Wat?! Bouwbedrijf stadion AZ blijkt gevaarlijk slecht track record te hebben

Geen categorieaug 17 2019, 10:00
De chaos rondom de instorting van het dak van het AFAS Stadion lijkt voorlopig nog niet over. Al eerder was bekend dat de club en de eigenaren wisten dat oorspronkelijke dakconstructie helemaal niet berekend was op extra ballast. Door speciale constructies en oplossingen zou het wel kunnen. Nou dat hadden ze dus bij het verkeerde eind. En nu is er nog meer modder naar boven gekomen.
NH Nieuws meldt dat de onderaannemers van het stadion al eerder de fout in zijn gegaan. Er werden al veel overeenkomsten gezien en gevonden tussen de instorting van het AFAS dak en de parkeergarage in Wormerveer. Wat blijkt? Het gaat om dezelfde bedrijven die de berekeningen en de las montage uitvoerden.
De constructeur en de staalmonteur maakte dus al enkele grote fouten bij de bouw in het AFAS Stadion en een paar jaar later maakte ze een soortgelijke fout bij de parkeergarage in Wormerveer. Al eerder kwam naar buiten dat er enorm veel fouten zijn gemaakt bij de parkeergarage in Wormerveer. Nu blijkt dus dat het om dezelfde bedrijven gaat. Ook in 2005, bij een instorting van het dak van een bouwmarkt, zijn deze bedrijven betrokken.
Er komt nu steeds meer naar boven dat AZ met een niet competent bedrijf in zee is gegaan. Een bedrijf dat herhaaldelijk verantwoordelijk is voor zulke grove fouten is hartstikke gevaarlijk natuurlijk.
De onderzoeksraad voor veiligheid constateerde al gisteren dat het ging om slechte en compleet verkeerde lasverbindingen, uit hun rapport nam de gemeente de beslissing om het stadion direct te sluiten. Dit omdat er op meerder plekken in het stadion een veiligheidsrisico zit.
Voor de voetbalclub betekent dit dat ze de komende tijd geen thuiswedstrijden in eigen stadion kunnen spelen, wat voor de supporters uiteraard zeer vervelend is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten