Haatpipo Arnoud van Doorn framet joden als monsters!

Geen categorieaug 18 2019, 9:00
Ex-PVV'er Arnoud van Doorn lijkt met de dag gekker te worden. Naast dat zijn bekering natuurlijk al opmerkelijk genoeg was schuwt hij het niet om zijn gal te spuiten via Twitter. Ditmaal probeert hij joden weer een negatief daglicht te zetten. Het framen van joden als 'zionistisch kwaad' is voor hem weer een normaal Twitter dagje.
https://twitter.com/ArnoudvDoorn/status/1162768900343390209?ref_src=twsrc%5Etfw
Tja waar zullen we beginnen. Allereerst generaliseert Van Doorn extreem. De man in de video gelooft heilig in de Talmoed. De Talmoed wordt vaker binnen extreem orthodoxe kringen als de waarheid geïnterpreteerd. Echter geldt voor veel joden dat het de Tenach verreweg het belangrijkste boek is. De Talmoed is een verzameling van commentaren en polemieken van Schriftgeleerden en rabbijnen óver de Tenach.
Liberale joden worden hierdoor meteen op een hoop gegooid met ultraorthodoxe en chassidische joden. Ook wordt - zoals vermeende antisemieten wel vaker doen - het zionisme er direct bij gehaald. Dit om het frame natuurlijk helemaal compleet te maken.
Van Doorn laat voor het gemak de 'antizionistische' en Israël kritische joden - die we ook Nederland genoeg hebben, en diverse podia krijgen - maar weg uit zijn ongefundeerde Tweet.
Waar de afgelopen weken Van Doorn een kruistocht hield om 'sympathie' op te wekken voor de boerka en de nikab heeft Van Doorn nu weer een ander thema om op door te gaan. Ouderwets antisemitisch gebral over hoe slecht joden wel niet zijn en welk kwaad ze 'ons' allemaal toewensen. Walgelijk...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten