Onder dreiging van het Klimaatakkoord kiezen huishoudens steeds vaker voor elektrisch koken

Met de maatregelen vanuit de Rijksoverheid om huishoudens af te sluiten van het gasnet kiest de consument het zekere voor het onzekere en schaffen zij steeds vaker elektronisch keukengerei aan. Volgens bronnen van de NOS zou nog maar één kwart van de huishoudens kiezen voor een gaskookplaat. De reden zijn de ‘prikkels’ waar men in Den Haag op hoopte: de dreiging van het Klimaatakkoord. 

De cijfers zijn het ontkurken van champagneflessen in het Binnenhof waard gezien de enorme implosie van de verkoop van gaskookplaten. De impliciete doelstelling van het Klimaatakkoord, gedragsverandering van burgers, is daarmee behaald. Rob van Tilburg, directeur van de organisatie Natuur en Milieu, is in ieder geval hartstikke trots met de resultaten en stelt voor dat nu ook de warmteproductie te verduurzamen:

“In de keuken heeft de omslag plaatsgevonden: Nederlanders kiezen voor elektrisch, aardgas is uit. De volgende stap is nu de verwarming. Wie nu kiest voor een hr-ketel, zit nog vijftien jaar aan het gas vast.”

Nu ook in de provinciën het megalomane Klimaatakkoord bestendigen in de Coalitieakkoorden is het slechts een kwestie van tijd wanneer de Nederlandse economie volledig wordt omgegooid, maar het grootste deel van de  huishouden is echter nog steeds afhankelijk van gas.

Aangezien nieuwbouwwijken zonder gasnet worden opgeleverd is de stijging in de vraag naar elektrische kookplaten logisch. Niet alleen kiezen huishoudens het zekere voor het onzekere, maar is er gewoonweg geen gasnet meer beschikbaar in de nieuwbouw. Waarom het verstandig is om alle apparatuur afhankelijk te maken van één netwerk, het elektriciteitsnetwerk, is een volgende vraag. Immers kan men bij uitval van dat netwerk niet terugvallen op het gasnetwerk.

En koken is toch wel iets belangrijker dan televisie kijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. Bender

  Al moet ik op flessengas gaan koken, maar ik laat mij toch niet dwingen door die ranzige flikker om elektrisch aan te schaffen.

  1. Sprookjesfiguur

   “Ranzige flikker”

   Op die foto is het inderdaad een heel vies homotje. In de politiek een heel vies mannetje. Waarom zijn homo’s eigenlijk oververtegenwoordigd in de politiek? Dit is geen goede afspiegeling van de maatschappij. Ik zeg; positieve discriminatie ten gunste van hetero’s.

   1. hans-e-pans

    De vertegenwoordiging van mensen met een afwijkende seksuele voorkeur in de politiek heeft overeenkomsten met radio- en tv-wereld.

  2. Jumping

   Kijk Bender, in mijn regio zijn we altijd verstoken geweest, van aardgas dus.!
   De een had flessengas of bulkgas en de ander kookte elektrisch.
   Ook geen kabel tv.

   Maar alles heeft zijn voor of tegen.

 2. toetssteen

  Aangezien wij stadsverwarming hebben wordt in huize toets al mer dan 30 jaar op elektrisch. In ons chalet aan de Duitse grens meer dan 40 jaar op propaan. Wat mijn vrouw en ik het fijnste vinden? Eerlijk gezegd elektrisch.

  1. merlot

   Ik heb nooit gas gehad. In het Rotterdamse altijd stadsverwarming en electrisch gekookt. En waar ik nu woon in België is niet eens gas.

   En niet schrikken: ook geen riolering.

   Nee, dat is niet ergens in Wallonië of zo, maar vlakbij Antwerpen.

   1. toetssteen

    @Merlot
    Gelukkig hier wel, maar het internet hapert erger dan een stotteraar (met excuses aan de stotteraar.).

   2. Peter Oudshoorn

    Hier in de Eifel wordt ook elektrisch gekookt, alsmede water elektrisch verwarmd via een durchlauferhitzer: een geweldig systeem dat binnen 7 seconden (onbeperkt) kokend water levert.

    Verwarming ging tot nu toe op hout, vanaf deze winter pellets. Verder op de werk- en logeerkamers moderne gaskachels met propaangastanks.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…
     Al die neurotische zelfbevlekkers zijn plotseling ook nog laffe meelopers op het niveau van: Truus kook jij al elektrisch ? Nou Sjaan geweldig seg en de melk kookt ook niet over !

   3. merlot

    Hier in de Kempen zijn veel houtkachels en anders verwarming met mazout (stookolie). Mijn woning is een uitzondering: alles was electrisch verwarmd (vloerverwarming op basis van folie).

    Dat was toen ik het huis kocht in de jaren 90 al duur, maar is inmiddels onbetaalbaar. Mijn zoon (echt een kanjer op het gebied van oa electriciteit) heeft alles omgezet op warmtepompen en het hele dak volgelegd met zonnepanelen. We hebben ook een zonneboiler.

    Sindsdien is de energierekening gehalveerd en in de zomer kan je die warmtepompen prima als airco gebruiken.

    Van al die verhalen dat je je huis met warmtepompen onvoldoende kan verwarmen begrijp ik niets. Wij hebben daar geen enkel probleem mee.

    1. Sprookjesfiguur

     Merlot,

     Een warmtepomp kan maximaal 55 graden maken. De huidige radiatoren icm cv ketel zijn gemaakt op een stooktemperatuur van max 90 aanvoer en 70 graden retour bij een buitentemperatuur van ongeveer -15, om het binnen 21 graden te krijgen, met gemiddelde huisisolatie jaren 90/00.
     Indien je dus overgaat op een warmtepomp kun je het met (dezelfde maat) radiatoren niet meer warm krijgen. Dus, zwaar isoleren icm vloerverwarming (dus betonnen vloer) en trippel HR glas, kun je het pas weer 21 graden krijgen bij -15 buitentemperatuur.

     1. meneer cactus

      trippel hr++ glas is ook leuk. kiep kantel ramen donderen gewoon uit het kozijn, het hang en sluitwerk kan het extra gewicht + 50% niet aan.

    2. Sprookjesfiguur

     Merlot,

     Hoe kun jij het huis koelen in de zomer als de vloer elektrisch wordt verwarmd?

     1. merlot

      @ Sprookjesfiguur: die vloerverwarming staat al jaren uit.

      Alles (verwarming/airco) gaat via de warmtepompen. En dat werkt nu al diverse jaren naar wens.

      Ik zeg er bij: ik laat het allemaal aan m’n zoon over en ik weet er te weinig van om er dieper met jou op in te gaan. Het enige dat ik kan zeggen is dat wij er heel tevreden over zijn.

     2. merlot

      @ Sprookjesfiguur:

      Misschien ten overvloede, de warmte/koelte van de warmtepompen komt bij ons binnen via een soort blazers die net onder het plafond zijn gemonteerd.

    3. Lucebertje

     “Van al die verhalen dat je je huis met warmtepompen onvoldoende kan verwarmen begrijp ik niets. ”

     Dat is inderdaad, zeker omdat het vaak heel algemeen als waarheid wordt geroepen, grote onzin.

 3. Sprookjesfiguur

  Het enige wat ik wel toe kan juigen is elektrisch koken. Met een goed stel zonnepanelen op je dak is dit zeker rendabel. Kost wat, maar dan krijg je ook wat. Maar na gemiddeld 8 jaar verdien je het wel terug. Een betere investering dan een wamtepomp. In oudere huizen is het een te grote investering om je huis warm te krijgen.

 4. Raimund Gregorius

  Een goede ontwikkeling.

  De klimaattransitie dringt door tot het keuzegedrag van burgers. Het is een enorme prestatie van dit Kabinet in zo’n korte tijd een grote omslag in het denken heeft veroorzaakt. Niet óf een klimaattransitie noodzakelijk is maar hoe die vorm moet krijgen is in de fase waarin we zijn beland de centrale vraag geworden.

  Mooi.

  1. Dik

   De aandoenlijke doet weer een digitaal plasje.

  2. meneer cactus

   Er is geen beleid mafklapper. Er is een subsidie golf bedacht om goed werkende apparatuur te vervangen voor gelijkwaardige apparatuur op een andere energiebron.

   Das niet goed voor het milieu , das niet goed om grondstoffen te besparen , das niet goed om utillities te besparen maar das verspilling van grondstoffen , delfstoffen en energie. De achterlijke transitie is een ramp voor het milieu

  3. Bender

   En voor jou hebben we een elektrische stoel gereserveerd.

   1. Jumping

    Bender.

    Wij bezitten ook een 380 aansluiting dus als je een emmertje 380 nodig heb voor die stoel, hoor ik het wel

  4. ZiggyStardust

   Raimund Gregorius beheerst de Nederlandse taal nog niet perfect. Ik maak er geen punt van hoor. Maar ik wil hem wel waarschuwen voor taalnazi Lao Tse, die hem met deze fout niet weg zou laten komen.

  5. merlot

   Lauwe Thee tooit zich graag met de naam van een romanfiguur, ook nu weer.

   Dat heeft hij gemeen met dat andere watje: Maria Brandegeit.

   Gedichten en romans, daar zijn verwijfde naïeve dromers dol op.

  6. Sprookjesfiguur

   “Het is een enorme prestatie van dit Kabinet in zo’n korte tijd een grote omslag in het denken heeft veroorzaakt”

   Met welteverstaan het dwingen onder het mom ‘verleiden’, gasprijs omhoog en bangmakerij; voor 2050 volledig van het gas af. “Met een pistool tegen het hoofd krijg je veel voor elkaar”.

  7. ZiggyStardust

   Ik begrijp de keuze voor deze Nick wel hoor. De metafoor van de reizende trein, vergelijkbaar met bepaalde gedachten die maatschappelijk onwenselijk zijn. Doe er een keer iets aan man, DDS is geen hulpgroep ‘Raimund Gregorius’.

  8. dario

   P*do doet ook weer mee jammer had gehoopt dat ie in taaaailand zou zitten met zijn vrienden de andere childlovers .

 5. meneer cactus

  Al moet ik een euro per kuub betalen blijf ik gewoon gas stoken. 800 m3 per jaar voor warm water , koken , verwarming.

  Achterlijk idioterie , een goed werkende HR+ ketel weggooien is goed voor het milieu ? De milieumaffia moeten ze opruimen die zijn slecht voor het milieu met hun kortzichtige achterlijke geblaat zonder enige onderbouwing. Komen niet verder dan te stellen , er is niets veranderd behalve een toename van fossiele brandstoffen dus dat moet de oorzaak zijn voor de klimaatverandering.

  Psychiaters kunnen goud geld verdienen

  1. Dik

   De gemeente heeft straks binnentredingsrecht en gaat jou gewoon verplicht afsluiten, zover is de klimaatgestapo en de milieumaffia al hoor.

   1. meneer cactus

    Dan sluiten ze maar buiten af maar bij mij komen ze er niet in. Net zoals die sukkels die komen controleren hoeveel mensen er in een huis wonen , lekker oprotten naar je linkse nazistische bende.

    Er is geen enkele reden te bedenken waarom ik dat ongedierte zou toelaten in me woning. We wachten de jurisprudentie even af

    1. ZiggyStardust

     Het zou eigenlijk met die EU toch mogelijk moeten zijn om een energiecontract in Duitsland af te sluiten. Gewoon een Duits energiecontract, krijg je nog subsidie op een nieuwe gasaansluiting ook. Als de telecomtarieven in de EU hetzelfde kunnen zijn, waarom energie dan niet? CO2 houdt zich echt niet aan landsgrenzen hoor. Met een beetje geknutsel (wel verantwoord natuurlijk) sluit ik mijn cv zo aan op flessengas. No problemo. En mijn fornuis ook. Niets kookt zo lekker als gas. Ik kan me niet voorstellen dat het restaurant waar ik ooit gewerkt heb als hulpkok ( geen eu kok) ooit over zou gaan op electra. Is gewoon niet te doen voor de horeca.

 6. Kretoloog

  Aan wie hebben we die gestoorde klimaatmaatregelen te denken? Aan 5 personen. In alfabetische volgorde: Rob Jetten, Jesse Klaver, Ed Nijpels, Diederik Samson, Eric Wiebes. Afkomstig van D’66, GroenLinks, PvdA en 2x VVD. Onthouden als er in 2021 (over 1,5 jaar alweer) gestemd mag worden!

  En voor de seksisten onder ons: toevallig allemaal mannen. Hoewel toevallig?

  1. Confucius

   Vier mannen en Jetten.

   1. meneer cactus

    🙂 🙂 🙂

 7. Smek

  Een prima bericht maar waarom moet er een foto bij van die ranzige Jetten.

 8. ikweetwatikwil

  Rob van Tilburg, directeur van de organisatie Natuur en Milieu, is in ieder geval hartstikke trots met de resultaten

  Gunst man , er zijn mensen die al tig jaren elektrisch koken . Dat is niet uw verdienste.

  1. Raimund Gregorius

   Elektrisch koken vindt inderdaad al langer plaats, de grote verandering is dat mensen die voor de keuze staan nu zelden nog voor koken op gas kiezen.

   1. Dik

    En de aandoenlijke laat weer een digitaal windje.

   2. meneer cactus

    JE KAN NIET MEER VOOR GAS KIEZEN WANT JE KRIJGT GEEN AANSLUITING.

    WAT WIL JE NIET BEGRIJPEN MAFKLAPPER ?

    1. dario

     Laat die p*do mooi links liggen MC anders begint het hele gezeur weer opnieuw .

     1. Dik

      Mensen die het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemen moet je zoveel mogelijk hinderen.

    2. Raimund Gregorius

     Die keuzemogelijkheid is nu meestal nog wel, meneer cactus, maar mensen worden zich er in toenemende mate van bewust dat gas opraakt en vervuilend is.

     1. Dik

      Alweer een digitaal plasje.

     2. meneer cactus

      Je mag niet liegen Raimund Gregorius of is het tarrel ?.

      Gas is schoner dan elektriciteit en er is geen keuze vrijheid. U kunt geen gasaansluiting meer krijgen leugenaar.

      Gas raakt helemaal niet op door elektrisch koken en buitenom dat is het geen argument in de energietranstie. Das twee keiharde leugens in 1 bericht. Je kan dus weer in de boycot hufter.

     3. tonna

      @raimuil:
      Het gas raakt voorlopig écht niet op,de Duitsers gaan massaal over op gas met een vette premie en gratis aansluiting van de overheid er bovenop!
      Zoals je heel goed weet is dat geïmporteerd aardgas van Putin,Nord Stream 2!

     4. toetssteen

      @RG
      Googelt u eens naar Oerengoj:

      Het Oerengoj-gasveld is na het South Pars-gasveld in Asalouyeh (Iran) het grootste gasveld ter wereld met meer dan 280 biljoen m³ (of 280 TCF) aan aardgasvoorraden. Het ligt in het autonome district Jamalië (Jamalo-Nenetsië) in oblast Tjoemen, iets ten zuiden van de Noordpoolcirkel.

      —Mja.

   3. Raimund Gregorius

    De reacties op mijn inbreng hier zijn dermate plat en beledigend dat dit mijn laatste tekst is.

    Ik besef in een totaal gekkenhuis verzeild te zijn geraakt. Daar heb ik geen zin in.

    1. Heinz

     U krijgt vanzelf wel een leren huid. De meesten komen niet verder dan het einde van de gang en pretenderen wereldburgers te zijn. Jawel, op de vierkante meter. De toren van Pisa aan de muur op een stukje karton.

     1. Dik

      Uitblinken in schrijven terwijl je niets zegt, jij bent daar kampioen in.

     2. dario

      Ketchup je lult uit je nek ga lekker met W.I.m mee stuk stront

    2. dario

     Mooi zo Suus en nou wel woord houden he W.I.m

    3. meneer cactus

     beloofd is beloofd , een man een man een woord een woord maar geldt dat ook voor een tarrel ?

     1. merlot

      Helaas niet.

      Deze tarrel is zéér hardnekkig. Hij gaat morgen naar de bibliotheek en zoekt een nieuwe romanfiguur als dekmantel voor z’n subversieve activiteiten.

     2. ZiggyStardust

      Haha Merlot. Pyrrus lijkt me wel een toepasselijke volgende nick voor de aandoenlijke.

     3. Dik

      Ik herken hem binnen drie reacties.

     4. ZiggyStardust

      Dik, het is zelfs nog eenvoudiger. Op bepaalde onderwerpen is hij in 90% van de gevallen de eerste die reageert.

   4. ikweetwatikwil

    In ons appartement is net een HR gaskachel voor de verwarming geplaatst en een nieuwe 4 pitter op gas ingebouwd door de verhuurder. En die is beslist niet gek.
    Maar mensen vallen gauw op te naaien.

 9. JFU

  Als dit echt waar is dan heeft het schrikbewind met bijbehorende propaganda succes.
  Deze tactiek word ook toegepast door fascistische regiems. Verdeeldheid en angst zaaien. En als dan iedereen van het gas af is zal de prijs van de stroom de pan uit gaan rijzen, omdat de gas inkomsten zijn weggevallen ..De nieuwe melkkoe van onze roverheid.
  En daar gaat het om.

 10. C.A.Barstow

  Voor ik mij door die vervloekte linkse kontbonker laat dwingen om elektrisch te gaan koken!

 11. Heras

  Het zal mij niets verbazen als over een aantal jaren blijkt, dat gas stoken toch niet zo vervuilend is dan eerder gedacht.
  Waar dit kabinet natuurlijk niet in investeert is: bomen planten. Ook in andere landen gaat de houtkap maar door.

  1. Dik

   Ook de klimaatgestapo erkent dat het stoken op gas niet bijzonder vervuilend is. Elektriciteit moet trouwens ook opgewekt worden.

   Maar de klimaatevangelisten prediken de opwarming van de aarde en vinden dat wij daar iets aan kunnen/moeten doen.

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Dik met ck beroemd om zijn inhoudelijk schrijven !
    Niet te geloven die plaat voor zijn kop !

 12. J.Rademaker

  Als test voor de gedragsverandering is het een overwinning, je kunt de burger alles verkopen. Dat die energie uit bruinkool en afvalverbranding komt en er meer transport verlies is ook niet belangrijk.
  Verbieden smaakt naar meer en macht is macht.

 13. Trude Herr

  Wij hebben jarenlang bruinkool briketten gebruikt voor het fornuis. In een later stadium gasflessen. Sommigen zijn benauwd om mee te gaan met electra. Maar zitten niet bij de petroleum lamp te knieszen. Hoe krom, hoe dom.

 14. tonna

  Onzinnige lulkoek,elektrisch koken vanwege de klimaatdoelstellingen!
  Het meeste gas wordt verbruikt door de CV installatie/douchen,gasgebruik door koken is marginaal!
  Mijn vrouw kookt al 30 jaar elektrisch,voor het gemak en niet uit besparingsoverwegingen!
  Veel mensen gaan tegenwoordig over op de elektrische/inductie kookplaat,ziet gaaf uit en makkelijk schoon te houden,het is overwegend een optische overweging om over te stappen naar elektrisch koken!

  1. Dik

   Bovendien moet elektriciteit opgewekt worden, dat wordt voor het gemak buiten beschouwing gelaten.

   En het is de milieumaffia, alsmede de klimaatgestapo, er alles om te doen dat wij het er de hele dag over hebben.

   Ikke niet hoor!

  2. Raimund Gregorius

   Dat is juist, het koken is slechts een beperkt onderdeel van het totale energieverbruik.
   Mensen beseffen echter wel dat het gas opraakt en vervuilend is. Daar wil je niet meer mee gezien worden, net zoals dieselauto’s.

   1. Dik

    En de aandoenlijke laat weer een windje schieten.

   2. meneer cactus

    nieuwe euro 6 diesels zij schoner en hebben een langere levensduur dan elektrische yuppen bakken. Jammer leugen nummer nr 3

    op gas koken is milieu vriendelijker dan elektrisch koken maar die hebben we al geteld dus wordt je geschonken

   3. dario

    Je zou opflikkeren

    1. Dik

     Vorig jaar (maandag 27-8-2018) schreef de aandoenlijke:

     Ik stop ermee.

     dagelijksestandaard.nl/2018/08/pijnlijk-maar-waar-moordfreak-jos-brech-krijgt-waarschijnlijk-vrijspraak-tenzij-hij-zn-misdaad-erkent/#comment-903870

     1. dario

      Je wordt toch schijtziek van dat stuk stront die p*Do weet echt niet van ophouden zou die dat ook met de kleintjes doen ???

     2. Dik

      De ervaring leert dat de aandoenlijke van geen ophouden weet. Daarom heeft Top wel een goede strategie.

   4. shidaian

    En met de Duitsers?

 15. joey

  Voor wie het nog niet doorheeft,Raimund Gregorius is de nieuwe nickname van Laotse!
  Hij kan het maar niet verbloemen,immers zo stom kan niemand lullen!

 16. Westerling 1

  Hoeveel linkse idioten zijn er al vrijwillig van het gas af?

  1. toetssteen

   @Westerling
   Mijn zoon, zijn schoonouders, zijn zwager. Ze zweren bij die inductie plaat. Me too.

   1. meneer cactus

    ik heb gas en ik hou gas. Waarom zou ik inductie willen ? kabels trekken , meterkast aan laten passen , extra verdeelstation erbij , inductieplaat kopen , nieuwe afzuiger enz enz ik ben gekke Henkie niet

    Als je moet kiezen bij nieuwbouw is het een overweging hoewel bij nieuwbouw van een huis heb je geen keuze meer. Die keuze is afgeblokt door de milieumaffia

 17. Westerling 1

  @toetssteen

  Ik bedoel inzake verwarming en douchen.

 18. Kristalix

  Oh kijk, daar istie weet, milieu mongool.

  Politiek misbaksel.

 19. Agios

  Alles moet electrisch. En waar komt al die electriciteit vandaan? Van centrales die de electriciteit niet electrisch opwekken. Er is steeds meer electrisch nodig. Centrales voeden met olie, gas? Nee dat kan niet meer. Windmolens en zonnevangers? Die ‘schaffen’ dat niet allemaal. Kerncentrales? Uit den boze. Wat dan? Wie het weet mag het zeggen. lauwe thee en de eeuwig storende kok hebben vast wel een oplossing.

  1. meneer cactus

   Het is ook onmogelijk wat men voorspiegelt om diverse redenen,

   1 Zonnepanelen leveren te weinig en zijn onbetrouwbaar want de zon komt niet op bevel
   2 Windmolens dito , tussen de 3 en 6 bft bruikbaar daar buiten niet wind op bevel ?
   3 het netwerk wordt evenredig belast door pieken en dalen en wordt zeer onbetrouwbaar
   4 deze kan je oplossen maar het netwerk moet factor 5 vergroot worden en das minimaal
   5 wie zorgt voor energie op die donkere windstille winterdag als de vraag hoog is ?
   6 waar laten we al die panelen en molens. hoeveel vogels en ander wild offeren we nog op aan de windmolens ?

   Er is geen oplossing voor de grootste problemen en de stompzinnige kortzichtige opmerking van milieu fanaten dat we de energie gaan opslaan komt 100 jaar te vroeg qua stand der techniek. De onzin van de milieumaffia gaat heel veel geld kosten , levert geen resultaat op het co2 plaatje maar zorgt wel voor een zeer instabiel elektriciteit netwerk.

   Enkel verliezaars dus op alle fronten.

 20. Henk Albarda

  Aangezien we een andere regering hebben voor het gas ECHT wordt afgesloten zijn de enige weldenkenden degenen die nu gas blijven gebruiken. Ik gebruik tijdelijk iets minder gas omdat de idioten in den haag de laten blijven verhogen en daarmee electra tijdelijk iets goedkoper is dan gas.
  Liander Amsterdam heeft toegegeven dat met de plannen van de criminele Stopera Amsterdam de electra voorziening in dit racistische rotdorp binnen 10 jaar steeds vaker grote stroonstoringen zal opleveren, dus ook in die plannen komen grote gaten……

 21. Response

  Sinds een half jaar een nieuwe inductie kookplaat. Niet vanwege dat kolderieke onbetaalbare en onrealistische klimaatgeneuzel maar gewoon omdat de oude plaat stuk was. En ja, e.e.a. wordt gevoed door de zonnepanelen op m’n dak. Niet vanwege dat kolderieke onbetaalbare en onrealistische klimaatgeneuzel maar gewoon omdat mij dat onder aan de streep geld bespaart.
  En voor de rest kunnen die drammende klimaathysterici van die linkse ondemocratische partijen de boom in.

 22. shidaian

  Wij koken nog steeds op gas en zullen dat ook tot onze dood moeten blijven doen Elektrische kookplaat aanschaffen gaat ver boven de begroting van AOW ers met klein pensioentje

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.