OH MIJN GOD: Ouders geven 'airco' naar school mee aan kinderen

Geen categorieaug 26 2019, 13:00
Wat overdrijven we weer heerlijk.
Het is eigenlijk nauwelijks te geloven, maar het Algemeen Dagblad bericht dat ouders hun kinderen airco's meegeven naar school. Ja, dat lees je goed. Ze geven airco's mee.

Zowel in het noorden als in het zuiden van Nederland zijn de scholen weer begonnen. Dat betekent voor veel leerlingen dat ze vandaag met temperaturen boven de 30 graden verplicht op hun stoeltje moeten blijven zitten. In Eemnes gaven bezorgde ouders hun kroost daarom een airco mee naar school.

Dit is echt te gek voor woorden. Het is niet de eerste keer dat het net over 30 graden is in Nederland. Je hoeft je kids echt geen airco mee te geven naar school. Van een beetje fysiek ongemak gaan ze niet dood. Sterker nog, misschien dat het ze wat harder maakt -- wat in de huidige tijd meer dan nodig is. Dat is dus juist reden om het ze vooral maar niet comfortabel te maken. Laat ze maar zweten.
En trouwens: in andere landen is het vaak warm -- en dan hebben we het ook nog over hogere temperaturen. "Ja, maar die kinderen zijn daar aan gewend" krijg je dan te horen. Nou, misschien wel. Maar een kind kan heel snel ergens aan wennen. Laat ze maar even zwoegen.
Trouwens, in een paar dagen is het alweer voorbij met de pret. Dan is het in Nederland gewoon fris. Zoals Nederlanders gewend zijn.
Het is echt niet best dat we onze kinderen tegenwoordig zo knuffelen dat we ze airco's meegeven als het wat warmer is dan normaal. Onze kinderen worden stelselmatig en systematisch zwak gemaakt. Als het maar een beetje oncomfortabel voor ze dreigt te worden handelen we meteen, en voorkomen we dat ze zich ook maar een beetje ongemakkelijk voelen.
Het is triest en eigenlijk gewoon ronduit gevaarlijk -- zeker in de tijden waarin we leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten