snapshot

Boerkaverbod blijkt zo lek als een mandje! Niqabdragers met rust gelaten, ook bivakboeven mogen blijven lopen

Geen categorieaug 12 2019, 15:00
Bij nader inzien blijkt dus dat de politie zo'n beetje helemaal niemand mag aanhouden op basis van het fonkelnieuwe boerkaverbod. Geen niqabdraagsters, maar zelfs geen bivakmutsen. De Politie kwam daar vandaag achter bij voorgeleiding van een bivakmutsman bij de officier van justitie.
Het boerkaverbod. Een hoop poeha, maar juridisch gezien is de wet echt een wassen neus. Dat zagen we afgelopen vrijdag, toen niqabdraagsters gewoon in niqab konden demonstreren op de Koekamp in Den Haag. Maar ook toen Arnoud van Doorns ega gesluierd en al door menige openbare plaats banjerde.
Maar zelfs bivakmutsdragers kan de politie niet maken, op basis van de nieuwe wet "Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding." Daar kwam de Politie vanochtend achter, toen ze een bivakmutsdrager voorgeleiden bij de hulpofficier van justitie. Hij liep vrijdag een beetje te provoceren op Den Haag CS, en werd gearresteerd. En wat blijkt nu? Hij had dus niet gearresteerd mogen worden. Met schaamrood op de kaken gaf de Politie Den Haag dan ook het volgende bericht vrij:

"De aanhouding van een man met bivakmuts bleek na voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie op juridische basis onterecht. De man is direct heengezonden. Echter, als je met een bivakmuts op het CS loopt, is het niet vreemd als je door agenten wordt aangesproken."

Zo ziet u maar weer: onze prutsoverheid kan helemaal niets. Geen boerkaverbod afkondigen dat wordt gehandhaafd, en zelfs andere gezichtsbedekkende kleding wordt gewoon getolereerd. Zélfs op publieke plaatsen zoals treinstations. Wát een epische faal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten