Nieuwe trend! Knuffelcursussen voor overgevoelige pipo's

Geen categorieaug 18 2019, 20:00
Nee het is geen grap. Was het maar zo. De snowflake cultuur komt steeds meer en meer overgewaaid uit Amerika. Veel mensen zijn tegenwoordig hyper sensitief voor alles wat hun niet bevalt. Voorbeelden zijn er meer dan genoeg, zoals mensen die burn-outs krijgen bij het denken aan de gevolgen van de klimaatopwarming.
Het is een serieus iets tegenwoordig: klimaatpsychologen. Ze bestaan, net zoals de introductie van de knuffelcursussen. Mensen moeten minder praten en meer met 'gevoel' bezig zijn. Het klinkt alleen al heel vaag maar in de praktijk is het natuurlijk nog opmerkelijker.
In een antikraakpand - wat een verrassing - in Utrecht vond een knuffelsessie plaats. Zo'n 40 mensen kwamen bijeen om als een stel flower power hippies lekker met elkaar te gaan knuffelen. De groep bestond voornamelijk uit jonge mensen en 'hippe' dertigers. Oftewel de overgevoelige millenials. Waarom mensen hier aan mee doen? Tja, het typische bijna overspannen geneuzel van deze soms toch wel wereldvreemde mensen.

een tegenwicht voor onze maatschappij vol stress en eenzaamheid” en als een moment „om verbinding te maken met jezelf, en vandaaruit met anderen”.

De knuffelworkshops schijnen een ware hit te zijn. Op verschillende plekken in Nederland gebeurt het al. De initiatiefnemer van dit allemaal verbaast het niet dat het zo'n groot succes is.

Knuffelen verzacht. En het verlaagt stress, maakt je gelukkig en is gezond

Fijn om te zien dat mensen lekker met elkaar kunnen knuffelen in plaats van andere mensen lastigvallen met hun millenial-geneuzel. Voor ieder zo zijn plek dus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten