De strategie van de rechtse partijen om 'migratie te beperken' is uiterst naïef en destructief

De strategie van de rechtse partijen om 'migratie te beperken' is uiterst naïef en destructief

Politiek rechts heeft altijd de mond vol van het beperken van de migratiestromen, maar als één ding overduidelijk is geworden dan is het wel dat de rechtse strategie, om te komen tot het beperken van de migratiestromen, jammerlijk heeft gefaald. In feite zijn de migratiestromen sinds 2015 enkel geïntensiveerd en niet verminderd. De strategie werkt overduidelijk niet.

Als partijen als CDA, VVD, FVD en de PVV daadwerkelijk de omvang van de migratiestromen willen beperken, zoals zij al jaren pretenderen, dan zou je verwachten dat deze partijen één blok vormen om zo snel mogelijk te komen tot de beperking van migratie. Maar dat gebeurd dus niet. De partijen, die roepen migratie te willen beperken, doen in feite helemaal niets, behalve roepen. Als er voorstellen worden gedaan door VVD en CDA om de migratie te beperken via de EU dan wijzen de PVV en FVD deze af.

Hun haat jegens de EU is namelijk groter dan de liefde voor de Nederlandse bevolking, overduidelijk. En in plaats van het fenomeen migratie te gebruiken voor de eigen politieke agenda, blijft het bij roepen in de leegte. Veel beter zou het zijn als de bovengenoemde partijen het fenomeen migratie vóór zich laten werken in plaats van tégen zich.

Wat bedoel ik daarmee? Wel nu, Nederland heeft vanouds sterke historische banden met tal van landen. Wij waren ooit hét handelsland op aarde met diverse diaspora's en handelsposten. Maar het netwerk dat is opgebouwd kraakt en vrijwel niemand denkt nog aan Suriname, Indonesië en Zuid-Afrika. Een groot gemis, want daar moet Nederland het in de 21e eeuw wél van hebben. In die landen wonen namelijk nog steeds diaspora's van afstammelingen van Nederlanders. Sommigen spreken zelfs onze taal.

Kortom: een perfecte groep potentiële migranten om de vergrijzing op te vangen. De culturele en historische banden zijn immers al sterk, dus waarom niet?

Maar in plaats van het vakkundig plannen van de migratie benodigd om de vergrijzing op de vangen volgde absolute chaos met als hoogte- en dieptepunt het jaar 2015. Het enige dat VVD, CDA, PVV en FVD voor elkaar kregen was het maken van geluid. En een stukje wetgeving om NGO-smokkelschepen te frustreren, maar daar bleef het bij. In plaats van nog eens tien jaar roepen zouden bovengenoemde partijen de migratie vanuit de bovengenoemde landen moeten aanmoedigen als compensatie op het verlies van de Nederlandse cultuur door migratie uit landen waarmee Nederland nauwelijks historische banden heeft.

Stel je eens voor hoe de culturele verhoudingen in de Randstad zich ontwikkelen als niet 5.000 Syriërs, maar 5.000 Afrikaners per jaar in Amsterdam gaan wonen. Stel je voor! Maar dat laatste "kan" op één of andere manier niet. Wél wordt migratie toegestaan uit landen waar wij sterke culturele verschillen mee kennen, maar de migratie uit de landen waar wij wél iets aan hebben, zoals Suriname, blijft onderbelicht.

Rechts verzet zich dus tegen een migratiefenomeen -die zij overduidelijk niet kan stoppen, vertikt het om samen te werken binnen de EU vanwege "de gevoelens rondom de EU" en ten slotte is rechts niet in staat het fenomeen migratie voor zich te laten werken door de juiste doelgroepen voor migratie te selecteren. Ja, dan faal je gewoon hard in de strategie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Indonesië Zuid-Afrika Suriname

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties