Peilingen! Draagvlak van Emmanuel Macron daalt naar 34%, de kleine Napoleon blijft impopulair

Geen categorieaug 24 2019, 21:30
De Franse president Emmanuel Macron overleeft in Parijs, maar daar is alles mee gezegd. De Franse leider is namelijk nog steeds impopulair onder de Franse bevolking volgens een recente opiniepeiling. Het 'nationale debat' over de koers van Frankrijk lijkt weinig te hebben bijgedragen aan het draagvlak. Wel is Macron iets populairder dan voorheen.
Zoals hierboven te zien is blijkt een grote meerderheid van de Fransen ontevreden over hun huidige president. Dat is typisch 'des Frankrijks' omdat Franse presidenten in vrijwel alle gevallen slecht scoren tijdens hun termijn, om dan vervolgens weer de verkiezingen te winnen. Zo werkt dat Frankrijk.
In vergelijking met juni is de Franse president 2% gestegen in de waardering van zijn bevolking. Destijds scoorde Macron nog 32% draagvlak, en eind vorig jaar stond de waardering rond en nabij de 27%. Dat was ten tijde van de rellen in Parijs onder leiding van de 'Gele hesjes'.
Nu de G7 in Frankrijk plaatsvindt roeren de 'Gele hesjes' zich ook weer. Deze week werd er flink gedemonstreerd in Biarritz, waar de G7 wordt gehouden en daar was Macron ook weer het lijdend voorwerp. Nu de Franse president is begonnen met zijn mid-term maken de cijfers niet zoveel uit als wanneer er verkiezingen aanstaande zijn, maar dat duurt nog even: pas in 2021 zijn er weer verkiezingen in Frankrijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten