Escalatie op migrantenboot! Schip Open Arms blijkt oord van geweld te zijn.

Geen categorieaug 17 2019, 11:00
Al twee weken dobbert het schip Open Arms rond op de zee, Italië is niet bereid het schip toe te laten. Het schip begeeft zich nu rond Lampedusa, de situatie op het schip verslechtert alleen maar. Er is nu zelfs sprake van suïcidaal gedrag en meerdere gevallen van geweld zijn gemeld.
Op het schip zitten 134 migranten. De situatie wordt volgens een Spaanse hulporganisatie ondraaglijk. Hoe langer het schip niet kan aanmeren hoe meer geweldsincidenten er zullen plaatsvinden. Al eerder zijn er 30 migranten door de Italiaanse kustwacht van het schip gehaald omdat ze medische hulp nodig hadden.
https://twitter.com/openarms_fund/status/1162390840943267840?ref_src=twsrc%5Etfw
Salvini probeert het schip al tijden te weren. Afgelopen woensdag werd dan toch het besluit van Salvini nietig verklaard door de rechter. Dit zorgt ervoor dat het schip zich nu wel mag begeven in Italiaans vaarwater. Aanmeren mag alleen niet, om aan te meren heeft het schip toestemming nodig van de prefect. Wat in dit geval dus Salvini is. Dit zorgt ervoor dat we het schip in een impasse is beland waar ze voorlopig nog niet uit gaan komen zo lijkt het.
Salvini zal tot het uiterste moment voet bij stuk houden om zijn gelijk te halen. Salvini is van mening dat Italië geen migranten meer wil opnemen en met name dat Italië niet zomaar gebruikt kan worden als 'toegangsweg' naar de rest van de EU.
Salvini kwam ook met het bericht dat van de 30 migranten die van boord zijn gehaald er maar één daadwerkelijk medische hulp nodig had. Salvini beschuldigt Open Arms ervan dat ze de autoriteiten voorliegen. Het 'machtsspel' tussen verschillende NGO's en Salvini blijft dus doorgaan. Ondertussen blijven er schepen opduiken en lijkt er voorlopig nog geen eind aan te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten