Nederlandse politie zegt alleen even ‘foei’ tegen verkrachters, pakt ze niet op en berecht ze niet

De politie gaat verkrachtingszaken anders aanpakken: je zou verwachten dat er keiharde celstraffen worden uitgedeeld, maar dat is allemaal te ingewikkeld geworden. Er wordt dus voor een andere optie gekozen: een ‘FOEI-gesprek’ met de monsters die meisjes misbruikten. Even op de vingers tikken, en daarna geen vervolging. Absurd.

Honderden daders van seksueel misbruik en zelfs verkrachting lijken gewoon weg te komen met hun gruwelijke acties. Gewoon in Nederland, ja. Want de politie heeft er allemaal geen tijd voor, hoor, voor al die smeerlappen die hun fikken niet kunnen thuishouden. Word je op klaarlichte dag op straat verkracht, dan biedt de politie je de ‘schappelijke’ optie aan om even met de vingers te zullen zwaaien foei te roepen.

Veel goedkoper en eenvoudiger dan een vervolging, toch? Gerechtigheid is immers zó overrated. NOS:

“Aan de ouders van een meisje dat in juli op klaarlichte dag is verkracht, is een alternatief aangeboden. De zedenpolitie gaf aan dat door onderbezetting de vermoedelijke dader pas in oktober of november verhoord zou kunnen worden. Voor de ouders was dit niet te accepteren, omdat ze bang zijn dat de dader nogmaals toe zal slaan.

Vader Nico: “De zedenpolitie kwam tot onze verrassing met een oplossing: een zogenoemd FOEI-gesprek. De zedenrechercheur spreekt dan samen met de wijkagent de vermoedelijke dader aan op de verkrachting van onze dochter.” Dit gesprek heeft geen juridische waarde, sterker nog: als het slachtoffer daarna besluit om alsnog aangifte te doen, is het hele traject al beïnvloed en is het heel lastig om de verdachte alsnog te vervolgen.

Uiteindelijk hebben de ouders tegen hun rechtsgevoel in, hier toch voor gekozen, in de hoop dat ze hiermee voorkomen dat de verdachte meer slachtoffers maakt. Vader Nico: “Maar als de aangifte meteen was opgenomen en de verdachte meteen was verhoord, hadden we nooit voor dit gesprek gekozen.”

Verder geen nood, hoor. Want GroenLinks gaat wel even voor gerechtigheid zorgen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Top

  Helaas, niets nieuws onder de zon. Er zijn zelfs lieden die op dit forum zitten, die eigenlijk op de marktplaats hadden moeten hangen, zachtjes bewegen in de wind. #Viezpeuken.

  1. Dik

   Je bedoelt aan een touwtje?

 2. Riche

  Je vraagt je toch af… wat een keigaaf land dit is.
  Nederland, een van de hoogste qua belastingdruk ter wereld. Je zou denken genoeg geld voor de overheid.
  Maar… pensioenen worden verder en verder gekort, de zorg duurder en duurder. Kosten voor woning haast onbetaalbaar, energie ook weer duurder. OV ook peperduur, om maar te zwijgen van de auto. Dus met al die belastingen lijkt er niet veel tegenover te staan. Nu blijkt dus dat de droom van de Epsteins in deze wereld in Nederland werkelijkheid worden. Verkrachting = kennelijk geen straf meer waard. Blijkbaar mede doordat er te weinig mankracht is. Dus ondanks die torenhoge belastingen is er nog niet genoeg geld.
  Dat belastinggeld gaat voor een groot deel op aan immigratie. Uitkeringen, subsidies, gezondheidszorg en natuurlijk justitiële kosten. Geld aan immigranten die voor een groot deel nul komma nul belasting betalen. Ben benieuwd naar het aandeel migranten in verkrachtingszaken wat me meteen een racist maakt natuurlijk.
  Dus inderdaad Rutte. Je hebt groot gelijk! Dit is een keigaaf land om naar toe te immigreren. Vooral als je je niet wilt aanpassen, Nederland haat, je eigen religie wilt opdringen en geen zin hebt om te werken, tenzij stelen, roven, mishandelen of verkrachten als werk beschouwd kan worden.
  Ik snap nu weer heel goed waarom ik PVV blijf stemmen. De rest is allemaal pro EU, pro Islam, pro dader.

 3. Dik

  De politie pakt ze wel op, althans dat behoren ze te doen. De politie berecht ze gelukkig niet, handhavende en uitvoerende wetgeving moet wel gescheiden blijven.

 4. tonna

  Nederlandse justitie en politie meet met twee maten,verkrachters worden op de vingers getikt en de slachtoffers gaan vrijuit!
  Immers de “slachtoffers” gaven aanleiding door strakke kleding en een mooi figuur!

  cynisme!

 5. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 6. Sprookjesfiguur

  Zeer vreemde reactie van de ouders. Blijkbaar vinden ze het dan toch niet zo erg anders hadden ze wel voor aangifte gekozen. Maar nog vreemder, als ze de getuige kennen (kan de dochter dus zo aanwijzen), had een beetje vader er zelf werk van gemaakt. Slappe hap.

 7. Roughwood

  Het moment dat NL’se burgers het recht in eigen hand gaan nemen nadert met rasse schreden. In de hand gewerkt door politiek, politie en justitie. En wanneer het moment aanbreekt is iedereen weer ‘verbijsterd en geschokt’ en vraagt zich dan weer hypocriet af hoe het zover heeft kunnen komen…

  1. Siemien

   Ja die komt zeker dichterbij maar ja voor Nederlanders gelden de wetten natuurlijk wel

 8. Bosche draak

  Ik zou graag een foei gesprek met zo’n aanrander willen, kleinigheidje is dat ik dat tuig tussen het praten door alsnog castreer met een lepel.

  Moet kunnen toch?

 9. merlot

  Dit is een grote schande.

  Hier blijkt toch duidelijk uit dat politiek Den Haag de weg kwijt is. Bezuinigen op de politie, maar wel bakken met geld uitgeven aan de asiel-industrie.

  Stelletje lamlullen.

  1. Thrower

   Misschien wordt hier een individuele casus teveel veralgemeniseerd.

   1. Rodendorff

    Ja, dit is een typisch gevalletje van DDS-journalistiek.

    Noet teveel aandacht aan besteden.

    1. merlot

     Ik ruik trollenstront.

     1. Rodendorff

      Merlot heeft nagenoeg constant een nare geur in zijn neus.

      Het komt niet bij hem op dat dit mogelijk een gevolg is van onvoldoende geestelijke en lichamelijke hygiëne.

     2. merlot

      “De reacties op mijn inbreng hier zijn dermate plat en beledigend dat dit mijn laatste tekst is.”

      Lao Noppen is geen man van z’n woord. Maar dat wisten we al.

     3. Top

      Lao tse viespeuk, heeft weer een nieuwe nick. # viezerik.

     4. Rodendorff

      De door merlot geciteerde tekst komt niet van mij. Van wie is die?

     5. Siemien

      Merlot constateert het juiste naast dat rodendorf se* met kinderen aandoenlijk vindt is het logisch dat hij het ook hier natuurlijk volledig eens is met de nieuwe manier van het kijken naar verkrachtingszaken

    2. Bosche draak

     Besteed jij maar wat meer aandacht aan je spelling Rode smurf, bijdehandjes zonder inhoud hebben we hier al genoeg.

 10. merlot

  “Door drukte en onderbezetting bij de zedenpolitie blijven zedenzaken te lang op de plank liggen. Bij minstens 350 zaken per jaar duurt het maanden tot soms een jaar voordat de zedenpolitie tijd heeft om het onderzoek te starten en de vermoedelijke dader te verhoren. Dit bevestigt de zedenpolitie na onderzoek van Nieuwsuur.”

 11. Jv

  Wat een schaamteloze en mensonterende idioterie van de politie!
  Dus meneer agentje, die zgn de wet moet hanteren, maar liever met de hand in de broek staan toe te kijken en te masturberen hoe onze vrouwen en dochters nu daadwerkelijk zonder straf (alleen dan wel weer een FOEI) openlijk seksueel loslopende lustobjecten zijn geworden en openlijk verkracht kunnen worden want ze krijgen toch alleen maar een foei te horen!
  Dus bij deze heeft de moslim, en ander tuig, weer een een punt gevonden om hun lusten zonder straf te mogen botvieren op op onze vrouwen, want bij de vrouwen van hun eigen volk zullen ze dat niet doen, Bang om een vrouw in een wandelende zwarte postbus een bejaarde vrouw te vinden. De vrouw met een hoofddoekje kunnen ook vrijuit gaan, misschien is het nu tijd dat de witte mannen zich nu ook zonder straf vervolging hun lusten op deze vrouwen kunnen botvieren. Worst wieder worst, niet?

  1. Politiek Profeet

   Ik moet er niet aan denken om op zo,n vlooienbak te kruipen…maar de eerste de beste die mijn dochter iets zou aandoen leeft geen maand meer.
   Het recht…zal door de autochtone bevolking steeds meer in eigen hand genomen MOETEN worden omdat politie en justitie politiek blind en lamgeslagen zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.