Vijf Assenaren speelden mogelijk voor eigen rechter in speeltuin: doden een man op verdenking van zedendelict

Geen categorieaug 24 2019, 19:00
Sneu, maar waar: in Assen is vanmiddag een man om het leven gekomen door een mishandeling door vijf andere manenn. De man zou een minderjarige 'onzedelijk hebben aangesproken' in een speeltuin waarna de situatie escaleerde. Toen de politie bij de speeltuin arriveerde was de man al dood. De "redders in nood" zijn gearresteerd, via NU.
Los even van de vraag wat zich daadwerkelijk heeft afgespeeld in de speeltuin tussen de gestorven verdachte en het kind, is de reactie van de vijf omstanders de verkeerde. Als het zo zou zijn dat er daadwerkelijk sprake was van misbruik dan moet het toch lukken om met vijf personen één verdachte te vloeren zonder dat de verdachte daarbij letsel ondervindt zodat een eerlijke rechtsgang wordt gegarandeerd.
Maar niet in Assen blijkbaar, daar maakten ze de verdachte gewoon af. De "redders in nood" hebben hoogstwaarschijnlijk géén enkel bewijs voor hun uitspraken en zijn dus mogelijk verantwoordelijk voor doodslag. De politie heeft hen gearresteerd en verhoord, maar wat daadwerkelijk nodig is, is een getuigenis van het vierjarig meisje dat zou zijn misbruikt door de gestorven verdachte.
Als na gesprekken met het meisje blijkt dat het allemaal wat minder ernstig was, dan zijn de rapen natuurlijk gaar. Is het dan aan de familie van het overleden slachtoffer om óók in te grijpen zoals de "redders in nood" deden? Mag de familie van het slachtoffer dan ook voor eigen rechter spelen en bovenop de vijf mannen gaan zitten totdat ze sterven? Nee, dat is geen goed idee. Het is precies de reden waarom rechtspraak door een rechter wordt gedaan, niet door omstanders.
Alvorens we weten wat het meisje écht is overkomen moeten echter nog gesprekken worden gevoerd met het kind. De politie heeft laten weten dat dit tijd kost vanwege een specialistische methode om te achterhalen wat er is gebeurd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten