Volkskrant praat ons schuldcomplex aan: ‘Haal je vrouwelijke Syriëgangers en hun kinderen niet terug, dan is het wachten op aanslagen’

Al tijden is er een hevig debat gaande wat de overheid moet doen met vrouwelijke Syriëgangers en kinderen. Terughalen of juist berechten op de plek waar ze nu zitten? Hebben deze mensen nog wel recht op een plek binnen onze samenleving, met het oog op wat ze gedaan hebben in Syrië? Gerrit Loots schrijft in de Volkskrant dat we ze beter kunnen terughalen. Is dit wel verstandig?

Gerrit Loots is hoogleraar aan de Vrije universiteit van Brussel, Loots een heeft een tijdje vertoefd in diverse kampen waar hij psychologisch onderzoek deed. Naast veel trauma en leed constateerde hij ook iets anders: wrok en haat.

‘De moeders zeiden tegen mij: als mijn kind sterft, dan heb ik geen toekomst meer, ik ben slechts aan het overleven voor de kinderen. Dan vragen wij toch eigenlijk om aanslagen? En ze kunnen vertrekken hè, de kampen zijn niet waterdicht. Er zijn al enkele vrouwen die uit de kampen zijn ontsnapt met hulp van mensensmokkelaars. Dat is iets wat wij geregeld horen.’

Het is een opmerkelijk interview met de Volkskrant. Ondanks dat Loots een maand bij verschillende kampen is wezen kijken heeft hij de beruchte ‘ISIS’ kinderen niet gezien of gesproken. Toch constateert hij dat ook zij zwaar getraumatiseerd zijn. Ook blijkt uit het interview dat Loots zeer vergevingsgezind is ten opzichte van de Koerden.

‘Ze zitten in dezelfde detentiekampen, waar veel spanning en onveiligheid heerst. En door de Koerden worden ze nog altijd als IS-strijders gezien. Dat is en blijft zo.’

De Koerden zullen hier goede redenen voor hebben, maar Loots ziet het anders schijnbaar. Dit vindt Loots onzinnig, kinderen onder de zes jaar kunnen nog helemaal niet radicaliseren daar zijn ze te jong voor aldus de hoogleraar.

Door met een activistische houding door het leven te gaan probeert Loots nu de politiek te beïnvloeden. Wellicht nobel te noemen, maar hoe staat het dan met een objectieve constatering? Het zou zeer goed kunnen dat kinderen onder de zes jaar nog niet radicaliseren, maar als die kinderen eindelijk naar Nederland terugkomen en ze worden langzaamaan ouder, wat is dan het risico?

Het is een uitermate moeilijk en pijnlijk dossier. Toch zijn zulke ‘experts’ niet bruikbaar voor de vorming van een objectief beeld omtrent de problematiek. Ik zet ‘expert’ expres tussen aanhalingstekens, niet omdat ik niet geloof dat de man een zeer kundige psycholoog zou zijn maar eerder omdat Loots al direct zijn politieke standpunt kenbaar maakt. Hoe objectief is hij dan nog?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Lampje

  Het is juist precies andersom, haal ze hier naar toe en ze gaan aanslagen plegen.

 2. tonna

  “uitermate moeilijk en pijnlijk dossier”
  Dat ligt er helemaal aan wie dat dossier schrijft én wie het daarna leest!
  Merkel zou een ander dossier produceren dan Wilders,het is allemaal subjectief en selectief.
  De argeloze burger krijgt alleen de links knuffelende dossiers ter ore!

 3. Lao Tse

  De volgende student die geen fatsoenlijke Nederlandse zin kan schrijven.

  Ergerlijk.

  1. Original NL

   Pim Fortuyn!!

  2. Peter Oudshoorn

   Jij maakt ook aan de lopende band fouten, taalnazi. Vanochtend nog een onvergeeflijk als/dan blunder.

   1. Original NL

    Dat kan niet peter …lauwe diarree is onfeilbaar.

   2. Malsi Marbh

    Hoeveel taalfouten van de 60-plusser met zijn warme gevoelens voor kleine kinderen wil je hebben?

  3. merlot

   “De volgende student die geen fatsoenlijke Nederlandse zin kan schrijven.

   Ergerlijk.”

   Lauwe Thee zeikt aan de lopende band de redacteuren van DDS af.

   Daar kickt hij op.

   Sta daar eens even bij stil: wat moet je dan toch een vreselijk rotkarakter hebben.

   1. Malsi Marbh

    Inderdaad, bovendien bakt hij er zelf helemaal niets van, zo kan hij fijn de aandacht van zijn linksfascistische nazigedrag afleiden.

 4. Duke

  Laat die belg zich met zijn eigen kutland bemoeien.

  1. Original NL

   Idd ..wie neemt er nu nog een belg serieus een land dat toestond dat molenbeek in een soort isis opleidingskamp is veranderd.

 5. Ritter

  “‘De moeders zeiden tegen mij: als mijn kind sterft, dan heb ik geen toekomst meer, ik ben slechts aan het overleven voor de kinderen. Dan vragen wij toch eigenlijk om aanslagen?”
  —————-

  Dat kun je dus benoemen als chantage.

  Wat mij vaak opvalt is de (verkapte) sympathie die de (linkse) media heeft voor jihadisten. (en islam in het algemeen)

  Aan de ene kant worden “extreem rechtse” aanslagplegers verketterd door links. Daar is geen greintje sympathie voor de motieven bij de media …………..maar aan de andere kant probeert links sympathie op te wekken voor islamitische terroristen. We moeten begrip hebben voor hun motieven. We moeten zelfs medelijden hebben met deze islamitische terroristen.

  Wat is dat toch die liefde voor de islam bij links?

  Harald Doornbos schreef o.a. over de ISIS vrouwen:

  “niet alleen vechten ISIS-vrouwen soms actief mee aan front, ze speelden instrumentale rol bij opbouw ISIS-staat; bij scholing/hersenspoelen kinderen, zuiveren van lokale bevolking, officiele slavernij, zelfmoordaanvallen etc. Dit is een zeer serieuze zaak”

  Mensen moeten dus goed begrijpen wat ze het land binnenhalen. Veel van deze vrouwen hangen nog steeds het ISIS gedachtegoed aan.

  1. Original NL

   Waar de islam opduikt is het met de economie en welvaart onomkeerbaar snel gedaan.
   Een land ziet er dan al snel uit als al die islam shitholes..bestaat economisch alleen nog maar uit mini mocro groenteboeren en/of turkse bakkers..en een achterlijke kultuur a la de donkerste middeleeuwen.

   1. ZiggyStardust

    Bekijk Indonesië nu maar eens. Zelfs de Volkskrant schreef er een groot artikel over. Sharia politie op straat die je oppakt als je broek iets te ver afgezakt is als man, of je niet genoeg bedekt bent als vrouw. 20 jaar geleden werden ‘waria’, transseksuelen, daar gerespecteerd. Nu de islam de overhand heeft moeten ze vrezen voor hun leven. De islam is hetzelfde als hiv en kanker. Je moet zorgen dat het zich niet verder verspreidt, en uit proberen te roeien.

  2. Kim Verlouw

   Ritter,
   U schrijft:”Wat is dat toch die liefde voor de islam bij links?”

   Links heeft geen liefde voor de islam zelf. Links heeft liefde voor een vijand van Nederland. Ze hebben liefde voor iedereen die Nederland kapot wil maken. Ze hebben een doorzichtige dubbele agenda. Ze haten het dat het goed gaat met heel veel mensen, dat mensen rijk zijn maar zelf niet mee kunnen komen.

   Islam en links misbruiken elkaar en zijn elkaars “useful idiots”. Zij mogen elkaar ook niet.

   Het is opzet.

   1. Malsi Marbh

    Inderdaad Kim, want zeg nou zelf, wat zijn de voordelen van de islam behalve dat je land er van naar de bliksem gaat.

   2. M de ruyter

    Klopt helemaal wat je zegt, wat je daar nog aan toe zou kunnen voegen is dat links een nieuwe onderklasse wil creëren die ze makkelijk kunnen manipuleren en onder controle houden.
    De zieligheids industrie ziet bulten met stemvee aan de andere kant van de Middellandse zee.
    Wat ze vergeten is dat het als een boemerang op hun hoofd terug komt. Die watjes zijn namelijk de eerste slachtoffers..

  3. Pronounce

   Hier zijn gewoon de Wetten van Bart Croughs van toepassing. De aanslagplegers in de VS zijn westerse blanke mannen. Daarvoor is geen sympathie. De ISIS bruiden zijn niet-westers, vrouwelijk en islamitisch. Helemaal in het straatje van de linkse hokjesdenkers met hun identiteitspolitiek.

   Ondanks het feit dat deze vrouwen bewust naar Syrië en Irak gingen om daar het islamitische kalifaat te ondersteunen worden ze door linkse geschiften als de de eerdergenoemde professor onbewust nog steeds als ‘slachtoffer’ gezien. En vergeet niet dat linkse mensen ten aanzien van niet-westerse mensen er nogal een handje van hebben met 2 maten te meten: zaken die je bij westerlingen nooit zou accepteren moet je bij zielige niet-westerlingen niet zo zwaar aan tillen. Gewoon als kleine kinderen behandelen die niet beter weten.

   En daarnaast is het natuurlijk nog zo dat de geïmporteerden als stemvee moeten dienen voor links, nu de arbeider zich in groten tale van hen heeft afgekeerd. Die zijn nu dan ook ineens niet meer het onderdrukte proletariaat, maar kleinburgerlijke racisten.

 6. struisvogelpolitiek

  Onze premier genaamd Rutte heeft ooit eens gezegd: Degene die naar IS afreist kan beter daar omkomen. Het zijn niet mijn woorden maar de zijne, dus houd ik hem daaraan.

 7. Jumping

  Links Nederland creëert een grote mate van angst.

  Links geeft ruimte en een voedingsbodem voor haat, jegens andersdenkenden.

  De kogel die Fortuyn het leven kostte, kwam tenslotte ook van Links.

  Het demoniseren van Links, kan dodelijk zijn voor andersdenkenden.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  1. Korporaal Monty

   “Het demoniseren van Links, kan dodelijk zijn voor andersdenkenden.”

   En het demoniseren van Rechts werkt verbroederend zeker?

   1. Original NL

    Quote..
    .En het demoniseren van Rechts werkt verbroederend zeker?….
    Er is nauwelijks extreem rechts…maar wel een gigantische groep extreem links.

 8. Korporaal Monty

  “Haal je vrouwelijke Syriëgangers en hun kinderen niet terug, dan is het wachten op aanslagen”

  Alsof we nu geen aanslagen kunnen verwachten.

  Wilders waarschuwt hier al jaren voor.
  Sommige reageerders hopen zelfs op een grote aanslag in ons land.

  1. Duke

   Die aanslagen hebben we al gehad, maar het mediakartel spint alsof de terroristen slechts verwarde mannen zijn.

   Die Syriegangers zou je moeten checken op een dubbele nationaliteit en dan de Nederlandse afnemen.

   Rubberen Rutte wil net als zijn baasje Merkel meer bloed aan zijn handen, dus verstandig beleid zit er niet in. De kans op een grote aanslag neemt daardoor toe.

  2. dario

   Ach ja dat is dan wel om de boel een beetje op gang te helpen zeg maar .
   Volgens mij hebben we hier een korporaaltje die zich nu al in de broek schijt hahahaahah
   Mijn god wat een angsthaas .

 9. Hentheman

  Dat islamitische ongedierte dient uitgeroeid te worden, heeft totaal geen zin om dit ongedierte teug te halen..

  1. Lao Tse

   Hentheman staat wellicht symbool voor de extreemrechtse loner waar we nog veel ellende van kunnen beleven.

   1. Original NL

    Zoals jij symbool staat voor de extreem linkse deugloner..waar velen al jaren veel ellende aan beleven…

    1. Lao Tse

     Ik heb ik elk geval geen aandrang medemensen te vermoorden.

     1. Original NL

      Idd… dat laten jullie soort liever aan types als volkert van der graaf over…en danken “god” hiervoor..hypocriet!!

     2. Angelus pacis

      Mocht er door een aanslag een familielid of iemand die je na staat overlijden door deze ideologische gekkies dan ben ik benieuwd of je de zelfde zin schrijft……

     3. ZiggyStardust

      Original NL, dat heb je goed gezegd. Ik kan me zijn uitspraak over Pim ook nog goed herinneren. Eigen handen wassen in onschuld en lekker deugen. En dan nog de rest, wat in linkse kringen een niet al te groot probleem is.

     4. Jv

      Lao Tse; geloof ik direct, maar aanzetten tot moord is net zo erg, en daar hebt u dus blijkbaar een handje van!
      U wilt deze beesten weer terug laten komen, prima, maar neemt de gevolgen voor uw rekening als deze beesten aanslagen plegen en onschuldigen het leven moeten laten, hopelijk zal het gros van de vermoorden dan uit uw familie bestaan.
      Misschien dat u dan eens tot bezinning komt.
      Ik begin toch steeds meer te twijfelen aan uw verstandelijk vermogen!!!!

     5. Lao Tse

      @Jv, ik wens niet dat deze mensen terugkomen. Het liefst zou ik willen dat ze verkiezen naar te blijven.
      Ik denk echter dat we ons humaniteit en volkenrechtelijk niet aan onze verantwoordelijkheid jegens deze landgenoten, en in het bijzonder hun kleine kinderen, kunnen onttrekken.
      Ik meen dat we de kinderen moeten opvangen en hun ouders berechten.

     6. Jv

      @Lao Tse; waarom schrijft u dat dan niet als uw reactie?
      Waarom eerst mensen op stang jagen en als u dan met uw eigen woorden negatief geconfronteerd wordt, dan komt u pas met de erkenning dat ook u deze lui niet terug wilt laten komen.
      En die kinderen?? Daar hebben wij toch geen enkele boodschap aan? Wij zijn niet de ouders of verantwoordelijken voor deze kinderen? Dit hadden die vrouwtjes beesten van te voren moeten bedenken, als ze tenminste een vorm van enige verantwoordelijkheid hebben.
      Mijn mening is helder, laat ze daar lekker creperen, net zoals onze mensen die vermoord, in brand gestoken, uit elkaar getrokken zijn, onthoofd zijn, enz, enz.
      Ik gun ze een gevangenisstraf dat jaren mag duren, maar dan wel daar in die zandbak want hier krijgen ze alleen maar weelde en luxe! De doodstraf is nog te simpel voor deze beesten!

     7. merlot

      “@Lao Tse; waarom schrijft u dat dan niet als uw reactie?
      Waarom eerst mensen op stang jagen?”

      Omdat hij daarop kickt.

   2. M de ruyter

    Helaas voor rechts zijn we sterk en invidualistich, moeilijk om een vuist te maken.
    Links zijn zwakke mensen die een herder en het collectief nodig hebben, want zelf kunnen ze het niet.
    Een collectief loopt makkelijk over een individu heen.
    Misschien houden jullie daarom zo van moslims, ze delen geen een westerse waarde maar zijn wel een collectief.

   3. Jv

    Juist en dat wordt tijd ook!

  2. Jynx

   Mee eens!

 10. ikweetwatikwil

  Monty. Als ik uw reacties lees , komt mij een kameleon voor ogen.

  1. Bosche draak

   En de enige kleur die hij aanneemt is geel…..

 11. Mariposa78

  Ah die Gerrit Loots komt op deze conclusie doordat hij het Rijnlandse model gebruikt.
  Dat is pas zorgwekkend net zoals mensen die zeggen dat zij het scheermes van Ockhams gebruiken om tot een conclusie/ waarheid te achterhalen.
  En dat terwijl ze te stom zijn om te kunnen scheren.

 12. Jv

  Als deze malloot in Brussel werkt, waar bemoeit deze man zich dan mee.
  Meng je niet in de binnenlandse aangelegenheden van ons land. Steek je snuffel maar in de rotzooi die Brussel en België als land hebben gecreëerd.
  Tenslotte kwamen de meeste psychopaten die aanslagen pleegden, uit België.
  Als deze malloot zo graag die beesten deze kant op wil laten komen, dan zet de deuren in België maar open, maar wij willen deze beesten niet meer in ons land hebben.
  Onze dierentuinen en varkensstallen zitten al overvol!

  1. M de ruyter

   Een probleempje jv , we hebben geen soevereine staat met deugdelijke grenzen meer. De Eu en de VN bepalen buiten onze democratie wat hier gebeurt.

 13. Kapitein Haddock

  Volkskrant????
  De grootse leugenkrant van Nederland.
  Laat ononderbroken Linkse “wetenschappers” en “Moslim-knuffelaars” aan het woord!
  Om…………ja,……ja…….Linkse dictatuur te creëren !!! En de dictatuur van de Islam helpt daar geweldig bij!

 14. Jv

  Aan alle linkse malloten!
  Hierbij; PVV-voorman Geert Wilders deelt een nauwelijks verdekte dreun uit aan zijn collega-partijleider Mark Rutte (VVD). Een week geleden gaven de Amerikanen namelijk een terrorismewaarschuwing af voor Nederland. Maar de eigen bevolking heeft helemaal niets gehoord van de verantwoordelijke instanties. “Waarom is onze eigen bevolking niet geïnformeerd?”

  Zover is het al dat eigen volk niet eer veilig is in eigen land.
  En onze zgn Haagse volksvertegenwoordigers…… ach die liggen lekker op het strand, de kogels, messen en zwaarden is voor het klootjes volk.
  Na ons de zondvloed!

 15. Rud56

  @Tonna, ++++++++!

  Dat islamgerelateerd vuil hier toelaten, of het nou groot of klein is, het is allemaal besmet met de satanische ideologie!

  Komen ze hier terug, krijgen ze met leugens een straf van lik-me-vestje terwijl hun addergebroed ondergebracht wordt in islamitische kringen, in plaats dat dat addergebroed door ongelovigen geestelijk wordt geschoond. Voor zover dat bij dat addergebroed nog mogelijk is. Kortom, dat vuil hier toelaten geeft grote, ontzettend grote ellende!! Dus nee, daarlaten, registreren én laten volgen door inlichtingendiensten. Ga ze over de schreef, opzoeken en afschieten!
  Voor een veilige wereld is dat de énige oplossing! Want het betreft demonen, groot en klein!

 16. wietordok

  Iedere moeder op de wereld krijgt te kampen met levenslust en ziet véélal géén toekomst voor
  haar bestaan indien haar zoon (kind/kinderen) die zij 9 maanden in haar droeg, leerde lopen, eten, praten,
  en jaren als kroost om haar heen leefde op jonge leeftijd steft.

  De rest is propaganda.

  Die Loots is niet goed wijs.

  Waarom heeft een Belg altijd een krant in de achterbak van zijn auto?
  Indien hij zin heeft om te gaan scheuren.

 17. Annemijn

  Precies! Zij praten hun lezers een cultuurmarxistisch schuldgevoel aan.

 18. Bolkestein

  In Iraq gaan die IS-oorlogsmisdadigsters gewoon aan de galg. Weten we tenminste zeker dat ze nooit meer aanslagen gaan plegen.

