Escalaties nemen toe in Hongkong!

Geen categorieaug 25 2019, 8:00
Afgelopen nacht ging het weer flink mis in Hongkong. De betogers raakten slaags met de veiligheidsdiensten. De geweldsescalaties nemen met de week toe. Vannacht zijn er weer 29 mensen opgepakt omdat ze flink tekeer gingen tegen veiligheidsdiensten.
https://twitter.com/Sywert/status/1165502278121459712?ref_src=twsrc%5Etfw
De agressie is ten alle tijden gericht aan de Chinese overheid. De nu nog autonome stad Hongkong zit er niet op te wachten om onderdeel uit te gaan maken van de totalitaire staat China. Hongkong heeft al decennia kunnen proeven wat kapitalisme inhoudt en de inwoners zitten er logischerwijs niet op te wachten om te worden opgeslokt in de dictatuur van Xi Jinping.
https://twitter.com/CarlZha/status/1165490546883715074?ref_src=twsrc%5Etfw
Gister namen de escalaties zo erg toe dat de politie genoodzaakt was om voor het eerst in tien dagen weer traangas te gebruiken. Delen van het openbaar vervoer moesten worden stilgelegd vanwege de escalaties.
Waar de protesten enkele maanden geleden begonnen om een wetsvoorstel om gearresteerde mensen naar het vaste land - dus China zelf - over te brengen zijn de protesten verandert in een pro-democratie protest. De alsmaar groeiende invloed van China in hun dagelijks leven is iets wat de mensen met verschrikking aan zien. De houding van de leiders van het bestuur van Hongkong vinden ze te passief en daarom eisen ze ook het vertrek van het huidige bestuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten