Nieuwe trend! Knuffelcursussen voor overgevoelige pipo’s

Nee het is geen grap. Was het maar zo. De snowflake cultuur komt steeds meer en meer overgewaaid uit Amerika. Veel mensen zijn tegenwoordig hyper sensitief voor alles wat hun niet bevalt. Voorbeelden zijn er meer dan genoeg, zoals mensen die burn-outs krijgen bij het denken aan de gevolgen van de klimaatopwarming. 

Het is een serieus iets tegenwoordig: klimaatpsychologen. Ze bestaan, net zoals de introductie van de knuffelcursussen. Mensen moeten minder praten en meer met ‘gevoel’ bezig zijn. Het klinkt alleen al heel vaag maar in de praktijk is het natuurlijk nog opmerkelijker.

In een antikraakpand – wat een verrassing – in Utrecht vond een knuffelsessie plaats. Zo’n 40 mensen kwamen bijeen om als een stel flower power hippies lekker met elkaar te gaan knuffelen. De groep bestond voornamelijk uit jonge mensen en ‘hippe’ dertigers. Oftewel de overgevoelige millenials. Waarom mensen hier aan mee doen? Tja, het typische bijna overspannen geneuzel van deze soms toch wel wereldvreemde mensen.

een tegenwicht voor onze maatschappij vol stress en eenzaamheid” en als een moment „om verbinding te maken met jezelf, en vandaaruit met anderen”.

De knuffelworkshops schijnen een ware hit te zijn. Op verschillende plekken in Nederland gebeurt het al. De initiatiefnemer van dit allemaal verbaast het niet dat het zo’n groot succes is.

Knuffelen verzacht. En het verlaagt stress, maakt je gelukkig en is gezond

Fijn om te zien dat mensen lekker met elkaar kunnen knuffelen in plaats van andere mensen lastigvallen met hun millenial-geneuzel. Voor ieder zo zijn plek dus.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. meneer cactus

  Wil de buurvrouw wel knuffelen maar die twee pluspunten zitten in de weg 🙂 🙂 🙂

  1. Jumping

   Maar cactus, stekels zijn ook niet echt lust op wekkend, terwijl sommige pluspunten het aanzien waard zijn.

   1. meneer cactus

    daarom wil ze niet , kan ze lek prikken , nooit bij stil gestaan 🙂 🙂

 2. Siemien

  Nou Nederland is druk bezig met islamknuffelen, er lopen hier ook een islamknuffelaars rondt

 3. Siemien

  Knuffelcursus?!

  Dienstplicht weer invoeren dat moeten ze doen

 4. Westerling 1

  Lao Tse was er niet bij, hij wilde wel, maar hij mocht niet. Er werd hem verteld dat hij geen hippe dertiger was.

  1. Mars020

   Misschien geven ze ook nog cursussen op de peuterschool, speciaal voor Lao?.

  2. Kristalix

   Westerling,
   Zijn te oud voor Lao.

 5. Mars020

  Lao, Beukman, Didi, EU-Gifmenger, Watcher, Anne Sopkut Schilversdorp, Piet51 en meer van dat soort losers, hebben zichzelf al ingeschreven. Dag 1 is in Amsterdam Nieuw West, met een groep kansparels op Plein 40-45. Je moet als linkse trol alleen niet allergisch zijn voor bontkragen, want het kan soms een beetje kriebelen in je neus. Dag 2 is naar Het Sloterparkbad een middagje knuffelen en zwemmen tussen de kansparels. Dag 3 is onverdoofd slachten en tegelijkertijd knuffelen. Dag 4 is een plofkraak plegen en daarna het al knuffelend vieren in de gestolen Audi. Dag 5, de opnames van Opsporing Verzocht bijwonen en daarna weer knuffelen. Dag 6 theorie en praktijk, bomgordel bediening en als het nog mogelijk is een beetje knuffelen. Dag 7 is om bij te komen van alle inspanning en emoties en misschien nog een beetje knuffelen?.

  1. Agios

   Het lijkt me een topweek!

   1. Mars020

    Ik zou zeggen, schrijf je in…

 6. Kristalix

  Putin knuffelt alles.
  Assad leeft in geleende tijd. Dat gassie moet de kogel.

 7. joey

  “Knuffelen verzacht. En het verlaagt stress, maakt je gelukkig en is gezond”
  Dat klopt uiteindelijk niet!
  Want je wint er geen veldslagen en oorlogen mee,geweld en onverdraagzaamheid is namelijk inherent aan de mens,en dat zal nóóit veranderen!
  Als iedereen aan het knuffelen slaat lopen alle vijanden,andersdenkenden en niet- knuffelaars over je heen,en daar wordt je doodongelukkig van!

 8. ikweetwatikwil

  Knuffel alleen maar mijn partner mijn kinderen en kleinkind. Soms een oud vrouwtje als ik daar mee te maken krijg. De rest kan het met mijn hand doen en als ze die niet willen, dan maar niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.