Uitgelekt! Nodeal-Brexit zal zorgen voor voedselschaarste, geldt dit voor Nederland ook?

De Sunday Times heeft officiële overheidsdocumenten in handen gekregen waarin beschreven staat wat er zal gebeuren met een Nodeal. Politici maken zich zorgen, ook Nederlandse politici maken zich zorgen. Mocht Nederland zelf ook afstevenen op een exit dan ‘storten’ we onszelf ook in complete chaos.

De regering verwacht dat een groot deel van de vrachtwagens niet klaar zijn voor de Franse douane. Hiermee wordt bedoelt dat ze niet zullen voldoen aan de eisen om binnengelaten te worden. Dit zal betekenen dat de doorstroom van het vrachtverkeer zeker drie maanden plat ligt.

Ook verwacht men een verharding tussen de Republiek en Noord-Ierland. Wat zal zorgen voor een harde grens tussen beide landen. De huidige constructie zal dan niet meer houdbaar zijn. Om het nog erger te maken voor Johnson: de documenten die gelekt zijn, zijn reële waarschijnlijkheden. De rapporten die bemachtigd zijn, zijn niet de ‘worst case’ scenario’s .

De rapporten staan vol met problemen voor de export van de Britten. De Britten voldoen aan veel eisen niet, en als ze eenmaal uit de EU zijn dan kunnen ze bij de grensoversteek de doorgang worden geweigerd als ze niet voldoen aan de EU criteria. Genoeg hoofdpijn dus voor Boris Johnson.

Ook zijn er direct Nederlandse politici die het niet kunnen laten om de Britse problematiek meteen te vertalen naar ‘eventuele Nederlandse problemen’. Dit natuurlijk om een ander narratief te geven dan het Nexit verhaal van Baudet of Wilders.

Kwestie van simpel wat stemmen scoren of maakt Omtzigt een terecht punt dat Nederland ook nog steeds niet aan veel eisen voldoet om zelfstandig te kunnen handelen met de EU als we een zelfstandige natie zijn? Het probleem van douaniers is al langer bekend, Nederland besteedt de grenscontroles liever uit aan de periferie van de EU.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. plakband

  Krijgen we bootvluchtelingen uit Engeland.
  De EU zal deze liefdevol opvangen.
  Huis, telefoon, hulpverleners, levenslange uitkering en ga zo maar door.

  1. DidiMadloba

   Gelul. Iemand is pas een vluchteling als hij moet vrezen voor leven en vervolging.

   Wel zal de vraag rijzen of we voedselhulp moeten geven aan verhongerde Britten.

   1. Isengrijn

    DidiMadloba:

    “…Gelul. Iemand is pas een vluchteling als hij moet vrezen voor leven en vervolging…”

    Dus een goede 90% kan voortaan de toegang ontzegt worden. Aangezien dit gelukzoekers zijn? Fijn, Didi.

    “…Wel zal de vraag rijzen of we voedselhulp moeten geven aan verhongerde Britten…”

    Jawel, maar alleen maar varkensvleesproducten. Dat eten de Britten wel.

   2. Siemien

    De rest is illegale migrant

    1. Heinz

     @Semien, als de Hollanders er aan kunnen verdienen zullen ze het niet nalaten. Wat er achterblijft in Engeland zijn de ouden van dagen die wonen en leven in de backwoods van het het land van Ivanhoe. Mensen met pit laten zich niet beetnemen.

   3. Rosasolis

    @DidiMadloba. Helaas weten vele mensen die het verschil tussen echte vluchtelingen en illegale migranten. Johnson’s Brexit wordt Een grote ramp voor heel Groot Brittannie…en dit zal niet “tijdelijk” zijn, zoals een aantal abonnees aan deze site denken.

 2. Tman

  “problemen voor de export van de Britten”
  En waarom zou dat zo moeten zijn? Pure stemmingmakerij!

  “officiële overheidsdocumenten in handen gekregen”
  Documenten uit de doos van Theresa may,dus anti Brexit!
  Alweer stemmingmakerij!

  1. Ghost

   En zo is het maar net @ Tman, het gaat allemaal zo’n vaart niet lopen maar laten we vooral bij de basis blijven; een meerderheid van de Engelsen wil een Brexit. Dat is democratisch gepeild en besloten, dus, gewoon laten vertrekken, ik ben geen moment bezorgd dat dit het Verenigd Koninkrijk de kop gaat kosten, geen seconde.

 3. Neutral

  We (Nederland) exporteren meer voedsel dan we importeren. Ik zie het probleem niet zo. Hoogstens een goede overeenkomst met een producerend land van soja om ons vee in leven te houden, maar zonder de EU moet dat niet zo’n probleem zijn.

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2018/03/nederlandse-landbouwexport-op-recordhoogte

 4. joey

  De media en EU minded politici doen er alles aan om een harde Brexit te veroordelen en startproblemen te dramatiseren!
  Ze zweten peentjes,want de kans dat de Brexit een succes wordt is groter dan men denkt!
  Een kettingreactie van meerdere lidstaten doet de EU vervolgens de das om!

  1. DidiMadloba

   Dit is een bericht van een overheidsorganisatie (dus niet van politici) die er bij zegt dat het geen “worst case” scenario is maar zeer waarschijnlijk wat er gaat gebeuren.

   Nu al hebben duizenden Britten een paspoort geregeld van een EU land, vaak Duitsland. Het Perfide Albion zal leeglopen tot er een land met uitsluitend politici overblijft.

   In Schotland en Wales zullen ze nu met spoed werken aan afsplitsing van Engeland.

   Intussen zal de vreselijke Baudet zich uitgedaagd voelen om te laten zien dat hij de Nexit wel ordelijk kan laten verlopen want hij waant zich geniaal.

   1. Peter Oudshoorn

    Didi is rijp voor een TBS en longstay.

    1. plakband

     Misschien komt Didi dan vaker onder de mensen dan nu.
     Ik wens haar het allerbeste.

    2. DidiMadloba

     Als je te stom bent voor argumenten zou ik daar niet te opzichtig blijk van geven.

   2. Vit

    @DidiMadloba

    “Intussen zal de vreselijke Baudet zich uitgedaagd voelen om te laten zien dat hij de Nexit wel ordelijk kan laten verlopen want hij waant zich geniaal.”

    Thierry is geniaal, dat heeft hij al een paar keer bewezen met op het juiste moment spraakmakend te zijn.

    1. DidiMadloba

     Een briljante praatjesmaker. Net als Boris Johnson. Maar nuchtere Hollanders weten dat praatjes geen gaatjes vullen.

 5. Van der Scheur

  Zoals de EU het zou willen. Vooral om maar te bewijzen dat een exit uit de EU een land kapot maakt. Het is gewoon onwil en slechte deals aan VK voorleggen dat ze doen. Ze zouden haast hopen dat er doden vallen.

  Sukkels zijn het van de EU ,want voordat je het weet zijn de handelsroutes met VS en met bijvoorbeeld China ingebakken en komen wij als EU niet meer aan bod. We wilden ze toch zo nodig laten creperen..dan eten ze toch lekken niet-Europees eten.
  Moet je eens raden welke EU landen het meest last gaan krijgen van minder Export naar VK……

  1. Mart

   Ook de Brasilianen zullen ze maar al te gaarne bevoorraden.

 6. Lao Tse

  De kans is groot dat malle Boris begin september al weer gedwongen wordt om af te treden en een overgangsregering nieuwe verkiezingen regelt en de Brexit uitstelt.
  In de verkiezingen zal Labour inzetten op een nieuw referendum.

  1. tonna

   @laos:
   De meerderheid van her Britse volk is vóór de Brexit,en deze lui hebben schijt aan de mening van de andere lidstaten,EU en laos!

  2. Piet51

   Johnson is natuurlijk wel een heel intelligente en ook slimme politicus. Hij zal zelf beter als geen ander, de consequenties van brexit kennen. Daarom verwacht ik, dat er binnenkort een goed klinkend verhaal komt, waarin Johnson aankondigt de brexit nog eens aan het Britse volk voor te leggen. Het enige wat hij nu nog niet heeft, is dat sterke verhaal, wat hem als de redder van het VK aanmerkt. Hij kan niet anders, want nog steeds heeft hij onvoldoende steun voor zowel een harde brexit, als voor het akkoord net de EU.
   Waarom ik hier zeker van ben? Er zijn veel rapporten die de ellende voor het VK bij een harde brexit kwantificeren. Er zijn geen of dubieuze onderzoeken die de voordelen van een harde brexit hard maken. Maar die onderzoeken zijn er natuurlijk wel geweest (anders is de regering geen knip voor de neus waard, zowel May als Johnson), alleen worden de resultaten niet bekend gemaakt.

   1. Lao Tse

    Er wordt deze dagen achter de schermen al hard gewerkt aan de vorming van een overgangsregering onder leiding van Corbyn of een compromisfiguur die een harde Brexit moet afwenden. Die regering zal Brexit uitstellen en nieuwe verkiezingen organiseren.

    Johnson is slim genoeg om dit te weten en na te denken over het voorkomen van zijn aftreden. Ik denk niet dat hij van zijn fractie voldoende politieke ruimte heeft voor het uitschrijven van een nieuw referendum. Wel kan hij proberen het Parlement een paar weken buiten spel te zetten (wat weinig minder dan een staatsgreep is) of zelf nieuwe verkiezingen uitschrijven en gokken op zijn persoonlijke populariteit.

    1. Peter Oudshoorn

     Lao Tse die veel reacties hier al gauw ‘complotdenken’ noemt, gaat zich nu te buiten aan een hilarische en malle complottheorie: een staatsgreep door Corbyn of ander ‘compromisfiguur’.

     Als het niet past in zoals extreemlinkse denkertjes hun wereld zien, verliezen ze zich gelijk in psychoses, fantasieen en wensdenken.

     Lola: de laatste enquetes wezen uit dat 53% van de Britse bevolking uit die smerige EU wil. Dat is meer dan bij het Brexit referendum zelf. Punt uit.

     1. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      “Lola: de laatste enquetes wezen uit dat 53% van de Britse bevolking uit die smerige EU wil. Dat is meer dan bij het Brexit referendum zelf. Punt uit.”
      Dat klopt, maar dan moet je ook de argumentatie geven. Veel van die voorstanders willen eindelijk weer eens rust. Die accepteren gewoon wat er na brexit gaat gebeuren. Dat kunnen ze, omdat niemand 100% duidelijk ka maken wat ze dan zal overkomen. Die 53% zijn voor een deel proteststemmen.

     2. Peter Oudshoorn

      Piet51 geeft zijn eigen, dwaze uitleg aan de enquete-uitkomst: altijd alles proberen recht lullen wat (in zijn socialistische) ogen krom is – laat het maar over aan deze linkse dweil.

     3. Lao Tse

      De polls laten op dit punt al geruime tijd het beeld zien dat eenmeerderheid van de Britten in de EU wil blijven.

      h**ps://whatukthinks.org/eu/questions/should-the-united-kingdom-remain-a-member-of-the-european-union-or-leave-the-european-union-asked-after-the-referendum/

     4. Lao Tse

      “Lao Tse die veel reacties hier al gauw ‘complotdenken’ noemt, gaat zich nu te buiten aan een hilarische en malle complottheorie: een staatsgreep door Corbyn of ander ‘compromisfiguur’.”

      Nee, dit is geen complottheorie, dit is wat feitelijk gaande is.

      h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-battle-of-brexit-is-begonnen-hoe-voorkomen-tegenstanders-dat-er-straks-geen-akkoord-is~bc2b0ca0/

     5. Peter Oudshoorn

      Lao, je komt aan met het meest onbetrouwbare medium – de Volkskrant. De Völkischer Beobachter is het propaganda-apparaat voor de overheid en de EU. Gaarne onderbouwing vanuit minder verdachte hoek.

     6. Piet51

      @Peter Oudshoorn
      Zoals je eerder zelf al liet weten, kwaak ik gewoon alles na. Die uitleg heb ik inderdaad gewoon in de krant gelezen. Wel een beTrouwbare krant, natuurlijk.

  3. santiago

   Lao. Dit zou je een complottheorie kunnen noemen, maar het is eigenlijk gewoon grote onzin.

  4. Agios

   Daar is de linkse bijvoeglijke naamwoordenkotser Lauwe:
   “….is groot dat malle Boris”. Direct herkenbaar aan de toevoeging ‘malle’. Links gekwetter uit het psalmboek van de linkse satanskerk.
   ‘Idiote’ lauwe…

 7. Korporaal Monty

  “Nodeal-Brexit zal zorgen voor voedselschaarste”

  Nep nieuws, bangmakerij van bakboord.

 8. Kretoloog

  Daar hebben er Pieter Omtzigt weer, de grootste betweter en bemoeial in de politiek sinds jaren. Deze CDA-er die meestemde met de Klimaatwet en het verdrag van Marrakesh, neem ik allang niet meer serieus.

 9. Witte

  De soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend,stemmingmakerij en doemscenario,dit hele circus wat wordt gestimuleerd door de EU en hun helpers,in de Uk wordt gebruikt om andere landen bang te maken,de exit testcase zal laten zien dat er buiten de EU nog een leven is,NEXT

 10. santiago

  En maar oude mensen bang maken.
  De EU maffia is er maar druk mee.
  Al na een paar maanden na 31 oktober, zal blijken dat het zeer goed gaat met GB en dat er helemaal niets aan de hand is.
  Italie en Nederland zullen snel volgen. Eindelijk verlost van die gore EU en ons eigen Europa weer terug.

 11. Jumping

  De EU is keiverrot.

  Ze vorderen de Nederlandse bedrijfspensioenen, ze brengen de rente op spaartegoeden naar 0%.
  Ze laten Miljoenen honingpot likkers toe in West Europa.

  Stop die EU knuffelaars.

  NEXIT.

 12. Confucius

  “Een groot deel van de vrachtwagens zal niet klaar zijn voor de Franse douane.”

  Die rijden nu toch al jaren dagelijks zonder problemen op en neer.
  Puur dwarszitterij van Europa en ambtelijke regeltjes om maar zo moeilijk mogelijk te doen.

  1. Crassus

   Graan importeren? Het zou beter zijn dat GB daarin zelf kan voorzien. Bovendien eisen de Russen een stabiele harde valuta. Dus Euro’s. Gezien het zwabberende verloop van de koers van het GBP kunnen ze niet anders.

   1. Confucius

    Crassus, u moet bij Drollevanger zijn.

    1. Crassus

     @Confucius,..Inderdaad, u hebt helemaal gelijk !..Excuus

 13. Drollevanger

  Het heeft natuurlijk en enorm voordeel voor de Engelsen.
  Ze kunnen de handel met Rusland weer opnemen en graan van de Russen importeren.
  Een Win/win situatie.

  1. Crassus

   @Drollevanger,
   Graan importeren? Het zou beter zijn dat GB daarin zelf kan voorzien. Bovendien eisen de Russen een stabiele harde valuta. Dus Euro’s. Gezien het zwabberende verloop van de koers van het GBP kunnen ze niet anders.

 14. santiago

  Nexit is meer veiligheid op straat, meer geld voor de werkende mensen en gepensioneerden, betere zorg en beter onderwijs etc etc.
  Dus liefst zo snel mogelijk.

 15. Duckday

  Stem gewoon PVV of FvD en zo snel als het kan NL Exit

  Wat heeft de EU en EURO nu bijgedragen aan de welvaart werkgelegenheid en voorspoed voor de NORMALE man vrouw in Nederland Wat is de Normale inwoner er nu op vooruit gegaan.

 16. santiago

  Als het nodig is zullen we allemaal een beetje bijspringen. Een inzamelingsshowtje op TV, wat andere leuke akties, kinderen die hun spaarpotjes komen legen, allemaal om de Britten te helpen. Beter geld naar GB dan naar die kudtlanden in Afrika. In tegenstelling tot de EU, zullen wij de Britten NOOIT laten vallen. Komt goed Boris, Go for it.

  1. Crassus

   U hebt er weinig vertrouwen in, lees ik zo tussen de regels door.

 17. meneer cactus

  Je schaamt je toch kapot als lid van de EU dat men een land wat wil uittreden uit een bureaucratische hel zo gijzelt in een smerig politiek spel. Het geeft wel de ware aard van de EU bloot. Ooit bevrijd van nazi Duitsland moeten we nu bevrijd worden van het fascistische socialisme. De macht heeft men gegrepen zonder enige vorm van democratie en die macht laat men niet meer los.

  De EU wil het zelfs laten komen tot een ramp voor +/- 60.000.000 mensen. In plaats van de aloude handelsakkoorden (1970) te respecteren zetten de despoten van de EU hun zinnen op een isolatie van een complete natie. Je kan daardoor met zekerheid stellen dat de EU absoluter is dan de Doema of eender welke organisatie op aarde.

  Ik schaam me ogen uit me kop dat we een bevriende natie welke een grote steun was bij de bevrijding van het nazi geweld zo durven te behandelen in ee smerig politiek spel.

  Juncker en consorten zijn van generlei waarde maar slechts smerige poppen uit op macht voor eigen gewin.

  Dan de BREXIT op zich. Er zijn voldoende alternatieven voor de Britten om hun goederen binnen de grenzen te krijgen. De EU is niet de enige route. De domme socialisten ( hoe durf je die naam te dragen) rekenen zich rijk maar zijn straat arm. De EU denkt dat ze met hun bureaucratie de handel kunnen lam leggen. Daar waar geld verdient kan worden worden mensen erg vindingrijk. De EU vervolgens straatarm. Linkse idioten in een EU parlement zijn horende doof en ziende blind.

  Voordat de EU helemaal vleugellam en straatarm is zou een NEXIT een welkome verandering zijn. De bureaucratische macht beluste EU wordt anders onze ondergang.

  1. Kretoloog

   Een Nexit is alleen verantwoord, en heeft alleen kans van slagen, als Duitsland bereid is ook uit de EU te stappen. NL zit met handen en voeten gebonden aan DU, vooral in economisch opzicht.

   Hoewel de kritiek op de EU er toeneemt, is Duitsland nog lang niet toe aan een Duxit. En gezien de verdeling van de topfuncties binnen de EU zie ik dat voorlopig ook nog niet gebeuren. Al kan het opstappen van Merkel over een paar jaar natuurlijk wel een schokeffect geven. We wachten af en zullen het zien.

  2. Brennivin

   @cactus:
   Ik ben het geheel met je eens. De EU is inmiddels een soort Vierde Rijk geworden.

 18. santiago

  Na 31 oktober hebben we ook geen last meer van Lao. Maar ja, een andere nick is zo bedacht.

 19. Veteraan

  Ja er komt voedselschaarste, sterker het is er al een tijdje.
  Gewoon omdat er zo’n 5,5 miljard mensen te veel zijn.
  En nee, het heeft geen reet te maken met een Brexit.
  Die kost even wat geld maar het lidmaatschap van de EU heeft hun nog veel meer gekost en dan al die rare regeltjes waar de Britten ook al niet van houden.
  Kijk maar even een paar jaar na de Brexit, dan gaat het veel beter met de Engelsen.
  Ze hebben alleen miljoenen allochtonen in huis en een derde van de Engelsen is Tokkie.
  Maar dat is weer een ander probleem.

 20. Sans Rancune

  Wonderlijk om te lezen hoe vele DDS’ers menen dat GB de Europese markt gaat overspelen. En dat ook nog eens “deskundig” beargumenteren alsware het een verdedigen van een afstudeer scriptie.

 21. Fortiori

  Het blijft zoals het is :
  Wikipedia:

  Het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland werd in 1973 een lidstaat van de Europese Economische Gemeenschap (EEG), thans de Europese Unie. In 1975 werd een referendum over het lidmaatschap van het land gehouden, waarbij een meerderheid van de Britse bevolking aangaf binnen de EEG (EU) te willen blijven. Over het Britse lidmaatschap van de EU zijn niettemin door de jaren heen veel controverses blijven bestaan.”

 22. Dropje

  En voor de mensen die een NEXIT een goed idee vinden, geen paniek: Jumping gaat het allemaal voor je regelen

 23. Arbeider65

  “De Sunday Times heeft officiële overheidsdocumenten in handen gekregen waarin beschreven staat wat er zal gebeuren met een Nodeal”

  Moet het woordje ZAL, niet vervangen worden door wat KAN er gebeuren?

 24. Brennivin

  Het ‘Yellowhammer’ report is al bekend sinds 6 September 2018. Het zou zijn ‘gelekt’ doordat een persfotograaf een snapshotje maakte van het rapport. Lekker betrouwbaar dus, lijkt wel een soort NPO actie/berichtgeving.

  Maar goed, laten we dit rapport eens het voordeel van de twijfel geven. Denkt iemand nu werkelijk dat op 31 oktober 2019 er plotseling een soort Berlijnse Muur om het VK staat? Niemand er meer in- of uit komt? Alle boot- en vliegtuigverbindingen zijn afgesloten? Britten die op 31 oktober a.s. dood gaan van de honger!? Toe maar..ik zou er niet teveel aandacht aan besteden, deze berichtgevingen zijn de tentakels van de EU propaganda.

 25. cmsuijkerbuijk

  En allemaal scenario’s die al werden genoemd vóórdat er was gestemd over een Brexit. De lichten zouden uitgaan, faillissementen bij de vleet, hongersnood, zelfs oorlog, rampspoed en ellende te over. En dat zou allemaal al gebeuren op de dag, dat de Britten pro-Brexit zouden stemmen. Welnu: Niets is daarvan uitgekomen en datzelfde zal ook gebeuren op en na de officiële uittredingsdatum. Pure bangmakerij!

 26. tonna

  Er komt een harde Brexit,klaar!
  Boris Johnson heeft met de meerderheid van de Britten geen zin om overheerst te worden door de EU,de souvereiniteit is voor de meeste Britten heilig!
  Vooral de immigratie en milieudoelstellingen van de EU roept bij hen weerzin op!
  Zoals iedereen weet was het geordoneerde immigratiebeleid door de EU,de bekende druppel die de emmer deed overlopen voor de Britten!

 27. Anne Sophe Schillersdorf

  Johnson is een domme clown

  1. tonna

   @sop:
   Blöde Kuh!

  2. Rosasolis

   @Anne Sophie en Lao Tse. Zo denk ik ook, en honderd duizenden Britten en Nederlanders ook. De volgende wekken zullen heel spannend in de VK gaan worden.
   Er zijn nu al grote problemen door de hele VK, en de mensen zijn nu al aan het lijden.
   Vooral in Noord-Ireland is de regio rond de grens met Ierland zeer onrustig.

 28. J.C.

  Toevallig nu gelekt……………..?

  Zoiets als vlak voor de 3e dinsdag september komen de “onafhankelijke” overheidsbureaus altijd met glorieuze cijfers en verwachtingen, die achteraf (na prinsjesdag) helaas nagenoeg altijd niet blijken te kloppen………..

 29. Rosasolis

  Er is nu al een te kort aan levensmiddelen in de supermarkten door de hele VK. Vele planken zijn leeg, en vele vers fruit en groente uit EU landen zijn alleen sporadisch te kopen. Vele mensen bellen dagelijks de supermarkt, met de vraag: wanneer krijgen wij weer die heerlijke trostomaten en paprika’s uit Nederland? De regering verwacht extreem problemen met een te kort aan voedsel, medicijnen, benzine, als Johnson’s harde Brexit doorgaan. De bevolking is nu hard aan het hamsteren vooral met blikken en pakketten voedsel. En het zal lange wachttijden gaan worden op de grens met Noord-Ireland. Natuurlijk geeft Johnson en zijn geringe supporters de schuld van ZIJN
  harde Brexit aan de EU. Terwijl T. May goed samen met de EU kon werken, maar helaas niet met een aantal van haar koppige conservatief collega’s. Zowel Labour als de Liberal partijen willen een motie van waantrouw tegen Johnson indienen. Er zijn ook een aantal conservatieven die tegen Johnson zijn.
  Inmiddels hebben nu al vele Britten die werken en studeren in Nederland, voor
  de Nederlandse nationaliteit aangevraagd. Een maandelijks groeit dit aantal. Deze mensen zijn meer dan tevreden, als zij mogen hun nieuwe Nederlandse paspoort komen halen. Een zij hebben dan verder Een nationaliteit: Nederlands.

 30. Rud56

  Natuurlijk wordt er alles uit de kast gehaald om Johnson onderuit te halen.
  Nu nog goedschiks door paniek te zaaien en door ‘officiele’ documenten te laten uitlekken. Uiteraard zal de NPO en RTL hier er ook de nodige ‘journalistieke en objectieve’ aandacht aan geven!

  Maar als dat geen doeltreffend effect heeft zou Johnson mogelijk een Volkert van de Graaf tegen het lijf kunnen lopen. Want Johnson loopt, net zoals een wijlen Pim Fortuyn, velen voor de voeten………..!

 31. Kristalix

  Niet meer dan PROPAGANDA uit Brussel. Onnodige bangmakerij. Smerige EU spelletjes.

  In Brussel schijten ze bagger. De druk is extreem groot. Brexit, Italie. Een bevolking die tegen de EU is?
  Die smeerlappen zullen nog van alles uit de kast trekken de Britten op te jutten.

  1. henk43

   Ik wist niet dat de invloed van Brussel zich tot de Britse pers uitstrekte, dank voor deze “objectieve” info

  2. Lao Tse

   Wij zijn wel klaar voor een harde Brexit, alleen de Britten niet. Veel reden voor zorg aan onze kant is er niet.

   De Britten zijn er echter niet klaar voor. Daarom proberen ze uit alle macht dit scenario af te wenden.

  3. Cycle25

   Klopt, de Brexit is een feit en Brussel zal net zo lang paniek schreeuwen tot aan oorlogstaal aan toe, oorlog moet het middel zijn om de Britten over de streep te krijgen.

   Alleen is militair EU een wassen neus, en ’t VK geeft zijn middelvinger terug.

   Gevolg : ’t VK en Amerika gaan de NAVO opheffen en samen verder, ook op handelsniveau.

   Het 2e termijn Trump zal met donderslagen ontvangen worden in Brussel, en ook dat Amerika zijn troepen uit de EU gaat halen.

   Globalisten zakken door het ijs…

 32. C.A.Barstow

  Bangmakerij en niets anders, denken ze nu werkelijk dat Trump dat met Engeland laat gebeuren?
  die stuurt een vloot aan schepen met alles wat nodig is.
  Engeland kan heel goed zonder die machtswellustelingen uit Brussel, die Brexit moet absoluut doorgedrukt worden zodat andere landen daar een voorbeeld aan kunnen nemen.
  Samen staan we sterk, WEG MET DE EU!!!

 33. JFU

  Pure stemmingmakerij. Angst zaaien. De UK kan handel drijven met wie het wil, en dat kunnen ze al eeuwen….hebben ze Brussel niet voor nodig.

  1. Lao Tse

   Zeker, JFU, maar het wordt economisch allemaal een stuk moeilijker voor de Britten.

   In elk geval beseffen de Britten zelf heel goed dat een harde Brexit een ramp is en een zachte Brexit tenminste een groot ongemak.

 34. Duckday

  De media blijft maar de boel ophitsen UK gaat een zeer goede tijd tegemoet Dit land kan alle kanten uit geen druk meer van de Eu. Wat heeft de Eu en Euro ons nu voor voordeel welvaart werkgelegenheid gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland We zijn volledig afhankelijk van de grootheid waanzin van de EU Kijk gewoon al naar Engeland op alle mogelijke manieren proberen zij het vertrek te verhinderen door allemaal nep berichten de wereld in te sturen om de mensen bang te maken Indien er een schaap over de dam is volgen er meer De EU is doods bang dat het de UK zal lukken hun poot stijf te houden en weer baas in eigen land te zijn Kijk maar wat de rente doet in NL huizen prijzen vliegen de pan uit strak moet je voor je spaargeld ook betalen De kloof tussen arm en rijk is niet meer te volgen Ons land overspoelt met geluks zoekers de regering doet er niks aan en kijkt de andere kant op wetten worden overtreden .Stem vrij en blij PVV of FvD slechter dan we het nu hebben en krijgen kan niet Het land staat op om vallen dank zei dit onbekwame beleid marktwerking en kom maar binnen beleid

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.