shutterstock 1323540278

Faaloverheid moet miljoenen euro's taxpoet afschrijven vanwege EPISCH FALEND IT-project: 'Onnodig geld verspild!'

Geen categorieaug 06 2019, 13:00
De Nederlandse overheid heeft ruim €6 miljoen door de plee gespoeld, zo leren we vanochtend. Minister Cora van Nieuwenhuizen trekt de stekker uit een onvoltooide IT-applicatie die gebouwd werd door de peperdure jongens van Deloitte. Schade aan de kant van de belastingbetaler? Oh, slechts zo'n €6 miljoen.
Als er vandaag aliens zouden landen op het Malieveld, en ze keken richting het Binnenhof. Wat zouden ze dan zien? Volgens mij zien ze dan een hele grote en inefficiënte organisatie die als voornaamste doel lijkt te hebben om geld te stoppen in grote, risicovolle en ongelofelijk kostbare egoprojecten. Het gros daarvan ICT-projecten van een stel ambtenaren dat denkt dat ze wel even Bill Gatesje en Steve Jobsje kunnen spelen met het geld dat de hardwerkende Nederlander zo braaf voor ze ophoest.
Wat krijg je dan? Dit soort geklungel met miljoenen euro's. For shame, minister Van Nieuwenhuizen:

"Er is al 6 miljoen euro in geïnvesteerd, maar minister Cora van Nieuwenhuizen neemt haar verlies op een it-project dat niet op tijd is afgeleverd door Deloitte. Haar geduld met het bedrijf is op, ze heeft het contract ontbonden.

Het gaat om een ict-systeem waarmee verschillende overheidsdiensten externe krachten makkelijker kunnen inhuren.

Het ministerie kreeg als advies om snel een knoop door te hakken, om te voorkomen dat er 'onnodig geld' verspild zou worden."

Want onnodig geld verspillen, dat zou dit waterpomp- en Afrikahulp-kabinet natuurlijk nóóit doen. Hoe dan ook, deze kan weer worden genoteerd in het zwartboek over wat er gebeurt als megalomane ambtenaren voor ICT-projectontwikkelaartje gaan spelen. En een VVD-minister met sterallures vervolgens de boel runt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten