Tweede Kamerlid Van der Molen geeft toe dat het CDA brakke wetten levert: "voorbereiding boerkaverbod was niet goed"

Tweede Kamerlid Van der Molen geeft toe dat het CDA brakke wetten levert: "voorbereiding boerkaverbod was niet goed"

Regeringspartij CDA maakt het vandaag wel een beetje bont en verwijt D66-minister Kajsa Ollongren van alles rondom de handhaving van het 'boerkaverbod', de Nieuwe Wet Gezichtsbedekkende Kleding. Ollongren zou volgens Tweede Kamerlid Harry van der Molen (CDA) de implementatie van de wet niet goed hebben voorbereid. Zijn bewijsvoering? Die is er eigenlijk niet, via de Telegraaf.

Dat Van der Molen de handhaving van het 'boerkaverbod' onvoldoende vindt was wel te verwachten. Ten eerste is handhaving sowieso een illusie: de meeste wetsovertreders worden niet gepakt. Ten tweede is het wel érrug makkelijk van het CDA om de huidige problemen rondom de handhaving van haar eigen wetje te verbloemen.

Zo verwijt hij de minister van Binnenlandse zaken de spreekwoordelijke 'tik op de vingers', die een buschauffeur van OV-bedrijf Arriva in Limburg ontving, omdat hij een moslima met sluier weigerde, maar dit voorval is onmogelijk toe te schrijven aan de minister. Ollongren kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de acties van het OV-bedrijf Arriva. De constatering dat de "handhaving van het boerkaverbod niet goed loopt" is juist, maar dat geldt voor vrijwel álle wetten.

Het is extra opmerkelijk als je bedenkt dat het de VVD en het CDA waren die op aanstichten van Geert Wilders (PVV) de nieuwe wet door de Kamer jasten. Zij zijn verantwoordelijk te houden voor de inhoud en mede-verantwoordelijk voor de handhaving. Gelukkig erkent ook Van der Molen dat zijn partij verantwoordelijk is voor het opleveren van gebrekkige wetgeving, zo stelt het CDA-Kamerlid tegenover WNL op Zaterdag dat "de voorbereiding niet goed is geweest" en roept hij de minister van Binnenlandse Zaken naar de Tweede Kamer om tekst en uitleg te geven over hoe nu verder.

Wordt vervolgd dus!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties