Afschuwelijk! Zelfmoordaanslag in Kaboel zorgt voor veel doden

Geen categorieaug 18 2019, 8:00
Wat een mooie avond had moeten worden werd een verschrikkelijk nachtmerrie. De aanslag vond plaats op een bruiloft waar zo'n 1200 mensen voor waren uitgenodigd. Honderden gasten zaten in dezelfde ruimte toen de terrorist zijn explosieven liet afgaan.
Zoals het er nu uitziet zijn er zeker 63 doden en meer dan 180 gewonden. Volgens de autoriteiten zijn er veel kinderen omgekomen bij de aanslag. De bom ging af in de buurt van een podium waar veel kinderen aan het spelen waren. Bruiloften in dit soort landen kenmerken dat vrouwen en mannen in aparte zalen het feest vieren. Bij deze aanslag zijn dan ook voornamelijk vrouwen en kinderen de slachtoffers. Een ooggetuige meldde het volgende:

Ik was met de bruidegom in een andere kamer toen we de explosie hoorden. Daarna konden we niemand meer vinden. Iedereen lag verspreid door de hal

Dit is zeker niet de eerste aanslag dit jaar in Afghanistan, de teller staat nu al op zeventien grote aanslagen. De aanslagen zijn niet opgeëist door de Taliban, sterker nog de Taliban keurt deze aanslagen af. Deze week zit de Taliban om tafel met de Verenigde Staten om te onderhandelen over de terugtrekking van troepen.
Als deal voor dit eist de VS dat de Taliban vredesbesprekingen ondergaat met de door de VS aangewezen regering van Afghanistan. De vraag is hoe het nu verder gaat met de besprekingen zolang de aanslag nog geen enkele partij is opgeëist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten