  Illegale migranten reizen illegale naar Noord/West Europa (onder het mom van “vluchteling”) om hier op kosten van de belastingbetaler te leven.

  1. Siemien

   Dat sws, dit begrijpt elk gezond denkend mens..

 7. J.Rademaker

  Een groot en vruchtbaar continent met veel delfstoffen waar de jonge sterke mannen uittrekken naar het beloofde land.
  Wel gewelddadig maar met werken en trots je toekomst veroveren doe je liever niet.
  Welke bijdrage gaan ze in europa leveren.

  1. Deathspank

   Bijdragen?! In Nederland gaan speciale woonwijken gebouwd worden met gratis huizen, alla Amsterdam.

  2. meneer cactus

   welke bijdrage ? de criminaliteitscijfers opstuwen

   1. Deathspank

    Nee hoor je vergist je, als het ene staafje omhoog gaat, gaat het andere staafje omlaag heb ik bij wiskunde geleerd.

 8. Brennivin

  Ik bewonder het enthousiasme van deze 18 tot 35 jarige jongemannen om zo snel mogelijk de handen uit de mouwen te steken en Europa er weer bovenop te helpen.
  Ze kunnen gewoon niet wachten, dat zie je gewoon aan ze. Ze staan te trappelen! Kijk ze eens kwispelen zou Martin Gaus zeggen. Wàt een prachtige mensen zijn het toch! Het lijkt net weer februari 1945 toen er Zweeds wittebrood uit de hemel kwam en Nederland verloste van de hongerwinter. Deze ferme knapen zijn gewoon het nieuwe Zweedse wittebrood wat ons komt voeden!

  (…wat zeg je schat? welke medicijnen?)

  1. Rosasolis

   @Brenniven: heel mooi van je wat je verteld over de brood dat Zweden over Nederland gooide tijdens de ongelovige honger jaren van 1944 tot 1945, voordat er de bevrijding eindelijk kwam. Wij moeten nu verder gaan om samen te werken om onze EU op te bouwen om belangrijk in de wereld van economie, handel , en defensie te worden.

 9. Heras

  Ik ben niet zo boos op de migranten maar op de EU regeringsleiders. Zij komen niet op voor de belangen van hun bevolking. Dit probleem had allang opgelost kunnen worden.
  De nederlandse, duitse en franse regering laten andere landen gewoon rotten, net zo lang tot de situatie knapt. Want dit gaat niet goed, daar hoef je niet voor geleerd te hebben om dat te zien. Economen waarschuwen al een hele tijd dat meer immigratie leidt tot ontwrichting van de samenleving. Financieel, sociaal en economisch.

 10. ikweetwatikwil

  Beukman en aanhang spelen de advocaten van de duivel. Zet ze op hun plaats en dat is links.
  Wat links ons gebracht heeft is al duidelijk. Niets
  Het kan ook zijn dat het zelf buitenlanders zijn en denken , hoe meer zielen hoe meer rotzooi. Per slot hoeven zij niets bij te dragen . Ze worden zelf al onderhouden. Dat is ook een mogelijkheid.

  Wie mijn huis zo bestormd , kan een flinke tegenstorm verwachten . Ik zeg dan ook , ga naar je eigenhuis terug en maak er wat van. Dat moesten onze ouders ook na de bestorming en geweld van de Duitsers.

 11. plakband

  Welke ‘deskundige hulpverlener’ denkt dat dit vanzelf op gaat houden.?
  Totdat alle 2 miljard Afrikanen gevlucht zijn uit Afrika?
  Op zoek naar gratis geld.
  Iedere blanke in Europa is dan slaaf van de hulpverlening.
  Een geweldig resultaat.

  Rutte bedankt.

  1. Marija

   Zomaar een klein dorp ergens in Brabant,
   Iedere dag komen er hordes Iritreaers voorbij de ramen, complete jonge gezinnen jong, en met veel jong. Mooi aangekleed, met telefoons aan het oor, vouwfietsen en gewone fietsen, wonend in leuke huisjes als een dorp in het dorp.
   Toen ik ging trouwen was er woningnood, kon je ergens op een zolderkamertje starten en met keihard werken proberen iets vooruit te komen.
   Inderdaad onze maffia regeringen zijn schuldig aan het verkwanselen van ons land.

