Terrorismeverdachten deden aan airsoft om zo ‘te trainen voor een aanslag’!

De twee verdachten die een slag wilden plegen in Weert deden aan airsoft om mogelijk zo zichzelf te trainen voor een aanslag. Dit staat in een uitgebreid onderzoek van RTL. Tja daar staan je dan op de airsoftbaan tegenover mogelijk terroristen. Voordat de twee verdachten werden opgepakt deden ze mee aan airsoft-evenementen. 

De jongens werden samen met vijf andere mannen opgepakt vorig jaar in Weert en Arnhem. Bij het onderzoek bleek dat zij al tijdje bezig waren met de mogelijkheid om een divers scala aan wapens in te slaan voor een aanslag. Omdat de jongens ongetraind waren met het schieten van wapens zochten ze naar diverse manieren om hier toch ervaring mee te krijgen.

Een ludiek potje airsoft kwam naar boven drijven. De twee verdachten Waïl el A. en Morat M. hebben zich waarschijnlijk als vorm van training ingeschreven bij een lokaal airsoft-evenement om zo ervaring op te kunnen doen.

Het is niet uit te sluiten dat de verdachten zich op deze wijze een aantal basisvaardigheden met betrekking tot de omgang met wapens hebben eigengemaakt, mogelijk met het oog op de vermeende jihadistisch gemotiveerde aanslag in Nederland

De Nederlandse airsoft vereniging nam natuurlijk direct afstand van dit. Zij willen uiteraard dit soort lieden niet hebben op de airsoftbaan. Het voorkomen van dit soort ‘trainingen’ is uiteraard bijna onmogelijk. We kunnen moeilijk een psychologisch of een achtergrondscreening invoeren bij airsoften om dit te gaan voorkomen. Volgens een terrorisme deskundige is er bewust gekozen voor airsoft. Aangezien bepaalde adrenaline ervaringen soortgelijk kunnen zijn aan dat van het omgaan met echte wapens.

Je kunt airsoft zien als een training voor het plegen van een aanslag. Hoe is het om een wapen vast te houden? Hoe is het om te vuren? Hoe is het om het idee te hebben zelf onder schot te worden genomen?”

Gelukkig bleek wel dat op het moment dat beide verdachten gingen airsoften er ook undercover agenten aanwezig waren. De jongens werden gelukkig al een tijdje gevolgd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. meneer cactus

  tja , hoeveel van die idioten lopen nog rond na het fantatische “wir schaffen das ” van frau merkel ?

  Het is weer afwachten met oud en nieuw hoeveek verkrachtingen en aanrandingen er plaats gevonden hebben

  1. Jumping

   Even wachten cactus ze hebben deze weken nog voldoende om handen.
   De zwembaden zijn nog open.

   1. Mars020

    Gooi die buitenzwembaden in de winter ook maar open, dan kunnen we de kanspareltjes erin pleuren.

 2. Nico-Levering

  We kunnen moeilijk een psychologisch of een achtergrondscreening invoeren bij airsoften om dit te gaan voorkomen.

  Maar de bellen kunnen toch al gaan rinkelen als ze een Arabisch uiterlijk en naam hebben?

  1. Bolkestein

   Beschouw Moslims als een risicogroep. En dat rechtvaardigt uitsluiting van deelname aan bepaalde activiteiten.

 3. Korporaal Monty

  “deden aan airsoft om mogelijk zo zichzelf te trainen voor een aanslag.”

  IS heeft tientallen zoniet honderden doorgewiterde terroristen ons land binnen gesmokkeld die met een broodmes ieder moment de meest bloederige aanslagen kunnen plegen.

  Waarom twee losser opzichtig laten trainen?
  Of ontbreekt het ze toch aan gewillig strijders?

 4. Jumping

  Niets aan de hand in dit keiverotte Nederland.
  Rutte beschermt zijn onderdanen.
  Met een onderbemand leger en politiemacht.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Lao Tse

   Woont de arme kerel Jumping nog in dit keiverotte land of zag hij al kans deze hel te ontvluchten?

   1. Peter Oudshoorn

    Waarschijnlijk heeft Jumping niet de mogelijkheden om dit door jou en je mede-fellow travellers verkankerde land te ontvluchten. Maar naar mijn indruk zou hij het graag willen. En terecht: jij en je extreemlinkse kliek hebben er een kolerezooi van gemaakt.

    1. Jumping

     Ach weet je Oudshoorn, deze Noppes is het helemaal met me eens, MAAR hij krijgt betaald om het te ontkennen.

     1. meneer cactus

      Laat die tarrel gewoon zijn one liners neerplempen en zwijg hem lekker dood. Morsdood want deze hufter draagt niets bij aan dit blog in geen enkel commentaar. Lees bepaalde draadjes dan kun je constateren dat ze onleesbaar zijn door het geeikel van dit selectieve links verontwaardigde brok hufter.

     2. Siemien

      Ik beschouw Lao als een door zijn eigen woorden bevestigde ped* die, omdat dit in dit ziekelijke land kan, gewoon vrij rond kunnen lopen.
      Ik beschouw types als Lao als een gevaar voor het Nederland waar IK trots op ben, dit soort is een ernstige ziekte in onze cultuur.
      Vergis je niet dit soort is een vergif, hart voor Isis, hart voor Volkert vd Graaf, moord op Pim Fortuyn is daarom dankbaar dat God bestaat, hoopt dat Isis nog bestaat om politici het leven zuur (lees af te) maken.

    2. Lao Tse

     Het is u gelukkig wel gelukt, meneer Oudshoorn, en uit alles blijkt dat u thans een gelukkig en tevreden mens bent.

     😉

     1. merlot

      Ja, dat blijkt inderdaad uit alles, trollemans.

      Het zou zomaar kunnen zijn dat ook Jumping een gelukkig mens is. Ik zou niet weten waarom niet.

      Dat staat immers helemaal los van het hebben van kritiek op de door links veroorzaakte deplorabele toestand waarin Nederland verzeild is geraakt.

      Maar dat dringt niet tot het rigide, dogmatische brein van trollemans door.

      IQ: 85
      EQ: 0,0

     2. Lao Tse

      Ik beschouw Nederland niet als een keiverrot land, merlot, integendeel ik woon er gelukkig en ben ook trots op deze verworvenheid van het Nederlandse volk.

      Oudshoorn en jij schelden vanuit het buitenland op dit land. Jullie wonen er niet en kunnen ook niet geacht worden er een betrouwbaar beeld van te hebben.

      Hoe het zij: het meest verbaast jullie woede en frustratie en jullie nogal regressieve neiging elke andersdenkende ‘keiverrot’ te schelden.

      Dat is toch nergens voor nodig?

     3. merlot

      Ten eerste is het van een stuitende onnozelheid om te denken dat Nederlanders die een stukje buiten de grens zijn gaan wonen niet geacht kunnen worden er een betrouwbaar beeld van te hebben. Wij hebben dezelfde informatiekanalen als elke ingezetene van Nederland tot onze beschikking en komen er ook nog regelmatig.

      Ten tweede, en dat blijkt dagelijks op DDS en andere blogs, is het een feit dat veel ingezetenen dezelfde kritiek hebben als bijvoorbeeld Oudshoorn en ik. Dat heeft dus totaal niets te maken met “spugen”. Jij verwart (al dan niet met opzet) gerechtvaardigde kritiek en zorg voor de toekomst met bashen van het land waarin wij geboren zijn.

      Ten derde, en dat zal jij vast niet kunnen begrijpen, is de aanwezigheid op dit blog van emigranten juist een teken van verbondenheid met Nederland. Dat gevoel gaat namelijk nooit weg. Je blijft toch een Nederlander ook al woon je er niet meer.

      En ten vierde: “woede en frustratie” is een vileine toeschrijving om Peter en mij, en anderen, weg te zetten alsof we een stelletje deplorables zijn (dezelfde tactiek als Hitlary Clinton). Dat zijn jouw smerige praktijken om andersdenkenden naar beneden te halen. Andere bewoordingen die je in het verleden voor dit doel hebt ingezet: “koliek van woede, hysterie” en nu weer de idiote veronderstelling dat de kritiek te maken zou hebben met een mislukt leven.

      Jij bent zo ontzettend gemeen, zo laag bij de grond, zo goedkoop, daar zijn gewoon geen woorden voor en iedereen ziet het. Behalve een paar blinden zoals Beukman en Brandegeit.

     4. Dik

      Maar de aandoenlijke heeft wel weer een digitaal plasje gedaan.

     5. Bender

      Wat een onaangenaam stuk uitgekotst stuk vreten is die Lao Tse toch, niet normaal.

   2. Mars020

    Jij gaat zeker weer met je kleine puddingbuksje op kleine kotertjes schieten in het speelparadijs?. Bemoei je dan ook niet met volwassen zaken en ga door met je spelletjes.

 5. joey

  De toekomst leidt ons naar een”moslimnacht”,bij de eerste landverraders die opgehaald worden is laos!
  Eerst twee knieschoten en vervolgens een nekschot!

  1. Tman

   joe:
   Als dat zou kunnen,zou graag toeschouwer zijn!

  2. Watcher

   Hee Bart mag je aan de knoppen zitten 🙂 🙂 🙂

   Huisreglement De Dagelijkse Standaard – laatst geüpdate op 4 oktober 2018

   1. Scheldpartijen, grof taalgebruik en geweldsdreigementen zijn niet toegestaan
   Het leven zit vol teleurstellingen. De truc zit ‘m niet in deze te voorkomen, maar om er waardig mee om te gaan. Artikelen die u niet zo kan waarderen, of handelingen van politici die u afkeurt, hoeven uw goedkeuring niet weg te dragen. Maar ze verdienen wel uw respect. Geen schuttingtaal dus. Vuistregel: als u het niet zou toestaan van uw 10-jarige kind aan de eettafel, dan staan wij het ook niet toe in onze comments-sectie.

   Hetzelde geldt natuurlijk ook voor geweld. Het kan mij niet schelen of het een doodsdreigement is, of u alleen maar zit te mijmeren over het leveren van een flink plak slaag voor dezen of genen – waar geweld begint houdt de discussie op, en we willen juist doorgaan met die discussie. Handjes thuis dus. Ook uw virtuele handjes.

   1. Tman

    watch:
    We are watching you! brrrrr

   2. joey

    warcher:
    Het wordt inderdaad tijd dat de discussie ophoudt,er moet echte actie komen in heel Europa!
    Fysiek en vernietigend,wel te verstaan!

    1. Korporaal Monty

     ‘”er moet echte actie komen in heel Europa!
     Fysiek en vernietigend,”

     Ga jij morgen de voorpagina halen.
     Of laat je het net zoals velen alleen bij woorden en hoopt dat anderen de daden voor je uitvoeren.

     1. joey

      monty
      Je moet de achterban eerst klaarstomen en opruien,Adolf deed dat ook op die manier!
      Met succes!
      Kan je zelf niets verzinnen,of kan je alléén maar reaguren?

   3. tonna

    @watcher:
    Wil je iemand de rode kaart aannaaien?
    dat is toch zinloos stomme boer,iedereen zit toch achter een VPN,morgen is ie gelukkig terug met een nieuwe nickname!

   4. Siemien

    Huis regelement naatsie in tha house

 6. Kapitein Haddock

  Wederom,…ja,…ja,….voor de zoveelste keer.
  “Onze” gefeminiseerde, buiten de werkelijkheid staande rechtertjes, zullen airsoft zien als een play-game spelletje.
  Uitspraak rechtbank: “anders denkende medeburgers zullen nooit en te nimmer de intentie hebben geweld te plegen tegen onze maatschappij!”
  M.a.w. geen taakstrafje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.