image1

Je zolder opnieuw inrichten? Tijd om naar deze producten te kijken!

Geen categorieaug 13 2019, 11:48
Je zolder opnieuw inrichten vraagt om een nieuwe indeling. Je kunt er waarschijnlijk veel meer spullen kwijt als je een handige indeling kiest. Bovendien is het ook mogelijk om de ruimte een nieuwe functie te geven. Misschien wil je er wel een speelruimte voor de kinderen maken, of een mooie kleine slaapkamer op zolder. Wil jij je zolder opnieuw inrichten? Check deze producten die je kunnen helpen!

1. Een nieuwe trap

Een vlizotrap gebruikt behoorlijk veel ruimte. Je hebt een groot trapgat nodig naar de zolder. Bovendien moet het luik als het naar beneden klapt ook de ruimte hebben, waardoor je in de kamer onder de zolder ook ruimte moet houden. Denk eens over een nieuwe trap. Een houten molenaarstrap kan bijvoorbeeld enorm helpen om de zolder bereikbaar te maken. De molenaarstrap is steiler dan de meeste andere ladders en bespaart daardoor veel ruimte op de vloer.

2. Dakraam

Bekijk de mogelijkheden voor een dakraam eens. Door meer natuurlijke lichtinval kun je de zolder voor meer dingen gaan gebruiken. Het plaatsen van een dakraam is vaak verrassend eenvoudig en is ook goedkoop. Kies je voor een compleet dakraam met een hor, dan ben je in één keer klaar: je hebt genoeg licht en frisse lucht op je zolder om er een speelruimte of slaapkamer van te maken.

3. Kasten onder de zijwanden

De zolder heeft vrijwel altijd schuine wanden. Daar zijn speciale kasten voor te vinden. Of je maakt ze zelf, zo moeilijk is dat niet. Door die zijkanten te gebruiken als kast kun je veel spullen kwijt en houd je toch in het midden ruimte over. De kast kun je netjes afwerken met kastdeuren of met een gesloten wand zodat je erachter kunt kruipen om je spullen neer te zetten of op te halen.

4. Goede verlichting

Ga voor een fatsoenlijke verlichtingsbron op zolder. Een LED tl balk is bijvoorbeeld heel praktisch als je een bergzolder hebt. Wil je er een speelruimte van maken, dan kun je ook gaan voor andere lampen met een plat armatuur. Door goede verlichting te installeren wordt de ruimte een stuk mooier en overzichtelijker.

5. Goede vloerdelen

De meeste zolders hebben een simpele houten vloer. Maar dat is niet zo handig als je er een echte bruikbare ruimte van wilt maken. Je kunt er bijvoorbeeld een vloerkleed leggen. Maar veel mensen kiezen voor vloerdelen, bijvoorbeeld een laminaatvloer. Een goede vloer geeft de zolder een heel andere uitstraling en is ook een stuk fijner.
Je zolder herinrichten kan alleen als je de juiste spullen gebruikt. Zonder een handige trap, goede verlichting en een fatsoenlijke indeling kun je weinig met de zolder. Zelfs een kleine zolder wordt al een stuk praktischer als je hem handig indeelt en opruimt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten