OH MIJN GOD: Ouders geven ‘airco’ naar school mee aan kinderen

Wat overdrijven we weer heerlijk.

Het is eigenlijk nauwelijks te geloven, maar het Algemeen Dagblad bericht dat ouders hun kinderen airco’s meegeven naar school. Ja, dat lees je goed. Ze geven airco’s mee.

Zowel in het noorden als in het zuiden van Nederland zijn de scholen weer begonnen. Dat betekent voor veel leerlingen dat ze vandaag met temperaturen boven de 30 graden verplicht op hun stoeltje moeten blijven zitten. In Eemnes gaven bezorgde ouders hun kroost daarom een airco mee naar school.

Dit is echt te gek voor woorden. Het is niet de eerste keer dat het net over 30 graden is in Nederland. Je hoeft je kids echt geen airco mee te geven naar school. Van een beetje fysiek ongemak gaan ze niet dood. Sterker nog, misschien dat het ze wat harder maakt — wat in de huidige tijd meer dan nodig is. Dat is dus juist reden om het ze vooral maar niet comfortabel te maken. Laat ze maar zweten.

En trouwens: in andere landen is het vaak warm — en dan hebben we het ook nog over hogere temperaturen. “Ja, maar die kinderen zijn daar aan gewend” krijg je dan te horen. Nou, misschien wel. Maar een kind kan heel snel ergens aan wennen. Laat ze maar even zwoegen.

Trouwens, in een paar dagen is het alweer voorbij met de pret. Dan is het in Nederland gewoon fris. Zoals Nederlanders gewend zijn.

Het is echt niet best dat we onze kinderen tegenwoordig zo knuffelen dat we ze airco’s meegeven als het wat warmer is dan normaal. Onze kinderen worden stelselmatig en systematisch zwak gemaakt. Als het maar een beetje oncomfortabel voor ze dreigt te worden handelen we meteen, en voorkomen we dat ze zich ook maar een beetje ongemakkelijk voelen.

Het is triest en eigenlijk gewoon ronduit gevaarlijk — zeker in de tijden waarin we leven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Pedrito

  Dankzij dit soort curling-ouders ontstaat er een generatie verwende mietjes

  1. Deathspank

   Helemaal gelijk.

   Binnenkort in het nieuws: “Klimaat verandering gaat sneller dan gedacht, kinderen krijgen airco’s mee naar school”

  2. Top

   Ontstaat? Die zijn er al een tijdje hoor. Zelfs twee generaties zacht gekookte eieren.

   1. Dik

    Klopt, zo kan het Korps Mariniers nauwelijks echte kerels krijgen, ze gaan voor krappe zesjes omdat de 8-plussers er niet meer of onvoldoende zijn.

    1. Siemien

     5,6 bedoel je zeker dat vind men een voldoende..

 2. Kretoloog

  Tja, de ouders worden ook wel een beetje gek gemaakt door de overheid. Met zijn hitteplannen en-protocollen die in werking treden op het moment dat de thermometer 30 graden aanwijst. Onder aanvoering van de wijsneuzen van het RIVM.

  Onze samenleving verwordt tot een grote pampermaatschappij op deze manier. Dan is het niet zo vreemd dat de ouders gaan meedoen met deze gekte.

  1. Deathspank

   Precies de bedoeling. Krijgen van ’s avonds het weerbericht met felrood gekleurde weerkaarten. Ook krijgen de kids nog even hun avondlijke dosis indoctrinatie met wat betreft klimaatverandering. Alleen ontbreekt er nog een gironummer in de onderkant van het beeld, maar daarvoor hebben we het klimaatakkoord.

   1. Dik

    Bij gebrek aan een God is moeder aarde verheven tot onderwerp van aanbidding, dit wordt vormgegeven door de offers aan het klimaat.

    Nu nog de thermosstaatknop van de aarde vinden…

    1. Mart

     Tja…zò zie ik het ook daar bij jullie……hier nog steeds cristenen van allelij pluimage, en een kruisbeeld in de rechtzaal.Ook voldoende bandieten die het bos vernielen en het hout richting europa sturen….och het is overal knudde,

   2. Cycle25

    Ingevoerd na 911, Nederland heeft dit aangegrepen om terrorisme op de weerkaart te krijgen. Paniek, paniek en nog eens paniek, zonder kleurcodes zouden Nederlanders sterven door het weer.

 3. Jack Flash

  Airco’s zijn stroomvreters.Ik zie jonge ouders de kinderen met grote slurpbakken naar school brengen 300 meter verderop met airco’s erin.Geeft niet.Gewoon links stemmen en het komt allemaal goed.

 4. Jumping

  Vandaag ideaal weer Oost 2, om het sprokkelhout te vergaren en via de buitenkachel de fik er in.

 5. trutje

  In Nederland krijg je als het net 30C is gelijk allerlei adviezen wat en hoe je moet doen maar niemand krijg adviezen als ze 2 of 3 weken naar warme landen op vakantie gaan. Achterlijke ouders tegenwoordig hun prinsjes en prinsesjes zullen het maar eens warm krijgen. Ik zou me kapot schamen.

 6. Kristalix

  Vroeger? Was het geen 30 graden in de klas.

  Een airco lijkt me normaal. Dat ze in andere landen geen geld hebben voor deze voorzieningen? Er is tenminste nog een fan die draait.

  Hier niets. Prima oplossing van de ouders!

  1. Kretoloog

   Natuurlijk was het vroeger ook 30 graden in de klas, en ook nog wel meer. De zomer met de langste hittegolf was 1975. En de zomer daarop, 1976 geldt als een van de warmste ooit. Toch waren er toen geen hitteplannen. En een airco had helemaal niemand, hooguit een simpel ventilatortje.

  2. Deathspank

   Vroeger was het ook gewoon 30 graden in Nederland. Net zoals nu was het niks bijzonders.

   1. Julian

    Ik mag er toch van uit gaan dat de airco in uw auto gewoon afwezig dan wel uit staat. Want ja dan zou je een watje zijn…

    In de ‘vroegere’ tijden hadden ze nou eenmaal niet de mogelijkheden die we nu hebben.. Waarom zou een school geen klimaatbeheersing mogen hebben. En dat ouders proberen het wat aangenamer te maken. Is toch niks mis mee…Niet iedereen is nou eenmaal in de dop de geharde marinier die we allemaal moeten zijn kennelijk volgens deathspank.

    1. Deathspank

     Onze vorige “nieuwe” auto had idd geen airco, die dingen gaan alleen maar kapot. Onze nieuwe auto heeft climate control, ook al wilde we ook deze keer geen airco, je hebt geen keus meer.

     Er is niks mis met airco, alleen vind ik het persoonlijk zeer overdreven om dan maar een airco mee te geven aan je kind. Dezelfde mensen liggen de hele dag op het strand en gaan in een warm land op vakantie.

     Iedereen moet helemaal zelf weten wat hij of zij doet, maar ik vind het bijzonder.

     Wel ageer ik tegen het feit dat het vroeger geen 30 graden zou zijn, daar hoor ik klimaat doctrine en daar kan ik heel slecht tegen.

     1. El Greco

      Helemaal eens, in onze jeugd waren temperaturen van 30 tot 40 graden in de schoolklas heel gewoon en we studeerden gewoon door.

      En zijn we daar minder van geworden?

      Ik dacht het niet.

    2. Deathspank

     Airco’s zijn wat mij betreft een prima uitvinding, als je het warm hebt moet je het lekker gebruiken. Maar vind je een airco mee naar school met net 30 graden niet een tikkie overdreven?

     Ik ben iemand die totaal niet tegen hitte kan en door iedereen raar aangekeken wordt, want ooh het is toch zo lekker weer. Wat dat betreft dus zeker geen oorlogsveteraan.

     Ook ik overleef die paar dagen prima in een huis zonder airco, lekker rustig aan.

     En ik vind dit inderdaad zeer overdreven, het is slechts een mening, geen beschuldiging.

    3. Peter Oudshoorn

     Julian is zelf een verwende puber die nog nooit heeft ‘afgezien’. Een beetje lijden, weg uit de comfortzone, ongemak ervaren, harder worden door natuurlijke omstandigheden – het hoort bij je ontwikkeling als mens.

     Nieuwe mensjes, jonge kinderen worden nooit meer compleet: het zijn digitaal geformeerde watjes. Allemaal.

     1. El Greco

      Zo mag ik het horen!

      Watjes, dat zijn ze. Er is behoefte aan afzien, tucht en discipline. Dat kent de jeugd van tegenwoordig niet meer vanwege hun gedemoniseerde ouders.

      Het resultaat is degeneratie van de soort.

    4. Bosche draak

     pff, kom kom juultje bij ons hebben we geen airco maar arko
     (Alle Ramen Kunnen Open)

     en bewaar die watjes kul maar voor je ouwe moer!

  3. Cycle25

   Wat een onzin, scholen gingen dicht en alle kinderen konden naar het zwembad.

   Net zoals een gure winter, scholen gingen dicht en kinderen kregen ijsvrij.

 7. EU kok

  Quote : OH MIJN GOD.
  .
  Jammer dat Michael er niet bij vermeldt wie zijn god is.
  Volgende keer beter.

  1. Dik

   Jammer dat jij hier een digitaal plasje doet, het was hier zo lekker droog.

   1. Isengrijn

    Dik zit onder de digitale urine van EU Kok, en nu is hij helemaal doorweekt…
    Arme Dik. 🙁

  2. Original NL

   Allah ..toch??

 8. Beukman

  Daar worden dus slapjanussen gekweekt. Net als op scholen waar ze kachels gebruiken om de winter mee door te komen.
  Ook al dat zitten (lees: hangen) de hele dag is nergens goed voor, en leidt alleen maar tot verweking. Laat de kinderen toch lekker staan! En wie niet wil luisteren, krijgt er met de knoet van langs.

  1. El Greco

   Ook fietsen en openbaar vervoer zijn niet bedoeld voor de kinderen. Lopen, door weer en wind, daar worden het jongens en meiden van stavast van.

   Weg met het gepamper! Afharden!

   1. El Greco

    En die inentingen zijn ook nergens goed voor.

    Vroeger was er aanmerkelijk meer kindersterfte maar zijn we daar minder van geworden?

    Ik dacht het niet. Als kinderen de eerste tien jaar niet zonder medische toeters en bellen overleven is het voor de soort beter dat ze zonder al te veel kosten plaatsmaken voor gezondere exemplaren.

    1. Beukman

     Mijn zoons moesten van mij naar school zwemmen – door de gracht, en op een lege maag. Een enkele keer in de winter hadden ze pech en lag er ijs. Moesten ze schaatsen. Kerels zijn het geworden.

     1. El Greco

      Het is prettig te vernemen dat er nog ouders waren die hun zonen trainen tot hardheid en discipline en hen de roede niet sparen, Beukman.
      U doet uw stoere naam eer aan!

      We worden thans bestuurd door vrouwen mitsgaders mannen die vrouwen niet de plaats durven wijzen die hen in de Scheppingsorde toekomt.
      Deze feminisering en algehele morele verslapping zal ons metterdaad bij het bewaken der landsgrenzen duur komen te staan!

     2. toetssteen

      @Beukman
      Dacht je? Ik gooi er een bak onzin in?
      Ik moest dwars door de landerijen naar de middelbare school fietsen. Op mijn racefiets een half uur. Stelde niks voor, maar ik kwam wel half bevroren soms aan. Min 20 in open gebied is brrr.
      Schaatsen ging niet Beukman, dan moest je hele enden klunen.

     3. Beukman

      Racefietsen zijn voor mietjes, @Steen.
      Wij woonden trouwens onder een krant, midden op de snelweg. En we vonden het heerlijk.

 9. ikweetwatikwil

  Dat had je vroeger ook die warmte. Nu maken ze er grote problemen van. Ik vergeet toch niet dat we overspoeld worden door gelukzoekers. Dat is de grote ramp.

 10. ZiggyStardust

  Die ‘tag’ op die airco ben ik al op heel wat geluidsschermen langs de snelweg tegengekomen.

 11. Pescador

  Linkse zwaklapjes denk ik.

 12. C.A.Barstow

  Typisch zwak en slap links.
  Rechts is wat dat betreft gelukkig steviger en harder, zolang je niet flauwvalt moet je niet zeuren, je valt maar niet zo om.
  Linkse zwakkelingen worden al ziek als zij aan een regeldruppel denken, zwak en slap volk.

 13. Bolkestein

  Krijgen ze ook goud- en zilverkleurige folies uitgereikt waarmee ze met de zilverkleurige kant naar buiten en met de goudkleurige kant naar binnen kunnen worden gekoeld?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.