‘Pleiten voor boerka vanuit jaren ’90 ‘lekker jezelf zijn’ hiep-hoera-Veronica liberalisme? Hemeltergend dom!’

De takedown van alle linksdraaiende, pro-boerka, nep-vrijheidsgekkies die alle andere takedowns overbodig maakt. Hell yeah!

Hallo mensen! Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd wordt om de discussies over het boerkaverbod te verplaatsen van de werkvloer naar het café of de borreltafel thuis. En aangezien we iedere drogreden en elk gemakkelijk argument inmiddels wel gehad hebben, wordt het wat tijd voor nieuwe pit in deze discussie. Gelukkig hebben we daar Dieuwertje Kuipers (U weet wel, de dame die onlangs blootlegde dat EU-walhalla Straatsburg één groot zuip- en seksfestijn is), om even op onnavolgbare wijze al die naïeve linkiewinkies die meenden het in één adem voor zowel boerka’s als keuzevrijheid te moeten opnemen.

Het begin is natuurlijk al goed:

“Pleiten voor burka vanuit puberaal jaren ’90 ‘lekker jezelf zijn’ hiep-hiep-hoera-Veronica liberalisme. Hemeltergend dom en hardnekkige kul.

Dat je dure woorden kiest zoals ‘democratische rechtstaat’ betekent niet dat je kaas hebt gegeten van de liberale rechtstaat.”

…Om vervolgens in één van de meest epische twitterdraadjes van het jaar te maken. Gegarandeerd genieten tijdens de vrijdagmiddagborrel:

“De burka is niets meer (of minder) dan een accessoire bij een idee: een accessoire bij een vrij helder, uitgebreid gedocumenteerde doctrine van een religieus gesloten gedachtensysteem waarin de positie en bewegingsvrijheid van de vrouw knip-en-klaar is

(voor degenen die denken dat het ‘een stukje stof is’ wat je ook zo weer af kunt doen en te vergelijken is met een StarWars tshirtje aantrekken adviseer ik vooral even te praten met vrouwen die dit ook daadwerkelijk hebben gedaan – voor zover die dat kunnen navertellen).

Feit dat het maar zo weinig vrouwen zijn, is niet zo gek: binnen een liberale samenleving is het namelijk continu zoeken naar de parameters, en de grenzen liggen (gelukkig) altijd in het extreme.

Want de burka is tenslotte accessoire bij extreem gedachtengoed, en parametergrens”

Lees de rest van het Twitterdraadje netjes hier of in onderstaande box:

Veel scrollplezier! Ik wens iedereen een fijn eerste-boerkaverbod-weekend toe. Vooral onze jaren ’90 Veronica-babes Sylvana en Katja, natuurlijk. Kusjes!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Tman

  De nieuwe in werking zijnde wet mbt boerkaverbod/gezichtsbedekking,is met ruime kamermeerderheid in beide Kamers goedgekeurd!
  Welk doel dient het gezeik hier op DDS dan nog?

 2. Lao Tse

  Nu de strijd voor het behoud van Zwarte Piet is verloren zet DDS vol in op het volgende achterhoedegevecht dat nergens over gaat: de oorlog tegen de boerka.

  1. peetjuhhhh

   De strijd verloren?. Man er is helemaal geen strijd, ja in de hoofden van een paar bonobo,s. Maar wij hollanders gaan gewoon door met zwarte Piet. Jankende zeurpieten of niet.

   1. Lao Tse

    Er zijn nog dorpjes in Drenthe waar ze het volhouden hoor.

    1. van Urk

     @Lao Tse, Er zijn meer dorpen en buurtschappen dan alleen in Drenthe hoor..Het is meer een randstedelijke dilemma net als het boerkaverbod. Dus vechten jullie het daar in die steden het maar uit. Ons probleem is het eigenlijk niet eens.

     1. Lao Tse

      Het zal nog wel een paar jaar duren voordat het achterlijke gebruik geheel is uitgestorven, meneer van Urk.

      Zo gaat het altijd: veranderingen beginnen in de steden c.q. de Randstad en bereiken met enige vertraging het platteland en conservatieve enclaves zoals Urk.

     2. van Urk

      Zolang je het maar opdringt. En als het niet lukt dan gaat men janken als slechte verliezer. Snapt u nu ook waarom veel mensen het gezeik van links beginnen te vervelen. Wel roepen dat iedereen lekker hun zelf mogen gaan zijn maar voor conservatieven of rechts georienteerden geldt dat niet in deze zin.

     3. van Urk

      p.s. Het kleden in een middeleeuws zwarte spook is ook een achterlijk traditie wat nog niet eens bij ons thuishoort.

     4. Sprookjesfiguur

      “Het zal nog wel een paar jaar duren voordat het achterlijke gebruik geheel is uitgestorven”

      Nee, hoor. Gelukkig wonen er veel meer autochtone Nederlanders buiten de randstad dan in de randstad. Nederland begint pas buiten de randstad.

     5. Lao Tse

      Hoe kijkt de heer Van Urk aan tegen de klederdracht op Urk?

     6. van Urk

      Lao Tse, Hoe denkt u daar eigenlijk zelf over? Het hoort bij ons Nederlandse cultuurerfgoed. Dus u kunt dat als Nederlander niet gaan afdwingen als achterlijk. Ons klederdracht is net als ieder Nederlandse klederdracht een juweel om er naar te kijken en valt ook nog binnen de gezichtslijnen van de identificatieplicht.

    2. Jan de Man

     Ja en in die dorpjes ben jij wel te vinden in de speeltuinen.

  2. van Urk

   De strijd voor het behoud van zwarte piet is lang nog niet verloren. In het Holland van Brussel misschien wel maar in Nederland nog niet.

  3. logisch denken

   waar baseer jij je achterklap nou weer op hufter ?

  4. Stopperspil

   Als het gaat om het behoud van Zwarte Piet is er een overgrote meerderheid die daar voor is. Wat de boerka betreft is er zelfs een meerderheid in het parlement om dit onheilspellende kledingstuk te verbieden in openbare gebouwen. Jammer dat er niet net als Frankrijk een compleet verbod is uitgevaardigd. Hoezo dus een achterhoede gevecht.

  5. Siemien

   Nee hoor Lao ZWARTE PIET is nog steeds springlevend, iedereen heeft het er immers over.
   En het is geen oorlog tegen de boerka, dom gansje dat je bent, het is een verbod op algehele gezichtsbedekking, kijk dat jij het gelijk islamitisch maakt zegt genoeg…

   1. Jan de Man

    Misschien is het ook maar beter dat het kindervriendje in een boerka gaat lopen?

  6. Likko

   Gister op de bbq waren alle kinderen slaafje aan het spelen. We vroegen of we ze moesten sminken met houtskool, nee want alleen zwarte Piet had houtskool op z’n gezicht… Ze vroegen om vuilniszakken …..goede opvoeding.

 3. Michael

  De emmers met tranen zijn niet aan te slepen bij Tim geloof ik. Werkelijk élke scheet die over het burkaverbod gaat krijgt hier uitgebreid aandacht in zijn eigen blogje. Inhoudelijk zijn ze allemaal exact hetzelfde.

  1. Seneca

   @michael
   dit is toch wel aangenaam. krijgen die linkse halve zolen, waar – als ik mij niet vergis – jij ook toe behoort, lekker onder uit het kannetje.

   1. Bosche draak

    Reken maar dat die huilebalk daar tot toebehoort, het enige wat die jankerd meent te moeten melden is zijn stompzinnige gehinnik.

 4. peetjuhhhh

  Ach ik vind het wel leuk al dat gezeur. Linkse sip miepen die janken om het kopvot van hun haters. Ze snappen niet dat ze gewoon in de ogen van die taliban moslims (ja burka draagsters zijn dat) gewoon ongelovigen zijn die gedood moeten worden.

 5. Zozo

  Ken je die tijd nog: touwtjes uit de brievenbus? Maar daar gaat het niet om, of toch wel. De 50er en de 60er jaren. Wat werden de nonnetjes, broeders en fraters niet uitgelachen door links. Ze moesten zich schamen, vooral de nonnetjes met hun lange gewaden en hoofdbedekking. Waar links ook zo mee heeft gelachen en mensen uitschold was het feit dat als katholieke mensen naar de kerk gingen. Vrouwen met hoofddoeken en mannen met pet of hoed op. Waar is links nu.. ze aanbidden hoofddoekjes en vallen op hun knieen als ze een boerka zien. Wat kan links toch met de wind meewaaien

  1. van Urk

   Andere tijden herleven zeg ik maar.

  2. van Urk

   De christenen hebben ze zowat tot zwijgen gebracht. Met de agressieve moslims lukt dat niet zo erg. Dan kun je beter met hun achterlijkheid mee gaan waaien.

  3. Lao Tse

   Ik herinner me niet, Zozo, dat in de 50- en 60-er jaren door links werd aangedrongen op een hoofddoekverbod voor nonnen, bepleit werd de Bijbel te verbieden en kerken te sluiten.

   Dat is wel wat Wilders wenst dat allemaal wel voor de islam.

   Zet u dit niet aan het denken?

   1. logisch denken

    heb je non wel eens een bermbom zien leggen ?
    heb je een non we eens een schoolbus zien opblazen
    heb je een non wel eens een bomgordeltje zien gebruiken

    maak niet van die belachelijke vergelijkingen tarrel, Zelfs voor een hufter zijn deze vergelijkingen te kinderzinnig

   2. Zozo

    Waar heb ik dat geschreven? Ik heb je gisteren al geschreven dat je een armzalige dwerg met muggenverstand bent.

    1. Jan de Man

     Kindervriendjes draaien meestal in hetzelfde cirkeltje, dat komt omdat ze geen normale vrienden hebben, dat is ook de reden dat hij hier 24/7 rondhangt, en op vunzige sites natuurlijk.

   3. Siemien

    De islam is een satanische ideologie die zijn weerga niet kent, we zien het onder onze neuzen gebeuren dat de islam een grote bek krijgt in ons land zich niet aan onze regels wensen te houden, we zien het gebeuren…letterlijk

    1. Jan de Man

     En een fascistische ideologie.

 6. Jumping

  Links zaait haat tegen over anders denkenden.

  Voor je het weet ontstaat er een situatie van strijd.

 7. merlot

  Toen hier nog geen boerka te zien was, maar wel op grote schaal in Afghanistan, was er consensus: het is een onacceptabele vorm van ontmenselijking. Een kwaadaardigheid pur sang.

  Nu zielige vrouwen (die ertoe worden gedwongen) en psychisch gestoorde vrouwen (veelal westerse bekeerlingen) op hoge toon blaten dat deze ontmenselijking een vrije keuze is, zijn er weer linkse freaks die daar in meegaan.

  Het wordt steeds gekker met die freaks. Zelfs op dit rechtse blogs treffen we zulke dwazen aan die hun gezonde verstand al lang geleden bij het oud vuil hebben gezet.

  Wanneer houdt deze waanzin op?

  1. Lao Tse

   Ik heb nog geen ‘linkse freak’ de boerka horen roemen, merlot, net zomin als ik ‘links’ liefde of waardering voor de islam hoorde uiten.
   Dat is een rare fantasie die ook ten grondslag ligt aan de wonderlijke term ‘islamofilie’.

   Wat ‘links’ wel belangrijker vindt en meer benadrukt dat ‘rechts’ is de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst. Jij wenst alle uitingen van de islam in de publieke ruimte te verbieden en dus ook hoofddoek en boerka zul jij met geweld willen onderdrukken. Ik vind dat een abjecte en bovendien levensgevaarlijke opvatting maar op grond van dezelfde vrijheid van meningsuiting mag je dat vinden.

   Niemand hoorde ik hier en in de publieke opinie de boerka roemen. Het is een pijnlijke en achterlijke uiting van de meest achterlijke en orthodoxe vorm van de de islam die, zoals je weet, net zoveel kleuren en vormen kent als het christendom. Het zou me wat waard zijn als die misleide vrouwen dat vod af zouden rukken. Daar gaan we echter in deze vrije samenleving niet over, net zoals we, om met Peter R. De Vries te spreken, we de kleur van de sokken van medeburgers niet mogen bepalen.

   1. van Urk

    “Het zou me wat waard zijn als die misleide vrouwen dat vod af zouden rukken. Daar gaan we echter in deze vrije samenleving niet over”. Wie dan wel? De overheid natuurlijk. Die heeft het boerkaverbod ingesteld. Net als het verbod op godslastering, kerken geen inzicht meer krijgen in de gemeentelijke basisadminstratie, de zondagswet etc. etc. Er is een links partij (u weet welke ik bedoel) dat een consequente scheiding van kerk en staat uit, met een vroomheid zo uitgestreken dat een farizeeer er jaloers op zou worden. Dus niet alleen moslims maar ook christenen in onze vrije samenleving moeten zich iedere keer weer op een groeiende tegenstand voorbereiden voor dat hen iets onverwachts overvalt.

   2. merlot

    “Ik heb nog geen ‘linkse freak’ de boerka horen roemen, merlot,”

    Waar beweerde ik dat meneer de drogredenaar (stroman).

   3. toetssteen

    @LT
    Behoudens de wet.

 8. james

  De arogante randstedeling. .Het wordt tijd dat de rest van nederland zich eens verzet tegen het opdringen van hun zooi. Er zijn ook nog andere mensen dan homo’s en arme zgn vluchtelingen.

 9. Heras

  Ik laat me mijn vrijheid niet afpakken. Want als de boerka geaccepteerd is, wat komt daarna? Voor elke vrouw zo’,n tent? Nee dank u. Moslims zijn alleen tevreden als de hele islam hier heerst. Vandaar de grootspraak uit de moslimwereld dat nederland vernietigd moet worden.
  Ik vind dat Rutte moet optreden tegen dit soort uitspraken.

  1. Jan de Man

   Wat daarna komt is geen verrassing. Je kunt dat gemakkelijk teruglezen in landen waar de islam aan invloed (islamisering) wint. Het wordt in elk geval nóóit beter en altijd slechter, te beginnen bij de vrouw.

 10. C.A.Barstow

  Die smerige stink vodden hebben zij natuurlijk niet voor niets om,
  daar wordt iets mee aangeduid, daar wordt iets mee duidelijk gemaakt,
  zij willen hiermee zeggen, wij trekken ons van jullie regels en wetten niets aan, wij hebben onze eigen regels en wetten.
  Consequent en streng handhaven is hier geboden, ruk die stinkende zweet vodden van het hoofd, helpt dat nog niet dan op het vliegtuig en oprotten naar de woestijn terug.
  De strijd tegen de overheersing van een verachtelijke islam ideologie in ons land zal geïntensiveerd moeten worden, er zal anders van onze Joods/Christelijke cultuur niets meer overblijven en dat moeten wij ondanks de vergiftigende, vernietigende linkse overheersing niet willen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.