Israël slaat toe! Valt Iraanse doelen aan om 'mogelijke drone-aanvallen te voorkomen'

Geen categorieaug 25 2019, 11:00
Eerder deze week al genoeg onrust in eigen land. Toch blijft Netanyahu niet stil zitten. Gisteren treurde Israël nog om de aanslag die vrijdag werd gepleegd en vannacht sloeg het leger ongenadig hard toe op Iraanse doelen in Syrië. De spanningen blijven stijgen in het Midden-Oosten en de vraag is hoeveel last het westen ervan zal krijgen.
Volgens IDF zijn er verschillende militaire doelen geraakt in buurt van Damascus. Al enige tijd is de lange arm van de Ayatollah's bezig met zijn greep te versterken in Syrië. Militair rukt Iran steeds meer op richting Israël. Israël - en de VS - zijn hier niet van gediend. Israël staat erom bekend hard toe te slaan als ze menen dat er dreiging is. Vannacht was geen uitzondering.
https://twitter.com/netanyahu/status/1165377368220942337?ref_src=twsrc%5Etfw
Al langer is Israël van mening dat Iran via Syrië het noorden van Israël wil aanvallen. Het leger meent dat Iran beschikt over bepaalde drones die deze aanvallen zouden moeten voeren. Wat opvallend is, is dat Israël zelf naar buiten kwam met het feit dat ze doelen hebben aangevallen. Meestal blijft het stil hierover aan de kant van de Israëli's.
Gisteravond vond er ook een explosie plaats in Beiroet, Libanon. De explosie vond plaats in een Hezbollah bolwerk. Volgens Hezbollah kwam er een Israëlische drone naar beneden. Zelf benadrukte Hezbollah dat ze drone niet hebben neergeschoten.
Zo blijven de spanningen toenemen in het Midden-Oosten. Waarmee ook de kritieken op Israël aanhouden. Reageren ze te snel of zijn deze preventieve aanvallen terecht?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten