Verongelukte Assenaar in speeltuin toch een viezerik volgens OM: ‘waarschijnlijk wél een zedendelict’

De man die levenloos werd aangetroffen door de politie in een speeltuin in Assen is waarschijnlijk wel schuldig aan een zedendelict, zo meldt het OM. De doodsoorzaak van de man is nog onbekend en het is onduidelijk of de vijf mannen, die de politie bij de dode man aantrof, schuldig zijn aan zijn dood. Daarvoor is meer onderzoek nodig. De burgemeester van Assen riep onlangs op om ‘af te wachten en niet te oordelen’ totdat het onderzoek is afgerond. 

Wat zich precies heeft afgespeeld op die fatale middag in het speeltuintje is dus nog niet helemaal helder, maar voor het Openbaar Ministerie zijn er in ieder geval voldoende bewijzen verzameld om te stellen dat er daadwerkelijk sprake was van een zedenmisdrijf. Dit concludeert het OM op basis van gesprekken met ooggetuigen. Maar een beetje chaotisch komt het wel over op deze manier. Dat het een chaos is, blijkt ook wel uit de formuleringen van de NOS:

“De verdachten zeggen dat de overleden man in een worsteling met haar vader op de grond terechtkwam, waarna de vier anderen bovenop hem zouden hebben gezeten tot de politie kwam. Zelf zeggen ze dat ze hem vasthielden.”

Als we de bovenstaande tekst lezen valt natuurlijk meteen op dat de verdachten hebben gezegd dat ze ‘bovenop het de dode man gingen zitten’ en, maar ook dat ze hem ‘slechts vasthielden’. Uit de sectie van het Nederlands Forensisch Instituut op het lichaam van de overleden man werd geconcludeerd dat zijn doodsoorzaak ook niet kan worden vastgesteld. Wellicht dat God de man neersloeg onder het motto ‘God straft direct’.

Het is allemaal wat onduidelijk wat er daadwerkelijk is gebeurd  en daarvoor is een getuigenis nodig van het vermeende slachtoffer: het 4-jarige meisje. Het is daarom maar het beste de resultaten van het verdere onderzoek van het Openbaar Ministerie af te wachten alvorens we meer berichten over de zaak.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. C.A.Barstow

  Opgeruimd staat netjes.
  Degene die deze smeerlap naar de eeuwigheid hebben geslagen verdienen een medaille.

  1. Mezzadra

   Barstow meent dat deze doofstomme man is doodgeslagen.

   Hij weet meer dan wij.

   1. Zozo

    Mezzadra nu je de nickname El Greco verlaten hebt, ben je toch wel homo gebleven, anders ben ik erg in je teleurgesteld.

   2. Dik

    Binnen drie reacties is duidelijk dat de aandoenlijke zijn digitale plasje heeft gedaan.

   3. Mars020

    Het gaat weer eens over kleine kotertjes en jij bent er weer als de kippen bij. Je kunt je schuilnaam iedere keer veranderen, maar je valt gewoon op. Je kinderlijke manier van schrijven en het linkse ondertoontje, verraden jou continu. De reden, dat jij tegen het boerkaverbod bent is, dat jij dan niet ongezien bij de speeltuin kan gaan staan gluren. Nu verdedig jij weer een collega viespeuk, die niks te zoeken had bij die speeltuin. Er is namelijk geen normale kerel, die gaat staan gluren bij een speeltuin. Als je zoiets doet, dan ben rijp voor een opname in een gesloten inrichting of een hele lange celstraf.

 2. Kretoloog

  Vertrouw het OM voor geen meter. 5 man houden lichamelijk gehandicapte man aan en gaan boven op hem zitten. Dan praat je al gauw over zo’n 300 kg. Zo beneem je iemand wel de adem.

  Dode man kan niks meer terug zeggen tegen deze beschuldiging (kon hij toch al niet, want doof en spraakstoornis). Dus wat is gemakkelijker dan hem te beschuldigen van zedenmisdrijf. En zo houdt het OM de wijk koest, want de spanning is daar om te snijden (5 verdachten zijn allochtonen).

  Dat de nabestaanden in hun verdriet ook nog eens trap na krijgen, ach dat boeit het OM niet. Ze hebben de zaak gedownplayd (op instigatie hogerhand?) en daarmee is voor hen de zaak zo goed als afgerond.

  1. Mezzadra

   Dat de vijf verdachten allochtonen zijn was me niet bekend.

   Waar baseert Kretoloog dat op?

  2. Confucius

   Bij Jinek nu Saskia Belleman en Peter de Vries.
   Beiden vinden het vreemd dat het OM met die zedenzaak komt.

   En zegt Saskia, “de verdachten zijn vrij terwijl er wel een mens dood is”.

 3. Mezzadra

  “Het is daarom maar het beste de resultaten van het verdere onderzoek van het Openbaar Ministerie af te wachten alvorens we meer berichten over de zaak.”

  Lul dan niet zo stom, Teunis.

  1. Siemien

   Zegt onze rechtsstaatverheerlijker Lao

  2. Zozo

   De enige die debiele uitspraken doet, ben jij. Toch moet ik er hartelijk om lachen, het is zo’n onzin.

 4. Bolkestein

  Had ik zondag al niet gezegd dat er een broekje op de grond was aangetroffen? En dat een broekje niet zomaar tot over de voeten naar beneden glijdt, maar daar een smerig handje bij geholpen moet worden? Had ik dus toch gelijk.

 5. Veteraan

  Ik dacht eerst dat Lao T daar was aangetroffen en had al bijna gebak gekocht.

 6. Drollevanger

  Het gaat mij in dit geval veel te snel. De veroordeling van de dode dader ging te gemakkelijk en de daders liepen te snel weer buiten.
  Ook vind ik het raar dat de doodsoorzaak nog steeds niet boven water komt. De politie is toch zo slim.
  Ik ruik het sudderen van een doofpot.
  Ik vraag me af wat kinderen van vier roepen als een doofstomme wat tegen probeert te zeggen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.