Onzinnig! COC-Nederland eist vastleggen rechten lhbti’ers in Grondwet

LHBTI’ers hebben rechten nodig die worden vastgelegd in de Grondwet, aldus het COC-Nederland. Hoog nodig, vinden ze zelf. Maar eigenlijk is het dikke onzin.

Artikel 1 van de Grondwet luidt: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Kijk aan, hele probleem opgelost! ‘Nee’, zegt COC-Nederland, ‘dat is niet expliciet, en zeven op de tien lhbti’ers in hun leven te maken met fysiek of verbaal geweld om wie ze zijn.’ Maar tegen fysiek en verbaal geweld zijn ook gewoon wetten.

COC-Nederland lijkt een beetje aan het einde van haar Latijn. Eigenlijk hebben lhbti’ers de meeste relevante rechten al. Het probleem zit hem niet in een gebrek aan wetgeving, maar in het naleven en handhaven van die wetten.

Daar komt ook nog bij dat men in Nederland steeds meer lijkt te doen alsof het ideaal van de homo-emancipatie al realiteit is geworden, en iedere vorm van ‘homofobie’ net zo erg lijkt te vinden als een moord. Want oh, oh oh, misschien mol je wel het zelfbeeld van een homo als je scheldt met ‘pisnicht’. Het slachtoffercultuurtje hier in Nederland, waardoor iedere ‘vuile homo’-roeper al direct wordt aangegeven, leidt niet tot meer acceptatie. Het overbelast ook nog eens de politie én leidt tot een klikcultuur.

Volgens mij zou COC-Nederland zich beter eerst dáár mee bezig kunnen gaan houden, in plaats van onzinnige Grondwetswijzigingen te eisen die toch nergens wat aan bijdragen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. van Urk

  Probleem is dat de politie altijd met de vraag komt of het slachtoffer daadwerkelijk vanwege zijn geaardheid is aangevallen of dat het gewoon een gevalletje is van het slachtoffer zijn op de verkeerde tijd en op de verkeerde plek. Op die manier wordt elk homogeweld in het vakje “overig” geplaatst en kan de politie geen exacte cijfers gaan geven of het homogeweld is toegenomen en wie nou daar de hoofdschuldigen van zijn.

 2. Siemien

  Ja het is een agressief progressieve club hoor, het zijn de klimaatdrammers maar dan voor het tegennatuurlijke..

  1. Jan de Man

   Volkert van der Graaf heeft eenzelfde geest, de sukkel met de warme gevoelens voor kleine kinderen hoort ook bij dat soort.

   1. Siemien

    Ze worden openlijk tentoongesteld..

  2. Dropje

   Chrrrrristenhond Siemen steekt zijn homohaat niet onder stoelen of banken

   1. EU kok

    Niet onder preekstoelen of kerkbanken.

   2. Siemien

    Liefhebber van het tegennatuurlijke, islamknuffelaar en christenhater dropje begrijpt het woord haat helemaal niet, domoor dat dropje is, en dropje leest selectief, sterker nog

   3. toetssteen

    @Dropje
    Waar zou wat u stelt uit blijken?

    1. Siemien

     Nergens uit natuurlijk..

   4. Jan de Man

    Dropje heeft een groot smoeltje en dropje heeft een dik kopje en zijn oogjes staan te wijd.

 3. Ad Smits

  Als men nu artikel 1 niet voldoende vind, vinden ze zich zeker zelf veel belangrijker dan de zogenaamde niet homoseksuele en discrimineerd men zelf wellicht nog harder dan ze andere verwijten. Uiteraard moet het zo zijn dat iedereen zich moet kunnen uiten en zijn zoals deze wil. Echter er zijn grenzen tenslotte geef ik mijn vrouw ook geen beurt in het openbaar. Dus als je er bij gaat lopen zoals de gemiddelde mens niet doet….tja dan zou je kunnen verwachten dat er op zijn zachts gezegd commentaar op krijgt.

 4. Jumping

  Oh.

  Wat verzinnen ze Morgen weer.

  Deze groeperingen geilen op aandacht.

  Links geilt ook op aandacht.

 5. Brennivin

  Vastleggen in de Grondwet? Want? Gaan we hetero’s dan ook vastleggen in de Grondwet?
  Het zijn ook altijd wel ‘speciaaltjes’ die LHBGTIHQWERTY gekkies…eh…mensen.
  Inderdaad, volgens mij dekt Artikel 1 ook de lading.

 6. Westerling 1

  Als homoseksuelen maar uitgesloten blijven om bloeddonor worden, daar hebben we in de beginjaren 80 veel ellende mee gehad.

 7. Peter Loosduinen

  Aan COC verstuurd :
  In de groep LGBTQIAP mis ik nog de variant KML !
  Een variant die zeker erbij hoort.
  Het betreft een grote groep mannen die thans niet worden vermeld en die dus worden GEDISCRIMINEERD !!
  Gaarne hoop ik dat de letters KML ook worden toegevoegd.

  KML = Kale Mutsen Liefhebber

 8. Peter Loosduinen

  De KML’er wordt gediscrimineerd !!
  De behaarde ongewassen moslimpoezen verminderen zijn seksuele gevoelens.

 9. DidiMadloba

  Het discriminatieverbod is inderdaad voldoende.
  Maar het belangrijkste is dat de Nederlandse grondwet helemaal geen “tanden” heeft, want er zijn helemaal geen middelen om die te handhaven. Het Parlement heeft uitdrukkelijk het recht wetten aan te nemen die in strijd zijn met de Grondwet!

  Dat heeft Thorbecke zo bedacht in 1848, want zijn probleem was dat de Koning veel te machtig was. Het centrum van de macht wilde hij naar het Parlement verplaatsen – maar hij schoot door en gaf het Parlement bijna onbeperkte macht.

  Enfin, morgen verwacht ik dat iemand excuus eist van de Nederlanders omdat ze eeuwenlang LHBT-ers hebben gediscrimineerd.

  1. Siemien

   “morgen verwacht ik dat iemand excuus eist van de Nederlanders omdat ze eeuwenlang LHBT-ers hebben gediscrimineerd.”

   Daar kun je op wachten, waarschijnlijk komt SS dit wel even aangeven..

 10. Westerling 1

  Ik heb nooit excuses gehoord van met hiv besmette homoseksuelen die bloeddonor waren in de jaren 70 en 80 en die de dood van operatie- en hemofiliepatiënten op hun geweten hebben, omdat zij besmet bloed doneerden.

 11. Jack Flash

  De politie heeft wel wat anders aan zijn hoofd.Beetje realistisch blijven aub.

  1. Dik

   Ik mis de rechten voor hetero’s zoals ik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.