Wat?! Bouwbedrijf stadion AZ blijkt gevaarlijk slecht track record te hebben

De chaos rondom de instorting van het dak van het AFAS Stadion lijkt voorlopig nog niet over. Al eerder was bekend dat de club en de eigenaren wisten dat oorspronkelijke dakconstructie helemaal niet berekend was op extra ballast. Door speciale constructies en oplossingen zou het wel kunnen. Nou dat hadden ze dus bij het verkeerde eind. En nu is er nog meer modder naar boven gekomen.

NH Nieuws meldt dat de onderaannemers van het stadion al eerder de fout in zijn gegaan. Er werden al veel overeenkomsten gezien en gevonden tussen de instorting van het AFAS dak en de parkeergarage in Wormerveer. Wat blijkt? Het gaat om dezelfde bedrijven die de berekeningen en de las montage uitvoerden.

De constructeur en de staalmonteur maakte dus al enkele grote fouten bij de bouw in het AFAS Stadion en een paar jaar later maakte ze een soortgelijke fout bij de parkeergarage in Wormerveer. Al eerder kwam naar buiten dat er enorm veel fouten zijn gemaakt bij de parkeergarage in Wormerveer. Nu blijkt dus dat het om dezelfde bedrijven gaat. Ook in 2005, bij een instorting van het dak van een bouwmarkt, zijn deze bedrijven betrokken.

Er komt nu steeds meer naar boven dat AZ met een niet competent bedrijf in zee is gegaan. Een bedrijf dat herhaaldelijk verantwoordelijk is voor zulke grove fouten is hartstikke gevaarlijk natuurlijk.

De onderzoeksraad voor veiligheid constateerde al gisteren dat het ging om slechte en compleet verkeerde lasverbindingen, uit hun rapport nam de gemeente de beslissing om het stadion direct te sluiten. Dit omdat er op meerder plekken in het stadion een veiligheidsrisico zit.

Voor de voetbalclub betekent dit dat ze de komende tijd geen thuiswedstrijden in eigen stadion kunnen spelen, wat voor de supporters uiteraard zeer vervelend is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Jumping

  Natuurlijk moet er een Zwarte Piet of desnoods een roetveeg Piet worden aangewezen.

  Maar de hoofdschuldige is het controlle apparaat van overheidswege, de zogenaamde vergunningverlener.

  1. Korporaal Monty

   Verrassend.
   Dit is toch gewoon de schuld van Rutte. Hij vertegenwoordigt toch de overheid?

   Of ben je vandaag iets milder over hem?

 2. Robert75

  Vraag me af wie er straks voor de kosten op gaan draaien. Die bedrijven zijn incompetent geweest maar dat geldt ook voor AZ. Want ze wisten dat dat dak die zonnepanelen niet kon dragen maar toch hebben ze dat risico blijkbaar genomen.

  1. EU kok

   Ik heb in nog geen een artikel betreffende dit ongeluk een link met de zonnepanelen gelezen.

   1. Isengrijn

    Het hele woord; ‘zonnepaneel’ komt er niet in voor.
    Dirk Scheringa had het ding laten bouwen toen der tijd. De man was nogal van de centen.

    1. Machiavelli

     @Isengrijn,
     Lekker he! Onschuldige mensen vals beschuldigen. Scheringa had geen moer te maken met de mankementen aan het stadion. En uiteraard wilde hij het stadion zo goedkoop mogelijk. Als jij een dakkapel op je dak laat zetten, kies jij dan de duurste aannemer uit?

     1. Isengrijn

      Haha, ho rustig aan Italiaantje,
      🙂

      Ik beschuldig helemaal niemand. En ja, ik zou zelf ook één van de goedkopere opties kiezen met het laten bouwen van mijn dakkapel.
      Geez…

     2. Dik

      Reinaert houdt wel van een beetje stoken. Wist je al dat Gaza judenrein is?

     3. Isengrijn

      Lugar’s Dik schreeuwde hysterisch voor de zoveelste keer:

      “…Wist je al dat Gaza judenrein is?…”

      Ja, dat had je al een aantal keer benoemd, ja…
      …dikke auti!

     4. Dik

      ‘…dikke auti!’

      Je moest eens weten, oude antisemiet!

   2. Robert75

    Nou gisteren bij Veronica Inside lieten ze een filmpje gezien waarin toch duidelijk werd toegeven dat het dak die zonnepanelen niet konden dragen maar dat ze met de leverancier tot de oplossing waren gekomen. Het wordt duidelijk gezegd dus wisten ze het van te voren.

    youtube.com/watch?v=RJ__VI_2V5E

 3. Rud56

  Vervelend voor de supporters? Het is ronduit schandalig, schofterig, kortom is niet onder woorden te brengen, dat er zo kan worden gesoemeld door maffiose bouwbedrijven!
  En dat een overheid, die dient te controleren dus ook niet zuiver is!

  Ja, die supporters én andere bezoekers van dat stadion mogen in hun handen wrijven dat ze nog leven! Als ik een van hun zou zijn geweest had ik het wel geweten: schadeclaim van hier tot aan Tokio naar al die verantwoordelijken, van bouwer tot aan gemeentebestuur en Scheringa!

  Want zij allen hebben uit puur winstbejag en bewust honderden zoniet duizenden mensenlevens op het spel gezet.

 4. Rud56

  Maar ja, dit is al jaren het land van de Asschers, de Ruttes, de Pechtolds etc.
  Dus van een zuivere overheid is al lang geen sprake meer!

  1. EU kok

   Precies, het ingestorte dak kwam van links.
   De opdrachtgever, ene meneer Scheringa was links.

 5. meneer cactus

  lang leven de groene droom

  De constructie is niet bestendig maar ze moeten erop voor beperking van de kosten. Hoofdelijk aansprakelijk stellen voor dit wanbeleid. Het zal maar instorten als de tribune vol zit. Eigenlijk poging tot doodslag dan wel poging tot zware mishandeling.

 6. meneer cactus

  De zielige linkse adepten alhier hebben hun mening weer klaar ongehinderd door enige kennis. Er is al aangetoond dat het dak is bezweken door de later geplaatste zonnepanelen. Er is al aangetoond dat de panelen eigenlijk nooit geplaatst hadden mogen worden. Er is al aangetoond dat meneer Scheringa hier niets mee te maken heeft.

  Onze zielige linkse adepten hebben niet gelezen dat het dak is bezweken is door de zonnepanelen maar hebben hun slachtoffer al weer uitgekozen. Het moet Dirk Scheringa zijn schuld zijn volgens de linkse adepten. De linkse adepten lezen wederom te weinig om hun uitgesproken mening te verdedigen maar das in linkse kringen heel gewoon. Je wijst gewoon iemand aan , herhaalt de boodschap een paar keer en zo een gekozen persoon wordt dan door de media geslacht. Verachtelijk links weer in de bocht ongehinderd door enige kennis om een persoon te slachtofferen. Sukkels

  1. Isengrijn

   Lol @Mr Cactus!!! 🙂

   Hoe en waarom heeft dit met links en rechts te maken?! Dirkie wilde het gewoon, zoals iedere ondernemer, het zo goedkoop mogelijk bouwen.
   🙂

   1. EU kok

    Meneer logisch denkende cactus om een onderbouwing van zijn gereutel vragen is onbegonnen werk.
    Bekend is dat hij/zij/het probleemloos de ene na de andere leugen verkondigt en daarna als een dief in het donker verdwijnt.
    Volgens eigen smoesje omdat anderen te dom zijn om hem te begrijpen.
    Over zijn eigen niveau kan men beter zwijgen.

 7. Fortiori

  Meerdere bouwwerken op andere locaties hebben ook de nodige mankementen identiek aan het AZ stadion. Het argument zonnepanelen gaat van tafel, zo goedkoop mogelijk, dat was de drijfveer. Het stadion Feyenoord is een voorbeeld dat alles heeft doorstaan. Van rock concerten tot topvoetbal. Alleen de toiletten kunnen beter. Bayern Munchen, dat is pas een stadion!
  Zakelijk wel eens geweest, de voorzieningen voor vergaderingen zijn top. AZ werd als een meccano constructie in elkaar geflanst..

 8. meneer cactus

  Voor het domme linkse voetvolk die je alles moet voorkauwen,

  — ad.nl/binnenland/installateur-dak-az-stadion-niet-berekend-op-zonnepanelen
  — nhnieuws.nl/nieuws/251082/verwijderde-video-onthult-constructie-az-stadion-was-niet-berekend-op-zonnepanelen

  Inmiddels is het filmpje waarin Jan Boskamp erkent dat het dak er niet op berekend is van het net gehaald. Uiteraard geen verduistering van bewijsmateriaal of het ontkennen van eerdere beweringen. Maar het is natuurlijk de schuld van meneer Scheringa , das linkse logica. Dit was het voorlopig weer met antwoorden naar de linkse mafklappers en geniet ik verder van het doodzwijgen van niets wetende of zeggende linkse mafklappers die verantwoordelijk zijn voor 99% van de one-liners.

  Schakel dus nu weer over naar de voldoening modus !

 9. Morgan4321

  Nou, volgens Nos.nl heeft Ingenieursgroep Romkes B.V. dat gedaan en heeft Jan de Roos Montage B.V. de boel in elkaar geflanst. De laatste is al failliet, Romkes zal met deze pers wel snel volgen of hij moet vlug een naamswijziging oeten doorgaan en zorgen dat dat niet uitlekt (ik heb geen idee hoe die wereld in elkaar zit, en of dat kan lukken).

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.