image11

Ga je jouw huurhuis verlaten? 5 tips voor de eindschoonmaak

Geen categorieaug 12 2019, 15:59
Wanneer je jouw huurwoning verlaat moet je deze natuurlijk in de originele staat aanleveren. Dus alle schilderijen van de muren, gaten vullen en verven maar. Een goed begin natuurlijk, maar een grondige eindschoonmaak is ook zeker geen slecht idee. De pandeigenaar zal die aangekoekte resten in de oven vast niet waarderen. Om die klus wat makkelijker te maken, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.
Ja, je kunt natuurlijk hulp van vrienden inschakelen: maar of die staan te springen om schoon te komen maken is nog maar de vraag. Kijk liever naar een schoonmaakbedrijf in omgeving Amsterdam. Ideaal voor de klussen die jij zelf niet aan kunt pakken zoals de ramen wassen (aan de buitenkant) of het tapijt schoonmaken.
Het fijne aan het feit dat je gaat verhuizen is dat je echt alles aan de kant kunt trekken om goed schoon te kunnen maken: ieder gaatje en hoekje komt aan de beurt. Probeer de grote schoonmaak dan ook te bewaren totdat jij jouw inboedel grotendeels buiten hebt staan zodat je alle ruimte hebt om een grote schoonmaak te organiseren. Heb je nog dozen in de woning staan? Maak dan eerst een enkele ruimte schoon en plaats alle dozen en al het meubilair in die ruimte zodat je lekker aan de slag kunt.
Hoewel je waarschijnlijk het liefste in een paar uur klaar zou zijn met die schoonmaak, kan het fijner zijn om het over de dagen te verdelen. Begin bijvoorbeeld met het inpakken en verhuizen van de spullen op de bovenverdieping, en maak iedere ruimte wanneer deze leeg is schoon. Zo hoef je niet het hele huis ineens onder handen te nemen, en lijkt de klus een stuk kleiner.
Leg jezelf niet teveel druk op: druk is er al genoeg met een verhuizing. Zet je favoriete muziek aan, zorgt dat je alle schoonmaakspullen bij de hand hebt, gooi de ramen en gordijnen open en maak er een feestje van. Vergeet ook de koffiepauzes niet: erg belangrijk!
Probeer waar mogelijk je eigen schoonmaakmiddelen te maken: dat scheelt je namelijk flink wat geld. Die gele aanslag in de badkuip kan namelijk ook gewoon met wat citroensap aangepakt worden, en die kalk gaat er zo vanaf met wat aangelengde waterstofperoxide. Kun je het zelf doen? Gooi je geld dan zeker niet weg in de supermarkt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten