Burgemeester Assen reageert: 'waar zijn we allemaal in terechtgekomen'

Geen categorieaug 25 2019, 9:00
Gisteren hadden we al een bericht geschreven over de tragische gebeurtenis in Assen. Vijf mannen achtte het nodig om zelf voor rechter te spelen. We weten nog niet wat er gebeurd is dus voorlopig zien we alleen maar de meeste wilde speculaties voorbijkomen. Het is dan ook goed dat burgemeester Out van Assen oproept om niet te gaan speculeren zolang we nog niet alle feiten hebben.
In Assen blijven de omstanders en de stadsbewoners de komende dagen nog wel met een kater rondlopen. Wat is er gebeurd zullen ze zich afvragen. Gisteren besloten om wat voor reden dan ook vijf mannen zelf voor rechter te spelen omdat ze meende dat het slachtoffer een zedendelict beginnen. In plaats van de lokale autoriteiten te bellen namen ze zelf initiatief en dit met desastreuze gevolgen. De man overleed bij de aanval van de vijf mannen.

Iedereen is weer terug naar zijn huis en denkt: 'Wat is hier vanmiddag voor enorm naar incident gebeurd, wat niemand verwacht had, maar waar we wel allemaal in terechtgekomen zijn?

Er waren schijnbaar veel getuigen en omstanders aanwezig op de betreffende locatie. Dit maakt dat veel mensen hebben gezien wat er gebeurd is en hoe erg de man toegetakeld moest zijn. Dit is natuurlijk een ramp voor de bewoners. De omgeving aldus burgemeester Out stond juist bekend als rustige en veilige buurt, en staat door dit nu volledig in de schijnwerpers.

"Het was altijd een hele veilige plek, dat krijgt natuurlijk een enorme tik", zegt Out verder. "De gemeente kijkt nu hoe we mensen kunnen ondersteunen met hulpverlening. Dat gaat de komende dagen door. Men vraagt zich af wat er gebeurd is en hoe daarmee om te gaan. Daar gaan we ze bij helpen."

De komende dagen zal duidelijker worden wat er nu precies gebeurd is. Laten we één ding voorop stellen, voor eigen rechtertje spelen is nooit de beste oplossing. We zullen zien hoe de vijf mannen worden vervolgd voor dit misdrijf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten