Boerkaverbod blijkt zo lek als een mandje! Niqabdragers met rust gelaten, ook bivakboeven mogen blijven lopen

Bij nader inzien blijkt dus dat de politie zo’n beetje helemaal niemand mag aanhouden op basis van het fonkelnieuwe boerkaverbod. Geen niqabdraagsters, maar zelfs geen bivakmutsen. De Politie kwam daar vandaag achter bij voorgeleiding van een bivakmutsman bij de officier van justitie.

Het boerkaverbod. Een hoop poeha, maar juridisch gezien is de wet echt een wassen neus. Dat zagen we afgelopen vrijdag, toen niqabdraagsters gewoon in niqab konden demonstreren op de Koekamp in Den Haag. Maar ook toen Arnoud van Doorns ega gesluierd en al door menige openbare plaats banjerde.

Maar zelfs bivakmutsdragers kan de politie niet maken, op basis van de nieuwe wet “Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding.” Daar kwam de Politie vanochtend achter, toen ze een bivakmutsdrager voorgeleiden bij de hulpofficier van justitie. Hij liep vrijdag een beetje te provoceren op Den Haag CS, en werd gearresteerd. En wat blijkt nu? Hij had dus niet gearresteerd mogen worden. Met schaamrood op de kaken gaf de Politie Den Haag dan ook het volgende bericht vrij:

“De aanhouding van een man met bivakmuts bleek na voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie op juridische basis onterecht. De man is direct heengezonden. Echter, als je met een bivakmuts op het CS loopt, is het niet vreemd als je door agenten wordt aangesproken.”

Zo ziet u maar weer: onze prutsoverheid kan helemaal niets. Geen boerkaverbod afkondigen dat wordt gehandhaafd, en zelfs andere gezichtsbedekkende kleding wordt gewoon getolereerd. Zélfs op publieke plaatsen zoals treinstations. Wát een epische faal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. tonna

  Het verbod op gezichtsbedekking geldt: in het openbaar vervoer, onderwijs instellingen, de zorg en in overheidsgebouwen.
  De gewone burger mag boerka draagster (drager) sommeren boerka af te doen danwel openbare ruimte te verlaten,bij geen gevolggeving kan men politie inschakelen,deze moet vervolgens handhaven!
  Dit is het hele verhaal en de huidige AANGENOMEN wet!

 2. EU kok

  Ik ben bijzonder blij met deze wet en de uitleg van tonna.
  Kan ik eindelijk, als iemand vraagt hoeveel vluchtelingen ik in huis heb opgenomen, de wedervraag stellen: Hoeveel mensen met gezichtsbedekkende kleding heeft u gesommeerd de ruimte te verlaten.

 3. Jumping

  Een land zonder leider, een land zonder hart, is een keiverrot land.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 4. meneer cactus

  Blijft met twee maten “” Echter, als je met een bivakmuts op het CS loopt, is het niet vreemd als je door agenten wordt aangesproken.” “”

  In een niqaab of een boerka wordt je niet aangesproken terwijl ook niemand kan zien wat daar onder zit. Twee mysterie quest , 1 wordt aangesproken de ander niet terwijl ze uiterlijk hetzelfde vertoon hebben.

  Het is weer duidelijk welk statement oom agent maakt.

  Maar nu de bewuste dag , toen was het verbod door de burgemeester ( baas van de driehoek) opgeschort en dus niet geldig. Het lijkt me dat het verbod nu gewoon een juridische waarde heeft die verankerd is in de wet. Ben dus benieuwd of bovenstaand bericht volledig is. Ik weet wel dat linkse windbuilen en moslimlovers er alles aan doen om de boerka of niqaab geaccepteerd te krijgen in Nederland onder de bevolking.

  Stop de islamisering van Nederland

 5. Korporaal Monty

  Zo jammer hè.
  Wilders heeft deze wet niet laten aannemen om mensen te arresteren maar om moslima’s de mogelijkheid të bieden om in de Nederlandse samenleving te kunnen intregeren.

  Zo jammer dat mensen dit vergeten.

 6. Korporaal Monty

  Hoeveel forumleden hebben al een burgerarrestatie uitgevoerd?

  Of kijken de meesten gewoon weg.

 7. Lao Tse

  De boerkawet deugt niet in haar opzet en motief en is daarom uiteraard zo lek als een mandje.

  1. Mariposa78

   FOUT FOUT FOUT ER BESTAAT HELEMAAL GEEN boerka wet snap dat nou eens.

   Het zelfde geld voor de identificatieplicht ze weten zelf (politie/ Boa’s) niet eens wanneer er naar gevraagd mag worden.

   Dus als je een rot kop hebt zoals VHl GTSSDM dan mag de politie/ Boa’s er niet zo om vragen omdat je een rot kop hebt er zijn regels waar aan voldaan moet worden (strafbaar feit).

   De hysterie die is onstaan hebben we aan een verknipt persoon te danken ( wie de schoen past trekke hem aan) men heeft er iets van gemaakt wat het helemaal niet is en precies in hun straatje past.
   Want iedereen in Nederland heeft dezelfde plichten en rechten alleen gelden die niet als je blijkbaar aanhanger bent van…….

   Je kan dit natuurlijk betwisten dat dit niet zo is maar dan ben je naief en dom en naar alle waarschijnlijkheid een trol.

  2. Dik

   ‘boerkawet’

   Komt niet echt intelligent over knul.

  3. Siemien

   Lao, de boerkawet bestaat ook niet domme jongen.

 8. Watcher

  Tommy Robinson op je shirt is voldoende voor oppakken.
  Johnson moordenaar was ook voldoende voor een arrestatie.

  Hier spreekt een oude ’60 jaren activist 🙂

  1. EU kok

   Johnson was toch een molenaar ?

   1. Watcher

    Klopt 🙂 :):)

  2. Siemien

   “Oude ‘60 jaren activist”

   Hahaha last ons niet lachen, je neemt een minderheidsstandpunt in en je bent activist.

   1. Dik

    Inderdaad Siemien, het is een ultralinkse communist, waarschijnlijk heeft ook sympathieën voor de moord- en slachtactie van Volkert van der Graaf, net als zijn kontbonkertje Lao Tse.

    1. Siemien

     Het zouden 2 handen op 1 buik kunnen zijn

  3. Mariposa78

   Watcher waarom is volgens jou, het dragen van een Tommy Robinson shirt in Nederland en UK Verboden?

 9. C.A.Barstow

  Ga als autochtone Nederlander maar eens met een bivakmuts rondlopen of ermee naar een gemeentehuis o.i.d
  Gegarandeerd dat je geen vijfhonderd meter ver komt omdat oom agent je tegenhoud met de vraag je bivakmuts af te doen en in het openbaar af te laten.
  Deze wet geldt dus alleen voor autochtone Nederlanders?
  die agenten zijn een stel laffe slappelingen.

  1. Dik

   Islamisering C.A.

  2. DidiMadloba

   Het grote bezwaar van gezichtsbedekkende kleding is dat de politie niet meer etnisch kan profileren, en per ongeluk ook witte dragers van gezichtsbedekking kan gaan treiteren, terwijl de bedoeling is dat ze alleen Marokkanen treiteren.

   1. toetssteen

    @didi
    Medicatie innemen aub, anders wordt u weer in verwarde toestand opgepakt.

   2. Siemien

    Dit is standaard simpel en vooral bagatelliserend antwoord van onze op en top islamknuffelaar mididildo.
    Maakt het een beetje belachelijk alsof Nederlandse politiemensen te pas en te onpas etnisch profileren.

 10. DidiMadloba

  DDS is met z’n klacht aan het verkeerde adres. De politie houdt zich aan de wet, en zo hoort het ook in een rechtsstaat. We zijn gelukkig geen politiestaat.

  De wet wordt bepaald door de politiek. Dat heet democratie. Gelukkig is Nederland geen eenpartijstaat, dus niet elke politicus wil hetzelfde. We zijn gelukkig geen dictatuur.

  In sommige landen worden politici gecontroleerd door rechters Niet hun politieke beslissingen, maar wel of hun beslissingen niet tegen grondrechten in gaan.

  Daarom zou in een land als Duitsland niet de Sharia kunnen worden ingevoerd. In het Nederlandse systeem wel, zoals oud-minister Donner ooit constateerde. Tot veler woede, maar het helpt niet om de boodschapper van slecht nieuws te vermoorden

 11. Robert Leiden

  De wet is:
  “…dat het verboden is om in het openbaar vervoer en in gebouwen en bijbehorende erven van onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen[29] en zorginstellingen kleding te dragen die het gezicht geheel bedekt of zodanig bedekt dat alleen de ogen onbedekt zijn, dan wel onherkenbaar maakt.
  Dus IN de tram. trein of bus mag het niet, wel op het perron. Want er staat duidelijk dat het verbod ook geldt op bijbehorende erven van… maar niet van het OV.

  De betreffende politiemensen hebben hun huiswerk niet gedaan.

 12. Vliegenvanger

  Wij hebben een overheid van niks. Ze kunnen nog niet eens wetten maken die gehandhaafd kunnen worden. Het enige wat ze kunnen is de mensen al hun geld afnemen, gelukszoekers opnemen, en de boel lopen te verkloten hier in Nederland.
  Weg uit de EU , weg met Rutte en kornuiten.

 13. nienke

  Bang bang iedereen is bang om de boerka wet te handhaven bang voor represaille maatregelen.
  We weten toch wat er gebeurd als deze wet gehandhaafd wordt.
  Degene die hun aanhoud is de pineut dus kijkt men wel uit hun een straf op te leggen.
  Ze kijken liever de andere kant op en doen net of ze niets zien.
  Iedereen moet zich aan de wet houden, ook de moslims.

 14. Pescador

  Die grappenmaker is ook gewoon een lulletje die niet weet waar hij het over heeft maar hij heeft een leuk inkomen en mooi wat namaak macht dus hij vind het wel goed zo nederland is een grote criminele staat geworden. Zelfs burgemeesterskinderen worden al als crimineel opgeleid en dat noemen we dan gwoon een jeugd foutje over twee jaar krijgt tie een echt pistool en dan gaat hij pas echt los.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.