shutterstock 1093508441

Terrorismeverdachten deden aan airsoft om zo 'te trainen voor een aanslag'!

Geen categorieaug 18 2019, 16:00
De twee verdachten die een slag wilden plegen in Weert deden aan airsoft om mogelijk zo zichzelf te trainen voor een aanslag. Dit staat in een uitgebreid onderzoek van RTL. Tja daar staan je dan op de airsoftbaan tegenover mogelijk terroristen. Voordat de twee verdachten werden opgepakt deden ze mee aan airsoft-evenementen.
De jongens werden samen met vijf andere mannen opgepakt vorig jaar in Weert en Arnhem. Bij het onderzoek bleek dat zij al tijdje bezig waren met de mogelijkheid om een divers scala aan wapens in te slaan voor een aanslag. Omdat de jongens ongetraind waren met het schieten van wapens zochten ze naar diverse manieren om hier toch ervaring mee te krijgen.
Een ludiek potje airsoft kwam naar boven drijven. De twee verdachten Waïl el A. en Morat M. hebben zich waarschijnlijk als vorm van training ingeschreven bij een lokaal airsoft-evenement om zo ervaring op te kunnen doen.

Het is niet uit te sluiten dat de verdachten zich op deze wijze een aantal basisvaardigheden met betrekking tot de omgang met wapens hebben eigengemaakt, mogelijk met het oog op de vermeende jihadistisch gemotiveerde aanslag in Nederland

De Nederlandse airsoft vereniging nam natuurlijk direct afstand van dit. Zij willen uiteraard dit soort lieden niet hebben op de airsoftbaan. Het voorkomen van dit soort 'trainingen' is uiteraard bijna onmogelijk. We kunnen moeilijk een psychologisch of een achtergrondscreening invoeren bij airsoften om dit te gaan voorkomen. Volgens een terrorisme deskundige is er bewust gekozen voor airsoft. Aangezien bepaalde adrenaline ervaringen soortgelijk kunnen zijn aan dat van het omgaan met echte wapens.

Je kunt airsoft zien als een training voor het plegen van een aanslag. Hoe is het om een wapen vast te houden? Hoe is het om te vuren? Hoe is het om het idee te hebben zelf onder schot te worden genomen?"

Gelukkig bleek wel dat op het moment dat beide verdachten gingen airsoften er ook undercover agenten aanwezig waren. De jongens werden gelukkig al een tijdje gevolgd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten