FC Utrecht verzoekt Galgenwaard stadion om extra veiligheidsinspectie van de dakconstructie

Geen categorieaug 17 2019, 21:00
Voetbalclub FC Utrecht wil een extra veiligheidsinspectie op de Galgenwaard uit laten voeren, zo meldt Stadiondirecteur Jan Spelt tegenover de NOS. Nadat vorige week een deel van het AFAS-stadion instortte rezen bij andere voetbalclubs vragen rondom de veiligheid van hun stadions. Tijdens een eerste veiligheidsinspectie van de Galgenwaard werden geen risico's geconstateerd.
Eerder deze week bleek dat naar aanleiding van een onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat de lasverbindingen in het ingestorte deel van het AFAS-stadion niet goed waren. Daardoor is uiteindelijk het dak in Alkmaar ingestort.
Volgens een lasexpert zouden de lasverbindingen 'onvolledig' zijn waardoor de verbinding tussen de stukken metaal niet geborgd was. Hierdoor braken delen van het dak op cruciale plekken af. FC Utrecht wil zo'n situatie voorkomen en vroeg daarom Jan Spelt de veiligheidsinspectie te organiseren. De voetbalclub uit Utrecht was behoorlijk serieus over de zaak en lijkt geschrokken van het voorval in Alkmaar:

"Daarom benadrukken wij extra bij stadioneigenaar Jan Spelt dat we ook specifiek op het gebied van de lasnaden en lasverbindingen een waarborging willen hebben"

Helder. Complimenten aan de organisatie van FC Utrecht zijn geheel terecht. Een gastheer is immers verantwoordelijk voor de veiligheid van zijn gasten en in Utrecht neemt men deze plicht ogenschijnlijk serieus.
Echter vond de club de eerste visuele inspectie door de Galgenwaard onvoldoende en verzocht de club Stadiondirecteur Jan Spelt om een aanvullend onderzoek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten