Prioriteiten… Britse politie vervolgt internettrollen die kapsel van drugsdealer belachelijk maken

De Britse politie maakt zichzelf weer eens belachelijk. Dit keer nemen ze het op voor een drugsdealer die vanwege zijn mugshot wordt gepest. De man heeft namelijk een belachelijk kapsel, waardoor ‘internettrollen’ nu volgens de politie over de schreef zijn gegaan en moeten worden vervolgd.

De Britse politie deelde de foto van de drugsdealer op social media. Kennelijk was de politie in de veronderstelling dat mensen op internet aardig tegen elkaar zouden zijn. Maar ja, met zo’n kapsel is de verleiding ook wel érg groot om te gaan ouwehoeren, wat dus gebeurde:

“Het mugshot die de politie online deelde, maakte veel los. „Hij werd het laatst in de stad gezien. De politie kamt dit gebied nog uit”, grapt Lawrie Hillman onder de foto. „Die haarlijn is vaker teruggeduwd dan Brexit”, voegde CJ Forde daaran toe.”

Hoewel het natuurlijk best wel grappig is dat de politie achter deze internettrollen aangaat, is het ook bijzonder triest. Het is een bekend fenomeen in het Verenigd Koninkrijk dat de politie aangiftes van daadwerkelijke misdaad niet in behandeling neemt, omdat ze bang zijn te worden beschuldigd van racisme.

Een bekend voorbeeld is dat sekssyndicaat in Rotherham en Telford, waar jarenlang meiden stelselmatig werden misbruikt ondanks de diverse pogingen van aangifte. Een veelvoorkomend excuus is dan dat ze overbezet zijn en ‘wel belangrijkere zaken aan het oplossen zijn’. Dat strookt voor geen meter met het achternazitten van Facebook-gebruikers die zitten te ouwehoeren met de foto van een gezochte drugsdealer.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. joey

  Boris gaat het Britse politiekorps reorganiseren,de slappe linkse anti-Brexit top eruit en door een Brexit voorstaande top en middenkader met meer efficiënte aansturing vervangen!

  1. Cesare

   Dan houd je geen agent meer over.

 2. Dik

  Ook de Nederlandse politie volgt aangiften niet op en het OM is nog steeds volledig vrij om te beslissen of ze wel/niet willen vervolgen. Ja en dat weten de criminelen natuurlijk ook.

 3. Kapitein Haddock

  Lijkt Nederland wel!!!
  Voorbeeld: Paki’s ( zo worden Pakistanen in VK genoemd) zijn de grootste verkrachters in VK; gemiddeld 250 per dag!!!
  Er wordt niets aangedaan; want, ja……ja,……. de dames lokken het uit!!! Zo redeneert de Gutmensch en het in-in-in Linkse OM!!!
  Feitelijk niets nieuws.
  In Nederland zijn Niet-Nederlanders ook heilig verklaard en is het Nederlands rechtssysteem door-en-door Links, te feministisch en Moslim-knuffelend!

  1. Lambieck

   Quote :In Nederland zijn Niet-Nederlanders ook heilig verklaard
   .
   Komt goed uit voor u als Frans stripfiguur.

   1. Confucius

    Lambieck, u kent uw klassiekers niet.
    De kapitein is een Belgisch stripfiguur.

    U doet uw gekozen naam wel eer aan.
    Die uit Suske en Wiske was ook niet de slimste.

    1. Mau777

     @Confucius : Correct, met dien verstande dat de “Nederlandse” Lambik van de Blauwe Reeks als “slimmer” dan de originele Vlaamse versie werd geportretteerd…. *Lol !*

     Geen idee waar Lambieck de ideologische mosterd haalt, maar van strips kent hij de ballen. :))
     Herge is inderdaad een Brusselaar van Etterbeek en Haddock zijn Kasteel Molensloot (originele Franse naam: château Moulinsart) is een fictief kasteel in België.

 4. merlot

  Grapjes maken over een crimineel.

  FOEI!

  Dat kan de policor politie niet tolereren uiteraard.

 5. Mar

  Zoals ik het lees, staat helemaal niet vast dat de politie gaat vervolgen. Ze waarschuwen alleen maar.

  “Gwent police, who didn’t see the funny side of the comments, said: ‘Please remember that harassing, threatening and abusing people on social media can be against the law.

  ‘Our advice is to be as careful on social media as you would in any other form of communication.

  ‘If you say something about someone which is grossly offensive or is of an indecent, obscene or
  menacing character, then you could be investigated by the police.”

 6. Agios

  Als ik de foto zo bekijk, dan hebben de lieden die het een belachelijk kapsel vinden, groot gelijk. Volgens mij was de man kaal en heeft toen de haren rond zijn geslachtdeel over laten planten naar boven op zijn kop. En nu ik het nog eens bekijk…ik kan er niets anders van maken. Maar ik zou me er verder geen zorgen over maken. Er zijn mensen die er schaamteloos belachelijk bij willen lopen. Vraag maar aan mevrouw Simons.

 7. Mars020

  De reet van Lao staat er goed op!… Als je goed kijkt, dan zie je de tarrels zitten.

 8. meneer cactus

  De voorbedrukte aangifte formulieren liggen al klaar

 9. Cesare

  Die engelse binken zijn nog stommer als de Nederlandse.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.