Video! Tesla in Moskou vliegt spontaan in de hens

Een spectaculaire video van een spontaan ontploffende Tesla op de snelweg in Moskou, circuleert op internet. Hier de video:


Een Tesla S vliegt spontaan in de fik, schijnbaar door een fout bij het autopilot-systeem. Deze zou een vrachtwagen pal voor de auto niet hebben herkend en er tegenaan zijn gereden.

Tretiyakov, de bestuurder, had z’n handen nog aan het stuur terwijl de bestuursassistent-software z’n werk hoorde te doen. Hij wist aan de dood te ontsnappen maar hield er wel een gebroken been en verwondingen aan zijn borst er aan over. Zijn twee kinderen, die eveneens in de auto zaten, kwamen er met hersenschuddingen vanaf. Het beeldmateriaal begint dus bij het moment dat de vader met de twee kinderen al uit de auto waren geklommen en de eerste vlammen ontstonden.

Hoe fraai dergelijke auto’s ook zijn, dit is natuurlijk enorm zorgwekkend! Niet alleen zit men dus met een autopilot-functie die verre van perfect is, maar ook met een wagen die levensgevaarlijk kan worden in geval van een ongeluk. Het gezin had het geluk dat de auto niet direct bij de botsing ontplofte, wat dus heel goed had gekund.

De oorzaak van deze ontploffing heeft natuurlijk met de accu te maken die gemakkelijk kortsluiting kan krijgen na een ram. Nou is een Tesla nog een van de veiligere elektrische auto’s. Maar stel je eens voor dat je een ongeluk krijgt met een elektrische auto die een ton minder heeft gekost? Een gevaar voor jezelf en je directe omgeving, waar de brandweer zo’n apparaat eerder gecontroleerd uit laat branden dan daadwerkelijk het ding blust. Explosiegevaar en chemische stoffen die vrijkomen, maken zo’n ding echt levensgevaarlijk.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Lao Tse

  Mogelijk lag er een handgranaat in het deskboardkastje.

  1. van Urk

   Tuurlijk joh..Je hele klimaatdroom gaat gewoon in vlammen op. Maar zulk soort klimaatvriendelijke zelfmoord auto,s zorgen er anders wel voor om de bevolking te krimpen.

  2. Kim Verlouw

   Lao, onze millieu-activist.

   1. Dik

    En liefhebber van kleine kinderen.

    1. Lao Tse

     De Tweede Wet van Lao Tse: als Dik en Siemien zich in de discussie mengen gaat het subiet over seks met kinderen.

     1. Top

      Ze kunnen het niet genoeg herhalen! Blaaskaak!

 2. Kretoloog

  Dit is niet de eerste en vast en zeker ook niet de laatste Tesla die spontaan in brand vliegt. Zelfontbranding bij Tesla’s vormt al jaren een serieus probleem.

  1. Lao Tse

   Ik vind dat ze daar maar een een goede oplossing voor moeten vinden.
   Potverdorie!

 3. Jumping

  Links is er van overtuigd, dat zoals zij het hebben uitgestippeld, het de Nederlanders veel voorspoed gaat brengen.

  Tribunedaken voorzien van zonnepanelen, die gewoon in elkaar storten.

  Accu’s voor de voortstuwing van vervoersmiddelen, die spontaan in brand vliegen.

  Auto die gemaakt zijn om te denken, die het denken soms vergeten.

  Zonnepanelen gemonteerd op een pannendak, die gewoon in brand vliegen.

  Deze Linkse Demoniserende wegkijkende Rutte kliek is tot niets in staat.

  1. van Urk

   Het dak van de tribune zou – met het oog op sneeuwval- het gewicht van de zonnepanelen wel aankunnen zeggen deskundigen. Maar wat gebeurt er nou als er harde wind onder de zonnepanelen gaat waaien? Het hele dak gaat dan vibreren!

   1. Confucius

    Ik zag die deskundige ook bij het nieuws van 8 uur.

    Die gaat op die zender dus niet zeggen dat zonnepanelen slecht zijn voor je dak.

 4. meneer cactus

  De potentiële energie uit een accupakket is levensgevaarlijk en wordt bewust onderschat door de lieverdjes en de liefhebbers van de energietransitie. Waar benzine en andere fossiele brandstoffen een ontstekingsbron nodig hebben is elektrische energie een ontstekingsbron en een energiebron.

  Kijk even de duizenden filmpjes op internet die in korte tijd gepost zijn uit bewakingscamera’s en andere opnamebronnen waarbij scooters , fietsen , auto’s en andere elektrische spontaan ontploffen of ontbranden. Volgens de klimaatspecialisten is het allemaal veilig in theorie maar de praktijk laat duidelijk anders zien. De papagaaien van de media verwijzen dan naar verkeerd gebruik of onderzoek moet nog uitwijzen wat de oorzaak is.

  Elektriciteit is geen speelgoed voor vervoer maar dat dringt heel langzaam door bij de mastodonten van de energietransitie

  1. Confucius

   Meneer cactus, elektriciteit is de perfecte bron voor die stoel waar al die klimaat terroristen plaats op moeten nemen.

  2. Piet51

   @meneer cactus
   Die problemen met elektriciteit zijn oplosbaar en moeten opgelost worden. hetzelfde is indertijd met fossiele brandstoffen gebeurd. Ik beschouw die incidenten als kinderziekten.

 5. Cycle25

  Lachwekkend, laten we de hele wereld elektrisch inrichten en dan maar hopen dat de zon tijdens een maximum geen X flare richting Aarde stuurt. Dan is het geen incident, maar schieten miljoenen auto’s in de fik.

 6. Agios

  Nog voor de ongelukken met electrische auto’s, heb ik besloten nooit zo’n ding te kopen. Het is een knieval voor de klimaatwaanzin. De benodigde chemie kan maar mondjesmaat ‘geoogst’ worden. Het afvoeren na een bepaalde tijd is nu al een onoplosbaar probleem. Ze zijn te zwaar voor het gangbare wegdek en ga zo maar even door. Zo wil ik ook geen grasrobot. Op een en dezelfde pagina in de krant smeren ze zo’n ding aan terwijl op de pagina ernaast de mensen sterk aangeraden wordt te bewegen door de gezondheidsmaffia. Je kunt deze problematiek terugvoeren tot slechts e e n gedachte: er moet verkocht worden. Wel, dat is het echte probleem waar we vanaf moeten. Kill de consumptie! Ben je gelijk van een berg afval af en kan Greta gewoon weer naar school.

  1. Piet51

   @Agios
   Een fantastisch idee: “Kill de consumptie!” Dat scheelt afval, maar nog veel meer. Dat scheelt ook productieprocessen met de daarbij behorende CO2-uitstoot en andere viezigheid. Dat scheelt transport van al die te consumeren goederen, bestrijdingsmiddelen, grondgebruik, kunststoffen, etc., etc.
   Kortom, ik ben het roerend met je eens.

 7. joey

  Putin doet er zijn voordeel mee,hij gaat géén tesla’s importeren!
  De productie van fijnstof,CO2 en roetspuiende Russische automerken wordt opgevoerd!

 8. Piet51

  Natuurlijk moeten we wat doen aan risico’s. Maar we moeten vooral niet overdrijven en alles in perspectief blijven zien. Hoeveel slachtoffers (doden en gewonden) kunnen worden gekoppeld aan elektrische auto’s? Hoeveel doden en gewonden hebben we a.g.v. “normale” auto’s? Accu’s van mobiele telefoons kunnen ook in je broekzak ontploffen, doen dat een heel enkele keer ook. Wie ligt daar wakker van? Al die brandstof in tanks bij benzinestations, wie blijft daar verre van bij het tanken, of maakt zich er ook maar zorgen over.
  Er zijn echt belangrijker onderwerpen, al moet dit wel opgelost worden.

 9. C.A.Barstow

  Al bestaat het risico dat u en de uwen levend verbranden in uw (toekomstige) elektrische auto,
  dat interesseert hen in Den Haag geen moer, die klimaat krankzinnigheid staat en zal u door de strot geramd worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.