Peilingen! FvD krijgt knauw van Otten-conflict!

Geen categorieaug 25 2019, 9:45
Er zijn weer peilingen! Direct is duidelijk dat - zoals te verwachten viel - stemmers het gemorrel van FvD met Otten en consorten niet heel erg kan waarderen. Het kost FvD toch enkele zetels afgaande op de peilingen. Ook zien we weer een top twee die we al bijna vijf jaar niet meer hebben gezien. VVD en PvdA staan samen bovenaan.
Begin augustus leek het gedoe en het intern gerommel rondom Henk Otten het Forum nog niet veel te doen. De laatste weken nam het moddergooien flink toe. Op een gegeven moment is zelfs Robert Baljeu naar voren geschoven om Thierry Baudet als halve nazi neer te zetten - totaal ongefundeerd natuurlijk.
https://twitter.com/RobertBaljeu/status/1163930809486757889?ref_src=twsrc%5Etfw
Uiteraard laag onder de gordel en totaal ongefundeerd. Toch vinden kiezers het niet fijn. FvD'ers zien iedere dag in de media hoe prominenten uit hun partijen elkaar bevechten. De overstap van enkele senatoren en een paar Statenleden doet niet veel goeds aan het imago van de partij. Er lijkt wel degelijk onvrede te zijn over de huidige gang van zaken.
[caption id="attachment_233528" align="alignnone" width="688"]Bron: Maurice de Hond Bron: Maurice de Hond[/caption]
Wat zien we dan ook in de peilingen? Een knauw voor het Forum. Nu staan ze gelukkig nog wel op de derde plek ze hebben weer zetels verloren. Dit keer maar liefst vier zetels. Die zetels lijken te gaan naar de PVV, 50PLUS en de SP. Ook is de D66 weer gestegen met een zetel. In roerige tijden blijken mensen die centristisch zijn continu te flip floppen vandaar dat we soms een daling en soms weer een stijging zien bij een partij als de D66.
De PvdA en de VVD vormen voor het eerst sinds eind 2012 weer weer de top twee. Na de desastreuze verkiezingen van 2017 lijken ze landelijk weer een beetje te kunnen meedraaien. Veel linkse stemmers haken dan ook af de gekte van GroenLinks en keren dan toch weer terug naar hun oude nest. Voorlopig lijkt de magie van Klaver ook zijn maximum te hebben bereikt. Het blijft een beetje rond vijftien zetels schommelen maar voorlopig zijn twintig zetels nog lang niet in de buurt, de electorale rek lijkt er een beetje uit.
[caption id="attachment_233529" align="alignnone" width="804"]Bron: Maurice de Hond Bron: Maurice de Hond[/caption]
Voorlopig hoeft het Forum nog niks te vrezen van de partij van Otten. De grootste vijand van Forum lijkt Forum zelf. Als zij de stabiliteit kunnen bewaren en iedereen binnen in de Renaissancevloot krijgen dan loopt het gesmeerd. Als er leden gaan rommelen dan zien we direct een dip. Aan Baudet en consorten de taak om de komende tijd de partij - en haar leden - weer in het gareel te krijgen.
Voorlopig niet echt grote verrassingen bij de peilingen. Het viel te verwachten dat Forum wat zetels zou verliezen door het gedoe met Henk Otten, de klap valt tot nu toe te overzien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten