Video! Burgemeester Halsema beschuldigt De Telegraaf van ‘flagrante leugens’ over aanhouding zoon

In Het Gesprek met de Burgemeester op AT5 werd door burgemeester Halsema voor het eerst teruggeblikt op de “flagrante leugens” van De Telegraaf over de aanhouding van haar zoon (15).


De Telegraaf heeft zich de woede van Halsema op de nek gehaald met de uitgebreide berichtgeving over de gewapende inbraak in een woonboot en de vluchtpoging van haar zoon. Het leek erop dat er sprake zou zijn geweest van een doofpotaffaire, mede doordat De Telegraaf beweerde dat politiemensen van hogerhand opdracht kregen om te zwijgen over het incident.

Volgens Halsema wist De Telegraaf dat er helemaal geen sprake was van een doofpot en wachtten zij bewust met het informeren van de geplande berichten tot kort voor de publicatiedeadline. Dit heeft er aan bijgedragen dat zij als burgemeester snel met een open brief op alle berichten reageerde. Gewoon damage control dus.

Of ja, ‘gewoon’, eigenlijk doet ze dat best voorbeeldig. Ik ben absoluut geen fan van haar maar laten we wel wezen: Ze erkent de fouten die er zijn gemaakt door haar zoon; geeft aan dat ze inderdaad beter zélf naar buiten had kunnen treden met dit incident en; dat ze duidelijk worstelde met haar rollen als burgemeester en moeder. De Telegraaf heeft volgens haar op sommige punten gelogen waardoor zij zich wel genoodzaakt voelde om te reageren. Ook een terecht punt.

Daarnaast heeft ze de meeste valkuilen in dit interview vermeden door juist niet frontaal in de aanval te gaan tegen De Telegraaf maar de problematiek en fouten voornamelijk bij haarzelf te houden. Dat is wat mij betreft dus gewoon best wel netjes gedaan (nu het runnen van die stad nog).


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. tonna

  “Ze erkent de fouten die er zijn gemaakt door haar zoon”
  Fouten,die causale verbanden hebben met een gebrekkige opvoeding!
  Dat vergeet ze wél weer even te vermelden,gedurende haar lijdzame slachtoffergedrag!

  1. Mycase

   @tonna dat kind is er maar druk mee he lol

  2. Cycle25

   @ tonna, linksch en fouten erkennen is vloeken in de kerk, als grootste baas van de hoofdstad van bananenrepubliek Nederland mag je gerust zeggen dat Halsema een FAALHAAS is.

   Het is de kunst van links om de causaliteit om te draaien, ik denk dat Halsema weer gaat wijzen.

 2. joey

  Halsema en familie zijn als ik het goed begrijp streng orthodox islamitisch?
  Moeten bij inbraak/diefstal pleging,niet een of meerdere vingertjes eraf?

  1. Siemien

   Halalsema

 3. Seneca

  @wout
  je bent wel erg snel tevreden met de uitleg van mevrouw Halsema. iets van zij is links dus zij zal best wel een ‘goed’ mens zijn of is het ‘je kinderhand is gauw gevuld’.
  het bericht in De Telegraaf was een relaas van gebeurtenissen. mevrouw Halsema had de mogelijkheid om e.e.a. met de mantel der liefde te bedekken – had ik ook gedaan als ik de mogelijkheid daartoe had gehad – maar zij is burgemeester en in die functie had zij daar niet eens aan mogen denken. mevrouw Halsema heeft deze ‘storm in een glas water’ geheel aan zichzelf te danken. het enige dat haar rest is stil te zitten en niet met de beschuldigende vinger naar anderen wijzen. uiteraard dient zij haar zoontje een ouderwets pak rammel geven, dat helpt beter dan al dat moderne en achterhaalde gezwets.

 4. Kleptomaantje

  “er werken bij de politie bijna 7000 mensen en er is daar dus gelekt.”
  De woorden van halsema…
  Of terwijl ze geeft toe dat er een doofpot was.. Het domme wwicht met allerlei misleidende praatjes verslikt zich in haar eigen ego.

 5. Ritter

  “De Telegraaf heeft volgens haar op sommige punten gelogen waardoor zij zich wel genoodzaakt voelde om te reageren. Ook een terecht punt.”
  ———–

  Waarom is dat een “terecht punt”?

  Op welke punten heeft de Telegraaf dan gelogen? Dat is niet duidelijk.

  Halsema kan aan “damage control” doen omdat ze het overgrote deel van de media achter zich heeft. Die sympatiseren met GroenLinks.

  Laten we even aannemen dat dit de “zoon”van Geert Wilders zou zijn en dat Geert Wilders zo zou hebben gehandeld als Halsema.

  Wilders zou dan door de media zijn afgemaakt.

  1. Beukman

   @Ritter
   De Telegraaf beweerde dat Halsema dit voorval in de doofpot had willen stoppen. Niet waar.
   De Telegraaf suggereerde dat de zoon een overval had willen plegen. Niet waar.

   Dit zijn de grootste leugens. Er zitten nog tal van kleinere onwaarheden in de berichtgeving van de leugenachtige Telegraaf.

 6. Kretoloog

  ‘Nooit wrijven in een vlek’
  ‘Wie geschoren wordt, moet stilzitten’.

  Domme Halsema kent deze gezegden niet.
  Of ze snapt de betekenis niet…

 7. Kapitein Haddock

  Halalsema???
  Knetter-knetter-knetter gek!
  Wordt tijd dat ze , door haar geliefde, een weekje tussen de vrouwen loze uitgeprocedeerden gaat doorbrengen!

 8. Kapitein Haddock

  effe rechtzetting:
  ……door haar geliefde…….: schrappen!!!

 9. Top

  Ik heb een aangeboren reactie, op luitjes van Groen-Niks, die burgemeester of wethouder zijn, met miljoenen op de bank. En het klootjesvolk? Pikt het allemaal.

 10. Suidland

  Arme Femke, met d’r hete aardappel in d’r mond. Hoe komen ze toch bij “doofpot”, zal jij nooit doen hè. Wel tof dat je met een luchtballon naar Suid-Afrika bent gevlogen ipv vliegtuig…milieu is zo belangrijk voor je.

  Vals wijf

  1. Kretoloog

   Zeg maar rustig: Smerig sekreet

  2. Vliegenvanger

   Ja, dan kijken ze niet zo nou. Maar als ze een ander kunnen.naaien staan ze voor aan.
   Groen links is een partij die zo snel mogelijl de kop ingedrukt moet worden. Ze helpen samen met Dram66, VVD, en pvda nederland naar de kloten

 11. Jv

  De fouten die door haar zoon zijn gemaakt erkent ze?
  Nou niet helemaal dus, want waar bleef haar betoog dat die crimineel, want dat is ie net zo goed als een ander die, ook al had het niet veel voeten in de aarde, die ook zich vergrepen heeft aan praktijken die niet door de beugel kunnen.
  Haar zoon had ook een (alarm) wapen, waarvoor en van wie afkomstig en wat wilde hij hiermee bedrijven? Geef daar maar eens een eerlijk en fatsoenlijk antwoord op ipv de krant, die deze criminaliteit bekend maakte, aan de schandpaal te nagelen.
  Nee uw zoon, Femke, is een extreem linkse personage dat snuift, jat en niet terug deinst om, ook al is het een nepwapens, gewapend overvallen te plegen als de tijd maar rijpers geweest.
  Niet voor niets is het nu een aansterdammer, je moet je toch bij een of andere mafiabende aansluiten, niet? Anders hoor je er niet bij!
  Dus Femke, ophouden met vingertje wijzen en meer aandacht besteden aan, voor zover je dit nog kunt benoemen, je kinderen!

  1. Jv

   aansterdammer= Amsterdammer!

 12. Kretoloog

  Vandaag bekend geworden: zoontje Halsema pleegde inbraak in TWEE woonboten. In de 2e boot werden brandblussers en messen gestolen. Advocaat Plasman regelde schadeafwikkeling met eigenaar.

  Burgemeester Halsema heeft hierover niets gezegd in haar open brief. Opnieuw een bewijs dat we hier met een smerig sekreet van doen hebben.

 13. Vliegenvanger

  Halsema is een gl’er. Bij groen links kijken ze niet op een paar centen meer of minder. Ze strooien met ons belastinggeld alsof het niks is. Boeven zijn het, dat heeft haar zoon ook al geleerd, je ziet jong geleerd is ……..

 14. Beukman

  Halsema is dus niet alleen een goeie burgemeester, ze is ook nog eens een goede moeder om haar zoon te beschermen tegen een dagblad dat erop uit is om haar via haar zoon kapot te maken. Hulde!

  1. Kleptomaantje

   Halsema is een slechte moeder die haar kinderen niet onder controle heeft, laat staan de stad Amsterdam.
   Halsema is niets meer als een politieke ho@r en plucheplak ster…

   1. Beukman

    Het gaat hier over 1 kind, @Klepman. Niet overdrijven dus.
    Ik neem aan dat jij je hele dag biddend en lezend op de bank hebt doorgebracht? Nooit kattekwaad uitgehaald? Wat is er van je terechtgekomen?

  2. meneer cactus

   waaruit blijkt dat deze heks een goede burgemeester is ?

   Handhaaft het kraakverbod niet
   Handhaaft het boerkaverbod niet
   Laat huisvrede breuk gebeuren
   Is kampioen ondernemertje pesten met regeltjes

   Een heks zonder geweten

  3. Bosche draak

   Vent lul niet zo dom, een ettertje wat andermans eigendom binnendringt en met messen en een pistool rondloopt is tuig van de richel en moet van de straat af.
   Dat z’n mama een oneerlijke deuggleuf pur sang is maakt het alleen maar erger.

   Oh wacht, jij was vroeger ook zo’n kut ettertje niet waar?
   Beetje kwajongen moet kunnen toch?

   1. Beukman

    Pfff. De knaap liep rond met een neppistool, en die woonboot was een ouwe kapotte ongebruikte schuit ergens in een groezelig buurtje.
    Wat deed jij toen je 15 jaar was @Draak, met een hooivork werken op de boerderij?

    1. meneer cactus

     ja die knaap liep rond met een neppistool genoeg om een politiekogel te ontvangen. bekman en valsema sneappen niet eens de ernst van het gebeurde en blijven lekker bagatelliseren.

     Wat een minkukels

    2. Siemien

     Onze minderheidstandpuntinnemende randdebiel Beukhol roeptoetert ook weer wat

     1. Beukman

      @Siem
      Probeer het eens met inhoud, kinder”vriend”.

     2. Dik

      Hij doet slechts een digitaal plasje, net als zijn evenknie die graag wil dat ISIS blijft bestaan. De NSB’rs!

     3. meneer cactus

      inhoudsloos tegen inhoudsloos bekman, niets mis mee , jij wil de cabaretier uithangen maar je bent tegen je meerdere aangelopen

     4. Siemien

      Dat zeg ik beukhol roeptoetert maar wat, Beukhol is echt zo’n kansloze die graag zijn handen boven mensen houdt die se* met kinderen aandoenlijk vinden, en als je beukhol om z’n domoren slaat kan beukhol z’n fetisj voor kindertjes niet langer onder stoelen of tafels te steken..

     5. Siemien

      Beukhol en co worden hier echt verschrikkelijk om hun minderheidstandpuntinnemende domoren geslagen…

     6. Beukman

      Mijn vrienden @Siem en het Urinemonster lijden beiden aan een minderheidsstandpunteninnemersfobie.
      Dat hangt samen met hun angst om uit de toon te vallen. Voor hun kwaal bestaat tot op heden slechts een experimentele behandeling.

     7. Dik

      De supporter van de aandoenlijke, hij die fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt en warme gevoelens koestert voor kleine kinderen, degene die hoopt dat ISIS blijft bestaan en God dankt dat Fortuyn werd vermoord door eenzelfde linksfascist als hijzelf, degene die hem graag mag, de vunzige NSB’r.

     8. meneer cactus

      mooi gesproken Dik. Als je vriendschap kan hebben met onze tarrel moet je een erg zieke geest hebben. Bekman krijgt dus straks zijn dwangvestje weer om als de verpleging merkt dat ie zijn zieke gedachten weer op het internet ten toon spreidt

     9. Siemien

      Beukhol bewijst mijn gelijk, hij wordt om z’n domoren geslagen met z’n eigen minderheidsstandpuntinnemende standpunten, van een fobie kan geen sprake zijn natuurlijk, beukhol neem structureel een minderheidsstandpunt in..
      Houdt de handen boven de hoofden van ped*’s die se* met kindjes aandoenlijk vinden, dat dit het geval is, hoe ziek is beukhol echt..

  4. Mars020

   Halalsema is de slechtste burgemeesteres ooit. Continu liegen over van alles en de stad kapot maken. Haar zoontje heeft natuurlijk een linkse slappe opvoeding gehad en is daarom niet onder controle te houden. Ze heeft waarschijnlijk een bloedhekel aan Amsterdam, daarom maakt ze de stad van binnenuit naar de klote.

 15. meneer cactus

  Bij ons heet ze valsema of halalsema. Ze laat nu weer haar uitstekende bindingen met valsema zien. Een grotere leugenaar is nauwelijks denkbaar maar rutte wint het van haar

 16. Vrijedenkert

  Zoonlief wandelt doodleuk met nepwapen rond, betreed illegaal (onbewoond) schip en breekt in wat gewoon huisvredebreuk is en deze madam moet vervolgens de openbare orde en veiligheid handhaven in Amsterdam?
  Madam Halalsema heeft haar 15 jarige zoon niet eens onder controle en blijkbaar niet in staat deze op te voeden maar wil vervolgens wel de Televaag de maat nemen…

 17. Heerlenaar86

  Ze heeft natuurlijk gelijk.

 18. Jack Flash

  Dat zoontje wordt vast een goede burgermeester.

 19. Bes Tolen

  Nu moet Halsema aan de lijve ondervinden wat veel Nederlanders al jaren ondervinden van extreem linkse activisten, die met hun verzinsels ongestraft deze Nederlanders al jaren in diskrediet brengen. Zelfs bespioneren wat bleek uit een veroordeling van een inmiddels overleden respectabele Nederlander door de rechtbank in Zwolle. Je hebt het maar mooi als je als linkse rechter eenzijdig mag veroordelen. [De vrouw van de man lag op sterven en dat wist die linkse onderwereld. Het zal al wel een jaar of vijfentwintig geleden zijn.]. Dat kan ongestraft omdat de linkse activisten door de officiële politiek als geloofwaardig worden gezien En veelal ook van het nodige levensonderhoud en mogelijk meer dan dat.
  Het zou mooi zijn als Halsema ook haar best zou doen om die extreem linkse volksverlakkerij fors tegen te gaan. In Amsterdam dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.