 19. Jean Nederland

  Naieve Nederlanders en goedgelovige linksen, dumbdumbers…kijk op Youtube naar de videoos van Bill Warner en realiseer je de doctrine van de Islam….moslims hebben een belofte/gelofte (zoals de SS aan Hitler) aan Mohammed gedaan om ervoor te zorgen dat de wereld of Islam wordt of de ongelovigen gedood worden. Elke andere bewering is een leugen en jullie weten ondertussen wel wat de beweringen van moslims zijn….100% leugens. Bill Warner dus, 45 jaar kennis over de Islam!!

  1. Lex

   Bedankt voor de TIP ik heb hem meteen toegevoegd aan me favorieten.

   De islam hoort niet thuis op deze planeet.

 20. Jean Nederland

  TER HERINNERING:

  Het geloof van de Vrede…..

  Koran 2:191  Doodt de ongelovigen waar je ze ook aantreft
  Koran 3:28    Moslims mogen geen vriendschap sluiten met ongelovigen
  Koran 3:85    Geen enkele andere religie dan Islam is acceptabel
  Koran 5:33    Vermink en kruisig ongelovigen als ze moslims bekritiseren
  Koran 8:12    Terroriseer en onthoofdt al diegenen die in andere geschriften geloven dan de Koran
  Koran 8:60    Moslims moeten alle wapens verzamelen om ongelovigen te terroriseren
  Koran 8:65    De ongelovigen zijn dom; spoor moslims aan om hen te bevechten
  Koran 9:5      Als je de kans ziet, doodt dan ongelovigen waar je ze ook te pakken krijgt
  Koran 9:30    Joden en Christenen zijn pervers, bevecht hen
  Koran 9:123  Voer strijd met de ongelovigen die in uw buurt wonen
  Koran 22:19  Straf de ongelovigen met kledingstukken van vuur, gehaakte ijzeren staven, kokend water; smelt hun huid en hun buiken 
  Koran 47:4    Verlang niet naar vrede met de ongelovigen, onthoofdt hen als je ze te pakken krijgt.          

 21. ManusR

  Nu heb ik deze hoogleraar Loots ook niet bezocht of gesproken doch mijn mening is dat hij zijn licentie moet inleveren door het feit dat hij wartaal uitspreekt en niet volledig toerekeningsvatbaar is en daardoor een gevaar voor onze samenleving vormt.

 22. Jynx

  Goed geformuleerd!

 23. Lex

  Wat is de leeftijdgrens dat je die kinderen hier naar toe kunt halen 6 jaar?

  8 jaar lijkt mij al te gevaarlijk dan kunnen ze al gehersenspoeld zijn.

  Ik zou zeggen laten hen daar berechten en vervolgen.

  Terug naar Nederland halen dat gaat bakken met geld kosten.

 24. Bolkestein

  En zo is het maar net. Uitgereisde IS-oorlogsmisdadigsters hebben geen enkel recht meer op nog weer het VK binnen te mogen komen. Er zijn Britse ouders die kinderen hebben verloren omdat zij hebben gevochten tegen IS om het VK en hun burgers tegen IS-terreur te beschermen.

  Hier een betoog van Katie Hopkins:

  THIS STILL STANDS Begum Bride of ISIS.

  You gave up your right to call this country your home when you went to join the enemy..an enemy true Brits sacrificed their sons & daughters to fight against

  Stay in your refugee camp and own your choices

 25. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Hoeveel kinderen en kleinkinderen van NSB ers lopen hier rond ?

  1. Caesar Lion Cachet

   PS…

   En de SSers niet te vergeten !

   Kom er maar in Bosche Drol & Onzindelijk Denken !

 26. Deathspank

  Kan me nog goed herinneren dat toen mensen jaren geleden naar syrie vertrokken, de politiek heel stellig is geweest over het feit dat ze niet konden terug keren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.