Wel ja, lekker angstzaaien: ‘ook bij ons leeft gedachtegoed schutter El Paso’

Terrorismedeskundige Jelle van Buuren slaat alarm: extreemrechtse alt-right mafkezen zoals in El Paso en Christchurch, kunnen hier ook zomaar opduiken. Heel gevaarlijk allemaal…

Extreemlinkse activisten die ‘paf!’ roepen zijn niet zo leuk. Terugkerende IS-strijders doen na zes jaar cel gewoon weer normaal, maar extreemrechts? Dát is toch echt andere koek!

Jelle van Buuren ziet een patroon. Anders Breivik (Utoya), Brenton Tarrent (Christchurch) en Patrick Crusius (El Paso) hebben alle drie een manifest gepubliceerd vlak voor ze hun moordacties begonnen. Allen maakten zij zich zorgen om immigratie, de ondergang van de Westerse beschaving en de achterliggende redenen die zij daarvoor zagen. Voor de één is dat cultuurmarxisme en voor de ander is dat islam of zitten ‘de joden’ erachter. Tarrent en Crusius zaten vaak op 8chan, een 4chan-kloon waar veel alt-right gedachtegoed (wat dat ook mag zijn) rondzweeft.

Hoewel de AIVD in Nederland en veiligheidsdiensten in andere Europese landen al enige tijd waarschuwen voor toenemende dreiging vanuit extreemrechts, is het bewijs hiervoor eigenlijk flinterdun. Ten eerste zijn de termen extreemrechts- en ‘alt-right’-gedachtegoed (sinds de introductie van die term) al niet goed gedefinieerd. Ook lijkt men geen duidelijke oorzaak van deze toenemende dreiging te kunnen noemen. Het soort gedachtegoed waar zij op lijken te doelen, zwerft namelijk al zo’n beetje sinds het begin van het internet door de ether rond.

Waar men vroeger van ‘lone wolves’ (eenlingen) sprak, wordt nu geprobeerd een overkoepelende verklaring te geven, in de vorm van een groepsidentiteit: ‘blanke alt-right mannen die met geweld de Westerse wereld van migranten/moslims/sociaal-democraten/joden/minderheden willen ontdoen.’

Volgens mij wordt op die manier alleen maar verder gepolariseerd. Zo’n beetje heel het politieke spectrum kan nu kritiek op migratie en integratie, discussie over de Europese culturele identiteit en problemen omtrent minderheden onder de relatief nieuwe noemer van ‘alt-right’ schuiven, op eenzelfde manier als ‘racist’, ‘xenofoob’, ‘fascist’ en ‘nazi’ te pas en te onpas worden gebruikt.

Oh wee als je denkt dat een moslim IS-sympathieën kan hebben of als je psychotische migranten over één kam lijkt te scheren met de rest van de nieuwkomers. Dan zijn het ineens allemaal individuen en heb je vooroordelen. Maar die heb je sowieso al want jij wil toch vast binnenkort een moskee overhoop schieten. Dat komt omdat je niet denkt dat iedereen zomaar Nederlander kan worden en niet gelooft dat iedereen hetzelfde is.

En zo dendert identiteitspolitiek lekker voort. Angst, slachtofferschap en schuldgevoel voor links. Onmacht, frustratie en woede bij rechts.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

72 reacties

 1. logisch denken

  tja commentaar geven op linkse gutmenschen of hun beleid betekent vol automatisch dat jeen rechtse extreemist ben die vuurwapengeweld niet schuwt. Links is bijzonder goed in framing van anders denkenden.

  1. Watcher

   DDS broedplaats van toekomstige rechts exremistiche terroristen.

   Joris knikte welwillend….

   1. Duke

    extremistische

  2. Watcher

   Even in @l h termen blijvende, l#lhannes jij bent de kampioen in framing van anders denkende !!

   1. logisch denken

    wat zegt ze ? geen touw vast te knopen aan je linkse retoriek blinde

  3. Watcher

   Rechtse reaguurders hier roepen met regelmaat op tot geweld en dan ga jij het een beetje bagatelliseren.

   1. Watcher

    Lachen, reaguursel in drie stukken anders wordt het niet geplaatst.

    1. dario

     Jammer dat het überhaupt wordt geplaatst

  4. Michael

   Haha, veel hypocrieter en pijnlijk dan dit reaguurseltje wordt het niet denk ik. Niet echt “logisch nagedacht” voordat je dit neerplemte denk ik 😉

   1. logisch denken

    hoezo heb je een leesprobleem , zo hypocriet als die linkse hufters hier kan ik nooit worden dus je mist kennelijk je eigen clou. Das pas pijnlijk

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Leestekens !?

 2. Sans Rancune

  Allemaal uitwassen van Erkenbrand. En Alt Right natuurlijk.

  1. Jan de Man

   Ach, het is allang duidelijk, je hebt het weer weggeven.

 3. Jumping

  Inderdaad, dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 4. Michael

  Haha, die Wout. Lekker een beetje aan het deugen? Gelukkig beziggen jullie hier bij DDS nooooooooit polariserende taal hè. PROEST

  1. Peter Oudshoorn

   Het is ‘bezigen’, sukkelige betweter.

   1. Michael

    Haha, ja ik ben de betweter hoor. Jij niet gelukkig. Jij houdt je bezig met belangrijke zaken zoals mensen wijzen op tikfoutjes in reaguursels.

 5. Lao Tse

  Het vervelende is dat je op DDS dagelijks kunt waarnemen dat Jelle groot gelijk heeft.

  1. Jan de Man

   En je kunt jou ook dagelijks waarnemen, ook de dingen die jij schrijft. Zie je de ene dan zie je ook de andere.

   Een 60-plusser die warme gevoelens koestert voor kleine kinderen en die fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt.

   1. Watcher

    # J d M je bent een geestelijk zieke man, zoek hulp.
    DDS is geen hulplijn voor mensen met een geestelijke stoornis, eh, alhoewel 🙂 🙂 🙂

    1. Jan de Man

     Nee hoor Watcher, het is niet nodig dat jij de 60-plusser bijvalt, je zou je eerder kapot moeten schamen. Bovendien citeer ik slechts zijn reacties, en die blijven ongewijzigd.

     1. Watcher

      @J vM iets uit zijn verband halen en dat als waarheid deponeren.
      Je moet je doodschamen.

      Iik val niemand bij maar zie hoe geniepig je bent.

     2. Jan de Man

      Nee hoor, ik haal niets uit het verband, je kunt gewoon lezen wat er staat, als je tenminste kunt lezen.

      De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [Lao Tse] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~Lao Tse ~

    2. Bosche draak

     Gaat heen stakker, alsof jij niet anderen altijd loopt te framen.
     Het is voor jullie zulthoofden al gauw extreem…

    3. logisch denken

     waarom geef je het ontvangen advies van je arts nou door aan een ander ?

  2. Siemien

   Komt omdat Lao hier dagelijks zijn geestelijke zieke gedachtegangen laat gaan en die gedachtegangen gaan parallel met die van Nazi’s naast zijn verheerlijking van een satanische ideologie de islam..

   1. Jan de Man

    Sterke analyse Siemien, het is inderdaad ongekend. Naast zijn islamitische sympathieën exploiteert hij ook ideeën over de warme gevoelens die hij koestert voor kleine kinderen. In het licht van de islam is dat volkomen legitiem, zijn voorbeeld, Mohammed, was immers getrouwd met een kind.

   2. Watcher

    @Siemien – je l^lt om het L^l^len, je lijkt Lugar wel..

    1. Jan de Man

     Wat is jouw belang in de 60-plusser? Ben je soms van dezeflde club?

     1. Watcher

      @J vM zieke man…

     2. Jan de Man

      Geen antwoord is ook een antwoord, fluimpje!

     3. Lambieck

      He Janneke.
      Dat adres van het “Kinderparadijs” in Anvers, waar u om vroeg, nog langsgeweest of even binnengewipt voor wat vermaak?

     4. Jan de Man

      Doorzichtig en hilarisch dat je uit je krocht komt en aanslaat op de citaten, Lambieckske. Altijd weer het bewijs dat het er nooit eentje is die hier in z’n eentje zuigt.

     5. logisch denken

      ook al ? er zijn nogal wat zieke mensen hier volgens uw beperkte denkvermogen

    2. logisch denken

     wat zeg je blinde ? ikkie nie begrijjp , ikkie bausenlander

  3. Kretoloog

   Doe niet zo idioot, LT. Er is geen 1 reageerder op DDS die daadwerkelijk gewelddadig is. Dat weet jij net zo goed als ik. Stop dan met de mensen in die richting te framen.

   1. Jan de Man

    Hij gaat daar niet mee stoppen want het is zijn handelsmerk. Als je dat weet dan leest het makkelijker.

   2. van Urk

    Zolang DDS bestaat is er nog niks ernstigs in Nederland gebeurd wat uit de richting van extreem-rechts komt. Maar wel vele malen uit de richting waar men bij links liever niet over wil gaan praten.

    1. Jan de Man

     Ach van Urk, ze vinden vast wel iets, dat leidt de aandacht weer af van hun geliefde islam en de uitwassen daarvan, zoals de kinderliefde van Mohammed.

  4. logisch denken

   je kan ook dagelijks meemaken dat je glashard liegt hufter

 6. Michael

  Verder lijkt het me niet meer dan logisch dat al die mensen die roepen dat de dood van Fortuyn de schuld was van Melert en co, nu ook zouden moeten toegeven dat deze aanslagen het gevolg zijn van haatzaaiende verdeel-rethoriek van populistische rechts. Anders ben je wel heel hypocriet bezig.

  1. van Urk

   Bij de herdenkingsplechtigheid op het CS van Frankfurt waren op de achtergrond weer demonstranten bij elkaar gekomen om daartegen te demonstreren. Wat moet er bij die demonstranten omgaan dat zij de zorgen rondom de daders en “political correctness” belangrijker vinden dan de empathie voor de slachtoffers? “Wat moet iemand meegemaakt en geleden hebben wanneer hij anderen zoiets vreselijks aandoet.” Dat is een voorbeeld van het soort uitspraken wat uit de mond kwam van een linkse toespreker tijdens de herdenking. Ik weet het niet hoor..Maar als ik zoveel ellende heb meegemaakt dan wens ik dat de anderen ook niet toe. Die treinduwer is in mijn ogen gewoon een gruwelijke misdadiger.

   1. Jan de Man

    Een Syrische wir-shaffen-das moordenaar die het onschuldige leven van een achtjarig ventje wegneemt.

    Zijn er al excuses aangeboden? Misschien een gratis ov-abonnement?

   2. Michael

    Tsja, het is duidelijk dat je geen trauma-psychologie hebt gestudeerd beste van Urk.

    1. Peter Oudshoorn

     Jij wel?

    2. logisch denken

     en ???? ben je dan slimmer nitwit ? voel je je dan verheven looser ??

  2. Bosche draak

   Dat jij dat met je demente zwakzinnigheid denkt is ons probleem niet.
   En jij weet nog niet wat logica is al pakt die je vol op de mond, ga spelen schlemiel!

   1. Michael

    Lol

 7. Mariposa78

  In linkse mediakringen ben je namelijk expert op basis van wat je gelooft, niet vanwege de feiten.

  1. Pronounce

   @Mariposa78 – precies dat dus. En daarom is het ook bemoedigend dat de MSM steeds minder relevant worden. De kijkcijfers van CNN (Clinton News Network) schijn ook al dramatisch gedaald te zijn. Je kunt niet eeuwig je kijkers hele leugens en halve waarheden voorschotelen en je eigen agenda pushen zonder consequenties.

  2. Duke

   In deugkringen is een feit maar een mening. Dat maakt het makkelijker om geschiedenis te kunnen vervalsen, de racismekaart te kunnen trekken, de kop in het zand steken en geweld tegen andersdenkenden te kunnen rechtvaardigen.

   1. logisch denken

    in deugkringen is de mening van de deuger ook vaak gepresenteerd als een feit.

    Ze maken graag hun eigen spelregels en tijdens het spel kunnen ze bij verlies ongestraft veranderd worden. Niets enger dan linkse deugmenschen

 8. J.Rademaker

  Fijn een vijandbeeld eindelijk ook in Nederland , in leven houden en voeden via de MSM.
  Kunnen de pratende hoofden weer heel lang mee aan de slag.

  En bij tegenspraak gewoon antifada bellen, effectief, gewelddadig en gemaskerd.

 9. Ritter

  De Ohio schutter (Connor Betts) was een extreem linkse Warren aanhanger en zeer anti-Trump. Een soort Antifa figuur.

  Dus vormt links ook een gevaar volgens terrorismedeskundige Jelle van Buuren?
  ———————

  “Connor Betts, the Dayton, Ohio mass shooter, was a self-described ‘leftist,’ who wrote that he would happily vote for Democrat Elizabeth Warren, praised Satan, was upset about the 2016 presidential election results, and added, ‘I want socialism, and i’ll not wait for the idiots to finally come round to understanding.’”

  U kunt het artikel lezen in de Washington Times onder de kop: “Ohio gunman described himself as pro-Satan ‘leftist’ who supported Elizabeth Warren”

  1. Michael

   Ritter lijkt niet helemaal te snappen dat je persoonlijke politieke overtuiging niet altijd standaard ook het motief is van je handelen. Dat geldt pas wanneer het motief van de shooting ook politiek was. Pas dan heb je een punt. Nu ben je aan het framing uit plaatsvervangende schaamte en frustratie dat het geweld wéér van rechts komt

 10. Meriadoc Brandebok

  Er is een bewezen toenemende dreiging van extreemrechts, daar is geen twijfel over mogelijk.

  Overigens is er op dit Forum ook een mate van extreemrechtse agressie te lezen. De moderatie is uiterst pover.

  1. Jan de Man

   Dan hoepel je toch fijn op Guusje, niemand zit hier te wachten op verdedigers van 60-plussers met warme gevoelens voor kleine kinderen.

 11. Heras

  Tja, als de bevolking niet meer kan rekenen op de leiders van hun land, dan krijg je dit soort uitwassen. Men komt voor zichzelf op.
  De meerderheid van de bevolking roept al jaren om een stop op immigratie, en wat doet de regering; het tegenovergestelde.
  Het zal mij niets verbazen dat de chaos toeneemt, en dat de regering met stille trom vertrekt. Wie gaat dan de puinhopen opruimen???

  1. dario

   Niemand,het is gewoon te laat chaos en anarchie gaan in Nederland hoogtij vieren .

 12. Bolkestein

  VN waarschuwt: “Mogelijk voor het einde van het jaar nieuwe golf van terroristische aanslagen”

  Een nieuw rapport van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties schetst een zorgwekkend beeld over de dreiging van de extremistische terreurorganisaties en waarschuwt voor een nieuwe golf van aanslagen. “De huidige pauze van internationale terreur zou wel eens snel kunnen eindigen, mogelijk zelfs voor het einde van het jaar.”

  Het kalifaat Islamitische Staat is zo goed als verslagen, zowel de taliban als Al-Qaeda en Boko Haram werden teruggedrongen… De wereldwijde jihadistische beweging kreeg de voorbije jaren heel wat klappen te verwerken, maar dat wil niet zeggen dat de dreiging voorbij is, zo waarschuwt de VN. “Er reisden ongeveer 30.000 buitenlanders naar het kalifaat. Zij zijn mogelijk nog in leven en strijdvaardig”, zo stelt een nieuw rapport van de Veiligheidsraad, opgemaakt met informatie van de inlichtingendiensten wereldwijd. “Sommigen zullen zich bij Al-Qaeda of nieuwere terreurorganisaties voegen. Sommigen zullen leiders worden en anderen radicaliseren.”

  “Op geografisch vlak mag het kalifaat dan bijna niet meer bestaan, de onderliggende factoren die geleid hebben tot de opkomst van de terreurorganisatie zijn er wel nog. Hoewel er minder aanslagen zijn geweest sinds 2015 en 2016 – als de extremisten honderden mensen vermoordden in Frankrijk, België en Duitsland – blijft de dreiging voor Europa hoog.”

  Volgens het rapport heeft ISIS nog tussen 50 en de 300 miljoen dollar inkomsten van het kalifaat over en wordt dat geld gebruikt voor propaganda om het imago van de terreurorganisatie hoog te houden. “ISIS zal het niet laten om internationale aanslagen te sponsoren en te faciliteren”, zo staat te lezen. “De huidige pauze van aanslagen zal daardoor mogelijk niet lang meer duren, mogelijk zelfs niet tot het einde van het jaar.”

  Radicalisering gevangenen

  Een van de grootste zorgen is de radicalisering van gedetineerden die geraakt worden door armoede, marginalisatie, frustratie en geweld. “En de nakende vrijlating van enkele van de eerste teruggekeerde Syriëstrijders is ook een uitdaging waar we voorstaan. Programma’s ter deradicalisering zijn niet altijd even effectief gebleken. De meest strijdvaardige militanten zitten langere celstraffen uit en komen nog niet meteen vrij, maar oefenen wel een gevaarlijke invloed uit op andere gevangenen.”

  Terugkeer Syriëstrijders

  De Europese lidstaten van de VN schatten dat ongeveer 6.000 burgers naar Irak en Syrië getrokken zijn om zich bij ISIS of andere terreurorganisaties te voegen. “Een derde daarvan werd gedood, terwijl een ander derde ter plaatse vastgehouden wordt of weer naar ergens anders is getrokken. Dat wil zeggen dat er tweeduizend of meer mogelijk naar Europa zullen terugkeren. Westerse landen zijn tot dusver niet geneigd om de Syriëstrijders te laten terugkeren, wetende dat ze een veiligheidsrisico inhouden en dat ze hen mogelijk niet kunnen vervolgen voor wat ze in het buitenland hebben gedaan.”

 13. Henk Albarda

  Ik zie een patroon in het kronkeldenken van Jelle van Buuren.
  Opnieuw de incicdentele aanslagen door niet-moslims oprakelen, maar onder geen voorwaarde het enorme aantal aanslagen door moslims ook maar vermelden.
  Intussen is volledig doodgezwegen dat de dader in Christchurch een communisten sympathisant bleek, waarvan texten bekend waren met bewondering voor communistisch China. De N-Z PM die nederig met hoofddoek op naar de moskeeen ging om excuses aan te bieden.
  Sindsdien is het media bombardement over Christchurch niet meer gestopt.

  Vooral geen woord over Ceylon, waar ruim 200 christenen IN meerdere kerken werden vermoord. Dat was een samenwerking tussen een plaatselijke rijke moslim met christen haat en Al-Quaida.
  Geen excuses, 1 of 2 artikelen in westerse media en ONZE media erkenden pas na een week dat het een moslim aanslag was……..

  1. Kleptomaantje

   @henk de naakte waarheid die u hier neerzet.

  2. Kretoloog

   Eens met Henk Albeda.

   Vorige week schoot Boko Haram (Nigeria) ruim 50 mensen dood tijdens een christelijke begrafenis. Niks over gelezen in de NL-media, ook niet op DDS trouwens. En op twitter moet je zoeken als een naald in een hooiberg om iets over die slachtpartij terug te vinden.

   1. Meriadoc Brandebok

    Kretoloog heeft er wellicht niets over gelezen, maar anderen wel. Of hij liegt weer eens alles bij elkaar.

    nos.nl/artikel/2295434-65-doden-bij-bloedige-aanslag-op-begrafenisstoet-nigeria.html

    1. logisch denken

     50 deden bij een schietpartij wordt meestal ietssje breder belicht in de linkse media

 14. joey

  Inderdaad de rechtse extreme agressie van Volkert van der Graaf, moeten we vooral niet vergeten!

  1. hollandse-bier92

   volkert van der graaf is een groen linkse schappen neuker met geen eergevoel of respect
   net als antifa en of allahu akbar roepende verwaarde met bomen en zwaarde en links
   is die gene die je voor de trein duwt en hun mond dicht houdt

 15. Cesare

  Ik heb dat verhaaltje ook gelezen. Wat een slap gelul. Alleen maar blah, blah en verder niets. En dat komt dan in de krant. Bladvulling.

 16. hollandse-bier92

  tja nou heeft antifa en links dus een concurrent
  links is ook zuurder dan dat ze zogenaamd zoet zijn
  dezelfde acties als links met een bittere nasmaak van rechts
  in hun mond tja wat o wat moet ik zeggen dat de landelijke regering
  en politieke landsbelang en wetgeving maar beter moet

  met name de volgende standpunten als aanstuur vloeistof
  van de nieuwe motorblok van de partijen

  standpunten

  1 grenzen dicht

  2 immigratiestop

  3 migratiedepotatie

  4 boerka/hijab/kepal verbod op openbare
  plekken met name stad/winkels
  ziekenhuizen/gemeentegebouwen
  openbaar vervoer speelplaatsen
  bioscopen restaurants en parken

  5 geloof uiting verbod op openbare
  plekken met name stad/winkels
  ziekenhuizen/gemeentegebouwen
  openbaar vervoer speelplaatsen
  bioscopen restaurant s parken

  6 stop op geld uitgeven aan buitenland

  7 geld in eigen land

  8 ziekenhuizen open houden en voor fraude
  van zorggeld/ziekenhuis financiële dubbele boete geven
  en dat geld terug in de zorg stoppen met ontslag
  en beroep,s ontzegging van de leidinggevende van de ziekenhuizen

  9 minder btw op voedsel en goederen van 9 terug na 5/6 procent

  10 onze soldaten terug en hier de grens beveiligen

  11 meer wapens en financiering na defensie

  12 belast de rijke en geef de arme en midde volk adem ruimte

  13 meer geld naar scholen en wegen

  14 verlagen van de lonen van overheidspersoneel en ambtenaren
  met uitzondering van defensie/politie/ambulance/doktoren
  en brandweerpersoneel

  15 rente terug op geld als je spaart dat je een bepaald procent
  boven op je geld krijgt voorbeeld eind jaar heb je $200 van die
  $200 komt rente erbij die je met de 13de maand regel toegeëigend krijgt
  bijvoorbeeld dat die $200,,$250 wordt daarmee maak je sparen weer aantrekkelijk

  16 huizenmarkt aanpakken op het te veel vragen van huur of koop huizen
  maak het makkelijker en aantrekkelijker om een huis te huren/kopen
  voor elke burger ongeacht zijn sociale status kwa de financiële aanziende ervan

  17 langere straffen voor misdaden strenger en langer aanpakken

  18 moord/verkrachting/verminking staat minimaal 20 jaar goed gedraag 15
  met gesloten behandeling van boven op de 20/15 jaar nog 5 voor behandeling

  19 stellen mishandeling of frauderen minimaal 10 jaar met goed gedraag 5
  als nodig 5 jaar behandeling maar met twee en een half jaar ,,,goed gedrag

  20 politie verplichting wet om aangiftes aan te nemen en te verwerken
  als nodig gesteld zo niet met de kans op ontzegging van de beroep van handhaving

  21 met bijstand alleen maar voor de bevoegde mensen met lichaam of mentale
  problemen en werklozen niet langer dan anderhalf jaar dan moet hij zij werken
  anders wordt het ingekort tot $600 en voor diegene die echt nodig of bevoegd toe
  zijn $1200 als de minimum

  22 fraudeurs moeten alles terugbetalen plus rente over de tijd dat verstreken
  is..$150 per maand dat de bedraag niet overgemaakt wordt..met de deurwaarder
  tijd van een jaar…binnen twaalf maanden niet betaald huis leeg en auto in beslag…
  huisuitzetting als het een koophuis is…wordt het verkocht zodat zijn/haar schuld
  afgelost kan worden…

  23 niet het land uit als je schulden hebt door criminaliteit of frauderen tot je betaald
  hebt als je probeert toch de land te verlaten dan wordt je vast gezet tot er een borg
  van je boetes en schulden afgelast is betalen of zitten

  24 dubbel paspoort na drie misstappen met de overheid en samenleving
  je nederlandse paspoort inleveren en je gaat maar na je eigen land
  hier geboren maar toch de fout ingaan is goed je krijgt een extra kans
  vierde keer ga je maar na je family ergens over de grens van nederland
  niet hier

  25 nexit en onze eigen grenzen en vrijheden en woord terug
  nederland is europa ja maar hoeft daarvoor geen EU te wezen
  deal sluiten met spanje/italië/hongarije/engeland als zij de brexit
  af hebben

 17. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wat hier vooral de boventoon voert is diepe haat gefundeerd op onwetendheid, gebrek aan opvoeding en frustratie. De meeste blaffers hier hebben geen flauw benul en zijn blijvend beneveld door hun eigen strontlucht…

 18. Caesar Lion Cachet

  PS…

  Zoveelste false flag…
  Drie a vier in zwart geklede schutters gezien !
  Geen geintje !

 19. Jean Nederland

  Behalve dat ik die Jelle van Buuren niet ken, ook niet wil leren kennen concludeer ik dat die gozer niets anders dan bruine poep lult. Rechts extremisme is er NIET in Nederland. Wat er aan rechts is en je extreem zou kunnen noemen zijn voornamelijk junks en Johnny de selfkickers van 50/60 jaar oud. Heel af en toe zit er een groepje dronkelappen bij die denken goed te doen om een mislukte aanslag te plegen, nou ja, aanslag…een flesje bier half gevuld met pis tegen een muur aan gooien. En dan ook nog verlinkt worden door iemand waar je van denkt dat ie je best vriend is. Dus niet. AIVD, jullie weten dit, rechts stelt niets voor, ze kunnen niet eens aan wapens komen. Ze weten niet hoe en ze hebben er geen eens geld voor. Stel eens wat meer in werk om die gasten van Anitfa en die gasten uit Marokko en Turkije de nodige aandacht te geven. Dat zit jullie, AIVD, toch ook niet lekker, jullie weten dat die linkse gasten en moslimbroeders het echt grote gevaar zijn. Lezers, open de ogen en laat je door de linkse journalisten, waarvan sommige bij Antifa aangesloten zijn, niet in de maling nemen. Bekijk de videoos op Youtube van Bill Warner, die legt je precies uit wat de ware Islam is en waarom we er vanaf moeten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.