Video! Burgemeester Halsema beschuldigt De Telegraaf van 'flagrante leugens' over aanhouding zoon

Geen categorieaug 31 2019, 11:00
In Het Gesprek met de Burgemeester op AT5 werd door burgemeester Halsema voor het eerst teruggeblikt op de "flagrante leugens" van De Telegraaf over de aanhouding van haar zoon (15).

De Telegraaf heeft zich de woede van Halsema op de nek gehaald met de uitgebreide berichtgeving over de gewapende inbraak in een woonboot en de vluchtpoging van haar zoon. Het leek erop dat er sprake zou zijn geweest van een doofpotaffaire, mede doordat De Telegraaf beweerde dat politiemensen van hogerhand opdracht kregen om te zwijgen over het incident.
Volgens Halsema wist De Telegraaf dat er helemaal geen sprake was van een doofpot en wachtten zij bewust met het informeren van de geplande berichten tot kort voor de publicatiedeadline. Dit heeft er aan bijgedragen dat zij als burgemeester snel met een open brief op alle berichten reageerde. Gewoon damage control dus.
Of ja, 'gewoon', eigenlijk doet ze dat best voorbeeldig. Ik ben absoluut geen fan van haar maar laten we wel wezen: Ze erkent de fouten die er zijn gemaakt door haar zoon; geeft aan dat ze inderdaad beter zélf naar buiten had kunnen treden met dit incident en; dat ze duidelijk worstelde met haar rollen als burgemeester en moeder. De Telegraaf heeft volgens haar op sommige punten gelogen waardoor zij zich wel genoodzaakt voelde om te reageren. Ook een terecht punt.
Daarnaast heeft ze de meeste valkuilen in dit interview vermeden door juist niet frontaal in de aanval te gaan tegen De Telegraaf maar de problematiek en fouten voornamelijk bij haarzelf te houden. Dat is wat mij betreft dus gewoon best wel netjes gedaan (nu het runnen van die stad nog).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten