Iedereen boos op activistische PvdA'er in gekleurde boerka

Iedereen boos op activistische PvdA'er in gekleurde boerka

Amsterdams PvdA-raadslid Hendrik Jan Biemond, op de foto te zien in gele nikab, krijgt met zijn anti-boerkaverbod protestactie een flinke lading haat over zich heen. En terecht.

Meneer wil in een land wonen waar je:

„in een land wil wonen waar je én als drag queen vrij over straat kan, én als je een boerka draagt. Het was een protest aan de kant. Met mensen uit de lgbt-community, waaronder ikzelf. Dus homo’s in de bres voor moslima’s.”

Zijn eigen partij heeft nota bene vóór het verbod gestemd, maar soit. De idealist meent kennelijk dat het mogelijk is om te kunnen onderscheiden welke vrouwen zo'n gewaad uit vrije wil dragen en welke niet. Ook de intolerantie jegens lhbt'ers vanuit islamitische kringen lijkt hem te zijn ontgaan.

In plaats van een fatsoenlijke poging te doen om een antwoord te formuleren op die taaie obstakels binnen de huidige Nederlandse maatschappij, leek het hem makkelijker om gewoon dom wat te roeptoeteren in een gele nikab en zo deugpuntjes binnen te kunnen harken.

Dat hele diversiteitsgebeuren gaat het clubje sowieso nogal slecht af. Men kan, ondanks dat er een PvdA'er in hun midden stond, kennelijk geen boerka van een nikab onderscheiden. En de Engelse taal beheersen bleek ook te moeilijk ('until' is met één 'L'). Ach ja, de PvdA deed het net weer lekker in de peilingen dus zo'n dreun is prima. Zo wordt men er mooi aan herinnerd wat voor figuren er ook alweer in die partij zitten en hoe zij over deze kwestie denken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties