Wat een onzin! Gediscrimineerde agenten krijgen naast vertrouwenspersonen en klachtenloketten nu ook onafhankelijk meldpunt

Korpschef van de Nationale Politie Erik Akerboom gaat discriminatie aanpakken. Dat kan natuurlijk het beste met een ingewikkelde bureaucratie waar iedereen langs elkaar heen werkt en niets voor elkaar krijgt! Vandaar nu een onafhankelijk meldpunt, naast de bestaande klachtenloketten en vertrouwenspersonen. Strak plan!

Volgens Akerboom ontvangt hij wekelijks tientallen mails over discriminatie van agenten. Hij kan niet met al die agenten in gesprek, dus moet hij delegeren. De vertrouwenspersonen en klachtenloketten bestaan echter uit collega’s, en ‘dat voelt niet veilig’, dus moet er een onafhankelijk meldpunt komen.

Doordat de politie dus meer vrouwen, homo’s en allochtonen binnen wil halen, moet er kennelijk een nodeloos complexe verklikbureaucratie op worden getuigd. Dat hele ideaal van vrouwen, homo’s en verschillende culturen die in harmonie samenwerken, blijkt toch niet helemaal te werken. En in plaats van met elkaar in gesprek gaan en tot gedeelde waarden en normen te komen, moet een soort softcore Gevoelens Gestapo ervoor gaan zorgen dat niemand discriminatoire uitingen doet en feitelijk gewoon op moet passen met alles wat ‘ie zegt. Want stel je voor dat het verkeerd wordt opgevat en een collega zich ‘niet meer veilig en welkom voelt’ na een grap, bijvoorbeeld.

En waar is dit nou allemaal voor nodig? Puur omdat de Nationale Politie ‘een afspiegeling van de samenleving wil zijn’ (eigenlijk doel bereikt dus), zodat de Turkse agent zijn Turken in de wijk kan aanspreken en de vrouwelijke agent niet de Marokkaan tegen zich in het harnas jaagt omdat ze een vrouw is. Mooi succesverhaal, die tolerante en inclusieve samenleving!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Jumping

  Vriendjes onder elkaar, discrimineren toch niet.

 2. EU kok

  Wat een onzin!
  Gediscrimineerde agenten krijgen naast vertrouwenspersonen en klachtenloketten nu ook onafhankelijk meldpunt.
  .
  Ook Wout mag gebruik maken van zijn recht van vrije meningsuiting.

  1. Jan de Man

   En jij mag zuigen.

 3. Jan de Man

  Een hoofdcommissaris op sokken in de moskee, toen wist ik genoeg.

  1. Fortiori

   Ja zo hoort het. Niet met vuile schoenen naar binnen op die mooie tapijten. Dat heeft een functie.

   1. Siemien

    Aldus foritiorritoi onze islam voorbipsknuffelaar

 4. peetjuhhhh

  Ach god moeten de importagenten en de lbhtdresagenten huilie huilie doen. Want ze worden geplaagd poepoe en dat mot dan ons land veilig houden. Stelletje tyfes mietjes zijn het die zielenpoten die zichzelf heel wat vinden als ze een klein blank kindje bekeuren.

  1. van Urk

   De Nederlandse volkskarakter begint steeds meer zorgelijke zaken te vertonen. In de toekomst bestaat ons land alleen nog maar uit prikkelbare depressieve jankkoppen met een slachtofferrol.

 5. Politiek Profeet

  Nog even en oom agent en tante agentinnetje liggen op de sofa bij een praatmensje.
  Huilie huilie, ohhh wat is de wereld gemeen.
  De politie is je vriend…was het eens, nu heeft die politie een vriend(je) joehoeeeeehhh
  Knuffeltherapietje, beertje en stoffen konijntjetherapietje,thee met halalkoekjetherapietje,die gasten hebben geen tijd meer om hun werk te doen, niet dat ze daar nu al veel aan toekomen, maar het volk,(lees de burger) zal straks wel zelf(!) moeten gaan optreden……

 6. Heras

  Volgens mij krijgen ze dan meer subsidie van de regering.
  Overigens, moeten ze eens harder optreden tegen overlastgevende moslimjongeren. En ons beschermen.
  De laatste tijd voel ik mij als nederlander, gediscrimineerd. Ik ben WIT, ipv blank, ik ben populistisch, omdat ik rechts gestemd heb, ik ben een last voor
  het milieu, omdat ik leef, mijn sinterklaasfeest wordt afgeschaft, en ik moet oprotten als
  ik minder islam wil.
  Al die shit krijgt elke nederlander over zich heen.

 7. Raveltje

  Weer een doodlopende weg on Hillstreet….

 8. Siemien

  Ik zie misbruik van mensen die hun positie misbruiken..en dan bedoel ik natuurlijk niet de normale Nederlandse politie maar de allochtonen die zo nodig verplicht aangenomen moeten worden vanwege diversiteit, mag ik even kotsen.,.

 9. plakband

  Alweer een paar linkse Melkertbanen erbij.
  Hoe groter het ambtenarenapparaat, hoe machtiger de dictatuur.
  Dat gaat de belastingbetaler weer geld kosten
  Veiliger wordt het niet in huis en op straat.

 10. Agios

  Het gaat hier om een systeem dat gemeengoed is geworden. Problemen worden niet opgelost door de man/vrouw die ervoor betaald wordt, maar door externen, die…u raadt het al, ook niets oplossen. Maar de man/vrouw die dit gedelegeerd heeft wast zijn/haar handen in onnozele onschuld omdat hij/zij kan aantonen er ‘iets’ aan gedaan te hebben. Godallmighty!

  1. Siemien

   Ja vroeger wist je precies hoe je iets mannelijks moest verwoorden nu is het hij/zij/het/man/vrouw en dan moet je nog uitkijken dat je niet iets verkeerds zegt…

 11. Lampje

  Nog niet duidelijk, nikkers, Turken, Marokkanen etc. horen niet in een Nederlands politiekorps thuis.

 12. Rud56

  Het zal wel zeer rascistisch zijn, maar ik geef @Lampje meer dan 1000 plusjes, want Lampje heeft voor 95% het gelijk aan zijn of haar zijde!

  Want familiebanden, cultuur of andere beinvloeding zorgt binnen de door Lampje gestelde soort mensen voor weinig of geen integriteit!

  Dat is mijn uitspraak en daar mag u het mee doen!

 13. Cesare

  Die binken hebben meer mogelijkheden om te klagen als een burger die bestolen is of omvergereden is in het verkeer, die worden gewoon weggestuurd omdat ze buiten kantooruren zijn, bij het verkeerde bureau of dat er onderbezetting is.

 14. HEM

  Ik zou eens met Johan Derksen gaan praten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.