Verongelukte Assenaar in speeltuin toch een viezerik volgens OM: 'waarschijnlijk wél een zedendelict'

Geen categorieaug 27 2019, 19:45
De man die levenloos werd aangetroffen door de politie in een speeltuin in Assen is waarschijnlijk wel schuldig aan een zedendelict, zo meldt het OM. De doodsoorzaak van de man is nog onbekend en het is onduidelijk of de vijf mannen, die de politie bij de dode man aantrof, schuldig zijn aan zijn dood. Daarvoor is meer onderzoek nodig. De burgemeester van Assen riep onlangs op om 'af te wachten en niet te oordelen' totdat het onderzoek is afgerond.
Wat zich precies heeft afgespeeld op die fatale middag in het speeltuintje is dus nog niet helemaal helder, maar voor het Openbaar Ministerie zijn er in ieder geval voldoende bewijzen verzameld om te stellen dat er daadwerkelijk sprake was van een zedenmisdrijf. Dit concludeert het OM op basis van gesprekken met ooggetuigen. Maar een beetje chaotisch komt het wel over op deze manier. Dat het een chaos is, blijkt ook wel uit de formuleringen van de NOS:

"De verdachten zeggen dat de overleden man in een worsteling met haar vader op de grond terechtkwam, waarna de vier anderen bovenop hem zouden hebben gezeten tot de politie kwam. Zelf zeggen ze dat ze hem vasthielden."

Als we de bovenstaande tekst lezen valt natuurlijk meteen op dat de verdachten hebben gezegd dat ze 'bovenop het de dode man gingen zitten' en, maar ook dat ze hem 'slechts vasthielden'. Uit de sectie van het Nederlands Forensisch Instituut op het lichaam van de overleden man werd geconcludeerd dat zijn doodsoorzaak ook niet kan worden vastgesteld. Wellicht dat God de man neersloeg onder het motto 'God straft direct'.
Het is allemaal wat onduidelijk wat er daadwerkelijk is gebeurd en daarvoor is een getuigenis nodig van het vermeende slachtoffer: het 4-jarige meisje. Het is daarom maar het beste de resultaten van het verdere onderzoek van het Openbaar Ministerie af te wachten alvorens we meer berichten over de zaak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten