Nederlands kind gered door toeristen op Mallorca, ouders waren in slaap gevallen

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje: ouders verliezen om een domme reden hun kind uit het oog en het komt in gevaar. Dat loopt vaak slecht af, maar dit keer waren twee toeristen nét op tijd!

Ma en pa liggen lekker te chillen aan een zwembad in Palma de Mallorca. Volgens de autoriteiten waren ze in slaap gevallen, ging hun negentien maanden oude dreumes op avontuur en belandde in het zwembad.

Twee toeristen snelden eropaf, één dook er in het water en haalde het kind eruit terwijl de ander de ouders riep. Zij renden naar het zwembad waar hun kind net op de kant werd gelegd en de moeder begon direct met reanimeren. Met succes! De hulpdiensten namen het uiteindelijk over en brachten het kind buiten levensgevaar.

En zo is door één moment van onoplettendheid de hele vakantie verpest. Alleen maar omdat pa en ma liever inkukelden dan op een negentien maanden oude dreumes te letten. En dit zijn niet eens de ergste gevallen, want ook deze zomer presteren ouders het weer om hun kind in een hete auto achter te laten.

Ik snap werkelijk waar niet hoe je zo onverantwoord om kunt gaan met je bloedeigen kinderen. Een kind in de gaten kunnen houden lijkt me toch een vrij basaal en laagdrempelig instinct. Ik hoop op z’n minst dat ze er wat van hebben geleerd en dat ze zich de rest van hun leven kapot schamen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. meneer cactus

  Ook voor de helpers en omstanders is de vakantie verziekt want dit maakt indruk kan ik u meegeven als ervaringsdeskundige. Ik heb dit helaas 2 maal mee mogen maken als hulpverlener

  Dat ouders kinderen rond laten rennen zonder drijfmiddelen (bij voorkeur reddingsvest) is ongehoord maar gebeurd steeds meer

 2. ikweetwatikwil

  Hoe kun je , je kind van Anderhalf jaar uit het oog verliezen op een vreemd eiland en bij een zwembad. Maar het is mij al vaker opgevallen dat ouders tegenwoordig slordig met hun kinderen omgaan. Zorgzaamheid is ver te zoeken . Werken en geld verdienen want het koophuis moet betaald worden.

 3. merlot

  Op een bepaalde leeftijd, zo rond 2 jaar, moet je ze bijna aan de ketting leggen want voor je het weet zijn ze er vandoor.

  En reken maar dat ze snel zijn. Ik heb, tot grote hilariteit van de badgasten, een keer een halve kilometer achter m’n zoontje aan moeten rennen op het strand voor ik hem te pakken had.

  In slaap vallen mag natuurlijk nooit gebeuren, maar eigenlijk kan je niet eens een boek lezen want ze zijn zo weg. Je kan ze geen moment uit het oog laten op een strand of bij een zwembad.

  1. meneer cactus

   Drijfmiddelen geven rust (uiteraard blijft toezicht noodzakelijk) en kunnen de eerste minuten van een calamiteit levens reddend zijn. Misschien lu**ig voor je kind maar zoals je zegt , ze zijn razend snel en een ongeluk zit in een heel klein hoekje. Een zwemvest , goed passende armbandjes enz zijn een uitkomst.

 4. Dik

  De aandoenlijke ‘redt’ ook kinderen, zo noemt hij het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk en koestert hij warme gevoelens voor kleine kinderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.