Niet de rechts-extremisten, maar de linkse elitaire deugers zijn de hoofdschuldige aan de dodelijke schietpartijen

Hanna Wittebroek vindt dat het maar een keer klaar moet zijn om de hele tijd aanhangers van rechtse politieke partijen moordpartijen in de schoenen te schuiven. Want als het er echt op aankomt, aldus Hanna, zijn het juist de ‘linkse deugers’ die bloed aan hun handen hebben.

Ook in Nederland wint extreemrechts terrein’ kopte het Parool vanochtend. Na de schietpartij in het Amerikaanse El Paso laait de discussie met betrekking tot de gevaren van extreemrechts weer op. Ook Nu.nl doet een duit in het zakje en maakt verwijzingen naar de PVV en Forum voor Democratie als (mede)schuldigen van de verspreiding van extreemrechts gedachtegoed.

In het Parool-artikel doet de AIVD daarboven op nog de volgende, verregaande, uitspraak: “Ze creëren namelijk een klimaat waarin het risico dat (snel radicaliserende) rechts-extremistische eenlingen of kleine groepen geweld in zullen zetten om een statement te maken, groter is dan in het verleden”. Met ‘ze’ bedoelt de AIVD hier rechts-extremistische groeperingen. En daarmee heeft de AIVD links weer een stok gegeven om mee te slaan, daar maken ze uiteraard maar al te graag gretig gebruik van. FVD- en PVV-sympathisanten kunnen eindelijk weer (geoorloofd) worden bestempeld als mensen die een gevaar vormen voor onze veiligheid en onze samenleving.

Dat er in hetzelfde weekend een schietpartij was in het Amerikaanse Dayton, waarbij een extreemlinkse – een begrip wat overigens bijna nooit gebruikt wordt – schutter het vuur opende op een groep onschuldige mensen, lijkt alweer te zijn vergeten. Hypocriet. zo noem ik dat.

Juist de twee tegenover elkaar staande schietpartijen tonen namelijk aan wat er gaande is en welke trend er lijkt te ontstaan. Door de steeds verder doorslaande polarisering, door het steeds maar weer kenbaar maken dat we rekening moeten houden met minderheden en doordat we continu de witte man aan het bashen zijn, staan er extreemrechtse én extreemlinkse gestoorde eenlingen op om eigen rechter te gaan spelen. Levensgevaarlijk.

Ik durf daarom ook wel te zeggen dat links schuldiger is aan dergelijk geweld dan dat de manier waarop zij het debat nu voeren (polariserend en demoniserend) doet vermoeden. Zoals Pim Fortuyn het gezegd zou hebben, en in lijn met de uitspraak van de AIVD: “als mensen iets overkomt, dan zijn ZIJ medeverantwoordelijk. Ze hebben dan misschien niet de trekker overgehaald, maar ZIJ hebben het klimaat geschapen.” En met “ZIJ’” bedoel ik hier dus niet de rechts-extremisten, maar juist de linkse, elitaire, deugers.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. logisch denken

  tja , als je kritiek op de achterlijke redeneringen van linkse deugers hebt ben je per definitie een rechtse extremist.

  De linkse gutmenschen dulden geen tegenspraak en weten wel een hokje te vinden om je in te stoppen en monddood te maken. Gelukkig verliezen ze dagelijks terreein want steeds mensen laten zich door het links beleerende vingertje niet meer wegzetten als rechts extremist

  1. hollandse-bier92

   het is wel zo en het is daardoor beter dat links een keer monddood gemaakt
   wordt ik denk dat genoeg klaar zijn met hun achterlijke migratie/gender/buitenland
   politiek corette zooi dacht dat de circus de enige freaks had maar den haag
   is zijn eigen circus alleen maar clowns

 2. Bosche draak

  Die zwakzinnigen hebben hun plaatjes zo grijs gedraaid dat de woorden hun betekenis hebben verloren.

  1. logisch denken

   dat is zeker draak , woorden als discriminatie , racisme , fascisme hebben hun gehele waarde verloren door het oneigenlijke gebruik.

   Anarchitisch links wordt daarom steeds extremer

   1. Bosche draak

    Anarchistisch, zal de debielen van Lao & Co maar voor zijn.
    Voor de rest helemaal eens LD, u doet uw naam eer aan.

  2. van Urk

   Gelukkig maar dat Links het klimaat weer wil gaan herstellen.

 3. van Urk

  En zo is het. Dat geld ook voor het partijkartel CDA, VVD, PvdA, D66 etc. die zelf ook ooit populistisch partijen waren met populisten aan het roer die volgens hun eigen ideologie wel even er voor zorgen hoe het land volgens hen eruit zou moeten gaan zien.Tegenwoordig vindt men het zomaar eng en afschrikwekkend als er een nieuw partij tussen hen ontstaat met heel ander nieuw geluid.

 4. merlot

  “Ik durf daarom ook wel te zeggen dat links schuldiger is aan dergelijk geweld dan dat de manier waarop zij het debat nu voeren (polariserend en demoniserend) doet vermoeden.”

  Nu? Zo voeren ze het debat al sinds Janmaat tegen wie linkse activisten ook geweld hebben gebruikt.

  Of beter gezegd: ze voeren geen debat, ze doen juist alles om het debat dood te slaan. Zo gaat het al minstens 40 jaar.

  In die 40 jaar is het van kwaad tot erger gegaan met de multicul en bij steeds meer mensen komt het hun neus uit.

  Zo simpel is het. Zijn die mensen extreemrechts? Is de PVV extreemrechts, is FvD extreemrechts?

  Natuurlijk niet, maar linkse media zoals NU.nl drukken die partijen en hun kiezers doodleuk die hoek in. Wie polariseert hier nu eigenlijk?

  En als er dan een extreemrechtse gek is die gaat schieten dan wordt dat door de linkse media tot op de laatste druppel uitgemolken zoals ze ook de zaak Breivik uitgemolken hebben.

  Na de moord op Fortuyn stelden de media zich heel anders op. Daar kreeg de linkse agitprop niet de schuld van maar was het een eenling. Je mocht niet eens zeggen dat de kogel van links kwam.

  1. van Urk

   Dat bereikt Links alleen maar omdat zij oververtegenwoordigd en goed georganiseerd zijn. Dat ligt bij Rechtse groeperingen heel anders. Zij zijn klein en slecht georganiseerd. Dus vraag ik mij af of Rechts wel zo gevaarlijk is in de zin van welk betekenis dan ook. Hun zelfvertrouwen begint eigenlijk alleen te groeien als het gaat om confrontaties met Links.

   1. merlot

    “Dat bereikt Links alleen maar omdat zij oververtegenwoordigd en goed georganiseerd zijn.”

    Klopt. Linkserds zeggen dan altijd: maar er is (behalve het kabinet Den Uyl) nog nooit een links kabinet geweest. Dat doet er echter niet toe: leidend om een maatschappelijke discussie kapot te maken is niet het kabinet maar de peilers media, ambtenarij en de rechtspraak. En die zijn overwegend zeer links.

    1. Lao Tse

     Ik begrijp uit het betoog van merlot dat ‘links’ veel slimmer is dan ‘rechts’.

     Het lijkt me geen slechte vuistregel.

     1. merlot

      Niet slimmer, maar activistischer. En ze hebben geen scrupules.

     2. EU kok

      Rechts heeft veel meer fatsoen dan links.
      Daarom biedt Merlot dan ook zijn nederige en oprechte excuses aan voor het valselijk beschuldigingen van Lao.

     3. logisch denken

      als je het stelen van subsidies, het verdelen van bestuursposten , het beheren van het old boys netwerk en het vullen van het ambtenarren apparaat wil bestempelen als slim heb je volledig gelijk hufter

   2. Jumping

    Die sturing van Urk is in 1954 begonnen en achter gesloten deuren voortgezet.

    Links of Rechts in Nederland, heeft geen enkele betekenis.

    Als je Vader en Moeder nee zeggen en je Oma zegt ja, ga je naar je Oma voor de oplossing.

 5. Jean Nederland

  Helemaal eens, als je maar blijft doorgaan met framen en mensen voor het minste of geringste gaat uitmaken voor rascisten en fascisten zijn er altijd gasten die niet zo stabiel in hun schoenen staan. Dan krijg je bloed aan de paal. Op Youtube is er vanmorgen een video opgedoken waarin ene Crowder een tafeltje neerzette en als Trump aanhanger de andere kant uitnodigde om eens rustig erover te praten. Rustig, geloof het maar niet, er kwam zo een linkse rat met een megafoon en begon te schreeuwen, je weet wel, zoals zij gewend zijn te doen, overstemmen en dan vooral framen…..blijven roepen, Trump is a rascist, all whites are rascistst, etc. etc. Om een lang verhaal kort te maken, de politie heeft em maar meegenomen, mooi gezicht, zwarte agenten een blanke socialist mee zien nemen…..

  1. Ikbenhetbeu

   Ik ben er ook helemaal klaar mee, uitgemaakt worden voor racist, nazi omdat ik tegen massa immigratie ben. Met alle vervelende gevolgen zie Zweden, Duitsland, Frankrijk.

 6. Jumping

  Jumping rampt al Maanden, de spijkers boven op hun kop.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Links zoekt oorlog.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.
  .

 7. Anne Sophe Schillersdorf

  Dit slaat werkelijk nergens op. De kogel kwam van rechts zoals altijd

  1. Bosche draak

   Volkert was toch echt geen rechtse domme gans!
   Als je weet waar het over gaat ga dan elders lopen ijlen….

  2. ZiggyStardust

   Daar denken de nabestaanden van Pim Fortuyn, de vrouw van Hans Janmaat, de slachtoffers van RaRa, RAF, Andy Ngo, de inwoners van o.a. Hamburg en Iowa heel anders over.

   1. ZiggyStardust

    Ben ik de slachtoffers van Mao, Stalin, Chávez, Maduro, Che Guevara en Castro nog vergeten.

    1. Pronounce

     Ach dat waren er maar zo’n 100 miljoen. Was het nou Mao of Stalin die zei dat één dode een tragedie was, maar een miljoen doden slechts een statistiek?

  3. merlot

   Lauwe Thee heeft weer een nieuwe nick. Niet voor de eerste keer neemt deze getructe trol de gedaante van een vrouw aan.

   1. EU kok

    Me(r)lootje, Frets zijn gedaantewisseling heeft u zeker niet opgemerkt?

    1. merlot

     Opa Cock is er als de kippen bij om z’n trolmaatje te assisteren.

     1. Meriadoc Brandebok

      Het is een terechte vraag van EU kok. Marb heeft drie gedaantewisselingen in korte tijd gehad. Lao opereert al maanden onder een nick.

     2. merlot

      Ik weet wel wie de meeste nicks op z’n naam heeft staan.

     3. Jan de Man

      Je ziet toch wat er gebeurt Merlot, zodra je hem aanspreekt springen zijn narren direct bij, dit gaat nu al 10, 15 jaar(?) zo. Zonde van je tijd, toch?

   2. Lao Tse

    Nee hoor, oude mopperaar, ik gebruik altijd maar één nick en dat is al tijden Lao Tse.
    Als het me lukt niet het ongenoegen van DDS-redacteuren, die ik inhoudelijk bekritiseer als dat nodig is, te wekken zal dat nog lange tijd zo blijven.

    1. EU kok

     Arm Me(r)lootje.
     Met een hoogrode kleur op de toch wel broze, bleke ingevallen wangetjes zit hij te huilen.
     Weer niet gescoord.
     Hopelijk komt de andere helft van het drama-duo De Hollandse Florijn hem helpen .

    2. Garland S. tucker

     Tsja, de keren dat ik me weer een nieuwe Nick moest aan laten meren waren nooit nav een scheldpartij of doodswensing die hier getolereerd worden, maar omdat MvdG, Tim of de stagiaires in mijn ogen weer eens te idioot gingen doen.

     Zoiets al ik dit prutsstuk met lachwekkende conclusie van stagiaire Hanna vind.

    3. merlot

     “ik gebruik altijd maar één nick”

     Lauwe Thee liegt graag en makkelijk.

     1. Lao Tse

      Merlot beschuldigt graag en makkelijk en levert nooit bewijs.

      Beetje zielig is het wel.

  4. Mars020

   Wie ben jij nou weer?.. Weer een nieuwe trol op DDS…

 8. Barbera

  Wat een domme doos

  1. merlot

   Ook Barbera is een sokpop van aartsleugenaar en übertrol Lauwe Thee Noppen.

 9. EU kok

  Eindelijk iemand die het snapt.
  Deze regering, de EU, het warme weer , de pech aan mijn auto, alles is de schuld van links.

  1. van Urk

   Aan Wilders of Baudet kan het zeker niet aan liggen. Dankzij links staan zij aan de zijlijn alleen maar toe te kijken hoe u pech krijgt met uw auto.

   1. Bosche draak

    De sukkel zal wel euro in z’n diesel hebben gedaan.
    Autotechniek is toch wat moeilijker dan burgers flippen he?

    1. Jumping

     Of de stekker in het verkeerde gaatje gedaan.

     Fred F is ook nooit elektr gaan rijden.

     Je moet je kunde nooit overschatten.

     Een pisa bakker is nog geen kok.

   2. ikweetwatikwil

    v Urk 🙂

   3. Anne Sophe Schillersdorf

    Auto’s behoren tot het verleden, wen er maar aan. We zullen allemaal offers moeten brengen om de planeet te redden. Laten we mensen als Greta Thunberg als voorbeeld nemen.

    1. ZiggyStardust

     Prima, ga jij je ananassen voortaan maar zelf halen op de plantages in zuid-Amerika met de zeilboot van Klimaatpipi, en dan vanaf het strand lopend naar huis, waar je ook mag wonen. En als je een keer een hartaanval krijgt, of kanker, dan met het paard en wagen naar het ziekenhuis graag.

     1. ZiggyStardust

      Op de fiets naar het ziekenhuis mag ook natuurlijk. Ik hoop alleen niet dat je er dan komt voor een acute levertransplantatie, want die moet dan met paard en wagen vanuit b.v. Portugal komen, zoals bij mijn zus het geval was. Zij had het geluk dat er nog gebruik gemaakt mocht worden van vliegtuigen en taxi’s, maar voor jou gaat hulp te laat komen ben ik bang. Ook vervelend dat auto’s afgeschaft zijn als je de politie of brandweer nodig hebt. Die moeten dan met de tram komen, overstappen op de bus, en nog een km lopen. Te laat, jammer dan!

     2. ZiggyStardust

      Ik ga je trouwens maar negeren, want je bent de zoveelste trol hier.

     3. merlot

      @ Ziggy: niet de zoveelste trol maar de zoveelste sokpop van Lauwe Thee Noppen.

     4. Lao Tse

      Merlot, eerder bekend op het internet onder nicknames als Catweazle, Cat en Floris (ik kan ze niet allemaal onthouden) ziet overal nicknames opdoemen van inhoudelijke tegenstanders. De vele, en nagenoeg dagelijks veranderende nicknames van de mensen die aan zijn kant van het schoolplein staan boezemden hem geen angst in en daarom heeft hij er ook geen moeite mee.

      Zo’n paranoïde bestaan lijkt me geen pretje.

     5. merlot

      Lauwe Thee probeerde even te trollen met twee vrouwelijke sokpoppen maar liep meteen tegen de lamp.

      De leugenaar probeert de zaak nog te redden met een vlucht naar voren zoals hij al veel vaker deed maar aangezien zijn geloofwaardigheid al jaren beneden het nulpunt ligt is dat uiteraard kansloos.

     6. Meriadoc Brandebok

      Merlot is Lao een excuses verschuldigd. Schillersdorf is iemand anders, namelijk de dame die zich hier eerst presenteerde als Eugenie de Fleur en Barbera is Sarko.

      Voorts is hem kennelijk niet opgevallem dat Frets deze week al twee nicks ten grave heeft moeten dragen.

     7. Lao Tse

      Merlot is een beetje paranoïde en ziet voortdurend zaken die er niet zijn.
      Verontschuldigingen aanbieden lijkt me niet tot zijn mogelijkheden te behoren.

    2. van Urk

     Gretha Thunberg heeft nog geeneens een rijbewijs. Zij weet dus nu ook niet waar zij het over heeft als ze straks zelf moet gaan reizen in haar grote Zweedse land waar zij over mijlen praten i.p.v. kilometers.

     1. Lao Tse

      Raak, meneer van Urk, zonder rijbewijs heb je geen recht van spreken.

      Het moet niet gekker worden!

     2. Mars020

      Dus omdat dat wijf te achterlijk is om haar rijbewijs te halen, mogen wij ook geen autorijden?.

     3. Lao Tse

      Je angsten zijn terecht, Mars020, Gruwelijke Gretha komt je persoonlijk je rijbewijs afpakken.

      🙂

    3. Mars020

     Daarom sturen we ook gelijk al die Afrikanen retour afzender, want die zijn slecht voor het milieu. Die figuren hebben het altijd koud, net als linkse nichten, dus staat de verwarming op maximaal. Verder kunnen Afrikanen en linkse mafkezen geen autorijden, want ze veroorzaken altijd files, die weer slecht zijn voor de economie en het milieu. Bloedzuigende trollen gaan uiteraard mee naar Afrika om als boerkabuddy op te treden.

    4. iduko

     Die Greta Thunberg is een geestelijk gestoord kind dat op schandalige wijze geëxploiteerd wordt door haar ouders en de klimaathysterici. Dat de wereld binnenkort vergaat, wordt al geroepen sinds de Club van Rome.
     Als dan werkelijk waar is, dat alles de schuld is van de mens, waarom wordt er dan met geen woord gerept over bevolkingsbeperking. Een uiteindelijke en permanente oplossing voor het redden van de wereld is dan het uitroeien van de mens. Dus logischerwijze bijv. geen zielige mensen meer redden in hongerend Afrika.

   4. EU kok

    De auto welke een zeer innig contact met mijn voertuig had kwam, u kunt het misschien al raden, het noodlot kwam van links, van die deugers in een Opel.

 10. Meriadoc Brandebok

  Natuurlijk is het de schuld vsn links. En van Rutte, en van de EU, en van de Marokkanen, en van het cultuurmarxisme, en van de omvolking. Zij hebben allen schuld aan de schietpartij in El Paso en niet extreemrechts.

  Ik wed dat Soros ook nog een vinger in de pap had, en Hillary Clinton.

 11. Watcher

  Proest, dat rechts gaat nog eens heel groot worden….

 12. Lao Tse

  Hanna probeert uit wanhoop het extreem-rechtse geweld te projecteren op extreem-links.
  Ze begrijpt waarschijnlijk niet dat ze met dit soort schoolpleingedrag het probleem op geen enkele wijze overstijgt maar ook dat ze zich daarmee akelig diskwalificeert.

  1. van Urk

   Volgens de AIVD komt extreem-rechtse geweld in ons land voornamelijk door de confrontaties met extreem-links. Zonder linkse confrontaties is extreem-rechts in ons land gewoon een klein ongeorganiseerd groepje zonder enige betekenis met wat voor echt gevaar dan ook. Het heeft inderdaad te maken welke stappen links gaat maken waardoor extreem-rechts opnieuw begint op te komen en gaat groeien.

  2. merlot

   Deze denigrerende post bevat geen enkel inhoudelijk argument.

   Argumenten heeft links namelijk niet meer. Wat overblijft is getrol, tot mislukken gedoemde ridiculiseringspogingen, beledigingen en trachten de discussies zoveel mogelijk te ontregelen.

   En dat dag in, dag uit.

   1. Jan de Man

    Week in week uit, jaar in jaar uit, in exact dezelfde samenstelling.

 13. Ritter

  Als je tegen de illegale massa migratie bent en/of kritisch op de islam dan ben je volgens veel media al “extreem rechts”.

  Waarom is dit?

  Omdat veel media een linkse agenda hebben en die dan ook promoten. Veel media sympathiseren met illegalen en dus worden mensen die tegen illegale massa migratie zijn verketterd. Ook is er veel sympathie voor de islam onder journalisten.

  Dat begon al met Pim Fortuyn die de feiten benoemde. Hij werd daarvoor enorm gedemoniseerd door de media en de politieke elite.

  Hollywood brengt een film uit waarin links jacht maakt op Trump supporters.

  Een schandalige film die opzet tot geweld tegen Trump supporters.

  De film heet “The Hunt”.

  Typische hypocriet Hollywood. Schelden op Trump dat hij aanzet tot geweld en dan een film maken boordevol geweld tegen Trump supporters Hollywood doet precies waar ze Trump van beschuldigen.

 14. Pronounce

  Verantwoordelijk voor de 2 aanslagen zijn de 2 schutters zelf. Het is echter alleen links dat vol op orgel gaat om door henzelf tot ‘extreemrechts’ en ‘racistisch’ verklaarde politici verantwoordelijk te houden. Alsof het Trump, Wilders of Baudet zijn die de trekker overhaalden.

  En toen bleek dus dat de Ohio schutter een extreemlinkse Antifa was. Die de democratische presidentskandidaat Elizabeth Warren ondersteunde, een verklaard tegenstandster van Trump. In de VS wisten allerlei celebrities niet hoe snel ze Twitterberichten moesten verwijderen die door de Ohio schutter geliked waren.

  Inmiddels blijkt dat ook de El Paso schutter naast extreemrechtse vreemdelingenhaat er juist zeer linkse ideeën op nahield waar het economische onderwerpen betreft. Hij liet ook weten dat hij deze ideeën al langer had en dat Trump er niets mee te maken had.

  In de overwegend linkse mainstream media zul je daar maar bitter weinig over lezen. Zoals de linkse kranten het 2 jaar geleden ook niet voorpaginawaardig vonden dat Antifa in Hamburg de complete binnenstad aan het slopen waren, drie dagen lang. Stel je eens voor dat het rechtse bruinhemden waren geweest. Dan zou er over niets anders meer bericht worden.

  Als links een demonstratie wil organiseren wordt het doorgaans geen strobreed in de weg gelegd. Wil rechts hetzelfde doen, komt er meteen een linkse tegendemonstratie die maar één doel heeft: de rechtse demonstratie voorkomen. Op dit vlak ontbreekt het sommige linksen gewoon aan elementaire fatsoensregels.

  De linkse elitaire deugers zijn niet verantwoordelijk voor de schietpartijen, dat is nonsens. Het zou hen wel sieren als ze eens een toontje lager zingen en elementaire respectregels eerbiedigen. En ja dat geldt ook voor sommige rechtsen, ook alhier, zoals degenen die blijven doortreiteren over onsmakelijke seksuele toespelingen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Pronounce schrijft: “In de overwegend linkse mainstream media zul je daar maar bitter weinig over lezen.”

   De pers concentreert zich op het motief van de dader. In het geval van El Paso was dat een hate crime en in het geval Betts was dat gewoon omdat hij gestoord was. De politieke achtergrond van een moordenaar is niet relevant als hij niet vanuit een politiek motief handelde, of in elk geval minder relevant. De vergelijking tussen beide aanslagen gaat mank.

   1. Pronounce

    Mooi geprobeerd, maar daar trapt niemand in. De lijken waren nog niet koud of de media waren al eenduidig in hun oordeel dat het een extreemrechtse aanslag was en eigenlijk de schuld van Trump. De Ohio aanslag werd maar een beetje weggemoffeld.

    Totdat het de volgende dag als een boemerang terugkwam. Natuurlijk kan alleen de rechtse aanslag een ‘politiek motief’ hebben en is de extreemlinkse aanslag die van een ‘gestoorde’. Alsof dat voor de slachtoffers of het leed wat uitmaakt. En het gaat ook volkomen voorbij aan het feit dat de Ohio terrorist wel degelijk extreemlinks was, hij was een Antifa. Een fan van Elizabeth Warren. Iemand die niets van Trump moest hebben.

    Dus nee, de vergelijking gaat helemaal niet mank. Deze 2 terreurdaden zijn 2 uiteinden van één en dezelfde hoefijzer. De media proberen echter het te doen voorkomen alsof er maar één uiteinde is en de andere eigenlijk niet zo relevant is. Dat trucje werkt niet meer. Sterker nog: het is vanwege dit soort hypocrisie dat Trump in 2020 zal worden herkozen.

    1. Meriadoc Brandebok

     “De lijken waren nog niet koud of de media waren al eenduidig in hun oordeel dat het een extreemrechtse aanslag was en eigenlijk de schuld van Trump.”

     Nee, de dader heeft, voorafgaand aan zijn aanslag, en in navolging van Breivik en Terrent, een manifest op internet geplaatst, waarin hij zijn motieven uit de doeken deed. De media heeft niet bedacht dat de dader extreemrechtse motieven had, dat blijkt uit de uitlatingen die de dader zelf deed. Logischerwijs schrijft de media over het motief van de dader en in dit geval betrof het een extreemrechts motief.

     De aanslag in Ohio werd, aldus de politie, niet uit politieke motieven gepleegd. De aanslagen zijn dus niet vergelijkbaar. Ook hier valt de pers niets te verwijten: men concentreerde zich op het motief en het bleek dat Betts volslagen gestoord was. Met extreemlinks had het niets te maken, hij was in leven wellicht links, maar op dat moment gewoon een gestoorde gek met wapens.

     Je vergelijkt aanslagen die niet vergelijkbaar zijn. Met trucjes heeft het allemaal niets te maken.

     1. logisch denken

      waarom moeten linkse imbicielen altijd zo doorzichtig leugens verspreiden ?

      denken jullie nou echt dat iedereen gek is ?

      linkse gekken met wapens zijn de meest gevaarlijke zoals de geschiedenis al meermaals heeft aangetoond

     2. Vanduinen

      Er kan nog van geluk gesproken worden dat de daders volbloed Amerikaan waren. Veronderstel dat het een “illegale” binnendringer zou zijn geweest zonder geldige papieren.

  2. iduko

   En alsof er voor de verkiezing van Trump en de opkomst van Wilders en Baudet nog geen aanslagen voorkwamen. Wat een domme argumentatie van links.

 15. iduko

  Tegenwoordig wordt alles waar de linkse mens het niet mee eens is, geduid als extreem-rechts, racisme, fascisme of populistisch. Vooral om maar niet met rationele argumenten te hoeven komen en hun tegenstanders bij voorbaat ongeloofwaardig en monddood te maken. Dit is een doodlopende weg. Als er geen discussie meer mogelijk is, dan blijft alleen nog maar geweld over.

  1. DidiMadloba

   Dan is het universele linkse scheldwoord “neo-liberaal” nog onschuldig.

 16. DidiMadloba

  Politicologen leren mij dat er zoiets is als het “hoefijzermodel” van de politiek. Kenmerk van een hoefijzer is dat de uiteinden vlak bij elkaar liggen.
  Extreem rechts en extreem links zijn dus vooral extreem, en niet speciaal links of rechts.

  Rest de vraag wat “extreem” is. Gewelddadig? Deze site maakt regelmatig mensen voor “extreem links” uit de echt niet gewelddadig zijn.

  Ik vrees dat het vooral om de PVV catechismus gaat: wie de islam niet categorisch veroordeelt is gek. Of extreem. Gaap.

  1. Scaldis

   Wat extreem is? Jouw grappen, extreem walgelijk!

   1. Bosche draak

    En extreem dom dan wel flauw.
    En die “politicologen” van dommeDiDi staan waarschijnlijk op de achterkant van z’n pak hagelslag, geen wonder dat het slaat als een tang op een varken.

 17. Hamer Sikkel

  Er is rechtvaardigheid in Amsterdam.
  Vroeger was de CPN de grootste partij.
  Nu krijgt GroenLinks de meeste stemmen.
  Derhalve is het logisch, dat Femke Halsema burgemeester werd van de hoofdstad.
  Zij kan echter noet goed doen bij rechts-Nedetland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.