 12. santiago

  Wees welkom negers, welkom in mijn land. Vertel me je verhaal, ik wil weten wie je bent.

  1. Siemien

   in jouw land? in jouw huis bedoel je, jij deugmensch

 13. musicmaniac

  Waar men hier aan voorbij gaat, is het woord enclave. Waarom moet Spanje zo nodig nog enclaves in Marokko hebben? Waarom een klein stukje Europa in Afrika. Dat leidt dus alleen maar tot problemen. Een zes meter hoog hek om een stukje Europa te verdedigen is al belachelijk genoeg. Een hek kan nooit 2 miljard Afrikaantjes tegenhouden. Spanje zou wijs zijn die enclaves op te heffen, zodat er geen stukje Europa meer in Afrika te vinden is. Daarmee snijdt men behoorlijk de pas af om naar Europa te kunnen vluchten. Dus Spanje is mede verantwoordelijk voor de illegale immigratie stoom. Maar daar hoor ik niemand over. Of nog beter, geef Spanje lekker aan Afrika, als ze hun enclaves niet terug willen geven. Dit land kunnen we missen als kiespijn in de EU.

 14. Rosasolis

  Dit kan niet langer zomaar getolereerd worden! Omdat ze niet meer in Italie, Griekenland, en Malta welkom zijn, moet het Spanje en Frankrijk worden. En dan verder
  naar noord Europese landen. Tijd voor een zeer hervormde, nieuwe beleid van de EU.
  Omdat de vele Syrische en Iraq vluchtelingen grotendeels naar eigen land terug zijn, maken de mensenhandelaren in de Afrikaanse landen misbruik van dit feit, en hun goedkope handel in mensen naar Europa te steuren, blijft oncontroleerbaar groeien!
  De meeste illegale migranten uit Afrikaanse landen hebben Engeland als hun hoofddoel.
  Maar wegens de a.s. harde Brexit zal het niet meer zo makkelijk worden om de krakkemikkige boten naar Engeland te sturen. Dus Europese landen zullen steeds meer de doelwit worden. Het is nu al een dringende zaak voor de EU om dit te voorkomen. Nu al zijn er illegale boten in de havens van Ijmuiden, en Den Helder.
  Het grote vroeger luchtmacht basis, die nu asiel centrum van Den Helder is geworden, is nu praktisch leeg. Moet dit oude barak opnieuw alweer als opvang centrum worden voor honderden illegalen migranten uit Afrikaanse landen? Moet de arme bevolking van Den Helder opkomen voor de mensen die de dupe zijn van een vreselijke mensenhandel die nu steeds erger in heel Afrika wordt? Enkele weken geleden was mijn man naar de grote haven en kustgebied van Den Helder geweest om tijdens de grote hitte “uit te waaien”. Hij kwam terug met een pakje zeer verse schol vissen van een bekende viswinkel. Maar hij vertelde dat Den Helder dreigt alweer en “spook stad”
  te gaan worden… Zoveel lege panden van bekende winkels in de binnenstad.
  En wat vind onze Kon. Marine dat illegale boten vanuit Afrikaanse landen terecht komen in de gewone oud bevolkings haven van Den Helder?
  De EU heeft nu twee enorme takken: zorgen dat de criminele handel in illegale migranten wordt tegen gehouden in afspraak met regeringen van Afrikaanse landen.
  En bekent maken in hun landen dat hun boten met honderden illegale migranten niet welkom in Europa zijn. Omdat de EU grenzen met de VK binnenkort zal gaan sluiten, moet onze EU landen niet gaan leiden met het opvangen met duizenden Afrikaanse illegalen! Ik heb altijd op onze EU gesteund, maar nu moeten jullie EU regeringsleden meer dan ooit tevoren opkomen voor onze Europese moderne wijze van samenleving.
  Wij houden van onze EUROPA, met alle Europa tradities. En wij willen dat onze EU mag doorgaan, om op te komen voor onze EU. En ook voor andere nieuwe eerlijke EU landen .

 15. Alicia

  Waarom geeft Spanje deze enclaves niet terug aan Marokko? Dan is het hun probleem en die zijn niet zo zoetsappig als de Europeanen, inclusief de Spanjaarden.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.